Sin City Chlast děvky a bouchačky - ukázka obálky s nálepkou
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Šestá kniha ze série Sin City je tak trochu jiná. Nejde totiž o jeden ucelený příběh, na který jsme byli zvyklí v předchozích dílech, ale o sbírku kratších povídek. Uvidíme staré známé jako jsou Marv (Prostě takovej normální sobotní večer, Tichá noc), Dwight McCarthy (Neviňátko v červeném), duo kriminálníků Douglas Klump a Burt Shlubb (Tlusťoch a Prcek), Gail a Miho (A vítězem se stává... ), ale i nové tváře jako nájemného vraha, kterého ve filmu stvárnil Josh Harnett (Náš zákazník, náš pán) nebo Modroočka, která sice vypadá jako anděl, ale je také profesionální zabiják (Modroočka, Blbě zahnout a Špatná cesta). Sbírka povídek „Chlast, děvky a bouchačky“ je lepidlem mezi jednotlivými ucelenými příběhy ze Sin City.

Nakladatel později brožované verze balil do ochranné fólie s nálepkou viz. náhled v ukázkách.

Scénář
Frank Miller
Art
Frank Miller
Obálka
Frank Miller
Překlad
Václav Dort
Redakce
Václav Dort
Žánry
akční, detektivka, noir
ISBN/ISSN
978-80-86839-58-5 (Comics Centrum)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
154 x 230 mm
Tisk
černobílý s doplňkovými barvami
Váha
422 g
Stran
160
Cena
199 Kč
Originál
Frank Miller's Sin City #06: Booze, Broads & Bullets (Dark Horse Comics, 2005)
Varianty
Sin City #06: Chlast děvky a bouchačky (3. vydání) (2021)
Sin City / Město hříchu #06: Chlast děvky a bouchačky (paperback) (2011)
Sin City / Město hříchu #06: Chlast děvky a bouchačky (pevná vazba) (2011)
Sin City #06: Chlast, děvky a bouchačky (2003)
  • Norri
    Asi to tak prostě musí být. Každá série asi musí mít alespoň jednu nepovedenou, zbytečnou, knihu. V Sin City je to "Chlast, děvky a bouchačky". Kniha krátkých povídek. A já knihy krátkých povídek nemám rád. Vypadá to jako kraťasy z nějakých magazínů, které mají čtenářům připomenout oblíbené postavy, anebo alespoň Sin City obecně. Potkáme v nich jak staré známé, tak postavy zcela nové, jejichž smyslem je většinou pouze umřít, případně umřít jako blbec. Některé povídky jsou docela povedené, ale takových moc není. Většina jich končí nějakým twistem, ale není k němu vybudována patřičná atmosféra. Zkrátka krátké povídky. Co se týká kresby, tak tam je vše při starém, jen barvy přibyly. Tentokrát jich je dohromady 5 barvy, včetně černé a bílé.
  • Moon
    Krátké, mnohdy hodně krátké příběhy z města hříchů. Nic se tu z ničím ne*ere a rychle vás to vrhá z jedné ,,povídky,, do druhé. Má to atmosféru, má to náboj a hlavně to baví. Uvítal bych víc takových kratších příběhů ze sin city.
  • faster86
    Krátké, úderné příběhy které vyplňují prázdné místa mezi příběhama
  • Palebras
    Sbírka kratších i delších příběhů, kdy některé jsou vyloženě skvělé a některé o něco horší, ale celkově se opět jedná o skvělou záležitost. V příbězích se setkáváme se starými známými a zbyde dost místa pro postavy nové, které skvěle doplňují celou partu města hříchu. Skvělé bylo doplnění barev do některých příběhů, které vyšvihly perfektní Millerovu kresbu ještě o stupínek výše, tak jako ve žlutém parchantovi. Černobílá je luxus, ale elegantně zakomponovaná barva, taky není na škodu. Perfektní doplňovačka před vyvrcholením série, která si drží neskutečně vysokou laťku.
  • Hanussen
    Kupa krátkých povídek doplňující hlavní příběhy. Některé trochu důležitější, některé jsou takové legrácky, ale celkově jsou povedené.
  • faster86
    Co se děje v sin city mimo hlavní dějovou linku? Přesně to je ukázané v této knize. Jsou tu známé i neznámé postavy a sem tam nějaký odkaz na hlavní příběhy. Jako všechno ze sin city je i tohle prostě úžasné.
  • perak
    Toto není jeden šťavnatý steak v podobě dlouhého příběhu, jako v případě dalších jiných Sin City knih ale "pouze" kupa malých delikates, které se dají konzumovat i samostatně, ale mnohé vyniknout o něco více právě spolu se steakem. Jasně, že se tam najdou i slabší kousky, ale pořád je to vše na vysoké úrovni s výbornými pointami. A kresba mi přijde kniha od knihy lepší (a ženy kniha od knihy krásnější).
  • Lord Baltimore
    Příběhy s Modroočkou jsou úplně nejlepší a nevadila by mi o ní celá kniha a zbytek je spíš průměr
  • Milo_Harwey
    Kresba klasika sincityovska, povídky různorodé (kresba se, co povídka, též mírně liší) nepřišlo mi, že by byla nějaká vyloženě slabá, mají rozdílnou tematiku a mně naopak (oproti ostatním) přišlo, že ty zbylé dvě s modroockem trochu ztrácí dech, .. překlad mnohem lepší, drsnější, což je potřeba ... Ale neodpustim si hnidopisskou poznámku: str.123 "...a ještě vyšetřit čas. A peníze? ...", U toho jsem se teda zasekl :) možná nějaká moravská hantýrka, u nás se v tomhle spojení používalo pouze : "ušetřit" ;) mám hodně rád povídkové knihy, tahle patří mezi ty lepší (např.hellboy neuvěřitelně příběhy patří mezi ty horsi), takže u mě za 4*
  • Komiksum
    Jasně Drsný Sbohem ani Velká Tučná Zabíjačka to není, přesto je zde jedenáct super povídek které spolu dost souvisejí. Některé povídky jsou lepší, jiné horší (nejlepší je podle mě ta kompletně beze slov). Miller do některých povídek dává hodně vtipu, do některých velmi zajímavé nápady. Frank si stvořil svůj svět a je vidět, že mu rozumí a má stále dost mu co dát. Plný počet s odřenýma ušima, ale zaslouženě.
  • hroubek
    Hodně dobrá povídková sbírka ze Sin City. Některé povídky jsou opravdu boží(Zákazník má vždycky pravdu, A za dveřmi číslo tři, Modroočko, Tátova holčička, Špatně zahnout nebo Neviňátko v červeném) a pak jsou tu takové obyčejné(Obyčejná sobotní noc, Tichá noc, Špatně se svézt) a pak je tu ten zbytek, který mně osobně moc nebavil. Nejvíce se mi na této sbírce líbila postava Modroočky, která je nádherně nakreslená a to více je nemilosrdná a nebezpečná.
  • Tyfus
  • S4TW
    Ano, je to tak, jedná se o slabší svazek série (a nejen velikostí). Poprvé je kniha rozdělena na minipříběhy, takže nás kniha nedokáže tak moc vtáhnout svou atmosférou a doslova nás zmrazit silou svého příběhu, jako tomu bylo u předchozích dílů. Ale pořád se jedná o skvělý komiks. To, co na Basin City žereme si užijeme, ovšem ne do takové hloubky. Na druhou stranu je zde zajímavá změna v kresbě, kdy Frank využívá více barev, než obvykle, to beru jako plus. Kdybych to bral jako samostatnou knihu, tak moc nefunguje a byl by to průměr, když to beru jako dokreslení předchozích dílů a něco navíc, něco extra, tak je to nadprůměr, ovšem průměr v rámci této série. Už jsem se do toho pěkně zamotal, ale jelikož Sin City je u mě top série vůbec, tak nemohu jít pod 4 hvězdy.
  • louza
    Soubor povídkových one-shotů působí jako nezpracované nápady, které Millerovi odpadly od scénáristického stolu. Je snadné si představit, že na některých z nich by mohl snadno postavit celou knihu, tak jako to udělal třeba na povídce Rodinné hodnoty. Pravdou je, že si ve staženém tvaru většina dílek zachovává údernost a pokud jsou uchopeny podobně famózním způsobem jako Tichá noc, nebo disponují s drtivou pointou Tatínkovy holčičky dostanou vás na několika stránkách stejně jako některé jiné celovečerní knihy ze Sin City. Pestrá sbírka moc nezaostávající za tím nejlepším co v Sin City vzniklo. 95% jistých.
  • ConanVJ
    Sice je zde spousta kratších příběhů, ale mě to nevadilo a čtení jsem si užil. 90% :)
  • sedw
    Tichá noc, Tatínkova holčička, Hloupě zahnout a Neviňátko v červeném super, zbytek průměr až mírný podprůměr. Rozhodně mě u Sin Cita baví více dlouhé příběhy, než povídky. Nicméně i tak jsem se velmi bavil a hlavně díky čtyřem uvedeným povídkám můžu dát s klidným svědomím 4*.
  • luky.kuky10
    Vice se mi libil comics rodinny hodnoty, ktery me vice bavil jako jeden pribeh. Ale i zde jsem si "pochutnal" a byl jsem spokojeny. Vyborny pribeh o modroocce a ikdyz to je kniha hlavne o "kratasech" ja si ji vychutnal:-) a samozrejme nejvetsi lahudka je kresba, kterou povazuju za genialni!
  • Murphy722
    Ale tak jo :-) Pro povídky od Frankieho mám slabost! I když začíná to kolikrát zavánět velmi nepřehlednou kresbou, tak si jeho dílka vychutnám do syta!
  • kaylin
    České vydání – již druhé, což není nic nepochopitelného – je výborné, navíc je konečně sladěno se všemi novými verzemi, které Comics Centrum vydává. Už stačí jen znovu vydat sedmičku a bude to kompletní. Jen já mám holt paperbackovou sbírku, tak by to ještě chtělo brožovanou verzi prvního a třetího dílu. Pro mě je „Sin City“ jedním z nejdůležitějších komiksů vůbec, proto ani tomu nejslabšímu dílu série nemůžu dát méně jak 75%.
    Více: http://www.comics-blog.cz/2013/04/23-sin-city-chlast-devky-bouchacky-75.html
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš27.2.2012 23:53Sin City #06: Chlast, děvky a bouchačky
    Sin city jsem kdysi přestal kupovat po prvních 3 dílech. Přišlo mi, že se Frank vyčerpává a nechtěl jsem si kazit skvělý dojem. Mou domněnku pak potvrdila Pekelná jízda, kterou jsem dostal o nějaký čas později darem. Byť se jedná o velmi solidní komiks se skvělými momenty, pocitu obehrané písničky se člověk neubrání a bohužel stejné je to s Chlastem a spol. Vizuálně je to vytříbené, ale přeci jen i tato stránka se časem omrzí. Navíc mám pocit, že krátké příběhy nejsou úplně Frankova parketa. Pět příběhů z 11 jsme také viděli v magazínech (Crew, Comics). Tyto výtky ovšem nemění nic na tom, že je milé mít "short stories" ze Sin city pěkně pohromadě, a že se stále jedná o výtečný komiks. Který ale přeci jen poněkud bledne v porovnání se zážitky z prvních dílů.
  • jadus
    Na nejlepší díl ze série (Ten žlutej parchant) to určitě nemá, nicméně je to skvělý počtení. A ne na jednou... klidně bych to četl celý hodiny znova a znova.
  • Lenny
    Já na ty povídkový knížky asi nejsem. Jak už jsem to (možná) někde psal, nejsem moc Millerův fanda a Sin Cityovská kresba je mi +- ukradená ^^ - v komiksu mi prostě primárně jde o příběh, a ten tu kvalitou připomíná amplitudu. Pár věcí je dobrých, pár věcí je nuda, pár průměrných - celkově žádnej zázrak, raději mám souvislý děj.
  • matrosh
    Říká se, že útvar povídky je jeden z nejnáročnějších, protože tvůrce musí na daleko menším prostoru vystavět atmosféru, která čtenáře strhne, vytvořit věrohodné charaktery a samozřejmě vytvořit netriviální příběh s dobrou pointou.
    Musím říct, že to Frank zvládl na výbornou. Jeho povídky ze Sin City se pohybují v širokém žánrovém rozmezí, od černé komedie, přes noirovou detektivku a paranoidní thriller až k expresionistickému hororu. Pokud jde o atmosféru, myslím, že každý, kdo zná Sin City si je vědom, že Frank Miller už má na ní trademark. Jeho nezaměnitelná černobílá kresba ovlivněná expresionizmem a klasickou hollywoodskou noirovou detektivkou má atmosféru, která na vás padne jako černá deka. Osobně se na některé obrazy můžu koukat celé hodiny a pořád v nich vidět a hlavně cítit něco nového.

  • matrosh
    Říká se, že útvar povídky je jeden z nejnáročnějších, protože tvůrce musí na daleko menším prostoru vystavět atmosféru, která čtenáře strhne, vytvořit věrohodné charaktery a samozřejmě vytvořit netriviální příběh s dobrou pointou.
    Musím říct, že to Frank zvládl na výbornou. Jeho povídky ze Sin City se pohybují v širokém žánrovém rozmezí, od černé komedie, přes noirovou detektivku a paranoidní thriller až k expresionistickému hororu. Pokud jde o atmosféru, myslím, že každý, kdo zná Sin City si je vědom, že Frank Miller už má na ní trademark. Jeho nezaměnitelná černobílá kresba ovlivněná expresionizmem a klasickou hollywoodskou noirovou detektivkou má atmosféru, která na vás padne jako černá deka. Osobně se na některé obrazy můžu koukat celé hodiny a pořád v nich vidět a hlavně cítit něco nového.

  • brkowycz
    Je to celé takové půl napůl. Jsou tu super příběhy, jsou tu i fakt příšerný věci. "Takovej normální sobotní večer" je taková roztahaná, naivní a hloupá záležitost. Má to sice pěknou pointu, ale toho balastu kolem bylo netřeba. Pak tu jsou kraťasy, třeba třístránkové, které nemají za úkol nic jiného, než říct "Já jsem Frank Miller, tohle je moje Sin City, mějte mě rádi". Milý Franku, člověk občas potřebuje víc než tvojí kresbu a pár nudnejch, ohranejch, noirovejch průpovídek okolo.
    Ale abych jen nehanil. Samozřejmě jsou tu pěkné kousky. Modroočka tu má celkem zajímavý triptych, Tátova Holčička je asi vůbec nejlepší, co zde najdeme, Tichá noc - to je spíš galerie Frankova umění než vyloženě příběh a Krysy. Ani "Neviňátko v červeném mě extra nechytlo". Je to takové půl na půl, některé příběhy jsou na stovku, některé na dvacet procent. Krátké věci prostě panu Millerovi moc nejdou, nedokáže v nich rozehrát pořádnou atmosféru.
  • erik
    Kraťasy, ale fajn. Sin City nemôže nikdy úplne sklamať a to ani potom, čo väčšina z týchto poviedok vyšla po rôznych časopisoch.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš22.8.2011 04:45Sin City #06: Chlast, děvky a bouchačky
    Tátova holčička. Bez debat. Pak vánoční Tichá noc (ta kresba!) a Neviňátko v červeném. Ty to táhnou hodně nahoru. Zbytek je celkem průměr, kraťasy Frankovi moc nejdou. Rád bych viděl podobný speciál zpracovaný jinými výtvarníky (Mignola, Kieth, Sale,...), byla by to taková krásná komiksová tečka za patáliemi z města hříchu.
  • Galupus
    Sborník krákých i dlouhých povídek skvěle dokresluje universum temného města sin city. přináší nám zpátky postavy o kterých sme se báli, že už neuslyšíme a dokresluje tak každým fanouškem vítanou atmesféru. Dlouho jsem uvažoval, že bych dal knize "jen" 95, ale byla to blbost...už vlastně ani nevim proč sem tak chtěl hodnotit... a nevzpomenu si ani kdyby jste mě zabili...
  • Neutrino
    Povídky ze SC prostě miluju a když jsou takhle pohromadě, dávaj dohromady skvělej book, kterej výborně doplňuje celou sérii. Doufám že mistr Miller udělá aspoň ještě jeden povídkovej díl!
  • Kapis
    Kapis mecenáš23.2.2005 10:37Sin City #06: Chlast, děvky a bouchačky
    Sin City, qalita jako vždycky, jen ten překlad skutečně občas vázl
  • andre
    andre mecenáš14.9.2004 12:59Sin City #06: Chlast, děvky a bouchačky
    Já osobně mám krátké povídky od F.M. moooc rád. Jsou příjemně úchylný. Krysy - paráda, nádherná atmosféra, akorát ten čj.překlad mi úplně nesednul. Ale to je putna, páč i tak je to nádhera.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš23.8.2004 09:28Sin City #06: Chlast, děvky a bouchačky
    Asi mě ukamenujete, ale tohle je nejhorší sin city co sem čet. Prostě povídky podle mě Frankovy neseděj. Nic tam nestihne rozehrát a navíc sem jich většinu asi jako každej čet už jinde...
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš21.8.2004 23:53Sin City #06: Chlast, děvky a bouchačky
    Jsem rad, ze stejne jako u Hellboye CC vydalo cely book, tak jak to je v ENG, takze i kdyz dobra pulka povidek uz tady vysla, je fajn je mit takhle pohromade. No a taky jsem se dockali dalsiho pribehu s modroockou. Sice jen tristrankovej, ale hezky dokonceni povidky Spatne zahnout:). Jinak Miller povidky vazne umi a jsou moc dobry. Proti prekladu nic nemam.
  • Slaine
    Skvělý krátký vypointovaný příběhy, ale u těch co už vyšly dřív se mi zdá slabší překlad... Je vidět, že to dělala ženská (tím nechci nikoho urazit, přeložený je to samozřejmě bezchybně) - ale v crewních vydáních je zkrátka víc hlášek a drsnější mluva. Jen si zkuste porovnat takovou Dívku v červeném a Neviňátko v červeném (a teď nemyslím ty názvy, ale překlad samotné povídky).
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade21.8.2004 12:55Sin City #06: Chlast, děvky a bouchačky
    Žádnej roztahanej příběh, ale pěkně nakouskovaný příběhy. Něco vyšlo v Crwi, ale tohle je teprve kvalita. Frank Miller + Sin City = klasika. MdS
9549182
Četl/a (45)
autokineton, AwatarDK, Balů103, Bronn, buscheer, crewni.konzerva, Doctorow, Doly, Doppelganger, hellblazer, invape, Jabba, james dixon, JANNE, Jestrab2, jindroush, kaylin, Keno, Killingjoke, Komiksum, konva2, kubosos, Le Porello, Lukasitch, luky.kuky10, Mariohurbanek, Matthew, mkolar, moris.cz, mstefl, Ozymandias, pearlxjam, Petrkoll, Pietro26, regressiv, robertsedmik, Saint of Killers, sala, Schramm, Shpeckk, T3ss, TQChose, tuzexchrist, zd, Zeebonk
(109)
3E, Artigas, autokineton, AwatarDK, Balů103, barthez, ben_bella, Bezvliv, blackJag, Braindead, brkowycz, Bronn, Bubsy, burzum, buscheer, crewni.konzerva, Devilek, disclose, DoctorWho, doophy, Doppelganger, Dr.Okamura, dracula, Drbo Jebo, Famozní, Fricki, fusnix, Gibby, goldschmidchen, grinder, Hamichal, Hannibal92, Hellboy, Henry108, Jabba, jadus, james dixon, JANNE, jendavondra, Jestrab2, Jindra.Vosecky, joehot, kaylin, Keno, kinghome, Komiksum, konva2, kubosos, kybl, Le Porello, Leland, lifi, listr, Lobok257, luky.kuky10, macomix, Mariohurbanek, Masinfira, Matejrychly89, matohan, matrosh, Matthew, MickeyStuma, mikki.maser, mkolar, monte walsh, moris.cz, mrkirby, mstefl, mttra, Nightmare, opytz, pavouk, pdfak, pearlxjam, Petrkoll, Pietro26, q, Redlum, Ricarderon, robertsedmik, Saint of Killers, sala, Scarecrow, Schramm, Shpeckk, slothest, Smrťokvítek, StanleyHu, suricattaontheway, syon, T3ss, Tasemnice, Teach, Thurin, timek, Tominos, TommyBOYER, TQChose, trener83, tuzexchrist, Two-Face, vallyslayer, Viking, Vítek, wolfinov@seznam.cz, yojimbo, zd, Zeebonk
Chce (2)
Hokejový_Svaz, pechna
Shání (2)
gobers, Hokejový_Svaz
Nabízí (2)
Kreatik, T3ss