V mrazivých končinách Naggarothu sídlí bojovná rasa temných elfů. Tito zlovolní tvorové neznají soucit, ohledy ani slitování. Z této proradné rasy ční nade vše jako velký válečník, ale i krutý a sobecký netvor, Malus Darkblade – Temná čepel. Pověsti o obrovském pokladu ukrytém v hluboko v Pustinách Chaosu jsou pro něj příliš velkým pokušením na to, aby je ignoroval, a vydá se jej hledat, aby ještě více rozšířil svou moc a vliv. Netuší, že na něj v Pustinách číhá démon, který s nim má vlastní úmysly. A když se v sázce ocitne jeho duše, nemá příliš na výběr… Tato akcí nabitá komiksová kniha obsahuje všechny komiksy o Malusovi, které doposud vyšly, a je mrazivou exkurzí do krutého světa temných elfů…

Scénář
Daniel Abnett
Art
Kev Hopgood
Obálka
Clint Langley
Překlad
Petr Caha
Žánry
akční, fantasy
ISBN/ISSN
978-7322-180-2 (Polaris)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
černobílý
Váha
900 g
Stran
256
Cena
399 Kč
Originál
Warhammer: Darkblade - Reign of Blood ()
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2018 09:12Warhammer: Darkblade (Temná čepel) - Krvavá vláda
    Úplně si vybavuji asi ten půlrok / rok starý rozhovor s prodavačem v Luxoru, kdy jsem dostával všemožné typy na různá sci-fi, SF, fantasy apod. a mezi nimi padlo slovo Warhammer. Tolik knih a příběhů, skutečně nechci do toho pronikat, to je pomalu na další život, ani tématika tohoto světa mě nikdy nijak zvlášť neuchvátila. Do toho padla slova Warhammer, Darkblade, temný elf, komiks, černobílá, Abnett. Hmm... prolistoval jsem prvních pár stran a má první otázka byla. Nechci začínat nový svět, budu tomu rozumět... ano... příběh je ucelený a dává smysl, ani by člověk musel znát aspoň nějaké reálie Warhammeru. Tak jo, říkám si, ještě byl i ve slevě, beru ho. V podstatě jsem se začetl tak rychle, že snad už ten den večer bylo dočteno. Fakt to odsýpá a přitom tam jsou 4 příběhové linie, kterou spojuje jedna hlavní. Dalo by se říct, že je to epický příběh. Další rovina, která se mi líbí - SPOILER ALERT - že Darkbladeovi věříte, že se zbaví pout a okovů své kletby a že pak bude "normální", ale on prostě je svině a bude dělat zlo a příkoří. Čekáte nápravu, ale té se nedočkáme, možná to je dobře. Působí to realističtěji. Kresba mi ze začátku přišla jako těžkej digitál bez invence a bez chutě a zápachu. Opět první dojem, nakonec jsem rád, že tento komiks mám a kresba se tam fakt hodí. Přišel jsem ji na chuť a stylem rozvržení tempo příběhu rychle odsýpá a nepůsobí dojmem, že panely na sebe nepasují. Za mě dobrá a poctivá práce.
  • adevr
    Koupil jsem si to po přečtení skvělé hantasy série Malus Temná čepel na doplnění příběhu...a byl jsem zklamám.
    Což o to že tu budou příběhy vyprávěny zkratkovitě, s tím jsem počítal.
    Ale uvnitř kresba nedbající na nádherně vykreslený svět temných elfů v knihách, a navíc tak šeděšedá, že srala nebo třeba i nudila.
    Klidně bych si raději za barvu připlatil,než se smířil s takovým paskvilem. :/