Koupit
Calvin a Hobbes dokáží porazit celý svět. Jenže je někdo silnější a nebezpečnější než kluk a jeho tygr. Rosalyn. Slečna na hlídání. Má moc poslat Calvina do postele a neváhá jí použít. Proti takové zvůli je nutné bojovat všemi dostupnými prostředky. Bojovat do posledního tygra.

Scénář
William B. Watterson II
Art
William B. Watterson II
Obálka
William B. Watterson II
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-079-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 225 mm
Tisk
černobílý
Váha
388 g
Stran
128
Cena
199 Kč
Originál
Calvin and Hobbes: The Revenge of the Baby-Sat ()
  • trudoš
    trudoš editor30.5.2020 09:07Calvin a Hobbes #05: Pomsta hlídaných
    „Myslel jsem, že když člověk dospěje, automaticky pak ví, co má v každé situaci dělat. Nejspíš bych se do dospělosti tak nehnal, kdybych tušil, kolik je v tom improvizace.“
    Tohle je zkrátka nadčasová série, která zdaleka není jen o tom, jak malý kluk ve městě vnímá svět dospělých a do běla rozpaluje všechny kolem sebe. Tuhle verzi už předvedl francouzský génius René Goscinny. Oproti tomu Bill Watterson s chlapeckým sarkasmem a odzbrojující naivitou sehrává nádhernou poemu o dětství na americkém venkově. Calvin a Hobbes tvoří dokonale sehranou dvojku, v níž raubíř Calvin představuje horkokrevnou touhu po všem novém a naopak imaginární tygr Hobbes je klidným zastáncem prostého života. Ta bezprostřední nostalgie z toho přitom čiší výtvarně i scenáristicky, až je jednomu málem smutno, že žije tady a ne tam.
    Geniální na tom je, že před deseti lety jsem se „pouze“ bavil absurdností jednotlivých skečů. Dnes si je sám prožívám naplno, když se s jedním takovým malým rozumbradou pokouším vyjít.
  • kaylin
    Kniha "Calvin a Hobbes 5: Pomsta hlídaných" nijak zásadně nevyniká, je skvělá jako ostatní. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/09/1516-calvin-hobbes-5-pomsta-hlidanych.html
  • Kapis
    Kapis mecenáš9.3.2014 19:39Calvin a Hobbes #05: Pomsta hlídaných
    Tak jsem si dal po dlouhé době tuhle bláznivou dvojku a s pocitem křupající dětské páteře pevně sevřené pod mými prsty, ale i s plavbou na nekonečné dětské představivosti jsem se perfektně pobavil.
  • sedw
    Calvin je jednička mezi stripovými sériemi, naprosto excelentní zábava. A ač obsahuje i slabší stripy (což je pochopitelné), celkově jednoznčně 5*.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.7.2012 22:01Calvin a Hobbes #05: Pomsta hlídaných
    Zase jsem zcela nekritický a vůbec mi to nevadí!

    Celkový dojem: 100%
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš4.5.2012 13:34Calvin a Hobbes #05: Pomsta hlídaných
    „Chtěl bych, aby všichni ostatní byli mrtví.“ (Calvin v nepříliš veselém rozpoložení)

    Bill Watterson se urval z řetězu. Další vydatná porce Calvinových ďábelských šklebů a zlostných ksichtíků, staneme se svědky toho, jak nevinní sněhuláčci čelí útoku obřího tyranosaura, zanotujeme si u známé písně Šlitra a Suchého a zjistíme, že všechny holky jsou lepkavý. Já toho Calvina prostě žeru. Připadá mi, že předchozí knihy byli ve srovnání s Pomstou hlídaných slabší. Takže tentokrát za šest :)
    A ten kus, kde si Calvin a Susie hrají na tátu a mámu s panem Zajdou, to už je zcela mimo hodnotící kritéria.
  • matrosh
    Calvin s Hobbesem dali mé bránici tentokrát opravdu zabrat a rosalyn dostala životní lekci, na kterou jen tak nezapomene. Bravo!
  • krvinka56
    O něco lepší než kniha druhá Pod pod postelí něco slintá.Bez mučení se přiznám že sem se několikrát neudržel a smál se nahlas.Tentokrát pobavily i vtíky s tou holkou co toho malého zmeťoura hlídá.S chutí sem se k některým vtípkům vrátil a četl je znova.To stou pláži fakt nemělo chybu.Výčet by byl tentokrát opravdu velkej.Stejně jako mé nadšení z této knihy.
  • brkowycz
    U tohoto Calvina jsem se nesmál tak nahlas, jako u předchozích, ale pořád je to naprosto úžasná věc. Stripy jsou spolu dost často úžasně příběhově provázané, člověk má často pocit, že čte krátkou kapitolu nebo povídku. Není to prostě jen o tom vypointovat čtyři okýnka, Watterson dokáže provazováním jednotlivých stripů vytvořit krátké, ale hezké příběhy, což je jedna z věcí, které mám na Calvinovi nejraději.
    Pointou stripů navíc není vždy nějaký vtip, ale spíše dojemný okamžik přátelství nebo lásky k druhému. Ani jednou na mě taková pointa nepůsobila kýčovitě, ale vždy spíš "zahřála" u srdce.
    Dál musím vychválit tyhle stripy za to servírování dětské naivity a představivosti, která mě vždy nutí vzpomenout si na dětství plné malých starostí a vylomenin.
    A nakonec kresba. Má svůj vlastní styl přesně se hodící k tomuhle dílku, skutečně, jako kolega doophy, si užívám každé okénko, každou čárku a drobnost, která je zde nakreslená. Calvina považuji za velkolepé dílo, které mi vždy zvedne náladu.
  • doophy
    Calvin opět nezklamal a užíval jsem si každičké okénko...
  • erik
    A teraz sa pôjde pozrieť, ako vyletí z kože mama. Dobrú noc, Calvin, zajtra ťa čaká ďalší pekný deň. Nepoznám zábavnejšíie dielo o živote zo života.
4871
Četl/a (70)
adevr, Alfi, Alikkk, Baffman55, Balů103, Berry669, bierce, binnmode, calvin10, charvos, cobe, davidek, DEmnoG, Doctorow, Doppelganger, Draco nobilis, erik, filmator, flipflop, Fox01, georg, Georgíno J., Grrr, Hanussen, Horstik, Houbař, IndyP, James, jankie, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kaluž, Kapis, kaylin, kinak, Lawer de Sanctis, Light, LookAss, Lucieee91, Lukasitch, Mamut12, Moyek, mstefl, namdnas, NecRoman, Noci, oleav, p3tris, Paldini, pavlosson, pearlxjam, Pepé13, punisher, Rezet, S313, saja, Satan__666, Schramm, sercial, Shpeckk, SNUFKIN, strougy, Toe, trudoš, TZcomics, vita, VXP, xmirek, zgrywus
(158)
adevr, Alfi, antiimini, Avian, Awakener, Azalin, Azbest, Baffman, Baffman55, Balů103, berounskej, bierce, binnmode, blackJag, Blair, Bob, bourgeois, brkowycz, calvin10, calviti, Cassidy, charvos, cobe, Const.ex, Cr4sh, CSE_AC/DC, Dali, davidek, DAxik, DEmnoG, Doctorow, Doly, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, felis, filemon, filipes, Fox01, Fréza, georg, George Walker Bush, Georgíno J., goodspeed, GORERATED, grinder, Grrr, Hanussen, hawkzn, herbert, herrman, hiro666, Holmwood, Horstik, Houbař, Hulik, Iggy Pop, ikshorm, IndyP, invape, Jak, James, jankie, jindroush, jiskra, joehot, Joshua_T, Kaluž, Kapis, kaylin, Kazumaki, kinak, Kjon, komik.sx, Kraken, krvinka56, Lawer de Sanctis, Light, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, lostkokots, Lucifer, Luxor, maara, macomix, Mamut12, Martin Buchal, Marvin, Matio, matrosh, MB, Michal Opitz, mikado, misa, Mitak, moiqpiom, Moyek, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Netorack, Nightmare, Noci, p3tris, padre_negro, Paldini, pata, pavlosson, pearlxjam, pechna, Pepé13, porculan, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, radiohead99, Radowan, regressiv, Rezet, Ricarderon, Ricky Gervais, rooty, S313, Saiffer, Saran, Satan__666, Schramm, sedw, seeker666, sercial, Shpeckk, Skot, Slaine, sleepless, Sněhurka, SNUFKIN, strougy, tacmud, the One, timek, Toe, trudoš, tukak, tulipstros, TZcomics, vita, Vítek, VXP, Wiruss, xintax, xmirek, yama, yogi, zgrywus
Chce (9)
Braindead, fusnix, henrycruel, Lobodlak, mikki.maser, monty.cl, Niaz, Tiba, Tomek
Shání (2)
Černá Krysa, pavel
Nabízí (1)
antiimini