Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Leonardo patří k nejoblíbenějším frankofonním komiksům. Od roku 1977 vyšlo více než 40 alb a autorskou dvojici Turk a de Groot lze právem označit za krále evropského komediálního komiksu. A přitom i v pořadí třetím albu jde stále o totéž – bláznivý génius Leonardo vynalézá jeden pošetilý vynález za druhým a jeho věrný sluha mu s nevolí pomáhá, takže neúspěch, ba přímo katastrofa, jsou vždy zaručeny. Jde o totéž a přitom nově v tisíci veselých variantách a zbrusu nových a ztřeštěných nápadech, které pobaví malé i velké čtenáře.

Scénář
Bob De Groot
Art
Turk
Obálka
Turk
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Ondřej Müller
Žánry
dětský, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7447-153-7 (Cooboo (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
207 g
Stran
48
Cena
149 Kč
Originál
Léonard 3: Leonardo, c'est un quoi déjà? ()
  • trudoš
    trudoš editor20.2.2022 11:58Leonardo #03: Kdo to vlastně je?
    Mé nadšení z celé série maličko vyprchává, protože buď jsem se nasytil prvními dvěma sešity, nebo už se dostávám do věku starého páprdy, jehož rozesmějí pouze filmy ze zlatého fondu Bořivoje Zemana. Což o to, ony ty krkolomné úrazy, pády a karamboly mají stále svoje kouzlo, ovšem fórky se začínají opakovat a pointy jednotlivých scének jsou značně předvídatelné. Zachraňuje to bezezbytku hravá Turkova kresba, plná detailů mimo plán, jež všechny ty vynálezy Leonardovy geniální mysli dělají o tolik realističtější. Scénáře Boba De Groota však najednou postrádají šmrnc originality, protože věčně se opakující scény, jak mistr mlátí líného učně a obráceně, jsou sice zábavné, ale také pořád stejné. Paradoxně mě tak mnohem víc bavily bezeslovné rozepře kočky s myší, jež se v mnoha epizodách odvíjejí na pozadí konfliktu ústředních hrdinů. Na druhou stranu, tohle je přesně ten typ komiksu, který i když otevřete každý rok znovu, neustále v něm najdete momenty, které vás bezprostředně rozesmějí.
  • kaylin
    kaylin30.10.2013 15:30Leonardo #03: Kdo to vlastně je?
    Na Leonardovi je vidět, jak je to hravá postava, jak si tvůrci její eskapády užívali a užívají a dovedou to převést i na vás. Komická postava by měla být komická a Leonardo takový skutečně je. Zábavný hrdina, který rozhodně nemá jen dobré vlastnosti, stejně jako je nemá učeň. Jsou protiklady, ale přesto si rozumí. Nebo respektive jsou nuceni si rozumět. Jsou od sebe neodlučitelní, i když tím oba do jisté míry trpí. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/352-leonardo-3-kdo-to-vlastne-je-85.html
  • sedw
    Kvalita z minulého dílu zůstává, do vtípků se stále častěji zapojuje i kočka s myší a na jednotlivých panelech je k vidění stále více detailů. Výborný komiks na odreagování, který mi vždy zvedne náladu. A dá se číst stále dokola, na vtipnosti nic neztrácí.
  • Kabukiman
    Kabukiman11.5.2013 11:09Leonardo #03: Kdo to vlastně je?
    "Copak To? Nejsme my tak trochu zbabělí?" "Ano, ale ze skromnosti o tom nemluvíme." "Pche! tak to pro vás mám dobrou zprávu: Teď se to změní!" Další kniha o ultra sadistickém Leonardovi a jeho ubohém učedníkovi. Leonardo není tak dobrý jako Asterix nebo Lucky Luke, ale stejně jde stále ještě o velmi zábavné čtení. Na druhou stranu ale nutno přiznat, že hodně forků je na jedno brdo. Jsou ale tak skvěle nakreslené, že se u nich stejně zasmějete:)
575