Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Některé hříchy mají velmi dlouhý život... a některé spí tiše pod hladinou a vynoří se až po letech. Spider-Man se s jedním starým hříchem právě setkává. Hříchem, který ho může zabít - a je celkem jedno, že to není jeho hřích.
V komiksu Hříchy minulosti se ukazuje, že vám staré komiksy se Spider-Manem zatajily pár důležitých detailů. Je to příběh, kterým jeho autor J. Michael Straczynski zatřásl posvátnými komiksovými ikonami.

Obsahuje sešity série The Amazing Spider-Man (Vol. 1) #509-514 (červen 2004 - listopad 2004)

Scénář
J. Michael Straczynski
Art
Mike Deodato Jr.
Ink
Joe Pimentel
Barvy
Matt Milla
Obálka
Mike Deodato Jr.
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Filip Gotfrid
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-060-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
450 g
Stran
136
Cena
329 Kč
Originál
The Amazing Spider-Man #08: Sins Past (Marvel Comics, 2005)
  • trudoš
    Trochu zklamání. Zaprvé – přechod na nový styl kresby je fajn, ale ta z toho neúmyslně dělá kýčovitou telenovelu, což ještě podtrhuje Straczynského scénář plný seriálových klišé. Esmeralda s Manuelou hadr. Sice uznávám, že začlenění utajených potomků do příběhu se autorovi povedlo náramně, ale zároveň mě nedokázal přesvědčit, že to bylo skutečně žádoucí. A pak je tu samozřejmě ožehavý románek mezi Gwen Stacyovou a Normanem Osbornem, plus to, co z toho vzešlo. Snesu hodně, ale zrovna tahle anabáze mi přišla extra přitažená za vlasy.
    Ovšem nic naplat, Spider-Mana jakého stvořil J. Michael Straczynski miluji, takže s hodnocením pod čtyři jít nemůžu. Ne z nostalgie, ale jednoduše proto, že je pořád skvělý. Poprvé ale narážím na zeď přecitlivělých momentů, která jemně naznačuje, že tudy cesta mého vkusu nevede. Možná za to však může cynický přístup jiných autorů na margo téhle tématiky (viz např. Zombie z Marvelu), kvůli čemu jsem si téhle holčičí stránky pavoučího hrdiny začal víc všímat.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3.2020 08:58The Amazing Spider-Man #07: Hříchy minulosti
    Tohle už bylo lepší, ale jen nemusím ty vratky starých věcí. Prostě, pořád ti kostlivci a recykláty. Každopádně se to aspoň lépe četlo a provedení bylo aspoň na velmi dobré úrovni. Jen už fakt moc nemusím ty vratky starých postav a že to nějak ovlivňuje přítomnost, retconning není vždy ideální, ale tady to ještě šlo. Naprosto parádní byla kresba. To už bylo jinde a mnohem víc mi to sedělo, než Romita ml. Dynamičnost, akce, emoce, vše ta kresba zachytila. Tady dávám 4 hvězdy.
  • karl173
    karl173 mecenáš9.3.2019 16:56The Amazing Spider-Man #07: Hříchy minulosti
    Tento komiks může mít dvě tváře. Tou horší tváří je fakt, že si tu Straczynski pozměňuje historii Spider-mana, což v rámi jedné série i po tolika letech nemusí být především pro ostřílené fanoušky to pravé ořechové. Já osobně toho tolik načteno se Spider-manem nemám, ale i tak mi stačilo jedno UKK, abych věděl co všechno autor pozměnil a nebylo toho zrovna málo. Především historii některých důležitých postav to dosti mění. A pak je tu druhá tvář. Komiks je po příběhové stránce slušná jízda, které se nedá upřít její promyšlenost a je fakt, že si autor dal poměrně záležet. Ano pár detailů si upravil, ale pořád to nepůsobí nahodile, ale zkrátka promyšleně. Já osobně jsem někdy mezi. Na jednu stranu mě štve ta změna historie, na druhou stranu musím přiznat, že mě příběh bavil od začátku až do konce a určitě to do této série přineslo svěží vítr. Jak série pokračovala dál, bohužel ale asi nezjistím. I když nikdy neříkej, nikdy. Co se týče kresby, tak ta se určitě povedla. Je to zase něco jiného, ale po chvilce jsem si na ni zvykl a líbila se. Když tedy pominu pár věcí, tak musím dát pěkné hodnocení. 75%
  • Hunter
    Nejhorší příběh se Spider-Manem jaký jsem kdy četl. Strašný shit toto.
  • hroubek
    Tohle je jeden z nejosobnější příběhů jaký jsem o Spider-manovi četl(lepší je jen od Jepha Loeba Spider-man: Smutek). Straczynski napsal ucelený příběh, kde se Peter setkává se svou vlastní noční můrou, která ho bude vždy provázet. Je to agresivně napsané a hlavně nakreslené dílo, které jede na maximum a Peter bude mít co dělat, aby to ustal jako nezlomený hrdina. Hodně moc se mi líbilo jakým způsobem je do příběhu zapojená MJ, jelikož je tady velkou oporou našemu pavoučkovi, který si nemůže být ničím jistý. Jediným nedostatkem tohoto příběhu je, že kazí image jakou do té doby měla Gwen Stacy a její vývoj a následný zvrat mě přišel velmi nepravděpodobný. Opravdu povedený komiks, který se musí líbit každému fanouškovy Spider-mana.
  • sedw
    Plný počet, pecka, za mě to nejlepší, co Straczynski napsal. Možná je to dáno tím, že neznám staré díly, takže mě děj nemohl naštvat, jako věrné fanoušky, ale příběh měl hlavu a patu, super nápad, parádní spád, super akci i dojemné okamžiky... prostě všechno, co jsem očekával. Škoda, že nevyšly další díly, toto byla jízda.
  • Luigim
    Po přečtení jsem si řekl: no toto???? Opravdu super. Kresba sice nebyla muj šálek kávy , doufám že vyjde v CZ jeste pokračování vol. 9 Skin Deep, které také napsal Straczynski . jinak si to budu muset koupit v AJ jazyce jako e-book a to by bylo naprt.
  • Lenny
    mAGiic: Stračena původně chtěl, aby haranti byli Petra - ale to mu Marvel nedovolil. Tak to stočil na Osborna a to překvapivě prošlo
  • mAGiic
    Příběh byl dobrej, ale nemohu se zbavit pochybnosti, jestli to bylo opravdu nutné. Tenhle komiks všem fanouškům Spideyho změnil pohled na Gwen, a pro její skalní fanoušky musel být tento příběh velkým zklamáním. Nevím, jestli bylo úplně nutné pošpinit její jméno po tolika letech, ale to už je věctvůrců. 3*
  • luky.kuky10
    Jakmile se date do cteni, uz nemuzete prestat. Proste nemuzete. Po precteni mam nekolik smisenych pocitu. Cely pribeh mi zmenil pohled na minulost Spider-mana a Petra Parkera. Akci nabite hrichy minulosti je vynikajici kniha, se skvelym pribehem a kresbou! Skoda ze uz zadne dalsi pokracovani od J. M. S. neni...
  • jh666
    Po takřka dvou letech, kdy jsem tento komiks zahlédl v jednom knihkupectví, jsem ho konečně uviděl znovu. Tentokrát byly prachy, takže se konečně ocitl v mé sbírce. Přečetl sem ho jedním dechem. Už Straczynskiho Návrat se mi moc líbil, ale tady vsadil na temnější notu. A dopadlo to naprosto dokonale. Deodato vše podtrhl skvělou kresbou, takže nelze jinak než 100%. Určitě nejlepší Spider-man, který česky vyšel.
  • Flash
    Klaun má pravdu,taky jsem se mi to podařilo přečíst na jeden zátah a to jsem si už říkál,že půjdů spát po 2 sešitech. Je to chytlavé. Dozvídáme se zajimavé události, které se vážou k jedne z nejzásadnějších události ve Spider-manovi a tou je smrt Gwen Stacy,jeho býválé holky. Je to pěkné rozšíření a zápletka je taky dobře promýšlená. Jen by to chtělo více akce. Ale aspoň tu není Spidey tolik ubrečenej, naopak, je pohotovej a chce věci vyřešit a dát do pořádku. Což se mu povede ale konec je svým způsobem otevřenej. Další čísla v pořadí série jsem nečetl,tak nevím jestli to pokračovalo.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš7.6.2012 18:57The Amazing Spider-Man #07: Hříchy minulosti
    Jsou příběhy které čtete klidně pár dní. Odjete si na víkend pryč a je vám to jedno a pak jsou příběhy, které neodložíte ani když jdete na záchod a absolutně ignorujete fakt, že k vytření potřebujete sice jen jednu ruku, ale že by jste si mohli poškodit vazbu při akrobacii (teď mluvím o komiksu). Komiks se řítí jak Šinkansen japonskem a nedává vydechnout. Vy prostě chcete vědět co jsou nepřátelé zač a proč ho nemají tak rádi. Jste prostě pohlceni. Alespoň já byl. Ohromně tomu napomáhá skvělá Deodatova kresba. Jsem rád že už nemusim koukat na Romitovi loliťáky a že Spidermanovi už není třináct. Romita sice celkově nekreslí zlei, ale proč kreslí furt děti? Proč jsem měl vždycky pocit, že je pod maskou malej harant a že myslí na hračky a nejradši by si dal lentilku? Ale Deodato, to je jiná paráda. MJ je v jeho podání neuvěřitelná kočka a Petr vlastně taky. Takovej pavoučí kočkodan. Tohle je rozhodně nejlepší pavoučí série. Když jí srovnám s Ultimates, tak ty (alespoň zatím) značně pokulhávájí. Jo a ještě něco, Spideyho mám rád od dětství. Ne, nevim proč vám to cpu... Zase líbilo...85%
  • mart.in
    mart.in mecenáš4.4.2012 23:02The Amazing Spider-Man #07: Hříchy minulosti
    Po dlouhé době jsem koupil Spider-mana a hodně dobře se bavil. Zajímavý a napínavý příběh, místy celkem drsný, k tomu dobrá kresba... no že bych tomu pavoukovi zase po letech přišel na chuť? Tohle si rozhodně ještě někdy přečtu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.4.2012 13:21The Amazing Spider-Man #07: Hříchy minulosti
    Novejší marvelovky a obecně novější mainstream komiks se snaží zaujmout novými cestami. Mnozí tvůrci tuší, že už nestačí furt někam jezdit a tam nechat pomlátit hlavního hrdinu a pár záporáků. Jde se na to různě, někdo zvolí rafinovanější zápletky, někdo artovější styl, někdo zabrouzdá do hlubin a tajů hrdinovy duše. Někdy se to povede, někdy ne. Tento komiks si zvolil cestu psychologie a stínů minulosti aniž by utrpěla akční dimenze, k tomu všemu je to dílo mnohdy docela vtipné. Za mě rozhodně povedený díl Spidermana.

    Celkový dojem: 70%
  • choze
    Straczynského fórky jdou zase jednou úplně mimo mě a ani Deodatova kresba mi nějak extra nesedí, ale uvítal jsem dráždivě temnější a tajemnější příběh a nový pohled na smrt Gwen Stacy mi kupodivu nepřipadal svátokrádežný jako u jiných Straczynského zatřesení Spideyho mytologií. Takže i když by to mohlo být dotaženější, hodnotím to jako jeden z lepších booků v téhle řadě.
  • Pavouk01
    BOMBA!!!!
  • erik
    Konečne je tu Spider-man, ktorý:
    a. nerieši mytologické žvásty
    b. nevyzerá ako predškolská omaľovánka plná kockatých obrysov

    Naproti tomu je tu Spider-man, ktorý:
    a. usvedčuje mexické i argentínske (a asi aj turecké) telenovely z amaterizmu (kto neverí, nech si toto prečíta a pochopí)
    b. vyhrá všetko tým, že sa nechá zmlátiť
    c. vyzerá ako od Deodata, čo je pre akéhokoľvek superhrinu dôvod k oslave (stačí kuknúť na mäsitého Hulka, aj keď, zdá sa mi, že sa dosť krotil, oproti rôznym Avengerom, ktorých drásal)

    Plus sa človek občas pousmeje (groupies), a teda ide o výbornú záležitosť. Konečne!

  • brkowycz
    Další díl Spidermana přináší, po několika dílech které se pohybovali mezi podprůměrem a lepším průměrem, skutečnou pecku. Už jsem si myslel, že Srazcynksi bude navěky psát se Spidermanem mystické příběhy plné severských bohů navlečených v barvou hrajících kostýmech. Všichni ale víme, že správný záporáci nepřícházejí s pláštěm na zádech, žlutých rukavicích a křiklavým logem na prsou, ale v normálním oblečení. Takové nám servíruje v Hříších minulosti. Petera Parkera se snaží zabít dva neznámí, kteří nosí prostě černou kuklu. O co jednodušší jejich vzhled je, o to větší respekt z nich čtenář má. Příběh má hlavu a patu, silnou citovou hloubku (najdeme pár skutečně silných momentů), odsejpá, obsahuje v sobě tragédii a tajemství, postavy se nechovají nelogicky a je to napínavý od začátku do konce. A tetička May se tam skoro nevyskytuje!!!! Přidejte k tomu Deodatovu kresbu, která skutečně hraje trochu jinou ligu než Romitovy hranatý tváře a vyjde skutečně výborný comics.
    Samozřejmě, místama na mě dýchá pro mě nesnadno snesitelná utopie typická pro Spidermana - Petr je opět klaďas až za hrob, Mary Jane je absolutně nežárlivá a vše podporující manželka, ale rád to pro tentokrát přehlédnu.
    Pět hvězdiček je skutečně žánrových, ale i ve srovnání s velikány jako je Gaiman, Moore nebo Talbot by si tenhle díl klidně odnesl čtyři. Možná ještě lepší než Návrat, minimálně stejně dobré.
  • brkowycz
    Další díl Spidermana přináší, po několika dílech které se pohybovali mezi podprůměrem a lepším průměrem
4240814
Četl/a (104)
123peta, 2scha, 66pepo66, Alfred, anfrene, anka, Azbest, Big_Boss, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Cemino, chuckboris, Clarkos, cyboy, dajik, Darth Raelchi, dbar, Dejweez26, DEmnoG, Doncek4321, Doppelganger, erik, Final, Fives, Fox01, gezic, Goldfinch, Golem, hicks, house192, hroubek, Hunter, hypermlok, invape, Jabba, Jak, jh666, Jonathan Arbuckle, karl173, kaylin, Keno, Knuckless, Koci, Librarian, Light, Lijem24, LookAss, luky.kuky10, mAGiic, malylada, marek zigmund stanko, mart.in, Martinb, me, MEGA, Mercurio, mineralk, miuanek, MonsterGyre, mozzu, namdnas, NecRoman, Olesh, oru, Paldini, PatrikTheMighty, pbabinec, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrSF, Piggyslav, PrastenejCitron, punisher, raenius, Raul, robertsedmik, roswelll, Sagikkun, saja, samuelo12, sedw, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Spike, tacmud, terrordemon, the.kasztan, TheDoctor, Tiba, trudoš, Tyfus, TZcomics, VanTom, vishnar, VskPrzk, VvV, Wiw, Zbysek2410, zlejzmrd
(213)
10milda, 2scha, 665+1, 66pepo66, adam.ra, afri, Alfi, Alfred, anfrene, anka, Azbest, bboorreekk, Beng.D, Benji, Big_Boss, blackJag, Blockholm, bobo666_2005, Borg3po, bourgeois, BoVon, calvin10, CaptainCzech, Cemino, choze, chuckboris, Clarkos, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, dasik, dbar, Dejweez26, DEmnoG, Denis1996, Dinik, disclose, discovery, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Duracell, Einstain666 , Elhonzo , erik, faster86, filemon, Final, firesnake, Fives, Fox01, FrAnK, Gamerr95, Godsmacker, goodspeed, grinder, Grynca, Hauzina, Hebled, hedgehog, herbert, Honzin, house192, hroubek, Hulik, Hunter, hypermlok, ikshorm, Indy, invape, J.T.honza, Jabba, Jak, jendavondra, jerry67, jh666, jjjirik, Joshua_T, Kabukiman, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, KINIMODUS, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, Librarian, Lijem24, Lisien, listr, Lobok257, LookAss, Luigim, luky.kuky10, m.jedle, maara, Malachias, malylada, Mankin, markic, mart.in, Martin Buchal, Martinb, Masinfira, Maty48, ma_fecko, MB, mcezik, me, MEGA, Mercurio, merhyx, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, mozzu, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, nx, Olesh, Oompa Loompa, oru, Paldini, Pandos11, PatrikTheMighty, pavel, Pavouk01, pbabinec, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrSF, petrsimcik, Piggyslav, POLAKST, Poseidon1978, pršiplášť, punisher, Radkos, raenius, Raikou, Renato, Ricarderon, robertsedmik, Rocker93, Roiser, roswelll, royan, Sagikkun, Saiffer, Sajmon, Salien, samuelo12, Saran, sedw, seezeethree, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, slavik38, sleepless, Spider-man, Spike, stanleystar, superheroesstuff, suricattaontheway, Syrová pizza , tacmud, terrordemon, The Genius, the One, TheDoctor, Thongard, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tombal, tomned, Toren, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Viking, VvV, willis, Wiruss, Wiw, xai, xintax, yarda, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, Zíďas, zlejzmrd
Chce (24)
arnecht, Azik2586, Blair, Braindead, deadpool, DracoAn, Drbo Jebo, FatMonster, filosh, fusnix, henrycruel, jedy357, Kapis, Madao, Madmax, Miriyak, Odal , polika36, prokop.prcik, pusta, RaptoR, Slaine, vrazdinek, xflori01
Shání (2)
Al0f0k, delta11
Nabízí (3)
Fox01, Luigim, MB