Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
CZ SK sami-z-dat (underground) hardcore (c)komiks fanzine číslo 6, poprvé s osmi barevnými stranami.

Obsah

Comicsy:
Betmen: H(u)ash – Kamil "MdS" Bernášek, Daniel Mihálik
Co se vleče, neuteče - Lukáš Divácký
Traktorman - Duch – Václav Roháč
Zloděj – Marcel Dokoupil
Captain Laser – Rudolf Schimera
Horor v čekárni – Andrej Kolenčík
Bounty – Monika Kuzivová
Viktor the Zombie Killer – Adam "Butch" Kubík
Ecce Homo – Andrej Wsól
Cesta přes cestu – Jan Kvasnička
Family - Andrej Kolenčík
Hadí zášť - Legacy - Kátě Brodíková
Na střílenou – Viktor Svoboda
Náročný den – Marcel Dokoupil
Prasata v lese – Jarka "Koudelka" Kočová
Detektiv Kučera – Dan Černý
Souboj – Karel "K-Os" Osoha
Tri bojovníčky – Martin "Cuco" Luciak
Jajumba – Jarka "Líná Edna" Dejlová
BunnyFace – Radoslav Repický
Malá: Psací stroj – LaThur
Morče – Lukáš Divácký
Bellum Deorum - Bratři – Jiří Kříž, Ronald "Rawen" Havran
Bedári – Viliam Slaminka
BunnyMatrix – Radoslav Repický
Ve stázi – Lenka Šimečková
Twist – Martin Kováčik
Poklad – BeeSee, Pavel "PaTa" Talaš
Chyba – Karel "K-Os" Osoha
Komiksoví lupiči – "Vhrsti"
Prasátko – Marcel Dokoupil


Publicistika:
Hudba a komiks? – BeeSee
Konečník – Toe

Internetová stránka: http://bubble.kocogel.info

Scénář
Vhrsti, Lathur, Kamil Bernášek, Roman Bílek (BeeSee), Kateřina Brodíková, Dan Černý, Jaroslava Dejlová (Líná Edna), Lukáš Divácký, Marcel Dokoupil (M4rsellino), Jaroslava Kočová (Koudelka), Andrej Kolenčík, Martin Kováčik, Adam Kubík, Monika Kuzivová, Jan Kvasnička, Martin Luciak (Cuco), Karel Osoha (K-Os), Radoslav Repický, Václav Roháč, Rudolf Schimera, Lenka Šimečková, Viliam Slaminka, Viktor Svoboda, Andrej Wsól (Andywart)
Art
Vhrsti, Lathur, Kateřina Brodíková, Dan Černý, Jaroslava Dejlová (Líná Edna), Lukáš Divácký, Marcel Dokoupil (M4rsellino), Roland Havran (Rawen), Jaroslava Kočová (Koudelka), Andrej Kolenčík, Martin Kováčik, Adam Kubík, Monika Kuzivová, Jan Kvasnička, Martin Luciak (Cuco), Daniel Mihálik, Karel Osoha (K-Os), Radoslav Repický, Václav Roháč, Rudolf Schimera, Lenka Šimečková, Viliam Slaminka, Viktor Svoboda, Pavel Talaš (PATA), Andrej Wsól (Andywart)
Obálka
Tomáš Chlud
Lettering
Miloš Mičátek (Mankin)
Publicistika
Roman Bílek (BeeSee)
Redakce
Roman Bílek (BeeSee), Pavel Kopřiva, Miloš Mičátek (Mankin)
Žánry
magazín
ISBN/ISSN
BubbleGun (dříve Ňací borci z Brna)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 210 mm
Tisk
barevný + černobílý
Stran
160
Cena
130 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.4.2018 23:14BubbleGun #06
    Fakt průměr, protože MIX. Půl ok, půl ne. Důvod proč jsem tuto sbírku koupil je kvůli Šimečkové. Jinak bych o to nejspíš nezavadil. Pár komiksů se fakt povedlo, ale jinak je to těžká vata. Doslova od druhé půlky knížky to začíná být zajímavější. Čili, jo, ok. 3 hvězdy. Šimečková opět nezklamala, proto 3.
  • kaylin
    kaylin10.8.2016 07:36BubbleGun #06
    V konečném součtu o až tak velkém nadšení hovořit nemohu. Je tu příliš mnoho komiksů, které mi nic neřekly, ale co je horší, příliš mnoho těch, které jsou scenáristicky slabé anebo rovnou špatné. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1233-bugglegun-6-50.html
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš21.8.2013 17:31BubbleGun #06
    „Na to zapomeň, ty sračko! Bez boje se nevzdám!“ (Captain Laser ví jak jednat se Smrťákem)

    Neoddiskutovatelnou peckou šestého Bubláčka je Captain Laser, Rudolf Schimera si vyhrál s obsahem i stavbou a i když je to undergoundová mazanice, nemá v tomhle čísle konkurenci. Markýz s Danem Mihálikem předestřeli svou temnou vizi Gothamu, aby ji pak zabili dětinskou pointou (ale uchechtl jsem se, to zas jo), neporazitelný Lukáš Divácký mě opět rozsekal svými chutnými jednohubkami Co se vleče, neuteče a Morče (chci tu grafickou novelu, Lukáši, a hned!), divoká dětská představivost očima Viktora Svobody (Na střílenou) měla moc pěkný závěr, svérázný Detektiv Kučera Dana Černého pobavil stejně jako mikrobiologická srandička Michala Kováčika (Twist) a Vhrstiho Komiksoví lupiči mě ve finále dokonce přiměli k hlasitému smíchu - tomu říkám vtipná hra s médiem. Zbytek opět spíš do počtu, trochu zbytečně nafouklé vydání by rozhodně zasloužilo zkrouhnout o pár nevýrazných kousků (jmenovat nebudu, ale dívám se na tebe Bounty). Takhle se na ty čtyři bohužel nedostanem. Obálka nic moc (z kresby Tomáše Chluda je mi nevolno) a za nešťastně zvolené považuji ty rušící zvukové efekty na vnějších okrajích stran. Tohle by možná fungovalo u většího formátu, ale u takového minisešitku to akorát zasírá místo. Článeček o komiksových coverech hudebních alb je fajn, jen mi ve výčtu chybí zmínka o luxusním obalu k desce Follow the Leader (Korn), kterou má na svědomí Todd McFarlane a nutno podotknout, že je to mnohem vypiplanější artwork než jeho tehdejší obálky ke Spawnovi.

    - „Takže vy mi chcete říct, že jsem jenom figurka z nějakýho posranýho čtení pro děti...?!“
    - „Přesně tak.“
  • Kapis
    Kapis mecenáš4.4.2013 07:45BubbleGun #06
    Slabší číslo, na kterém jde vidět, že kluci do něj nekriticky vzali snad vše, co se jim dostalo do rukou. "Detektiv Kučera" je hodně v pohodě, nejvíc se mi líbí, jak zvedne telefon, potenciální to zdroj příjmu, a apriori nasraný řve do něj "Detektiv Kučera!" Když nejsou případy, holt si nějaký vyrobí. Velmi výrazně vyčnívá "Bellum Deorum - Bratři" - Rawenova kresba je o pár řadů výše než většina produkce v tomto čísle - akorát mi jde na mysl otázka proč by autor vystavěl relativně komplexní svět s pěti frakcemi, kdyby tato krátká povídka bylo vše? To by si zasloužilo pokračování!! Potenciál to rozhodně má. Pokud někde vyšlo něco dalšího z tohoto světa, dejte mi prosím někdo vědět, to bych si gadžopádně dal, hlavně ať je zachován kreslíř!! Opět nezklamal Lukáš Divácký, jeho signifikantní kresba a roztomilé rodinné příběhy jsou osvěžující:) Sociální drama "Bedári" je taky dobré, zajímavé bylo taky "Ve stázi" (škoda, že do komiksu zasahuje okraj) a nakonec jsem se ještě zasmál u "Komiksových lupičů". Zbytek produkce se bohužel pohybuje od šedého podprůměru až k odpadu. Holt není každý den posvícení, ale Bubbláku zůstanu pochopitelně věrný a přeju mu co jak nejvíce dalších čísel. Za 119 Kč by si to tak jako tak měl koupit každý. Už jen proto, že ti ňáci borci z Brna, kteří žijí v Praze, Ostravě a Trenčíně to dělají z čistého nadšení a bez nějakého zisku.
  • MindReader
    MindReader16.6.2012 14:39BubbleGun #06
    Opět (jak je zvykem) je nejnovější číslo lepší, než ty předešlé. Stále se ale nějak nedokáže vymanit z kvalitativního rozdílu mezi jednotlivými comicsy. Na jedné straně tu jsou pecky jako Detektiv Kučera, a potom stačí prolistovat pár stránek a je tu patlanina, která se ani nedá číst. Chápu, že borci z Brna chtějí dát příležitost každému, ale do budoucna asi budou muset být přísnější a trochu vybírat. Něco bylo totiž čiré utrpení.

    Další věc je nezvládnutá grafika, myslím ty comicsové efekty podél strany. Nic proti nim, vypadá to dobře, ale nikdy, NIKDY se nesmí stát, že by přesahovala do samotných panelů a kryla se s krebou nebo nedejčerte (wink) s textem, jako se stalo zde! A přitom by stačilo ji jenom někde změnšit a někde, kde jsou celostránkové comicsy bez okrajů, vypustit úplně.

    Jasným králem tohoto čísla je již zmiňovaný Detektiv Kučera. Naprostý odpad naopak například Traktorman, Bounty nebo ta blbost s autama. Málo publicistiky tentokrát ani moc nevadilo, spíš mě zajímají ty samotné výtvory. Škoda, že nebylo více stripů.

    Celkově ale hodnotím spíše kladně, nebýt občas toho dna, tak bych klidně dal 4*
5791