Čtenáři již od 9 let se mohou začíst do dalšího komiksového románu, který tentokrát přináší poutavý životní příběh Harryho Houdiniho, nejznámějšího kouzelníka a iluzionisty 20. století. Ještě téměř sto let po jeho úmrtí je Houdiniho jméno stále synonymem riskantních kousků na hranici smrti i neuvěřitelných úniků. Jeho schopnost dostat se ze zdánlivě bezvýchodných situací, společně s obratností, s jakou jednal ve styku s veřejností i tiskem, z něho učinila legendu své doby. Mezi nejpozoruhodnější úniky, které se dosud nepodařilo vysvětlit, patří výzva deníku Daily Mirror dostat se ze speciálně vyrobených pout, únik z nádoby na mléko, čínská vodní mučicí kobka a únik ze svěrací kazajky, kdy byl zavěšen ve výšce hlavou dolů. Jak se chudému a nevzdělanému chlapci podařilo překonat bídu a stát se největším iluzionistou 20. století? Příběh Houdiniho života není jen zábavný, ale také poučný. Jeho životní zápasy, boje a odhodlání uspět mohou být inspirací pro každého.

Scénář
C. E. L. Welsh
Art
Lalit Kumar Singh
Obálka
Lalit Kumar Sharma
Lettering
Jakub Náprstek
Překlad
Šárka Kociánová
Redakce
Magdaléna Jimelová
Žánry
dětský
ISBN/ISSN
978-80-247-4074-4 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
164 g
Stran
80
Cena
159 Kč
Originál
Harry Houdini ()
  • ludek.n
    ludek.n16.8.2023 11:44Harry Houdini
    Pravdivý životní příběh zřejmě nejznámějšího kouzelníka a iluzionisty všech dob Harryho Houdiniho převyprávěný americkým spisovatelem Christopherem Welshem a do podoby grafické novely přetvořené výtvarníkem Lalitem Kumarem Singhem je sice určen dětským čtenářům, ale nejspíš jím nepohrdnou ani dospělí komiksoví nadšenci. Přes všechnu jednoduchost a zkratkovitost je to totiž solidní práce, která pobaví i poučí. Směstnat život nejslavnějšího iluzionisty světa na pouhých sedmdesát stran samozřejmě znamená postupovat systémem skoků mezi nejzásadnějšími okamžiky, ať už to znamená přeskočit pět nebo dvacet let. A to je také plusem i mínusem tohoto sešitku. Na jedné straně jsme svědky úžasných a rozhodujících okamžiků v životě Harry Houdiniho, na straně druhé je to jen povrchní seznámení s osudem muže, který ovlivnil celé generace následovníků. Dobře se to čte, hezky se na to kouká, ale tím to také končí. Chybí hloubka a něco, co by tohle dílko vydělilo z průměrnosti.
  • Kabukiman
    Kabukiman5.4.2014 17:19Harry Houdini
    Mám slabost pro komiksová zpracování literární klasiky nebo životopisu nějaké legendy, takže dávám čtyři hvězdy (jinak bych to viděl asi tak na ty tři hvězdy). A navíc jsem komiks koupil za 29kč v Levnejch knihách,tudíž vůbec neni co řešit....
1353