Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3

+ 1 další ukázka

Monografie představující tvorbu současných českých ilustrátorů, malířů a komiksových tvůrců.
První číslo se zaměřilo na kreslíře Tomáše Kučerovského

Scénář
Tomáš Prokůpek
Art
Tomáš Kučerovský
Publicistika
Tomáš Prokůpek
Redakce
Jiří Mitáček
Žánry
monografie, publicistika
ISBN/ISSN
978-80-904467-5-5 (Analphabet Books)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
295 x 210 mm
Tisk
barevný
Stran
96
Cena
240 Kč
  • Norri
    Norri mecenáš28.7.2022 10:10ZOOOM #01: Tomáš Kučerovský
    Tomáš Kučerovský je úžasný výtvarník a tato výtvarná monografie to jen potvrzuje. Co projekt či komiks, to úplně jiný styl malby či kresby a přitom jsou všechny úžasné, osobité a skvěle fungují. Kniha je rozdělena do několika částí zaměřených na komiks, hry a ilustrace. Každá část začíná krátkým rozhovorem.

    Je škoda, že z komiksů jsou zde jen ukázky. Některé komiksy totiž vyšly například ve starých magazínech Aargh, které jsou už beznadějně rozebrané. Ale chápu, že zde mohou být jen ukázky a doufám, že se jednou nějakého vydání všech těch nedostupných komiksů ještě dočkám. Tato kniha mě na ně slušně nalákala.

    Sekce her a ilustrací pak ukazují, čemu všemu se Tomáš Kučerovský věnoval anebo stále věnuje. Je to úžasná přehlídka různých stylů, leč je toho tolik, že to přebije dojmy z komiksů na začátku. Jakoby to však redaktoři tušili, knihu uzavírá sekce Komiks II.
  • trudoš
    trudoš editor4.12.2020 16:45ZOOOM #01: Tomáš Kučerovský
    Pro tvorbu Tomáše Kučerovského mám dlouhodobě slabost a osobně jej považuji za jednoho z nejvýraznějších představitelů současné ilustrace, o prvenství na komiksové scéně ani nemluvě. Ten chlap je prostě neuvěřitelně kreativní, jeho styl jednoznačně osobitý a zároveň překvapuje ochotou bez problémů sáhnout po nových možnostech výtvarného projevu. Vizuálně dokáže svými obrazy člověka upřímně rozesmát, stejně jako uvést to stavu depresivní apatie. Je to kabrňák a ne že ne.
    Přesto musím nad jeho monografií z roku 2012 trochu zalamentovat. Průřez dílem nabízí výborný, ačkoliv si myslím, že by šel bez problémů naplnit i obsah trojnásobný. Zklamala mě spíš textová část, která nepostupuje při charakterizaci autora příliš systematicky a snaží se to vykompenzovat několika mála rozhovory. Ty však tázající úplně nezvládl, občas si na otázky odpovídá sám, nebo dotazovanému vkládá do úst významy, které chce, aby zazněly. Jinak ale krásná publikace - už se nemůžu dočkat, až otevřu další v pořadí.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš20.2.2020 09:16ZOOOM #01: Tomáš Kučerovský
    Úplná náhoda, že jsem na to narazil na Comic Conu a ještě k tomu mi to prodal osobně sám pan Kučerovský a ještě za původní cenu a ještě s obrázkem a podpisem!!! Skvělá sbírka skvělého ilustrátora. Moc se mi to líbí. Vše parádní a je to zajímavá sonda do umělcovy dílny. Za mě plný počet.
  • kaylin
    kaylin10.3.2014 15:45ZOOOM #01: Tomáš Kučerovský
    Velikost knihy dovoluje, aby na jednu stranu byly vytištěny dvě strany standardní, což ovšem vede i k výraznému zmenšení velikosti. U takového portfolia je to celkem škoda. Výtečná je dvojjazyčnost, kdy vše, co je zde psáno česky, je na stránce přeloženo i do angličtiny. Nabízí se pak otázka, jako co má kniha fungovat? Představení českému čtenáři asi není třeba, protože mezi komiksáky je Tomáš dobře známý. Jestli budou osloveni i ti, co se o český komiks nezajímají, to nevím. Angličtina navozuje pocit, že je zde trochu snaha o to, dostat naše autory do zahraničí, tak snad se tak stane. Uvidíme. Trochu mě ale mrzí, že se kniha nesnažila přinést ještě trochu něco navíc - třeba zde není porovnání Tomášových skic pro počítačové hry s konečnou podoba grafiky ve hře. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/03/532-zooom-1-tomas-kucerovsky-60.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.5.2013 15:57ZOOOM #01: Tomáš Kučerovský
    Kučerovského mám rád, tohle je tedy velmi příjemná exkurze do jeho tvorby. A Brněnské rozjezdy na závěr mě velmi pobavily, supr.

    Celkový dojem: 80%
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš29.6.2012 12:21ZOOOM #01: Tomáš Kučerovský
    Tomáš Kučerovský je momentálně můj nejoblíbenější český autor působící na komiksové scéně. Jeho umělecký rozptyl je neuvěřitelný a pokaždé mě mile překvapí. Až bude Tomášovi sedmdesát a jeho monografie, která vyjde u nakladatelství Taschen, bude mít přes tisíc stran plných obrázků a doprovodného textu, budu první, kdo si ji koupí. Dneska je to zatím jenom takové malé portfolio pro případné zaměstnavatele. Ale moc krásně zpracované, to se musí analphabeťákům nechat.
  • Toe
    Toe admin22.5.2012 20:40ZOOOM #01: Tomáš Kučerovský
    Zpracování nádhera a o ničem jiném, než o zpracování tahle kniha vlastně není. Též bych pro příště uvítal více rozhovorů...
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš26.4.2012 22:06ZOOOM #01: Tomáš Kučerovský
    Kučerovského "portfolio na papíře" působí velice pěkným dojmem. Některé stránky (obrázky a komiksy) jsou jedním slovem úchvatné. Pár výtek by se asi našlo (v zájmu ukázat od každého něco se objeví i slabší věci), ale pozitiva jednoznačně převažují. Grafická úprava super. Uvítal bych rozsáhlejší rozhovory, hlavně na téma komiks. Nerad do hodnocení zahrnuju cenu, ale za 240 ká je skoro hřích nemít ZOOOM 1 ve své komiksovně.
883