Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Z nejlepších vesmírných pilotů povstalecké Aliance se v této sbírce příběhů stávají obránci Nové republiky. V čele týmu špičkových letců, známých po celé galaxii jako eskadra Rogue, stojí Wedge Antilles, hrdina bitvy o Endor!
Poprvé se setkáváme s Rogues a dozvídáme se, co se dělo v galaxii bezprostředně po Návratu Jediho, kdy se nejlepší piloti povstalců pustili do boje se zbytky Impéria a likvidovali veškeré jeho pokusy zastrašovat a ovládat galaxii.
Největší pozornosti se povstaleckým stíhacím pilotům asi dostalo v první polovině devadesátých let, kdy byl spisovatel Michael A. Stackpole vybrán, aby pro Bantam Books napsal několik románů z řady X-Wing. Zároveň společně s Mikem Baronem napsal pro Dark Horse krátký komiks nazvaný X-Wing: Eskadra Rogue - Povstalecká opozice. Románová řada se rázem stala velkým hitem a nebylo se ani čemu divit, že z původní čtyřdílné minisérie X-Wing: Eskadra Rogue nakonec vznikla komiksová série, která čítala 35 sešitů!
Tak neváhejte a nechte se vtáhnout do těch nejimpozantnějších vesmírných soubojů, jakých jste kdy v galaxii Star Wars mohli být svědky!

Obsahuje sešity sérií X-Wing: Rogue Leader #1-3, X-Wing Rogue Squadron #1-8 a Handbook 1: X-Wing Rogue Squadron

V pořadí první omnibus ze Star Wars univerza


Scénář
Mike Baron, W. Haden Blackman, Darko Macan, Michael A. Stackpole
Art
Edvin Biuković, Gary Erskine, Tomás Giorello, John Nadeau, Allen Nunis
Ink
Edvin Biuković, Jordi Ensign, Gary Erskine, Tomás Giorello, Andy Mushynsky
Barvy
Michael Atiyeh, Dave Nestelle
Obálka
Douglas Wheatley (Doug Wheatley)
Lettering
Jaroslava Vorasická (J.V.)
Překlad
Tomáš Jeník, Jitka Jeníková
Redakce
Michal Jareš, Mirka Jarotková, Vlastimil Šprta (Blair)
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7461-045-5 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
885 g
Stran
296
Cena
790 Kč
Originál
Star Wars Omnibus: X-Wing - Rogue Squadron 1 (Dark Horse Comics)
  • Palebras
    Nemůžu říct že bych byl zklamán, ale je možné že jsem čekal o tohoto omnibusu něco jiného .. A to nejrůznější boje vesmírných pilotů.. Sice se zde pár bojů najde, ale jinak jsou to příběhy pilotů, řešící nejrůznější jiné situace a to hlavně na zemi … Takže pokud by někdo šel do tohohle omnibusu s cílem přečíst si příběhy týkající se létání, tak bude asi mírně rozladěn. Každopádně ale mě samotné příběhy zaujaly .. Určitě se nejedná o nic převratného, příběhy nejsou vyloženě hloupé a kresba ničím neurazí.. Za plnou cenu to asi nestojí, ale v nějakém výprodeji či antikvariátu, bych to určitě vzal. Své příznivce si tato kniha najde.. Mě rozhodně neurazila
  • Venomslav12stars
    Venomslav12stars31.7.2019 12:25Star Wars Omnibus: X-Wing - Eskadra Rogue 1
    Asi nejhorší SW omnibus co jsem četl 1příběh je v pohodě až na debilní chování členů Impéria 2příběh jsem hned zapomněl za příručku přidávám jednu hvězdu 3/5
  • Kabukiman
    V mém případě zklamání. První příběh dobrý,ale dál jsem se už jen těžce nudil...

  • luky.kuky10
    Jsou to dobre pribehy. Starsi ale dobre. Cekal jsem vice akce se stihackami, ale v tomto bode jsem byl zklaman. Prvni ze star wars omnibusu, ktere jsem precetl, a tesim se i na ty dalsi (ktere budou snad lepsi:-))
  • Norri
    Norri mecenáš11.4.2016 11:06Star Wars Omnibus: X-Wing - Eskadra Rogue 1
    Příběhy eskadry jsou dobré, ale dle mého nedosahují na kvalit některých jiných Star Wars omnibusů. Jako spousta jiných příběhů i zde události vyvrcholí přestřelkou mezi dobrými a zlými, v tomto případě mezi X-wingy a TIE stíhačkami. Tím ale nechci říct, že je ta kniha špatná, ale po přečtení několika Star Wars omnibusů mám pocit, že jsou ty příběhy až příliš často podle stejného schématu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.8.2012 10:31Star Wars Omnibus: X-Wing - Eskadra Rogue 1
    Jedno velké a hlasité meh. Nuda, nuda, šeď. Příběhy, co mě opravdu, ale opravdu (klausovské mručení) nezaujaly. Pár stíhaček, které na různých planetách udělají pif paf a pak to dobře dopadne. Už jsem se pomalu divil, že jsem u posledních pěti komiksů rozdal taková hodnocení, poté přišel zase parádní brak.

    Celkový dojem: 50%
  • Toe
    U mne zatím nejlepší ze Star Wars omnibusů, což znamená, že se vyšplhal aspoň na 3 hvězdičky. Upozorňuji, že nejsem SW pozitivní fanoušek ;)
  • matrosh
    První příběh, Velitel Rogue, je spíš takový uvítací a slouží především k tomu, abyste se seznámili s hlavními hrdiny. Tento příběh vám hlavně dá jasně najevo, co vás čeká. Za prvé, že vás čeká veskrze moderně kreslený komiks (tedy ne žádná vykopávka z počátku 80.let) zasazený do prostředí stíhacích pilotů. Za druhé, že hrdinové této jednotky nejsou nesmrtelní bozi a že sestava jednotky se může v průběhu děje neustále měnit. Scenárista Haden Blackman sice občas zápasil s klišé, ale nakonec tuto představovačku postav zvládl na výbornou. Pokud jde o kresbu Tomáse Giorella, ta je přesně taková, jaká je pro komiksy Star Wars nejtypičtější: velkolepá a dechberoucí. V druhém příběhu, Opozice proti rebelům, už jsou karty rozdané a máte celkem jasno v postavách. O kresbu se postaral tentokrát Allen Nunis a je trochu více klasická, ale prokreslená a díky pestrému světu nenudí. Rogues mají tajnou misi na Gilparu a jsou konfrontovaní s podivnou situací. Místní odboj totiž bojuje jak proti impériu, tak i proti nové republice. V příběhu vás čeká hodně dějových zvratů a špionážních akcí a chvilku trvá zjistit, kdo stojí na které straně.
    Pokud se o druhém příběhu dá říct, že vás daleko více vtáhne do děje a že si vytvoříte bližší vztah k postavám, které jste znali předtím pouze jako jména z vysílaček v původní trilogii, třetí příběh jde ještě dál. Fantómova aféra je především o Wedgeovi Antillesovi. Pokud byl předtím pro mě Wedge Antilles jenom pilot bez obličeje, který se na pár minut mihnul v původní filmové trilogii, tato kniha mu dala charakter a minulost a on se stal mou oblíbenou postavou. A to je na celé této sáze asi nejlepší. Za každou postavou se skrývá příběh a životní osud, který byl přímo nebo nepřímo ovlivněn tím, co jste mohli vidět na plátně a co je ještě lepší, jsou to příběhy, které stojí za to vyprávět. Mimochodem, kresba je opět výborná.
    Kromě komiksů najdete v této knize i Příručku k eskadře Rogue, ve které jsou podrobnější popisy postav, jejich vzájemných vztahu, ale i používané technologie. Ale dejte pozor! Můžete se tady taky dostat k informacím, které se budou odehrávat až v dalších knihách o eskadře Rogue.

  • Lenny
    Lenny mecenáš26.3.2012 01:56Star Wars Omnibus: X-Wing - Eskadra Rogue 1
    Spokojenost. Od komiksu o pilotech jsem nic moc nečekal, ale byl jsem příjemně překvapen. Porád se tam něco děje a kupodivu letecký bitky tam jsou spíš vedlejší. Scénáře jsou sice takové přímočaré a ničím nepřekvapí, ale čte se to velmi dobře. Dvě výtky:
    1) Je to krátké
    2) Příručka na závěr mi přijde u první knihy zbytečná. Čtenář spoustu postav nezná a akorát spoiluje
  • Fry
    Jedna z nejlepších publikací, které jsem kdy četl! Každý příběh vyniká v něčem jiném, každý scénář je unikát a každá kresba má své kouzlo!

    Velitel Rogue - Po bitvě na Endoru je stále válka s Impériem, ale Eskadra Rogue si s každým nebezpečím dokáže poradit. První setkání s Rogues bylo opravdu nezapomenutelné. Jediná výtka k tomuto příběhu je kresba, která je na můj vkus trochu rozmázlá, ale to je jen nezvyk.

    Opozice proti rebelům - Nejstarší příběh Rogues, díky kterému tyhle příběhy vycházely. Nádherná kresba, kterou doplňuje skvělý scénář. Je zde vše: Impérium, Republika, Rogues, zrada a mnohé další. Tenhle příběh je opravdu jeden z nejlepších.

    Fantómová aféra - Nejlepší příběh v knize, ve kterém obyvatelé planety Mrlsstu chtějí prodat Impériu něco, co vůbec neexistuje, ale je zde plno komplikací: Imperiální vyjednávač Loka Hask zabil rodiče Wedge Antillese a jeden z poddaných Gyre Keela ukradne důležité informace. Setkáte se i se záhadným Fantomem, který vás příjemně překvapí, protože vstupuje zde jako mrtvý Jedi, ale je to vlastně.....

    Příručka X-Wing eskadry Rogue - Ne-komiksová část je plná informací a postav se kterými se setkáte v celé 3-dílné sérii - Star Wars OMNIBUS: X-Wing: Eskadra Rogue.

    Na závěr chci říct, že je to opravdu skvělý OMNIBUS, který by neměl chybět v žádné knihovně fanouška Star Wars! Na další díl se těším čím dál víc! Tak doufám že BB-art si pospíší s touhle bezvadnou řadou.
  • punisher
    Překvapivě velice dobrý komiks,čekal jsem to horší,jen je to docela krátké.
71792
Četl/a (49)
2Hitman3, AlmightyMates , anka, calvin10, Captain Collar, DracoAn, Dzonik, emanek, Fida, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, gumidekmedvidek, house192, hypermlok, invape, Jak, James, jerry67, jh666, Joshua_T, Keno, Kocour, Lachvos, lantan1, luky.kuky10, mineralk, noovakpetr, Norri, Palebras, petrSF, punisher, raenius, Rezet, S313, ShadowJuice, Sharick, Spike, start05, suricattaontheway, Tiba, Toe, Tomzany, Velkej šéf, Venomslav12stars, VskPrzk, Wasseg10, Zdendy, zlejzmrd
(153)
2Hitman3, 2scha, afri, Alfred, AlmightyMates , anka, Azbest, BadBoy, bboorreekk, Benny, BlackDragon, blackJag, Blair, Buchtic, burzum, buscheer, CadBane007, calvin10, Captain Collar, ConanVJ, CSE_AC/DC, deadpool, DegiCZ, Dekssan, DEmnoG, DKoscik, doophy, DracoAn, Dzonik, emanek, farnhajt, FatMonster, Fida, filemon, firesnake, folkemon77, Fox01, Franta z Čokolády, Fréza, Fry, Georgíno J., Geralt, Goeger-Devil007, goodspeed, grinder, gumidekmedvidek, Hamichal, Hebled, house192, hugosnowden, Hulik, hypermlok, ikshorm, Indy, invape, Jak, James, jerry67, Jestrab2, jh666, jjjirik, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kama_gram, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Keno, Kocour, komik.sx, kubanec13, kucik, lantan1, ledman, Lenny, Lobok257, Londo, Lord_Arthas, luky.kuky10, m.abrams, mAGiic, Mamut12, Mankin, marshalx, Matej-29, matrosh, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, Mitak, monty.cl, Mortisson, MP, NecRoman, Netorack, Niaz, noMster, noovakpetr, Norri, Olesh, Ondraseeek, OwerLord, pacient, padre_negro, Palebras, palo, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, Poseidon1978, psramek, punisher, Radkos, raenius, RaptoR, S313, Saiffer, Sajmon, ShadowJuice, Sharick, Skot, sleepless, songoku, Spike, stanleystar, start05, suricattaontheway, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tiba, Till, Tomzany, Velkej šéf, Venomslav12stars, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wasseg10, willis, Wiruss, xintax, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (19)
-spacilost-, AwatarDK, Azik2586, Badgu.y1902, Benji, Braindead, delsemela, Fr3d_K, fusnix, Grebenda, Kapis, KoLixvx, kybl, Marthy76, Maty48, Miriyak, Nightmare, Premek, xxaannddeerr
Shání (3)
delta11, gobers, Nightmare
Nabízí (5)
Kreatik, MindReader, ShadowJuice, suricattaontheway, _Komiksak_