Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Unikátní edice věnovaná nejznámějším kriminalistickým metodám je plná velmi schopných detektivů, vysoce nebezpečných zločinců a naprosto fascinujících kriminálních případů, kde jsou jednotlivé skutečné příběhy zpracovány do atraktivní podoby kreslených komiksů.
Ponořte se do vzrušujícího světa kriminalistiky a spolu s jejími kladnými i zápornými hrdiny vyřešte 9 skutečných kriminálních případů!

Kniha obsahuje následující kriminální případy:

BALISTIKA
Henry Goddard a první balistický případ
Kulka ve stromě
Otvory po střelách a lasery

ANTROPOLOGIE
Případ Gouffé
Tělo v koberci
Muž v rakvi

MÍSTO ČINU
Případ mormonských padělků
Řezník
Případ s hokejovou taškou

Překlad
Zuzana Gabajová
Žánry
detektivka, naučný
ISBN/ISSN
978-80-251-3558-7 (CPress (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 245 mm
Tisk
barevný
Stran
144
Cena
249 Kč
  • Palebras
    Kriminalistiku v komiksech jsem objevil úplnou náhodou a jakožto fanoušek nejrůznějších krimi seriálů či dokumentů a s přihlédnutím k faktu, že komiksů s podobnou tématikou u nás vychází jako šafránu, koupil jsem ji a přečetl. V dnešní době už dané téma příliš neohromí a jedná se o informace, které jsou díky nejrůznějším seriálům poměrně dost profláklé ale já se opravdu dobře pobavil a taky se dozvěděl pár střípků a informací o kterých jsem dosud nevěděl. Příběhy jsou samy o sobě fajn, některé lepší či horší ale takhle dohromady tvoří rozličný mix, který se soustředí jak na balistiku, antropologii a také na samotné místo činu. Kresba ničím nevybočuje ale k těmto kriminalistickým příběhům sedí dobře. Na jedno odpoledne příjemná záležitost.
  • Fort
    Celkem 9 historických příběhů z kriminalistiky. Případy jsou zkratkovité, kdy ani nestačí nudit a je konec. Zajímavý pohled na naivní uvažování zločinců minulosti a jejich odhalení.
  • mttra
    Mne tahle kniha potesila uz jen z toho duvodu,ze je zrejme jedina zabyvajici se timto tematem. A to je dobre,ptz komiks nemusi jen bavit,muze mit i vzdelavaci charakter. A ja se neco noveho priucil ( ano,zrejme i proto,ze necumim na priblble serialy :P ) . A klidne by si tato publikace zaslouzila byt i silnejsiho vydani s vice pribehy,poznatky a zajimavostmi. Za me 3 * za provedeni a kresbu,a jedna navic za napad.
  • kaylin
    "Kriminalistika v komiksech: Balistika, antropologie a místo činu" je knihou, která má poměrně zajímavý nápad. Přiblížit kriminalistiku lidem, kteří toho o ní moc neví, anebo se ji "učí" jen z amerických "CSI" seriálů a jim podobných. Bohužel těch informací zde zase není tolik, aby se vaše znalosti o tolik rozšířily, jen několik těch historických událostí řekne trochu víc. Není to špatné, ale přece jen tomu chybí trochu víc, nějaké zajímavější příběhy, kde by se dala ilustrovat kriminalistická práce. Kdyby kniha vyšla na konci minulého století, bude to zajímavé, ale v současné době, kdy toho každý průměrný divák ví o kriminalistice tolik, už to tak významný počin není. Z hlediska komiksu zajímavý, ale nikoli dotažený k dokonalosti. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/03/523-kriminalistika-v-komiksech.html