Za Sherlockem Holmesem a dr. Watsonem přichází doktor Mortimere, aby je upozornil na starodávnou pověst o psu, který vraždí členy rodu Baskerville. Nejslavnější dobrodružství Sherlocka Holmese opět ožívá v nové (a nutno dodat poněkud provokativní) komiksové adaptaci. Říkáte, že ten příběh znáte Předpokládáte, že vás nemůže ničím překvapit Nikdy nic nepředpokládejte!

Scénář
Petr Kopl
Art
Petr Kopl
Obálka
Petr Kopl
Žánry
detektivka
ISBN/ISSN
978-80-7362-971-7 (Alpress)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
120 x 190 mm
Tisk
barevný
Stran
152
Cena
199 Kč
Varianty
Sherlock Holmes: Pes baskervillský (2. vydání) (2015)
Sherlock Holmes: Pes baskervillský (2011)
  • MEGA
    Moje oblíbená adaptace Sherlocka Holmese. Tento komiks má všechno, humor, napětí, akci, záhady a nezapomenutelnou atmosféru. Co se mi ale nejvíce líbilo byl samotný styl vyprávění, který i přes množství dialogů nepustí a celou knihu jsem hltal jednu stránku za druhou. Tomu samozřejmě pomohla catooningová kresba. Design postav jsem si zamiloval stejně jako bezpočet detailů a odkazů na díla nejen Viktoriánské éry. Myslím si, že Koplova menší úprava původního příběhu jenom prospěla a dostali jsme tak ty nejlepší momenty v celém komiksu. Bonusy obsahující doplňující texty a komentáře také potešili. Nemám co vytknout. Tohle je geniální.
  • sedw
    Naprosto skvělá záležitost. Jistě tomu velmi pomáhá i vysoce kvalitní předloha, ale způsob, jakou ji Petr Kopl pojal rozhodně ostudu nedělá, spíše naopak. Příběh má výbornou atmosféru, ke které velmi přispívá kreba, která mi opravdu sedla. Spousta malých vtípků a odkazů na další literární díla jen potvrzuje výborný dojem z komiksu. Mé druhé setkání s panem Koplem (první byl Brok Špindíra) a jsem stále nadšen.
  • Fry
    Fry admin5.10.2014 15:31Sherlock Holmes: Pes baskervillský
    "Pes baskervillský" - Jsem ohromen! Petr od začátku opět věděl, co všechno chce do příběhu zakomponovat a jaký dojem to udělá na čtenáře... Já si to neskutečně užívám a nebýt té hnusné lepenkové vazby, která se mi už rozpadla, styděl bych se za to, že jsem si to nekoupil dřív! Příběh je výtečný a veškeré odkazy na další příběhy ještě více navnadí na to, abych si koupil další... Kresba se mi zdá tady ale celkem od-fláklá ale nemyslím, že je na vině Petr, nýbrž nakladatel... Obálka je potom kapitolou samou o sobě a mě se jako nijak extra nezamlouvá... tento příběh nakonec vyjde i v Anglii s mnohem hezčí obálkou, takže přemýšlím o koupi. Za mě 5*!
  • mr.des
    Druhe setkani s Koplem dopadlo lepe nez Tajemny hrad, takze 80%.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš2.11.2013 19:04Sherlock Holmes: Pes baskervillský
    První setkání s Koplem dopadlo na výbornou. Sherlocka mám rád a tohle bylo prostě zábavné. Cartoon style kresby neni úplně můj šálek kávy, ale je to pěkně vyprávěné a postavy baví.
  • kaylin
    Petr má hlavně vypravěčský dar. Přejímá postavy, nechává jim jejich základní vlastnosti, pro které je milujeme, ale podává je po svém, aniž by je tím ničil. Tohle je schopnost, kterou se skutečně nemůže pyšnit každý spisovatel. Tak trochu o tom něco vím, protože tohle psát není jednoduché. Navíc v takovém množství, v jakém Petr tvoří. Doufám, že se jeho komiksům bude dařit, protože my si tyhle komiksy zasloužíme. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/08/241-pes-baskervillsky-95.html
  • bd71
    Perfektní atmosféra, perfektní znalost realií. Alan Moor má konkurenci. PS: stáhněte si bonus! Fakt nečekaná a vtipná poenta. Kopl Holmese zná. Obávám se, že osobně.:))))))
  • Kabukiman
    Kabukiman19.8.2012 09:38Sherlock Holmes: Pes baskervillský
    Můj třetí komiks od Petra Kopla. Opět paráda. Skvělá kresba a nejlepší příběh Sherlocka Holmese, kterého mám navíc velmi rád. A s tím jsem měl paradoxně trošku problém. Baskervillského čokla jsem si nedávno pustil ve třech filmových provedeních, takže jsem věděl každou stránku co se stane. Nicméně příběh je to parádní. Tři mušketýři i Dracula mi ovšem přišli o něco vtipnější a čtení mělo větší spád. Potěšily narážky na doktora Jekylla, Sweeney Todda a mnoho dalších. Rozhodně si brzo zaskočím koupit i Krále Artuše.
  • Azalin
    Azalin mecenáš25.12.2011 11:40Sherlock Holmes: Pes baskervillský
    viz Lenny
  • flipflop
    flipflop17.12.2011 20:55Sherlock Holmes: Pes baskervillský
    I pro mě velké překvápko. Příjemná a hlavně promakaná kresba, která v různých situacích skvěle podtrhuje atmosféru příběhu. Těším se na další komiksy Petra Kopla. Kromě toho mám jasno v tom, co budu dělat na Silvestra v pravou půlnoc ;-)
  • Lenny
    Lenny mecenáš11.11.2011 23:35Sherlock Holmes: Pes baskervillský
    Pro mě naprosté překvapení. Koplova kresba si mě hned získala, takový cartoonovský styl se mi hodně líbí. Co se příběhu týče, originál jsem nečetl tak nemohu posoudit. Líbilo se mi to, akorát mi přišlo, že se to vše sehrálo až nějak moc rychle (žádné pořádné pátrání a tak) - ale možná to tak má bejt. Co mě potěšilo je řada easter eggů a narážek, kterými je kniha prošpikovaná (a oceňuji i vysvětlivky na konci) + se mi líbí to, že si čtenář sám může zapátrat a poodhalit X věcí (takže si dám brzo repete). Těším se na Draculu
411461