Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Po téměř dvouletém putování napříč někdejšími Spojenými státy se Yorick Brown, poslední žijící muž na zeměkouli, společně s agentkou 355, dr. Allison Mannovou a svým opičákem Ampersandem dostávají do San Franciska. Zde má dr. Mannová svou záložní laboratoř, ve které by měla konečně rozluštit záhadu, proč Yorick s Ampersandem jako jediní přežili pohromu, která všechny ostatní nositele chromozómu Y na Zemi zlikvidovala. Po Yorickově stopě ale zároveň jde záhadná Japonka oblečená a vycvičená jako nindža, tajemná skupina maskovaných žen, které si říkají Setauketská skupina, a Yorickova sestra Héró.

Obsahuje sešity série Y: The Last Man #24-31

Scénář
Brian K. Vaughan
Art
Pia Guerra
Ink
José Marzan jr.
Obálka
Massimo Carnevale
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
ze života
ISBN/ISSN
978-80-7381-999-6 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
500 g
Stran
192
Cena
499 Kč
Originál
Y: The Last Man #05: Ring of Truth (Vertigo (DC Comics))
  • ludek.n
    Tři příběhy rozprostřené přes osm původních sešitů, a to vše v jednom albu s názvem V kruhu. Už tu nejsou žádní hosté, kteří by na svá bedra převzali okovy tvorby, veškeré základní náležitosti (scénář/kresba) se odehrává v režii dvojice Vaughan/Guerra. Kdybychom chtěli být důkladní a sledovali všechny tvůrce, museli bychom přiznat, že už v minulé knize převzal opratě barev po Pamele Rambo umělec ukrývající se pod pseudonymem Zylonol a stejně tak obálky původních sešitů už nekreslí famózní J. G. Jones, ale nový výtvarník Massimo Carnevale. Ale zpátky k obsahu. Jak „Olizováni plameny“, tak „Héřino putování“ jsou doplňkové příběhy, bez nichž by se hlavní dějová linka bez problémů obešla, ale na rozdíl od bonusu „Komedie & Tragédie“ v Malém kroku pro lidstvo nejsou zmarněním snah po plynulém ději. Jen ho doplňují o boční větve, respektive retrospektivy, a navíc, byť název alba naznačuje opak, se netočí v kruhu. Hlavní kapitola, pěti sešitový „Prsten věrnosti“, pak uzavírá Yorikovo putování za vysvětlením jeho přežití a zcela nezbytně otevírá nové možnosti pro pokračování. Možná je to také důvod toho, že příběh subjektivně zvážněl a dospěl, což je rozhodně ku prospěchu věci. Takže ano, bavil jsem se a jsem zvědav, kudy dál povede cesta.
  • trudoš
    trudoš editor13.6.2021 07:04Y: Poslední z mužů #05: V kruhu
    Tohle musím pochválit. Brian K. Vaughan se poměrně nečekaně vyhnul předpokládaným klišé a příběh nechal odvíjet v nové, zcela neokoukané stopě. Naneštěstí se však nějaká zběsilá gradace nekoná. Vývoj událostí je opětovně pozvolný, emoce stále na stejné úrovni, a kdyby občas nebylo nějaké té smrti, čtenář by ani neřekl, že se děje něco zásadního. V podstatě se jen opakují stejné motivy, tedy že po hrdinech někdo jde a oni před ním prchají. I tak se ale tvůrcům podařilo v několika kapitolách zase uzavřít různé vedlejší odbočky, díky čemuž celá mozaika nabývá víc a víc na celistvosti. Především s povděkem kvituji ukončení konfliktu se sestrou Héró, od které jsem tak trochu očekával roli Yorickovi osudové Nemesis, a ono kupodivu nic takového. Na druhou stranu, ten gambit působí natolik „jako že se vlastně nic nestalo“, až trochu naštve původní scenáristické blufování. Soukromě pak smutně postrádám původní motiv cesty přes půl světa za ztracenou láskou, který mi v první knize tolik uhranul.
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore3.1.2020 18:28Y: Poslední z mužů #05: V kruhu
    Tenhle díl mě bavil. Kromě toho zvratu s Yorikem všechno fungovalo a bylo zábavné.
  • Spacecore
    Spacecore16.6.2019 01:18Y: Poslední z mužů #05: V kruhu
    První půlka mě bavila moc, druhá méně, ale to je asi mojí averzi na akci, většinou jí tak prolítnu a mám radši ty kecy. Tady se jimi nešetřilo a pěkně se nám tu zažonglovalo s teoriemi pohromy. Tak uvidíme, v čem to celé tkví, já myslím, že za vším hledej ženu :-)
  • perak
    Čtení stále baví, ale stejně jako název tohoto pokračování, mi přijde, že vyprávění se trochu točí "v kruhu". Sice se dozvídáme, proč Yorick a Ampersand přežili, ale něco mi tam pocitově chybí, i když nevím co. Tak uvidíme, zda se v další knize z kruhu posuneme.
  • karl173
    karl173 mecenáš9.11.2018 18:28Y: Poslední z mužů #05: V kruhu
    Nalijme si čistého vína a přiznejme si, že ve světě kde vymřelo víc jak polovina populace a zbyl jen poslední muž s opičákem, by se mělo řešit něco jiného než například ztracený prstýnek. Stále čekám kdy tato série začne řešit něco důležitého, ale v podstatě se tam řeší stále samé hovna, a to doslova " mrk " . Problém ovšem je ( i když to vlastně není ani problém ), že Vaughan zkrátka umí psát, aby to čtenáře dál zajímalo a nějakým způsobem bavilo. Pokud to tak bude až do konce, tak se nebudu divit a zatím mi to ani nevadí, ale pocitu, že tato série měla být o něčem jiném se asi nezbavím. 70%
  • louza
    Vaughan bere za páku a ve třech příbězích mocně akceleruje celou sérii. Yorick je konečně v laborce a poslušně čeká na všechny pronásledovatele, co má v patách. Děj se pohne, některé z dílčích linií první půlky se vyřeší nebo, připraví základ pro druhou polovinu série. Příběh je nicméně stejně čistý a elegantní jako kresba a je vidět, že autor ví kam to chce dostat. Carnevale pro tentokrát naprosto exceluje s obálkami z nichž některé jsou skutečná umělecká díla.
  • faster86
    Po čtyřce opět perfektní díl. Hero začíná trochu píčovatět. Ninja nahánějící Ampa je opět na scéně a člověk si musí říkat, jestli ona náhodou neví něco víc než mi o zániku všech samců....
  • hroubek
    Tento díl je hodně zajímavý na zvraty a informace. Komiks je rozdělen na tři části a každá je hodně zajímavá a znovu posouvá postavy někam jinam. Je to krásná práce a je radost sledovat jak Vaughan pracuje s postavy. První část v kostele mě překvapila, protože jsem nečekal, že se Yorick rozhodne tak jak se rozhodl, a potěšil příběh druhé Beth s přistávání letadla. Druhá část o Héró je parádní a Vaughan si s ním dobře vyhrál, rozvinul charakter Héró úplně jinak a nutno podotknout, že dost zajímavě, a krásně ho vygradoval. Třetí závěrečná část je nejakčnější, je napínavá, ale něco mi v ní dost chybělo. Trochu mě vadilo jak si to ve výsledku sedlo a taky, že se problém Setauketskou skupinou vyřešil, tak jak se vyřešil(jakože jsem čekal mnohem větší konfrontaci a více informací). Nicméně závěrečný souboj v dešti je super a já se těším na další díl z Japonska.
  • Norri
    Norri mecenáš11.6.2015 00:18Y: Poslední z mužů #05: V kruhu
    K pátému dílu jsem se dostal po dvou měsících od předchozích čtyřech a tak se mi možná jenom špatně navazovalo. Z tohoto dílu jsem měl pocit, že tak nějak rozvolňuje děj, přestože v něm došlo k několika důležitým odhalením a konečně došlo i na ten posttragický sex. Mám pocit, že oproti předchozím dílům přibylo nadávek, které jsou příjemným kořením této série, je to pak více uvěřitelnější. Mám z toho smíšené pocity, ale asi to bylo dobré, protože jsem už s chutí vytahoval z knihovny šestý díl, když jsem zjistil, že je po půlnoci a měl bych se do práce trošku vyspat.
  • Fry
    Fry admin1.12.2014 16:29Y: Poslední z mužů #05: V kruhu
    "Y: Poslední z mužů #05: V kruhu" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... "Jo, kamarádi o mě taky říkají, že jsem píčus" ...říkám to stále a budu to říkat i dál, tahle série je prostě nejvíc!! Když vás z ničeho nic v úplně normálním ději rozseká taková debilně úžasná hláška, máte jasno... No, v ději se posuneme přes kostel až k přístavu, jak už jsem psal kdysi, bude i sex (první od apokalypsy). Yorick a jeho "rýmička" dokonce odhalí i tajemství přežití a opět se vyřeší plno dějových linek. Teď už je na čase druhá část celé série a to je cesta po stopách ... (no to je vlastně jedno)... Já se bavím pořád náramně a na stole mi už leží šestka! Za mě 5*!
  • sedw
    Moje srdeční záležitost a jeden z nejlepších komiksů na našem trhu. Oproti minulému dílu, kde děj přešlapoval na místě a komiks byl zaměřený spíše na prohloubení charakterů jednotlivých postav (což rozhodně není výtka!), se v tomto díle posune děj, na poměry této série, až raketově vpřed. Přijde spousta odhalení a spousta dalších otázek (jak už je u této série zvykem). Kresba opět dokonale pasuje k příběhu a ač ničím extra nevyniká, pro účely příběhu si nedokážu představit lepší. Celkově tedy v polovině série musím konstatovat, že úroveň neklesá, ba právě naopak, čím dále v příběhu jsem, tím více jsem pohlcen světem, který Vaughan vytvořil a tím více jsem sžitý s výborně napsanými postavami. Mistrovské dílo!
  • kaylin
    Tenhle komiks je neskutečně ukecaný a tady to poznáte na plné koule. Mluví se zde opravdu hodně, hodně se zde řeší, ale pokud máte rádi smysluplné postavy, tady je najdete. Chovají se jako skuteční lidé - více méně - a udržují si své charaktery celou dobu, samozřejmě s určitým vývojem. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/11/363-y-posledni-z-muzu-5-v-kruhu-75.html
  • Kabukiman
    Kabukiman9.4.2013 18:36Y: Poslední z mužů #05: V kruhu
    Stále na jedno brdo,ale lepší než předchozí díl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.6.2012 15:22Y: Poslední z mužů #05: V kruhu
    Rád bych se někdy zeptal Guerry, prečo kreslí neustále tak atraktivní ženy. Copak většina ošklivejch umřela spolu s muži? Nebo je třeba Vida Guerra její sestra a kreslí podle ní... tak či onak, podobně jak říká erik, kresba ani zdaleka nevytrhne, děj tak nějak pomalu plyne... ale přesto všechno se to čte tak nějak hezky. Tentokrát skutečně přibylo akčního děje a soubojů, ale to u mě neznamená znak kvality, spíše naopak. Vaughan mě nechává neustále napjatého a já jsem stránku od stránky zvědavější, jak to teda je, kurňa.

    Celkový dojem: 70%
  • Fry
    Fry admin15.3.2012 13:17Y: Poslední z mužů #05: V kruhu
    Nejlepší série na pokračování pokračuje!
    Opravdu paráda, už aby tady byl šestý díl! Tentokrát jsme se dostali do San Franciska a vyřeší se několik problémů! Ale než se do San Franciska Yorick a jeho tým dostane, půjde Yorick do kostela v příběhu Olizováni plameny a bude mít sex s Beth. Následuje Héřino putování, v kterém se dozvíme příběh Héro už od dětství. A v závěrečném 5ti dílném příběhu Prsten věrnosti se setkáme s tajemnou skupinou i s ninjou. A vyvrcholením je zjištění, proč Yorick přežil!
  • BlackDragon
    BlackDragon28.2.2012 12:29Y: Poslední z mužů #05: V kruhu
    Drzi si uroven ako vzdy :)
  • mart.in
    mart.in mecenáš30.12.2011 11:28Y: Poslední z mužů #05: V kruhu
    Velká spokojenost, zatim asi nejlepší díl, který bavil od první do poslední stránky. Konečně se člověk taky něco dozví...a opravdu hodně se těšim na pokračování.
  • brkowycz
    brkowycz24.10.2011 17:56Y: Poslední z mužů #05: V kruhu
    Pro mě veliká spokojenost. Tak nějak takhle jsem si tuhle serii představoval. Prohlubující se psychologie postav, sex, napětí, různé teorie, díky čemu Yorrick přežil, překvapivá zjištění a akce (ta jediná byla v minulých díle dostačující). Já jsem se teda nenudil ani chviličku a celý tento díl jsem doslova zhltal a často s otevřenou pusou. I emoce mi místama přišli dost silné, nebo to alespoň ve mě silné emoce vzbuzovalo. Pro mě byl tento díl naplněním onoho potencionálu, který podle mě tahle serie v minulých čtyřech dílech nedokázala využít. Donutilo mě to otevřít předchozí knihy a znovu si je prolistovat. Bylo by fajn, kdyby se Vaughanovi podařilo tohle tempo udržet, protože tenhle díl mi dal úplně nový pohled na celou serii.
  • erik
    Sme v polovici, nuž neprekvapí, že sa v tejto nijak originálnej, príjemne (nezaujímavo) napísanej, rovnako nakreslenej, nič moc akčnej, nič moc neriešiacej a už vôbec nie nezabudnuteľnej sérii začalo konečne schyľovať k napätiu. Áno, je tu ponúknutých niekoľko verzií príčin katastrofy (a prežitia hlavného hrdinu, čo je vlastne tiež katastrofa), od úsmevných po úsmevné, ale „vedecké“. Dôjde na sex, v slovníku pribudne nadávok, dokonca sa zjaví viacero drsne akčných scén a celé to končí na móle s výhľadom na Japonsko. Zo začiatku som sa dosť nudil, vyslovene otravné mi prišli scény z minulosti, ktoré osvetľovali mladosť súrodeneckej dvojice, aj keď sa im asi vyhnúť nedalo. S nástupom akcie a tých teórií ma to však vtiahlo do deja, dokonca by som povedal že druhá polovica knihy je zatiaľ najlepšou, čo posledný z mužov zatiaľ ponúkol. Preto, kým tu ešte vegetujú percentá, hodnotím za 75. Ale platí to, čo minule, neverím, že si to niekedy prečítam ešte raz, neutkvela z toho vo mne jediná vec, pre ktorú by to za to stálo.
36475
Četl/a (120)
123peta, 2scha, BadBoy, Balů103, bierce, binnmode, Bonpar, buscheer, calvin10, charvos, cobe, Const.ex, Covenant, cyboy, dajik, Darker, Deckard, Dezodoo, Django, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Dzoglik, erik, farnhajt, figis, Final, flynander, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, Georgíno J., gumidekmedvidek, Hawwwran, Houbař, hromotlk, hroubek, hypermlok, invape, Jabba, James, jankie, japes, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Kaaos, Kaluž, kapicka, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, Keno, Kil-Khal, kindanerd, Lachvos, lacoste, lantan1, Light, Lord Baltimore, ludek.n, Lukasitch, majer, malylada, mart.in, Matthew, Mercurio, mgeralt, mineralk, misa, mozzu, MP, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Noci, Norri, NylKasbri, oleav, Olesh, PAK, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , punisher, RadimNemec, raimi, Raul, rewkon, Rezet, rooty, saja, Schirru, Schramm, Spacecore, Spike, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, tricky, trudoš, Unerr, Velkej šéf, vita, Walome, wolfgang, Yaromil, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(256)
123peta, 2scha, adam.ra, afri, Alfi, amazing_k, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Balů103, bananzluty, bboorreekk, beanek, BeeSee, Benji, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, brkowycz, Bubsy, burzum, buscheer, calvin10, calviti, camper, Cassidy, charvos, chobotnička, Choky86, cobe, Cody, Const.ex, Corvus, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, DAN478, Darker, Deckard, Dezodoo, Dinik, disclose, discovery, Django, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dr_benway, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Einstain666 , erik, EvilvsGod, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, figis, filemon, Filip123, filipes, filosh, Final, Finvarra, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., goodspeed, Grebenda, Greyman, grinder, gumidekmedvidek, Hamichal, hanocri, hawkzn, Hawwwran, hedgehog, herbert, Houbař, hromotlk, hroubek, Hulik, hyba1991, hypermlok, Indy, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, jerry67, jh666, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, jones1240, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Keno, kindanerd, koudak89, Kuba10, lacoste, Leland, Light, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, LuckyLjuk, maara, majer, malylada, Mamut12, Mankin, markic, marshalx, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Matej-29, Matio, matrosh, Matthew, MB, mcleek, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, mikina, mikki.maser, mineralk, misa, Mistak, Mitak, moiqpiom, monty.cl, mozzu, MP, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, NecRoman, nester, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, Norri, NylKasbri, Olesh, Ondraseeek, Onkel 1928, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, Petrisko911 , POLAKST, Poseidon1978, PP, punisher, Radkos, Raijin, raimi, RaptoR, regressiv, rewkon, Ricarderon, Rich, Rinter, rockyt, Ronik, rooty, royan, Ruw, saba, Saiffer, Salien, Saran, Schirru, Schramm, sedw, Shake, skepsi, Skot, sleepless, songoku, Spike, spot, StanleyHu, stanleystar, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, the.kasztan, Thurin, timek, Toe, Tomasino79, Tombal, TommyBOYER, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Velkej šéf, Viking, vishnar, vita, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, Wiruss, wolfgang, xai, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (17)
Askalon, Baffman, besikv, bob-premky, Braindead, deadpool, DKoscik, fusnix, hahahoho, husakpetr93, Jak, Komediant1842, koniklec, Maty48, nx, tkorvas, Zod
Shání (1)
Baffman
Nabízí (2)
MB, Vojtěch 393