Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Konečně je to tady! Tomuhle epickému finále předcházelo pět dílů a téměř tisíc stran! Šest ze sedmi Ramoniných bývalých ďábelských kluků už Scott Pilgrim vyřadil ze hry a teď by se měl postavit tomu největšímu a nejobávanějšímu – Gideonu Gravesovi. Copak ho ale Ramona na konci pátého dílu neopustila? Nemělo by to znamenat, že má Scott konečně klid? Možná ano, možná ne, ale jedno je jisté: tohle všechno vyvrcholí Hodinou slávy Scotta Pilgrima!

Scénář
Bryan Lee O’Malley
Art
Bryan Lee O’Malley
Obálka
Bryan Lee O’Malley
Lettering
Petr Suchý
Překlad
Jitka Jeníková
Redakce
Richard Podaný
Žánry
hudební, humorný, romantický
ISBN/ISSN
978-80-7461-043-1 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 190 mm
Tisk
černobílý
Váha
385 g
Stran
248
Cena
199 Kč
Originál
Scott Pilgrim’s Finest Hour ()
  • hroubek
    hroubek28.4.2022 16:59Scott Pilgrim #06: Hodina slávy
    Epické finále přichází. Nebudu lhát, když řeknu, že mě začátek dost zklamal a fakt mě také nebavil. Nebavilo mě Scottovo chování, jeho snaha dostat se do kalhotek každé holce se kterou kdy něco měl, nebavilo mě chování vedlejších postav. Vše se to začne zlepšovat po návštěvě Kim a jednom souboji. Pak ručičky vah převáží na tu správnou stranu a je z toho to EPICKÉ finále, na které jsem se těšil. Souboje, pointa, sexy Envy, obětování, láska a hlavně dobrá zábava. Na konci jsem se skoro zamiloval do Ramony a také bych s ní utekl do podprostoru. Hodina slávy je dobré finále, jen je škoda toho pomalejšího a trochu otravného začátku.
  • Palebras
    Palebras21.8.2020 12:20Scott Pilgrim #06: Hodina slávy
    Je dokonáno! Velká výpravná pouť za vyřazením ďábelských ex z kola ven, dospěla do svého cíle a musím konstatovat, že to byla jízda. Parádně jsem se bavil po dobu celé série a ať už byl nějaký díl lepší či horší, tak pořád si držel laťku pekelně vysoko. Všechny díly byly skvělé a člověk se vždy těšil, co přinesou nového.. Je pravda, že kresba někdy byla matoucí, hlavně v počátečních dílech nebylo poznat kdo je kdo, ale v pozdější fázi jsem si na postavy zvykl a nebyl to už zase takový problém. Konec série mi však přišel mírně rozpačitý. Nebyl špatný, ale osobně jsem čekal něco jiného...Něco, u čeho řeknu wau tak tohle jsem nečekal. To se bohužel nestalo, ale takhle série byla po celou dobu tak skvělá, že tohle dokážu odpustit. Jen mě mrzí docela špatná kvalita knih.. Po prvním přečtení se snad polovina knih začala rozlepovat a rozpadat. Trochu to zamrzí, ale vzhledem k ceně za jakou jsem tuto skvělou sérii pořizoval je to v pohodě. Parádní série, která není na plný počet ale rozhodně pobaví a dokáže perfektně strhnout svou originalitou a na odreagování neznám moc lepších sérií!
  • honza2457
    honza245718.8.2020 18:16Scott Pilgrim #06: Hodina slávy
    Konec byl pro mě takový mírný zklamání, né že by nebyl skvělý jen jsem měl asi až příliš velký očekávání a jinou představu. Jinak celkově tahle série je skvělá a patří mezi to nejlepší co u nás vyšlo.
  • MerkatTV
    MerkatTV22.11.2019 19:57Scott Pilgrim #06: Hodina slávy
    Skvelý koniec...
  • mearez
    Parádní vyvrcholení skvělý série. Za mě 5*.
  • Cabal
    Co říct závěrem série ? Bravo, bavil jsem se skvěle. Totální oddych a styl humoru který mi sedí.
  • MrKulda
    MrKulda18.4.2015 23:07Scott Pilgrim #06: Hodina slávy
    Tomuhle říkám velké finále.Souboj dlouhý víc jak polovinu knížky je opravdu epický,a Gideon byl pro mě asi nejcharizmatější a nejlepší ďábelský ex.Sice jsem nepochopil několik vysvětlení,ale myslím,že u Scotta Pilgrima ani moc věci chápat nemusíte,protože tady nic nedává tak úplně smysl :D Bezvadné zakončení mojí nejoblíbenější série.
  • kaylin
    Pokud vám humor série nesedl, nesedne vám ani tady. Bryan si jede pořád svůj parádně ujetý styl inspirovaný mangou a příběh prodchnutý popkulturními hláškami, především pak na počítačové a konzolové hry. Je to zábava pro znalé, ale zároveň je zde příběh, který je celkem univerzální. Pořád jde přece o lásku a o to, co dokáže. "Scott Pilgrim" je jeden z nejoriginálnějších příběhů, které jsem mohl číst, a to nejen v komiksu. Nakonec i filmově není moc podobných věcí, tedy pokud nezačnete brousit v japonském hájemství, kde se odehrávají skutečně podivné romance. Myslím, že právě manga Bryana ovlivnila i v tom směru, jak staví příběh a co do něj vkládá. Je jako utržený ze řetězu a já jsem za to vděčný. Tenhle poslední díl si při tvorbě užíval a já si mohl užít jeho čtení. Krásná věc. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/04/566-scott-pilgrim-6-hodina-slavy-100.html
  • Fry
    Fry admin9.2.2013 15:22Scott Pilgrim #06: Hodina slávy
    A je konec! Celá série končí právě zde, právě na večírku, na kterém se sejdou snad všechny postavy, které jste za celých šest dílů poznali. A právě zde se utká Scott s Gideonem, který je mnohem silnější, důmyslnější a chytřejší, než si můžete myslet, ale zároveň je to poslední bývalý -ex, který musí z kola ven. Jak dopadne poslední souboj? Vrátí se Ramona? Jaké mají mezi sebou přátelé vztahy? Je Gideon kočka? To vše a mnohem víc najdete v tomhle posledním kousku ze života Scotta Pilgrima.
    PS: Já jsem se u všech dílů co vlastním (1, 4, 5, a 6) dobře pobavil, tak dávám za poslední díl a za celou sérii (podle některých přemrštěnou hodnotu) 90%! Neboli na hvězdičky ***** (Jinak aby bylo jasno: 1 - 90%, 4 - 93%, 5 - 90% a 6 - 92%)! Takže tak :D!
  • mart.in
    mart.in mecenáš9.11.2012 15:08Scott Pilgrim #06: Hodina slávy
    Nebudu lhát, byl to celkem boj donutit se sérii dočíst. Že mi humor nebude úplně sedět mi došlo tak v půlce prvního dílu, ale nechtěl jsem to vzdát, když už jsem si koupil všechny pěkně najednou:o). Nevím, co by se muselo stát, abych to někdy četl znova.
  • Azalin
    Azalin mecenáš1.11.2012 12:01Scott Pilgrim #06: Hodina slávy
    No je to hodně smutný pohled, vidět Scotta Pilgrima v Levných knihách. Tohle si takhle dobrá série rozhodně nezašlouží...
  • brkowycz
    brkowycz16.10.2012 16:32Scott Pilgrim #06: Hodina slávy
    Využiji tohohle místa a shrnu celou serii.

    Scott Pilgrim je poměrně slušný kousek, založený na situačních vtipech a naprostých absurditách. Většina vtipů vygraduje s pomocí, jak tomu říkám já, "mangovité" kresby, která je plná nejrůznějších karikatur a ve které nemůžete brát jediný obrázek vážně. Přesto, že kresba má hlavně sloužit jako klíč k našim bránicím, nese sebou svoje stinné stránky. Ze začátku hlavně není vůbec snadné rozeznat jednotlivé postavy, například mladého Neila a Scotta. Pak se taky stane, že se po dlouhé době obejví nějaká postava, která na scéně dlouho nebyla a vy musíte listovat knihou zpět aby jste zjistili, kdo to vlastně je. Kreba prostě není bůhví jak úžasná a slouží v tomhle díle pouze účelům komedie.

    Příběhově je to poněkud bizarní kombinace mysteriózního scifi a teenage komedie stylu Prcičky. V jednu chvilku zjistíte, kdo je gay, kdo s kým spí, aby jste otočili stránku a zjistili, že se Scott řeže s ďábelským ex své současné přítelkyně a sbírá mince a životy poté, co svého protivníka porazí. Nedá se to brát vážně a to ani sekundu.

    Svojí úlohu komedie a zábavy to ovšem plní. Často si to dělá legraci i samo ze sebe. "Že jsem gay jsem zjistil už v pátem díle, ale měl si tolik starostí, že jsem ti to nechtěl říkat." Bavil jsem se skrze všech 6 dílů, jediný skutečně slabý mi přišel díl třetí. Tam autor podivně skákal do minulosti a já ani pořádně nevěděl o co jde - hlavně také proto, že rozeznávat jednotlivé postavy, překreslené do mladší verze, bylo možné jen pokud se vzájemně oslovili jménem. Souboj se veganem byl trapnej a nedotaženej a navíc má třetí díl růžovou obálku s holkou. To pak člověk vypadá určitě velice chlapsky a intelektuálně na výši, když si komiks s takovou obálkou otevře v MHD.

    Závěrečný šestý souboj se podle mého názoru povedl. Táhne skor na 100 stránek, dlouhou dobu nejednoznačný, Gideon se mi zdál na konci docela jako frajer a skutečný záporák.

    Kol a kolem velice milá serie, odpočinek a hromada zábavy. Nic světového, neustále to osciluje mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Přitom k dokonalosti to nemá daleko. Mít to lepší a barevnou kresbu, tak je to neskutečně COOL, mít do promakanější a dotaženější scénář, tak je to zase velice povedný absurdní příběh. I takhle to ale dopadlo dobře. Za cenu ve výprodeji BBArtu, všech šest dílů za 300kč je to ovšem sakra dobrá koupě!
  • Azalin
    Azalin mecenáš6.2.2012 20:02Scott Pilgrim #06: Hodina slávy
    Poměrně rozpačíté finále, podobně jako v případě pátého dílu poněkud ústup ze slávy. Přečte se to rychle, je to zábava, ale pokud měl být souboj s Gideonem vrcholem série, tak se to moc nepovedlo.
312251
Četl/a (83)
123peta, 2scha, 81splinter, anka, Baffman55, Benny, Cabal, Captain Collar, ComicBookGuy, Covenant, dajik, Daw8ID, deadpool, deefha, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, flipflop, Fry, gezic, Glumal, Gustik5, Hades, hromotlk, hroubek, James, japes, Jay-jay, jindroush, John Wick, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kaylin, Keno, Kerbellos, Koci, Kocour, koudak89, L4MIOzZ, Le Porello, Light, LookAss, mart.in, mearez, MEGA, Mercurio, MerkatTV, Moyek, mozzu, namdnas, NecRoman, Nexis, PAK, PatrikTheMighty, petad, Petrkoll, petrSF, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, Rinter, robertsedmik, Sagikkun, seneke, Shin, Shpeckk, Sir_Pete, start05, T3ss, tacmud, Tiba, Toe, Tomket.Tom, TZcomics, Velkej šéf, VXP, Vyjebanec17, wolfgang, xxSIMIxx, ZD3H, zgrywus, zlejzmrd
(200)
00sedm, 2scha, 81splinter, Alfi, Alfonzo, Alfred, amazing_k, anka, Azalin, Azbest, Baffman, Baffman55, batoo, Benny, Bezvliv, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blair, Braindead, brkowycz, burzum, Cabal, calvin10, calviti, Captain Collar, Cassidy, chobotnička, Cody, ComicBookGuy, Cr4sh, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, DAN478, Dani El, DanQ, Daw8ID, deadpool, deefha, DegiCZ, DEmnoG, Devilek, disclose, Doly, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Draug, Drekorian, fel68, filosh, flaire, flipflop, Fricki, Fry, Glumal, goodspeed, Greyman, grinder, Gustik5, Hades, Hannibal92, hartmi, hawkzn, Hawwwran, Hebled, holubdema, hromotlk, hroubek, IndyP, invape, Jak, James, james dixon, jankie, japes, Jay-jay, jd., joehot, John Wick, jones1240, Josh, Joshua_T, Juseph , K-Os, kallenved, Kapis, kaylin, Kazumaki, Keno, Kerbellos, KINIMODUS, Kjon, Koci, Kocour, komik.sx, konous, koudak89, krvinka56, Kunden, L4MIOzZ, Le Porello, lelky93, libcenko, Light, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, M4rsellino, maara, Malachias, Martin Buchal, Masinfira, mcleek, MEGA, Mercurio, MerkatTV, Michael Jarkovský, mike731, Mikei, mira1239, monty.cl, Moyek, mozzu, MP, Mr.Plysh, MrKulda, namdnas, NecRoman, Nexis, Niaz, Nightmare, noMster, novass, Olesh, Ondraseeek, Pafnuc, PAK, PatrikTheMighty, pdfak, pechna, petad, Petrkoll, petrSF, Pjenkus, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, Ricarderon, RicHard. , RikaAkira, Rinter, robertsedmik, Sagikkun, Saiffer, seneke, Shin, Shpeckk, SirMinac, Sir_Pete, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Stara.kryta, start05, stepan.tichy, Suchman, T3ss, tacmud, Tialster, Tiba, TIM.biker, Toe, Tomket.Tom, Traum, Trevelyan, trudoš, TZcomics, Velkej šéf, Viking, Vítek, vranakx, VXP, Wakker, Wallace Wells, Wiruss, wolfgang, xai, xintax, xxSIMIxx, yardaformi, yogi, yojimbo, Zajo original, ZD3H, zdoog, zebedee, zgrywus, zlejzmrd
Chce (6)
absolute.000, Azik2586, fusnix, predek, punisher, Yone
Nabízí (2)
Alfred, Fox01