Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Fotožurnalista Matty Roth se dál protlouká ostrovem Manhattan, proměněným v bojovou zónu, a snaží se nakouknout válce za kulisy. Snaží se zachytit zápas civilistů o přežití.

Ve třetím dílu s názvem Veřejné práce se pokusí na zapřenou proniknout do velké firmy Trustwell, která od vlády získala lukrativní zakázku na stavební rekonstrukci válkou poničeného ostrova. Od začátku tuší, že tu něco nehraje, ale… je úplně připravený na to, co posléze zjistí? Anebo má pro něj DMZ další šokující překvapení?

Obsahuje sešity série DMZ #13-17 (listopad 2006 - březen 2007)

Scénář
Brian Wood
Art
Riccardo Burchielli, Brian Wood
Obálka
Brian Wood
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Viktor Janiš
Žánry
akční, thriller, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7461-044-8 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
420 g
Stran
128
Cena
399 Kč
Originál
DMZ #03: Public Works (Vertigo (DC Comics), 2007)
  • faster86
    faster8612.8.2018 21:16DMZ #03: Veřejné práce
    Poukázání na to, jak funguje americka zahraniční politika? Dobrý příběh a ta kresba k tomu prostě sedne jak prdel na hrnec.
  • karl173
    karl173 mecenáš28.5.2018 19:40DMZ #03: Veřejné práce
    Sice se tentokrát jedná jen o takovou jednohubku, ale zato přináší konečně trochu větší posun k příběhovosti, ale zároveň opět ukazuje další střípek skládačky v politickém ražení. Především ale daleko větší důraz na příběhové zvraty a svižnější dialogy pomohlo aby jsem si tuhle knihu zase o trochu více užil než dvě předchozí. Musím tedy zákonitě už s hodnocením trochu výše, byť kdybych mohl dát 4 a půl hvězdy, tak je dám, protože ještě je kam se posunout. 85%
  • MickeyStuma
    MickeyStuma14.4.2018 17:54DMZ #03: Veřejné práce
    Silný příběh nahlížející do jiných oblastí válečného konfliktu, především mezi obyčejné civilisty, kde taktéž nemůže být nikdo s ničím jist. Ale je tu i firma pod názvem Trustwel, která má stavebně rekonstruovat poničený ostrov. Opravdu? Napínavé vyprávění plného hrozeb a přesvědčení, kde nic není jak vypadá. Skutečně silný scénář nenechávající nic náhodě. Kresba už jen doplňuje myšlenku autora a skvělý střih vyprávění. Třetí díl popostrčilo svou laťku hodně nahoru.

  • louza
    louza22.3.2017 11:07DMZ #03: Veřejné práce
    Druhý velký příběh a opět skvěle. Situace v DMZ se zdá se uklidňuje. Obě armády to vzdávají a ke slovu přichází soukromá firma pro obnovu poválečných škod. Velmi vypečená firma. Role hlavního hrdiny se proti jeho vůli čím dál víc politizuje a Matty začíná zjišťovat, že udržení si statusu nezávislého novináře je čím díl obtížnější. Stejně jako Tělo novináře kniha i Veřejné práce skrývají dynamický drsný příběh, kde autor nastavuje zrcadlo reálným válečným událostem. Řemeslně skvěle odvyprávěný příběh s obsahem, co má spád.
  • trudoš
    trudoš editor1.1.2016 02:55DMZ #03: Veřejné práce
    Kouzlo komiksu DMZ spočívá ve dvou bodech - v autenticitě a dramatičnosti. Válečný konflikt uprostřed New Yorku v nové občanské válce nepůsobí zdaleka tak absurdně, jak zní. To, že máme jednadvacáté století, ještě neznamená, že bychom se nemohli zabíjet kvůli náboženství či politice. Devízou celé série je pak především to, že se autoři nesnaží dělat z jedněch ty správné a z druhých ty šmejdy. Nemoralizují, nepolitikaří. V jednu chvíli fandíte téhle straně, v druhé se vám z ní chce zvracet. Sympatie k hrdinům je podobná jako závislost na kofeinu - je sice hořký a nechutný, ale přesto jej milujeme. Scenáristovi Brianu Woodovi se bezesporu podařil husarský kousek, jenž se zaryje do duše stejně jako rozžhavený bajonet a propracovaná kresba Riccarda Burchielliho celkový dojem jen umocňuje.
    Nu, ani třetí DMZ nezklamalo. Ponurý a depresivní příběh je opět naprosto nezapomenutelná záležitost. Nikdo zde není kladný, nikdo není záporný - jsou jen oběti a lidé, kteří chtějí na válce vydělat.
  • luky.kuky10
    luky.kuky106.7.2015 20:23DMZ #03: Veřejné práce
    Tak tohle byl hustej dil! Dalsi parchanti, teroristi a nove postavy. Matty se zamota do teroristicky bunky a... No to uz si prectete sami:-)
  • Fry
    Fry admin8.3.2014 14:58DMZ #03: Veřejné práce
    "DMZ #3: Veřejné práce" - Znovu a lépe! Tak bych pojal tento již druhý komentář (hodnocení) k DMZ! "Veřejné práce" patří po druhém přečtení (aspoň pro mě) k tomu nejlepšímu, co jsem z DMZ četl. Konečně jsem mohl pochopit celou problematiku a celkovou polit. situaci. Konečně jsem si celý příběh vychutnal na plno. A co se v tomto díle stane?: Matty se chce dozvědět, jestli je "Trustwell" opravdu takový, jak se říká a proto se přidá do veřejných prací, potká skupinu teroristů, která si otestuje jeho odvahu a vyšle ho do akce... Potkáváme nové tváře i staré známé a na konci to vyvrcholí v jednom táboře! Skvělá série = skvělé hodnocení! Za mě 5*!
  • kaylin
    kaylin21.6.2013 08:55DMZ #03: Veřejné práce
    "DMZ" není série, která sedne každému. Nejsou tu skvělé hlášky, ani hrdinové, kteří vás dostanou svou ctí a spravedlností. tohle je mainstream. Je zde jenom odhalování pravdy. Podívejte se na náš svět a řekněte si, jestli všechno tohle není možné. Neříkám, že vznikne válka, která bude mít své jádro na Manhattanu, ale je tak těžké uvěřit, že korporace ovládají náš svět, že spravedlnost umírá anebo už dávno hnije někde hluboko zakopaná a nikdo neví kde?
  • Kapis
    Kapis mecenáš1.10.2012 10:19DMZ #03: Veřejné práce
    Tak další povedené pokračování u mně čím dál oblíbenější série, i když výhrady k jisté naivnosti přetrvávají - ale zase to chápu, že příliš hloubkové politizování toho všeho by odradilo spoustu čtenářů a úspěšnost je měřena prodejem, proto to musí Wood mixovat velmi opatrně a jet i kapku na líbivé struně, nicméně, kdo chce, tak tam to poselství vidí. A jak vidím, tak "někteří" v tom nevidí nic a to podstatné o čem tato série je, považují pouze za "spoustu keců". To je ale přirozené a já věřím, že bude více spíš těch, kteří tam to gró vidí nebo časem to pochopí. Zkusím trochu poodhalit, co jsem v tom viděl já. Tentokráte musím souhlasit s Georgem W. Bushem a jeho pochybami nad rychlokvašným vytvrďákováním našeho hlavního hrdiny. Ale co, já to autorovi žeru, proč vlastně ne, Matty Roth je prostě rozený etalon tvrďáckého správňáctví, že Mirek Dušín hadra, akorát za slušnou mluvu by si nemohl asi každý den vybarvit okénko v modrém životě:-) Baby mu padají k nohám a on je klátí jako Rocco, the Ejácula - no kdo by se s takovým hrdinou neztotožňoval - na to Wood vsází až kapku moc, Matty by měl trochu lidsky udělat nějakou nutnou sviňárnu a pak se celý sešit jen nelitovat, aby byl kapku hodnověrnější. No a copak nám tedy autor předkládá tentokrát - vojensko-průmyslový komplex. Válečnou firmu, propojenou na nejvyšší místa, v podstatě řídící zahraniční politiku a vydělávající ohromné sumy na "obnově" zemí, proti kterým defacto rozpoutala války, při kterých běžně zásobuje obě strany konfliktu. Viděli jsme to v Srbsku, vidíme to v Iráku, Afghanistánu, Lybii a doufám, že to neuvidíme v Sýrii a Iránu, proti kterým se ve frenetickém amoku buší na válečné bubny. Zisky z takovéto činnosti jsou opravdu astronomické a prezident USA, který by chtěl nějak výrazně omezit výdaje na zbrojení nebude jednoduše nikdy zvolen:-) Naopak je třeba připravovat a začínat nové a nové války, za to se dneska dává Nobelova cena míru. Nicméně jsem v rámci možností rád za Obamu, jestli letošní volby v USA vyhraje ta krvežíznivá poloopice Romney, to se pak máme na co těšit. Praktiky těchto bezohledných firem jsou zde ztělesněny "Trustem". Vraždění, mučení jsou jejich běžné praktiky, jsem rád, že Wood postoupil ještě o level výše a rozkrývá i takové věci jako "placení vlastních teroristických buněk k zvýšení poptávky po vlastních službách". Jsem zcela přesvědčen, že to je běžná "false flag" praxe, ale spousta lidí před tímhle bude zavírat oči, vždyť to je zase ta "konspirace". To je jejich věc, jen ať mají hlavu zaraženou v písku. Taky mě potěšilo, že autor ukazuje nejen islámského teroristu, ale i teroristy křesťanské (někde z Karibiku podle mého), kteří najedou na chechpoint Trustu v autě. Holt fundamaentalismus je stejně nebezpečný a zvrácený, ať už je křesťanský, islámský či židovský. Akorát u nás v TV uvidíte jen ten jeden. Takže spokojenost velká, kresba na standardní úrovni, obálky osvěžující. Snad se dneska dostanu ke 4.dílu.
  • rooty
    rooty18.8.2012 08:49DMZ #03: Veřejné práce
    Každým dílem lepší. Kresba bravurní.
    Demnogovi děkuju za doporučení.
  • Fry
    Fry admin14.8.2012 15:24DMZ #03: Veřejné práce
    Koupil jsem jen tak, kvůli obálce, nevěděl jsem co čekat, neměl jsem žádné očekávání.
    Matty Roth je chlápek, který si zahrává se životem a to jenom kvůli působivému článku.Vplul jsem do DMZ třetím bookem a vůbec mi to neva. Příběh je takový kostrbatý a někdy jsem nevěděl o co go, ale rychle jsem se vzpamatoval a dočetl do konce. O dalším dílu budu dlouho přemýšlet, protože sám nevím, jestli je to můj šálek kávy. Ale na druhou stranu se to četlo rychle a příběh byl celkem fajn. Beru to jako oddychové čtení se spoustou keců o politice, Trustu a OSN.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.5.2012 19:17DMZ #03: Veřejné práce
    Tímto dílem se u mě tato série definitivně zařadila do kolonky "oblíbené". Sice jsem se na začátku málem pozvracel z předmluvy, ale pak už jsem si užíval Woodův příběh a zejména Burchielliho kresbu. A zas mám chuť hrát GTA: San Andreas, ten design a styl je prostě úchvatný. Stále mi sice trochu vadí - jak jsem psal u druhého dílu -, jak rychle se z Matta, joudy joudoviče, stal neohrožený novinář a drsňák, který ohne jakoukoli šťabajznu a vydrží dokonce i mučení, ale nakonec je stejně vždycky vržen zpět dolů, kde si uvědomí, že je jen slabý človíček v konfrontaci s tvrdou realitou. Přežil a budu mu fandit dál, protože chci další díly. Zn. hned.

    Celkový dojem: 90%
  • Toe
    Toe admin22.5.2012 20:53DMZ #03: Veřejné práce
    U mne zatím nejlepší díl DMZ, pořád se ale nějak nemůžu do téhle série dostat, takže pořád jen lehčí nadprůměr...
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko27.2.2012 17:25DMZ #03: Veřejné práce
    co platilo pro první dva díly platí i teď
    i když v trochu pozvolňejším tempu
    ..taky je o to naléhavější !
    Matty místy působí až příliš odevzdaně (mínus)
    na druhou stranu si naštvaností
    téměř podává ruku
    se Spiderem Jerusalemem (plus)
    ..závěr je opět emotivní a lidsky silný
    100%

2733121
Četl/a (88)
2scha, 3DD!3, Alfray, Alikkk, alois13, ArmadOon, Balů103, bboorreekk, binnmode, calvin10, Chaolinek, ComicBookGuy, Const.ex, Craxx, cyboy, daon, Darker, Deckard, Destiny666, Doncek4321, Doppelganger, Dzoglik, farnhajt, FilipNejdl , Final, flipflop, Fox01, Fry, gumidekmedvidek, guseppe, hugosnowden, hypermlok, invape, Jabba, Jak, James, jindroush, jiskra, Kaaos, Kapis, karl173, kaylin, Keenkeen, Keno, kinak, Kocour, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, luky.kuky10, marek zigmund stanko, mart.in, Martinb, Matthew, MickeyStuma, MonsterGyre, monty.cl, mstefl, namdnas, NecRoman, Noci, oleav, Paldini, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , Plechy, punisher, RaptoR, Rezet, rooty, RudyRod, SASAN_KING, Schramm, seneke, Shpeckk, SteveCZ, terrordemon, the.kasztan, Toe, Tony TwoDee, Troyoun, trudoš, Velkej šéf, Zbysek2410, zlejzmrd
(210)
2scha, 7eleven, adam.ra, afri, Alfi, Alfray, Alfred, alois13, amazing_k, ArmadOon, Azbest, BadBoy, Balů103, batoo, bboorreekk, BeeSee, Behemoth, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bob-premky, bobo666_2005, Braindead, Bubsy, Calvin Klein, calvin10, camper, Cassidy, Chaolinek, ComicBookGuy, Const.ex, Corvus, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, daon, Darker, DAxik, deadpool, Deckard, Destiny666, Devilek, Dezodoo, disclose, discovery, Doncek4321, doophy, Doppelganger, dracula, Drakeus, dvoracekpetr1, Dzoglik, Einstain666 , farnhajt, faster86, fel68, felis, filemon, FilipNejdl , filosh, Final, flipflop, Fox01, Fr3d_K, Fry, Georgíno J., Goeger-Devil007, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, guseppe, Hamichal, Hartmann , hawkzn, Hebled, herbert, holubdema, hugosnowden, Hulik, hypermlok, invape, J.T.honza, Jabba, Jak, James, james dixon, jankie, jendavondra, Jestrab2, jiskra, Joshua_T, Kapis, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, kinak, KINIMODUS, Kocour, koniklec, kubanec13, Lachvos, lacoste, Leland, Lenny, Librarian, Lobok257, LuckyLjuk, luky.kuky10, maara, markic, Martin Buchal, Martin D. Antonín, Martinb, Marvin, Masinfira, Matthew, mcleek, merhyx, MickeyStuma, mikina, mikki.maser, Mitak, MonsterGyre, monty.cl, moris.cz, MP, mrkirby, mstefl, mttra, mywiel, namdnas, NecRoman, netvor, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, Olesh, OwerLord, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , Plechy, POLAKST, Poseidon1978, Premek, punisher, Radkos, RaptoR, Remi LeBo, rooty, rorymac, RudyRod, Saiffer, Salien, Saran, SASAN_KING, Schramm, seneke, Shpeckk, Sick666, skepsi, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, spot, StanleyHu, stanleystar, suricattaontheway, tacmud, timek, tomasko33, tomastrejbal, TommyBOYER, tomned, tomntp, Tony TwoDee, Trevelyan, Troyoun, trudoš, tulipstros, Valis, vallyslayer, Velkej šéf, Viking, Vítek, vranakx, Wasps, Wiruss, xai, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (6)
besikv, delsemela, devyb, fusnix, jakouback, tkorvas
Shání (1)
Al0f0k
Nabízí (5)
Fox01, Librarian, Mistak, Niaz, raimi