Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Na stránkách druhého dílu Bendisova Daredevila se rozehrává složitá partie, v níž nejde o nic menšího než o to, kdo se stane pánem Hell’s Kitchen, na niž si brousí zuby dokonce i jakuza. Matt Murdock najde v nevidomé Mille Donovanové spřízněnou duši a jeho přátelé mají pocit, jako by zcela zapomněl, kým je. Bendis opráší dlouholeté daredevilovské stálice: věrného Foggyho Nelsona, Luka Cage, Petera Parkera, doktora Strange. Také ale přivádí na scénu Daredevilovy dávné nepřátele Owla a Bullseye. A hlavně, do hry se vrací Kingpin, jehož měli všichni téměř za mrtvého. Bendis nám naservíruje strhující, výpravný příběh, který jednou provždy vyřeší vztah mezi marvelovským Mužem beze strachu a mafiánským bossem, jenž vládne městu ocelovou pěstí.

Brian Michael Bendis vytvořil komiksovou sérii, která při vyprávění Daredevilových dobrodružství ve stylu pulp fiction využívá bohatou paletu postav a psychodrama Muže beze strachu a předkládá je čtenáři v neuvěřitelně pestrém a moderním podání. Bendis a kreslíř Alex Maleev vytvořili daredevilovskou sérii hodnou síně slávy. A po právu za ni získali Eisnerovu cenu za nejlepší dlouhodobou sérii.

Obsahuje sešity série Daredevil (Vol. 2) #41-50, #56-60

Scénář
Brian Michael Bendis
Art
Gene Colan, Klaus Janson, David W. Mack (Mack), Alex Maleev, Michael Avon Oeming, Joe Quesada, John Romita Sr., Lee Weeks
Ink
Dave Gutierrez, Klaus Janson, David W. Mack (Mack), Alex Maleev, Danny Miki, Allen Milgrom (Al Milgrom), Michael Avon Oeming, Tom Palmer
Barvy
Matthew Hollingsworth (Matt)
Obálka
Alex Maleev
Lettering
Jaroslava Vorasická (J.V.)
Překlad
Tomáš Jeník
Redakce
Jiří Pavlovský, Mirka Pelnářová, Richard Podaný
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7381-998-9 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
1098 g
Stran
384
Cena
890 Kč
Originál
Daredevil: The Man Without Fear! #01 (Marvel Comics, 2008)
  • martin28
    Dechberoucí od začátku do konce. Po první knize jsem nečekal, že kvalita vyprávění vystřelí tak prudce vzhůru. Možná je to tím, že kniha není rozdělena na více příběhů, ale nabídne jeden plynulý, plně navazující děj na předchozí omnibus. Přistihl jsem se, že oproti rozkouskované jedničce s nudnějšími pasážemi dvojku doslova hltám. Na Matta se sesype celé město: s kolegy z branže se rozhádá, kdosi najme elitní superzabijáky, aby ho sejmuli i s jeho novou láskou, a aby toho nebylo málo, do města připlouvá Yakuza. Ať už podsvětí, či veřejnost, všichni by Matta nejraději ukřižovali a každý by si do něj rád zatloukl svůj hřeb...
    Výjimečně dobré čtení, tohle se opravdu moc povedlo, málem bych zapomněl pochválit kresbu, která dokonale podtrhuje scénář. 95%
  • Jonas Woodsman
    Jonas Woodsman 25.12.2023 15:52Daredevil: Muž beze strachu #02
  • ludek.n
    ludek.n12.7.2023 10:17Daredevil: Muž beze strachu #02
    Ve druhé Bendisově knize omnibuské série je jeden jediný rozsáhlý příběh nakreslený Alexem Maleevem. I díky tomu má celá kniha pevně sevřenou a koncepční strukturu, poskládanou z toho nejlepšího, co tito dva pánové dokážou společně vymyslet. Maleevova kresba je výborná a svým stylem přesně odpovídá příběhu, který rozhodně není žádnou veselou selankou s přáteli či malověrnou pošťuchovanou s nepřáteli. Je to temné, syrové vyprávění, které jde pořádně hluboko pod kůži nejen hlavní postavě Mattu Murdockovi alias Daredevilovi, ale i vedlejším figurám okolo něj. Přitom to není kašírované, prvoplánové ani laciné. Trochu toho mudrování o smyslu a významu daredevilovského poslání na tak obrovské ploše, jakou zabírá tento komiks, se dá přežít vcelku bez problémů. Jediné místo, kde jsem vypadl z rytmu, je to, kde do příběhu zasáhne Yakuza. Bez ní by se mi kniha líbila o stupínek více.
  • Kapis
    Kapis mecenáš2.12.2021 15:55Daredevil: Muž beze strachu #02
    Druhá kniha svižně pokračuje tam, kde první skončila. Temná a zajímavá kresba, temný příběh a úplně nejlepší psychopatický výraz, jaký jsem dlouho neviděl - ano, je od pana Sovy - když mu jeho právník dovypráví tu příhodu s hluchým gengstrem. Skvělý pevný papír, krásná vazba, tiskárna se i vyhla chybě se slepenými stránkami, která ničila 1.díl a teda jestli je tohle Marvelovský mainstream, tak jen do mě!

    Mám za sebou i druhou řadu seriálu a musím říct, že je taky čím dál lepší. Časem se mi to asi s komiksem smíchá v jednu nejasnou břečku, ale to asi neva.
  • Peterka
    Peterka18.6.2021 14:18Daredevil: Muž beze strachu #02
    Hodně dobrý omnibus už se těším na přečtení dalších dvou pokračování.
  • honza2457
    honza245723.5.2020 13:22Daredevil: Muž beze strachu #02
    Snad ještě lepší než první díl. Život Matta Murdocka mě neskutečně baví a jen se těším co bude dál. Jinak se budu opakovat, skvělý příběh a nádherná kresba.
  • hroubek
    hroubek18.10.2019 15:07Daredevil: Muž beze strachu #02
    Bendis mě znovu dokazuje, že civilnější pojetí hrdiny je vždy zajímavější, než boj o záchranu světa/vesmíru/reality. Bendis velmi dobře pracuje s tím co započal v první knize, a čte se to luxusně. Dialogy jsou trefné, a když je potřeba je jich více, a když to není potřeba, tak se to obejde beze slov, ale my dobře víme o co jde a naprosto rozumíme postavám. Moc se mi líbí jakým stylem je zde pojat Matt a jeho alter ego Daredevil. A nejenom titulní hrdina, ale i zbytek postav jako je Foggy, Ben a nebo nová postava Milla. Velmi příjemně mě potěšil návrat obou hlavních záporáků. Ze začátku mě to velmi bavilo, po zásadním zvratu to šlo malinko dolů, ale poslední třetina to tahá nahoru jako málo co. Zde je pak vidět to jak Daredevila vnímají jeho kolegové, a hlavně záporáci, kteří v něm doopravdy uvidí toho ďábla, toho muže beze strachu, kterým Matt je. Druhý omnibus o Daredevilovi je výborná práce a všem jen doporučuji.
  • mearez
    Bendis skvěle pokračuje a definuje Matta Murdocka pro čtenáře 21. století. Skvělá práce s postavama, bravurní příběh a skvělá kresba je prostě minimálně pro mě absolutní kombinace. Za mě 5*.
  • karl173
    karl173 mecenáš11.9.2019 17:57Daredevil: Muž beze strachu #02
    Když to řeknu jednoduše, tak zkrátka Bendis hází Mattu Murdockovi aka Daredevilovi a jeho přátelům jeden klacek za druhým. To co by si jiní scénáristé připravovali několik sešitů je Bendis schopný chrlit každé číslo. Jeho styl psaní a kresba Alexe Maleeva je tak prvotřídní, že se po chvíli zdá, že na tom vlastně nic není, a pak dočtete, a zjistíte, že jste vlastně právě přečetli další skvělý komiks. 5*
  • Murphy722
    Murphy72231.8.2019 21:44Daredevil: Muž beze strachu #02
    Tady zkrátka nejde uhnout a nedat opět plný počet. Něco tak dokonale temného a noirového snad ještě nikdo předtím nevytvořil. Nebudu skrývat to, že jsem odjakživa Daredevila žral za jeho civilní postavu, která převyšuje zmutovaného hrdiny celého MU. Lidskost, utrpení, bystrost, vtip, životní síla - tím vším pro mě Daredevil je a bude. Bendis a Maleev jsou pro mne bohové.
  • perak
    Dvojka navazuje na to nejlepší z jedničky. Ačkoliv jsou využívány superhrdinské atributy, tak o to superhrdinství jde až v druhé linii. Stejně tak jako jde především o Matta Murdocka a ne tak o Daredevila. Jde totiž o civilní život superhrdiny (přičemž místo superhrdinství bychom si mohli dosadit klidně něco jiného), o cenu, kterou člověk musí obětovat ve prospěch svého přesvědčení, o minulosti, která člověka dohání více než si je ochoten přiznat, o hranicích schopností, které má každý, a to i ten nejschopnější. Jsem hodně zvědav, kam to může zajít dále.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.8.2018 18:10Daredevil: Muž beze strachu #02
    Pokračujeme jo. Omnibus 1 skončil a člověk jaksi čeká další, v podstatě s předchozím, nesouvisející příběh. Chvilku to tak vypadá a pak zase bum, další kostlivec. Pořád pokračujeme s hraním si s Mattovou "tajnou" identitou. Matt jakoby nenechává na sobě nic znát a snaží se od všeho oprostit a žít tak normální život. Jenže těch kostlivců začíná být v té skříni nějak moc a ne a ne je tam udržet. Co se to sakra děje? Stát se to mě tak se asi složím. Mattova manželka Milla mi přijde, že svým způsobem ztělesňuje každou obyčejnou dobrou duši na světě, která si chce žít svůj normální až ordinérní život, bez nástrah, bez osidel zrady, bez držkopádů a bez radikálních změn zleva doprava. Chceme být všichni mimo zlé věci a je jedno, že to někdo napíše esejí, pojednáním nebo komiksem. Sdělení je stejné a já ji vidím v Mille. Ona nám všem říká, že ten svět kolem nás je prohnilý a krutý a kolikrát se nám ani nesní, co všechno (kdo všechno) ovlivňuje náš život a jak moc. Pak se ale objeví ta čitá animální síla, kteoru každý doufá, že má v sobě. Ten čirý na nic neptající se instinkt, na který má snad každý právo. Ten instinkt, který říká, změňte svůj život nebo si ty kraviny běžte dělat někam jinam. Tohle je naše a my vás nechceme. Kolikrát si to kdo říkal, že by to tak chtěl. Postavit se tomu zlu a těm nepravostem. Matt to dokázal, ale za jakou cenu. Nemá to řešení, nemá to odpověď, a zda-li je to dobře nebo špatně, Matt nabízí rozhřešení ve formě Boha. Co máme my, jak se na to díváme, nevím, ale vím, že je to vše krásné a krásně napsané, a hlavně nakreslené. Bendis + Maleev je perfektní dvojice. PECKA 2.
  • 3DD!3
    Přečtené na jeden zátah. Bendis se v druhém omnibusu přivádí do finále ideu s odhalením identity, ale to kam ji až dotáhne skutečně bere dech. Murdock se v jednom momentu zblázní a pak přijede Yakuza. Neskutečná pecka.
  • Fimi
    Fimi mecenáš17.10.2017 20:02Daredevil: Muž beze strachu #02
    Tady nejde jinak než za pět hvězd. Bendis na absolutním vrcholu, předvádí perfektního noirového Daredevila a člověk má pocit, že sleduje nějaký skvělý film. Fakt se divím, že něco takového Bendis vyplodil, měl jsem totiž často pocit, že čtu Brubakera i když jeho Daredevil je o poznání slabší. Bullseye je správný badass a skupinka pouličních hrdinů si své místo také najdou. Skvělé, tohle je možná nejlepší Marvel, co u nás kdy vyšel, prosím, ukažte mi něco lepšího
  • Luigim
    Parádní kniha přečteno jedním dechem. Čekal jsem střetnutí i s manželkou Kingpina a bohužel nic. Tato kniha pokračuje ve skvěle jízdě. špičkový scénář a kresba podtrhují výjimečnost tohoto komiksu.
  • trudoš
    trudoš editor12.1.2017 23:41Daredevil: Muž beze strachu #02
    Opět báječné - především proto, že děj udržuje kontinuitu a nepřeskakuje sem tam, napříč různými řadami. Vývoj je navíc poměrně zásadní, Brian Michael Bendis se nebojí rýpnout do vosího hnízda a pak se bavit, co všechno tím způsobil. Snad jen, že v závěru trochu ztrácí dech, když se všechny Daredevilovy nesportovní skutky snaží až příliš okatě hodit na vrub depresím ze ztráty sličné dívčiny. A pravdou je, že mudrování Luke Cagea je protentokrát docela otravné, především proto, že si občas nevědomky lže sám sobě do kapsy. Tohle jsou však minimální vady na jinak znamenitě odvedené práci, jež dělá z Daredevila jednoho z nejatraktivnějších hrdinů Marvelu. Bendis - podobně jako J. M. Straczynski - dokáže vedle kolosálních změn pracovat i v osobní rovině, přičemž jeho nejsilnější stránkou jsou dialogy, ve kterých se umí blýsknout jako bravurní hláškař. Příběh přitom zdaleka nekončí, ještě pořád je na co se těšit, i když se soukromě obávám, že scénář už s tím nejtěžším kalibrem vyrukoval.
  • jh666
    Pokud byl první díl skvělý, ten druhý je ještě o něco lepší. Daredevil v podání dvojice Bendis/Maleev je naprosto fenomenální. Co víc napsat o knize, kde proti hlavnímu hrdinovi pošlete jeho dvě největší nemesis, a přesto to není vrchol té knihy. 100 %
  • J.T.honza
    J.T.honza31.12.2015 19:08Daredevil: Muž beze strachu #02
    Já nevím, asi je se mnou něco špatně nebo jsem se možná jen přetěšil tolik, že vlastně nebylo možné mé očekávání uspokojit, ale nemůžu si pomoct, těch pět hvězd, co to tady dostává, dát nemůžu. Není to špatný komiks, ale zároveň jsem tam asi nenašel tu výjimečnost, kterou jsem viděl v Millerově Daredevilovi a několika dalších komiksech. Je to sice hrubá bichle, co vám pár dní vydrží, ale myslím, že už zítra si nebudu pamatovat, o čem to vlastně bylo. Asi jsem moc náročný. Nevím...
  • Vojtěch 393
    Vojtěch 3937.12.2015 20:02Daredevil: Muž beze strachu #02
    Velkolepost, líbeznost, magie. Čtení jsem si užíval více než sledování jakéhokoli dobrého filmu z poslední doby, který si vybavím.. Pro mě jako skalního fanouška Daredevila / Matta Murdocka je slast listovat takovýma tlustýma špalkama.. I kvalita vazby je na špičkové úrovni...
  • luky.kuky10
    luky.kuky101.11.2015 20:07Daredevil: Muž beze strachu #02
    Oproti prvnimu dilu je ten druhy vice akcni. Ale i zde maji dialogy svuj smysl, a zatim jsem se v teto serii nesetkal se zbytecnymi rozhovory postav. To je ale asi holt umeni Bendise:). Co se tyce hlavniho pribehu, kam az hluboko se Matt Murdock dostane, tak mam v sobe rozporuplne dojmy. Na jednu stranu je to vsechno az moc zamotane a chvilemi si preji aby to vsechno dopadlo jinak. Na druhou stranu to je kouzlo comicsu. Vsechno preci muze byt jinak a to me na tom bavi. Jdu se pustit do tretiho dilu, abych zjistil dalsi udalosti ve vyvoji zivota Daredevila!
  • Walome
    Walome mecenáš24.2.2014 08:22Daredevil: Muž beze strachu #02
    Opět potvrzeno, že i debilní marveláckej hrdina může být parádně napsanej a dokonce i nakreslenej. Výbornej komiks, doporučuju i těm, co nemaj rádi supráky. Jasně, Daredevilova pláštěnka je pořád komická, stejně tak švihadlo, ale jedním slovem je to paráda. Je to takové noir, moc se tam toho nenakecá, ale když, tak to stojí za to.
  • marvelák
    marvelák14.12.2013 12:18Daredevil: Muž beze strachu #02
    fakt temný příběh z hells kitchen...MEGA
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.7.2012 08:51Daredevil: Muž beze strachu #02
    Ach, opět ta parádní kresba plus vytuněný scénář. Sice si občas představím Bena Afflecka, ale stejně chlapci Maleev a Bendis zapříčinili to, že začínám mít postavu Daredevila hodně rád.

    Celkový dojem: 90%
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš9.6.2012 22:37Daredevil: Muž beze strachu #02
    Tohle už není komiks, to je umění! Tenhle komiks je dospělejší víc než film o hledání smyslu života v betonové džungli velkoměsta! Tenhle komiks překračuje hranice žánru a vlastně už je to není komiks, ale kniha! Revoluční komiks a zcela nový pohled na žánr, téma a vůbec na všechno! Komiks který zatřese základy Daredevilova vesmíru! Tady se rodí legenda a Vy můžete být u toho! Určitě tyhle kecy znáte a buďto jste na ně alergičtí a nebo Vás zanechávájí chladné jak homosexuála Salma Hayek. Nevim jestli tohle něčím zatřáslo a jestli je to revoluce, ale podle mě, je to setsakra dobrý a za poslední dobu to nejlepší co u nás vychází. Brutální vymakaná kresba Alexe Maaleva a krásné barvičky. Maalev má hodně atmosferickou kresbu a z jeho kreseb obličejů často čiší čistá brutalita a pravé násilý. To nemluvím o zápasu Kingpina s Daredevilem kde hostovaly různé hvězdy a kde se můžete podívat třeba i na klasického Kingpina ala John Romita, kterého známe z klasické Spidermanovské řady a který kreslí Kingpina jako obrovskou tlustou krabici s pěstma tak třikrát většíma než má normální člověk a jehož kresba je jakoby víc "komiksová" kdežto Maalev Kingpina kreslí prostě jako velkýho urostlýho tlusťocha. Podle starých Spidermanů uzvedne Kingpin nad hlavu asi 250-300 kilo, takže je to pořádnej pořízek. Přemýšlím jak dobré by to bylo bez té brutální kresby a vycházími, že i tak by to bylo setsakra dobré, protože příběh opravdu dost bortí zavedené postupy ala objeví se zloduch, dostane na budku a za deset sešitů se objeví znova (i když kdo ví) ale nechci spoilerovat a moc naznačovat. Ačkoliv tohle není typ komiksu, který by stál na zvratech, příběh se přeci jenom ubírá né úplně standardním klišovitým směrem a jeví se mí spíš jako veliká uzavřená sága a tak se může stát, že někteří nepřátelé odejdou třeba napořád. Daredevil navíc vzal zákon tvrdě do svých rukou a někdo už se může ptát jestli to není moc a jestli náhodou nepřekročil hranice (protože s velkou mocí přichází velká zodpovědnost-ho ho) a nestal se stejným jako ti, proti kterým bojuje. Tohle je sice klišé na entou, ale pořád funguje a když se dobře podá, tak je to slast...
    Ale dovolím si i malou výtku. Daredevil získal schopnosti, zesílený sluch, čich a jakoby nové vjemy. Co se týče svalů, měl to být prostě člověk na vrcholu fyzických sil a výborný atlet, protože to má vytrénované. Dobrá to beru. Nicméně tady v jednom příběhu převrhne auto. Respektive limuzínu. Já ví že je to efektivní a vypadá to mocně, ale je to kravina. Silnej chlápek zvedne zadek malého auta a siláci klidně i zadek těžkého auta, ale nikdo ho nepřevrhne, protože tam už to začínají přebírat svaly, které prostě nejsou tak silné a Daredevil není Spiderman. Je to samozřejmě kravina, ale musel sem si rejpnout. Je to jako když superhrdina bojuje se superhrdinama a dává jim zabrat a pak se objeví jen svalnatej chlápek a náš chlapec má problémy, ale to bych se mohl rozepsat o klasickém klišé "bojuju s upíry, kteří dokážou urvat člověku hlavu a mají zrychlení z nuly na sto za sekundu, ale přesto se mnou bojují v realtimu a hlavu mi neurvou" Ale dost bylo keců. Je čas vytáhnout bůček, tedy závěrečné hodnocení.
    Krásnej komiks kterej se nádherně vyjímá v poličce, zvlášť pokud máte další díly a další věci z edice "Marvel Omnibus" Komiks je navíc na konci obohacen o spousty bonusů a v celém Omnibusu samozřejmě nechybí obálky, což mě prostě baví. Zvlášť když jsou ty obálky kurva pěkný! Pěknejch 95 %. Tohle si takhle krásně luxusní vydání zaslouží...

  • Azalin
    Azalin mecenáš27.3.2012 21:59Daredevil: Muž beze strachu #02
    Stejná bomba jako první omnibus.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš14.11.2011 23:50Daredevil: Muž beze strachu #02
    Vymazlená záležitost... Ještě temnější a dle mého názoru i krapet lepší než předcházející díl. Možná je to tím, že se tentokrát v podstatě jedná o jeden stále se rozvíjející příběh. Kresba i scénář perfektní. Takto se rodí "městské legendy" a to doslova...
  • rooty
    Vynikající!!! Syrový příběh z Hell Kitchen,kde Maleevova kresba společně se scénařem vykresluje bravurní temnou a na superhero komiks opravdu realistickou atmosféru s hlavním hrdinou,který je skutečným poslem strachu.
    Bendis + Maleev je vražedná kombinace
  • erik
    V druhom omnibuse Bendis nepodlieza vysoko nasadenú latku, do deja pridáva Daredevila (namiesto Murdocka) a v Maleevovej (tých pár panelov od iných autorov nerátam) deprimujúcej kresbe (náladou, nie prevedením) tak dokáže servírovať asi najpresvedčivejší superhrdinský komiks, ktorý sa berie vážne, aký som kedy čítal. Scén, ktoré by sa dali vyzdvihnúť, je toľko, až z nich vyberám iba protivníkov: Bullseye, Kingpin a Jakuza. Potešilo ma aj zjavenie osobného bodyguarda, Ironfista, Spidermana a Luka Cagea. O tom, že láska býva slepá, ani nehovorím. Geniálny superhrdinský komiks, aj keď sa mi prvá kniha páčila o chlp viacej (asi je to tým prvotným šokom).
1232731
Četl/a (177)
123peta, 2scha, 3DD!3, adriel, Al0f0k, Alfred, Alikkk, alois13, anfrene, anka, Anton Whatever, Ash Pointak, BadBoy, Baffman55, Becko, Benny, ben_bella, binnmode, Bonpar, Bronn, buscheer, Cabal, calvin10, CaptainCzech, Cemino, charvos, choze, chuckboris, CoVseNerdit, Craxx, cybern, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, davidek, dbar, DegiCZ, Dejweez26, DEmnoG, Doppelganger, dvory, erik, farnhajt, Fida, Filip123, filosh, Final, flipflop, Fox01, Georgíno J., Giskard, Golem, Gregory47, hellblazer, hicks, Hlousks, Hokejový_Svaz, hroubek, hypermlok, invape, Jak, James, japes, JaroKakashi, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joker189, Joshua_T, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kendor007, Keno, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, Knuckless, Koci, Lachvos, lacoste, lantan1, Le Porello, Libča, Librarian, Light, Lijem24, Loks19, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, mart.in, martin28, Martinb, Matthew, Matthew, Maty48, mcezik, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, MP81, Mrtvejbazen, mstefl, Murphy722, namdnas, NecRoman, Nexis, noovakpetr, oleav, Olesh, Ozymandias, PatrikTheMighty, pearlxjam, Peppa, perak, Peterka, Petr, Petrisko911 , PH79, Pista, Poseidon1978, Procky, punisher, puolpm, raenius, regressiv, rewkon, Rezet, rooty, S313, Sagikkun, Saint of Killers, SekyCZ, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, slavik38, SNUFKIN, Spike, start05, suricattaontheway, Suši, Symbi, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tiba, Tomket.Tom, Tomski, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, vita, Vojtěch 393, VskPrzk, VXP, Vyjebanec17, w3cMarkus, Walome, Wiw, xflori01, zlejzmrd
(403)
123peta, 2scha, 7eleven, adam.ra, afri, Agiru, akrijus, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Alikkk, alois13, anfrene, anka, Anton Whatever, ArmadOon, Artigas, Ash Pointak, Azalin, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, Baffman, Baffman55, bboorreekk, Becko, Beng.D, Benny, ben_bella, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blacksad, Blair, bmc75, bobo666_2005, bourgeois, Braindead, BreakingAway, Bronn, Bubsy, burzum, buscheer, calvin10, calviti, camper, CaptainCzech, CaptainMarty, Caylen-Tor, Celestius, Cemino, charvos, CHester Turner, chuckboris, Cody, ConanVJ, Const.ex, CoupeC, CoVseNerdit, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, DAN478, daredevil99, davidek, DAxik, dbar, Deckard, Dejweez26, delsemela, DEmnoG, Denis1996, Devilek, Dexir, Dezodoo, disclose, discovery, DKoscik, DoctorWho, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Dov, Duracell, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Einstain666 , Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , Erich, erik, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, Fida, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, firesnake, Flowtek, Fox01, Fr3d_K, FrAnK, Fréza, Fry, FumarEnPipa, Future-Death, Garp, Georgíno J., gezic, Glumal, Goldfinch, Golem, goodspeed, Grebenda, Gregory47, grinder, Hades, hahahoho, Hamichal, hanzzo, Hash, hellblazer, herbert, herrman, hicks, Hlousks, Hokejový_Svaz, Honzin, hroubek, hugosnowden, Hulik, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, J.T.honza, Jak, James, james dixon, Jáňa, japes, JaroKakashi, jh666, Jimbeam90, jirka_smog, jiskra, jjjirik, Joker189, Jonas Woodsman , jones1240, JORDY, Josh, Joshua_T, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, KarlosJB, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, kinak, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, Krvavý Patejl, kubanec13, kubosos, Lachvos, lacoste, Le Porello, Leland, Lenny, Libča, Librarian, Light, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, Lord_Arthas, Loxin, LuckyLjuk, luky.kuky10, maara, Macek78, Majkl151, malejmates, malylada, Mamut12, Mankin, maravenger, Mariohurbanek, markic, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Martinb, marvelák, Marvin, matohan, matrosh, Matthew, Matthew, Maty48, MB, mcezik, mcleek, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, Michal Opitz, michaldca, mikado, Mikei, MIKER65, MikeZ, mimo_provoz, mineralk, mirror, misa, miuanek, moiqpiom, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, MP, MP81, Mr. Bobeček, mr.des, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, Murphy722, Muž beze strachu, mywiel, namdnas, NecRoman, Netorack, Nevimtrebastofi, Nexis, Nightmare, Noci, noMster, noovakpetr, Norri, nx, Odal , ohromno, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, pajo1919, Paldini, PatrikTheMighty, paulhunter, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrsimcik, PH79, Pista, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, Procky, pršiplášť, psramek, punisher, puolpm, q, Quentin, QuickQuackery, Quintana, RadimNemec, Radkos, raenius, Raikou, RaptoR, razielus, regressiv, Remi LeBo, rewkon, Ricarderon, Rich, RicHard. , Ricky Gervais, RodRoder, Roiser, rooty, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S313, Sagikkun, Saint of Killers, Salien, samuelo12, Saran, Scaleo1, Schramm, SekyCZ, ShadowJuice, Shake, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sikk, Sir_Pete, skepsi, Skot, slavik38, sleepless, slothest, SmoothNCool, smrtihlav7, Sněhurka, SNUFKIN, songoku, Spacecore, Spike, stanleystar, start05, štěpin_8, suricattaontheway, Suši, Symbi, t0mas, tacmud, taidana, terrordemon, The Genius, the.kasztan, TheWrecker, Thurin, Tiba, timek, Toe, Tomasino79, tomastrejbal, Tombal, Tomket.Tom, TommyBOYER, tomntp, Tomski, Tomzany, Tony TwoDee, TonyT, Traum, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, vallyslayer, Velkej šéf, Viking, vita, Vojtěch 393, VXP, w3cMarkus, Wasseg10, willis, Wiruss, Wiw, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd
Chce (33)
ADM1, adriel, Azik2586, Bury, deadpool, DracoAn, Drbo Jebo, folkemon77, fusnix, Ghostt, Hauzina, Honza R., illy, jakouback, jerry67, koniklec, kybl, Mato, Miriyak, Moyek, Mutantí, Pavouk01, quardok, RedButton, rockyt, skepsi, Sorbony, spot, stepan.tichy, suchosch, Tabasco, Tomek, xxaannddeerr
Shání (6)
Daxik1988, delta11, Hauzina, Mutantí, Sorbony, Tabasco
Nabízí (4)
jirka_smog, Kreatik, MB, ShadowJuice