Ukázka č.1
Trpíte nočními můrami, strachem ze tmy nebo nespavostí? TENTO KOMIKS NENÍ NIC PRO VÁS! Cítíte, jak se na krajinu snesla noc? Jak pomalu a potichu mrazivá mlha roztahuje svou chladnou náruč? Ptáci přestali zpívat. Dusivé ticho zalilo celé okolí. Dnes opět něco nepřirozeného a zlého chodí okolo domu a číhá na neopatrné duše. Rozsviťte světla, zamkněte dveře, zatáhněte rolety, schovejte se pod peřinu…

Napsáno na motivy románu Dracula od Brama Stokera

První díl edice "Hororland"

Scénář
Petr Kopl
Art
Petr Kopl
Obálka
Petr Kopl
Žánry
dětský, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-253-1360-2 (Fragment (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
163 x 239 x 9 mm
Tisk
barevný
Váha
278 g
Stran
128
Cena
149 Kč
  • faster86
    faster8612.8.2023 23:38Dracula
    Kopl je strašná hračička a tady je to vyladěné do maxima. Baví mě hromada postav, které nenásilně zakomponovává do děje.
  • Netorack
    Netorack21.10.2019 16:04Dracula
    Při vydání mě tenhle počin nějak zcela minul, takže jsem se k němu dostal až nyní skoro náhodou v knihovně, ale můžu říct, že je to super. Stokerova Draculu jsem četl a Koplův Dracula nejenže funguje jako adaptace poměrně věrná, ale navrch přidává spoustu šťouchů do viktoriánské literatury, skoro jako Liga výjimečných. Za mě pět hvězdiček a budu se pokoušet sehnat do knihovničky.
  • choze
    choze15.7.2014 08:47Dracula
    Čtvrtá koplovina, co jsem četl, a zatím kresebně nejlepší. Hororové výjevy se povedly natolik, že bych to neváhal označit za nejlepší český hororový komiks.
  • prokop.prcik
    prokop.prcik11.7.2014 18:48Dracula
    Do tohohle komiksu jsem šel víceméně naslepo, aniž bych s Koplovým komiksem měl nějaké zkušenosti, nebo aniž bych ho pořádně znal. Hned po pár stránkách mě velice překvapil svým vypravěčským nadáním. Kresba příběh krásně doplňuje, a přivádí na scénu dobrou, tajemnou atmosféru.
  • Schramm
    Schramm5.1.2014 22:57Dracula
    Jednoduše pošušňáníčko. Je skvělé, že se nejdená jen o tupě převyprávěný Stokerův příběh, ale je pojat tvůrčím způsobem. Hledání všech těch odkazů na jiná díla mě bavilo - i když jsem určitě nenašel všechno :)
  • Kabukiman
    Kabukiman23.8.2013 12:56Dracula
    Souhlasím s bd71. Líbí se mi, že Petr Kopl z Dráculy nedělá oběť nešťastné lásky, jako třeba Coppola ve svém nepovedeném filmu. Upír je bezcitný lstivý predátor. Není prokletý hezoun trápený láskou. A Dracula Petra Kopla je poctivej upír jak má bejt, což je v kontrastu s humorným pojetím naprosto dokonalé! Při prvním prolistování komiks vypadá jako dětská verze Draculy, což může dospělého čtenáře odradit. Ale Petr Kopl je v tomhle skutečný mistr. V momentě,kdy se na scéně objeví Drácula, humor jde stranou a cítíte to čisté zlo. A tak to má být!:)
  • kaylin
    kaylin21.6.2013 09:03Dracula
    Dracula - ale obecně všechny komiksy v sérii Victoria Regina - patří k vypravěčsky nejlepšímu, co u nás vzniklo. I když je kresba hodně otázkou vkusu a místy zjednodušuje až moc, tohle je komiks, který neničí předlohu, ale ukazuje ji modernímu čtenáři v podobě, kterou si zaslouží. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/06/142-dracula-90.html ;)
  • bd71
    bd713.4.2013 20:36Dracula
    Opět naprosto přesné pochopení předlohy. Moc lidí si nemůže dovolit dělat adaptace, přesto to dělají. Kopl naprosto přesně definoval podstatu Drákuly a proto si podle mě může dovolit drobné zásahy do děje. Když jsem to otevřel, dýchla na mě atmosféra Tim Bartonovských filmů.
  • mart.in
    mart.in mecenáš2.9.2012 16:09Dracula
    Kresba odrazovala i mě, ale nakonec jsem to taky zkusil. Neříkám, že mě přímo rušila, zvykl jsem si na ni, ale prostě mi moc nesedí. Bohužel, ani příběh mě nijak extra nebavil, nedokázal jsem to ani přečíst na jeden zátah... Rozhodně je fajn, kolik je tu narážek a známých postav (určitě mi ještě něco uniklo), ale "dalšího Kopla" asi shánět nebudu.
  • Kabukiman
    Kabukiman5.8.2012 21:11Dracula
    Draculu mám hodně rád,ale kresba mi při prolistování v obchodě přišla příliš dětská a tak jsem ho nechával ležet na pultech. Až jednou jsem neodolal a ze zvědovosti komiks koupil. Otevřel jsem ho a po pár stránkách překvapeně zjistil, že kresba mi k Draculovi skvěle sedí a že je vlastně parádní. Od první stránky mi bylo jasné,že Petr Kopl je milovníkem Alana Moora a jeho Draculovské pojetí mi připomínalo takovou českou Ligu vyjimečných. Hned v úvodu se objeví například Henry Baskervill, v novinách se dočteme o cestě doktora Challengera, dále se tam objevuje hrabě Teleke z Teleke, hrob Lipse Tulliana...Dál nebudu spoilerovat, přečtěte si to sami, rozhodně to za to stojí!!! Za sebe mohu říct, že Petr Kopl se stal mým králem českého komiksu dnešní doby! Jasně je tady Grus a další,ale u komiksů Petra Kopla se prostě bavím víc.....
3016143
Četl/a (63)
2scha, 81splinter, adevr, Afrodoman, Bart, binnmode, Bubákolog, Crics, cyboy, DanQ, Davidos402, Dezodoo, Doctorow, Elnie, faster86, Final, flipflop, Future-Death, gezic, Goldfinch, Grrr, Gustik5, hellblazer, Hokejový_Svaz, hypermlok, James, james dixon, japes, Joshua_T, kaylin, Keno, kinak, lacoste, Light, Lobok257, LookAss, Mamut12, mart.in, MEGA, monte walsh, NecRoman, Netorack, Norri, pechna, PeNNy, petad, RaptoR, robert.hladil, Sajmon, Schramm, seneke, start05, T3ss, the.kasztan, Thorug, tukak, Ukko, Velkej šéf, VXP, Walome, xflori01, Zbysek2410, Zdendy
(151)
2scha, 81splinter, 8602, abaro, adam.ra, Afrodoman, Agent24, Alfonzo, Alfred, Azalin, Azbest, Bart, bboorreekk, bd71, BeeSee, binnmode, blackJag, Bob, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Calvin Klein, carolos, Crics, CSE_AC/DC, cyboy, DanQ, Davidos402, Dezodoo, disclose, Doctorow, doophy, Dov, dracula, dvoracekpetr1, Elnie, eseona, farnhajt, faster86, fel68, felis, Final, flipflop, Flowtek, Fréza, Future-Death, Ghostt, Goldfinch, goodspeed, Greyman, grinder, Grrr, Gustik5, Hamichal, hellblazer, hiro666, hlavathor, holubdema, Hulik, hypermlok, I.am.geek, ikshorm, invape, James, james dixon, Jestrab2, joehot, Joshua_T, Kabukiman, Kapis, kaylin, Kazumaki, keNNoslaw, Keno, KINIMODUS, komik.sx, koniklec, krvinka56, kucik, lacoste, Leland, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, LookAss, maara, Mamut12, Mankin, MartinV, Masinfira, MB, MEGA, merhyx, mikina, mirec, Miriyak, moiqpiom, monty.cl, morbn, moris.cz, MP, Mrfko, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, Norri, o2t2, OldaB, pavel, pechna, PeNNy, petad, Pjenkus, Poseidon1978, prokop.prcik, RadimNemec, RaptoR, Ricarderon, robert.hladil, SASAN_KING, Scaleo1, Schramm, seneke, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, stik, suricattaontheway, T3ss, tacmud, the.kasztan, thorrg, Toren, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, vallyslayer, Velkej šéf, VXP, willis, Wiruss, xai, xflori01, yojimbo, Zbysek2410, Zdendy, zebedee
Chce (7)
Braindead, deefha, delsemela, fusnix, Netorack, Rowan, xxaannddeerr
Shání (1)
deefha
Nabízí (1)
Masinfira