Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Krátký příběh zasazený do světa "Zářících bohů" (Příhody Malého boha, Kruanova dobrodružství, Pod paprsky Zářícího...), resp. do jeho budoucnosti, ve které je již nepřátelská rasa otrokářů Hor-tidů v podstatě vyhlazena. Alespoň to tak vypadá...

Příloha časopisu XB-1 #1/2012 (pro předplatitele zdarma) a ve volném prodeji (99 kč).

Scénář
Vlastislav Toman (Vlastimil Kočák)
Art
Karel Jerie
Žánry
sci-fi
ISBN/ISSN
Konektor XB1 s.r.o.
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
37 g
Stran
12
Cena
99 Kč
  • trudoš
    trudoš editor24.3.2020 15:07Planeta Xindlu
    Stává se vám také, že po dočtení nějakého komiksu či knihy máte nejasný dojem, jako kdyby si z vás někdo vystřelil? No, v mém případě se právě Planeta Xindlu stala zhmotnělou esencí tohoto nepříjemného pocitu.
    Neberu teď v potaz cenu versus výkon, přeci jen, v první řadě šlo o dar předplatitelům za věrné služby, takže na zuby nehodno koukat. Jenže kromě pestrobarevné kresby Karla Jerieho tady vlastně není co chválit. Scénář Vlastislava Tomana se na osmistránkovém prostoru snaží rozehrát málem space operu, aby z toho nakonec vylezl nejapný vtip. Či snad možná prolog k většímu celku, záleží na úhlu pohledu a čtenářově humoristické nátuře. Jako celek je to ale hrozně zmatené, nekonzistentní a vyžadující znalost předchozí autorovy tvorby. Alespoň myslím, protože jinak mi zcela uniká smysl toho všeho.
    Nuže, obávám se, že ani při desátém listování jsem neodhalil nuance skryté geniality. Takže se tímto s komiksem loučím a posílám jej kamarádovi do antikvariátu. Snad se na mě nebude moc zlobit.
  • Pafnuc
    Pafnuc2.3.2012 13:40Planeta Xindlu
    Chtít za tuhle příšernou osmistránkovou sračku 99,- Kč je neuvěřitelná drzost.
  • Skot
    Skot mecenáš18.2.2012 07:26Planeta Xindlu
    Pan Toman průkopník téměř vyhynulého českého sci-fi komiksu ustrnul v 70. letech . Slabý předvídatelný scénář , bez pointy a s otevřeným zbytečným koncem . Kresba rovněž budí dojem lehce dobyté zakázky , možná má svojí kvalitou odpovídat scénáři. Výrazně předraženo, ještě , že jsem sešit obdržel jako bezplatnou odměnu pro předplatile Ikarie.
  • choze
    choze1.2.2012 19:41Planeta Xindlu
    Při vší úctě k tvůrcům, hlavně k českému Stanu Lee Vlastislavu Tomanovi, co má tohle jako být? Příběh o ničem, žádný rozvíjení mytologie kolem Hor-tidů a Jerieho kresbu fakt nemusím, takže mi tenhle předraženej plátek přijde zbytečnej jako bradavky na kanci. Pro úplně malý haranty to přitom taky není, když jsou tam ty zmínky o bordelu...
1223