Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Od neobjasněné Pohromy, která zabila všechny samce mužského pohlaví na zeměkouli, uplynulo už víc jak dva roky. Jediní dva, kdo přežili, amatérský iluzionista Yorick Brown a jeho opičák Ampersand, se společně s biochemičkou dr. Mannovou a tajnou vládní agentkou 355 dostali konečně do San Franciska. Zde se dr. Mannové v její záložní laboratoři podařilo určit zdroj jejich imunity, který se nachází v Ampersandově těle.

Obsahuje sešity série Y: The Last Man #32-36

Scénář
Brian K. Vaughan
Art
Pia Guerra, Goran Sudžuka
Ink
José Marzan jr.
Obálka
Massimo Carnevale
Překlad
Petr Zenkl
Žánry
ze života
ISBN/ISSN
978-80-7461-056-1 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
416 g
Stran
128
Cena
399 Kč
Originál
Y: The Last Man #06: Girl on girl (Vertigo (DC Comics))
  • ludek.n
    Kniha Holky s holkama otevírá druhou polovinu komiksové série Y: Poslední z mužů. Yorick Brown v první polovině cestoval do San Franciska, nyní se vydal s novým posláním do Japonska. Snad proto se kresby nově ujal Goran Sudžuka a kmenové výtvarnici Pii Guerrové nechal jen jeden sešit s názvem „Chlapec ztratí dívku“. Každopádně tato změna se nese v duchu populární hry „najdi deset rozdílů“, tedy pokud se vám to podaří… Scenárista Brian K. Vaughan rutinně vede příběh po přímočaré spojnici k cíli. Už žádná hluchá místa, žádné výplně, či přešlapování na místě. Zápletka má jiskru i dostatečnou dávku napětí. Vyprávění odsýpá bez zbytečného prodlení. Sudžuka jej doplňuje precizní kresbou, která drží fazónu i styl. Neexperimentuje, nenabízí laciné triky, ani se nesnaží být originální za každou cenu. Guerrová ve finálním sešitu je osobitě svá a nemám nic proti jejímu ztvárnění australského dobrodružství Yorickovy dívky Beth. Naopak, líbí se mi. Po pěti albech je asi každému jasné, že série Poslední z mužů není o velkých překvapeních, nenadálých dějových zvratech či výtvarné ekvilibristice. Tohle je poctivá práce v duchu nejlepších komiksových tradic.
  • trudoš
    trudoš editor18.1.2022 18:24Y: Poslední z mužů #06: Holky s holkama
    Vyprávění tentokrát dostává úplně nové grády, uzavřený prostor přepravní lodi totiž dává netušené možnosti vztahům i zápletce. Dlužno říci, že Brian Vaughan rozehrává děj zase jinak než dosud, příběh navíc nekončí cliffhangerem, ale jasně definovaným směrem, přičemž opětovně předkládá zajímavá dilemata k zamyšlení. Zároveň dochází k nečekaným zvratům v trojúhelníku Yorick, 355 a dr. Mannová; třebaže mi přišlo, že jsou maličko nucené a ve svém důsledku až zbytečné. Prostě jen aby se ještě nějaký čas kalila voda. Nic to však nemění na faktu, že dr. Mannová je v tomhle čísle obzvláště vypečená.
    Závěrečná epizoda je pak ve svém důsledku nepotřebná, protože toho příliš neprozradí, ale zase nepatrně hne linií s Beth, jež tak získává lehce mystický nádech. Otravný pro mě byl naopak návrat bojovnic z Mosadu, které jsem už považoval za vyřízené a tak jen doufám, že jejich první akcí nebude likvidace kosmonautky a jejího novorozence. Rád bych, aby se děj ještě chvilku vyhýbal zaběhnutým klišé.
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore4.3.2020 08:04Y: Poslední z mužů #06: Holky s holkama
    Tady se to opět zlepšuje, ale stále nevím kam autor směřuje.
  • Spacecore
    Seriál pokračuje, tentokrát na moři. Jako výplňkovej díl dobrý, bylo to sympatický, ale už je vážně čas pohnout, což se s poslední kapitolou s Beth i potvrzuje.
  • perak
    Jeden z těch akčnějších dílů - oproti předchozím spíše konverzačním dílům, jsem si zde příběh více užíval. Nechybí ani několik překvapivých zvratů a některé nové či staronové postavy by mohly v následujícíh pokračováních sehrát důležitou roli.
  • karl173
    karl173 mecenáš13.11.2018 19:48Y: Poslední z mužů #06: Holky s holkama
    Celkem slušná jízda, která se odehrává nezvykle na lodi. Tentokrát Vaughan ke konverzačkám přibalil i poměrně slušnou dávku akce a tenhle díl je díky tomu o dost svižnější. Navíc je i krátký, takže tuhle jednohubku slupnete jak malinu. Je to tedy svým způsobem i trochu zápor, ale zároveň to sérii trošku oživuje. Kresba již klasicky na jedničku. 80%
  • louza
    Zdá se, že Yorick nebude až tak klíčovou osobou k vyřešení problému s nedostatkem mužů a klíčovou roli vakcinátora přebírá Amp. Který ale zmizel, takže road movie pokračuje. Tentokrát směrem do Japonska s mezipřistáním v Austrálii. Autor opět přivádí na scénu postavy na jedno použití a o zvraty ani morální dilemata není nouze. Standardní dobrá kniha z cyklu Y.
  • faster86
    Ze souše do vody. Spousta zvratů, opět neco k zamyšlení. Přijde mi že ta série je díl od dílu lepší a lepší.
  • hroubek
    Zatím nejpřímočařejší díl ze série, a kupodivu to není vůbec na škodu. Po dvou posledních dílech, kde se hodně filozofovalo nad existencí, o životě, ztrátě a vykoupení, přichází díl, kde je to utlumeno. Tohle je menší akční jízda na moři, kde je ponorka, drsné ženy u kormidla, výbuchy a zajímavá pointa. Je to příjemné, a čte se to velmi dobře a postavy to zas posune o kus dál. Není to nejlepší díl, ale je velmi dobrý.
  • Fry
    "Y: Poslední z mužů #06: Holky s holkama" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... Ač tento díl není ani zdaleka tak dobrý, jako například druhý, nebo čtvrtý, tak ho osobně beru asi jako svůj nejoblíbenější, protože dějových zvratů je tu požehnaně, a "Vaughan" vám dokáže, že veškerý obrázek, který si v prvních kapitolách uděláte je přesně opačný tomu, jak to ve skutečnosti je... No, abych to zkrátil - začíná putování po stopách Ampa, což znamená přes oceán do Japonska, ale na lodi, na kterou se naše parta nalodila to asi nebude zase tak jednoduché... naštěstí v hloubce několika kilometrů pod hladinou čeká ponorka! Za mě 5*!
  • sedw
    Nepatrně slabší díl, než předchozích 5, avšak stále jasných 5*. V tomto díle se děj prakticky neposune, ale na to jsou již čtenáři této série zvyklý. Toto není série o neustálém napětí a zásadníc zvratech v každém díle, ale spíše sága o putování a dobrodružstvích s tím spojenými. A i když hlavní děj přešlapuje na místě, to se rozhodně nedá říct o vývoji postav, takže nás zde čekají drobná překvapení. Tuto sérii opravdu můžu a jen škoda, že jsem se již dostal za půlku.
  • kaylin
    Taky jste si pokládali otázku, jak se Yorick dostane do Austrálie ke své milované snoubence Beth? Tak pokud ano, kniha "Holky s holkama" vám dá poměrně jasnou představu o tom, jak je to možné. Stačí vymyslet jen pořádné opiové pole, přijít na to, kdo bude všechno opium kupovat, a pak už to půjde samo. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/11/375-y-posledni-z-muzu-6-holky-s-holkama.html
  • Kabukiman
    Pirátka se mi líbila a tak to byl lepší díl,než ty předchozí :) Ale stále se to vleče a na šestej díl pořád žádnej echt velkej posun v ději.
  • Fry
    Yorick má prostě smůlu, nalodil se na pašeráckou loď.

    Není třeba ani moc psát, protože tahle série je dle mého gusta ta nejlepší co u nás vychází. 355 si to u Yoricka zavaří, Kilina dokáže, že je pravý kapitán a Rose se nejspíše stane novým členem party. Opět maximální hodnocení.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.6.2012 17:17Y: Poslední z mužů #06: Holky s holkama
    Vydařený díl, ve které kapitánka Kilina aspiruje na titul nejhezčí ženské z celé série. Nevím moc co dodat, většinu jsem napsal k předchozím dílům... snad jen to, že obrázek na straně 20 vpravo dole, konkrétně Yorickova bublina, je bezkonkurenční:-)

    Celkový dojem: 80%
  • Toe
    Výborný díl, ve kterém se sice příběh vůbec nepohnul, ale konečně došlo na lesbické scény, což si zaslouží hvězdičku navíc :)
  • erik
    Jednohubková záležitosť o poslednom (takmer) mužovi naberá kurz Japonsko a to znamená, že sa bude plachtiť, lodiť, ponorkovať a v podstate sa zasa nič nestane. I keď, možno náš hrdina a pár hrdiniek čochvíľa zavítajú do Austrálie, kde si na tripe užíva jedna snúbenica. Piráti a zakázané látky dodávajú tomuto dielu akčný švih, čo sa mi páčilo, kresba by však robila česť aj takému Preacherovi, ako je strohá. Konkrétne táto séria by mala vychádzať aspoň po desiatich zošitoch naraz, rýchlo by skončila a mohla by navždy opustiť pamäť, pretože tak niečo priemerné som už dávno nečítal (a nie je to priemernosť zlá a ani dobrá, je to jednoducho čítanie okamžiku).
  • mart.in
    mart.in mecenáš21.4.2012 19:39Y: Poslední z mužů #06: Holky s holkama
    Přečteno na jeden zátah, bohužel až moc rychle, protože mě to hodně bavilo. Sice se nic zásadního nedozvíme, ale zase se nám pěkně (opravdu pěkně:o) zamotávají vztahy, k tomu krásná kapitánka a pár nečekaných překvapení... jo, tahle série opravdu baví, vůbec by mi nevadilo, kdyby vycházela ještě rychleji.
  • brkowycz
    Po celkem vydařené pětce upadá Y zpět do své průměrnosti. Příběh poskytuje napětí, vtip, romantiku, halucinace, dějový zvrat a sympatické hrdiny. Bohužel nepřináši nic nového, dějová linka se nikam nepohne a přečtený jsem to měl v autobuse cestou do budapešti asi za hodinu. Vyvolalo to ve mě pocit, že jsem si pustil další, celkem obstojný, díl mého oblíbeného seriálu.
305011
Četl/a (120)
123peta, 2scha, BadBoy, Balů103, bierce, binnmode, Bonpar, buscheer, calvin10, charvos, cobe, Const.ex, Covenant, cyboy, dajik, Darker, Deckard, Dezodoo, Django, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Dzoglik, erik, farnhajt, figis, Final, flynander, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, Georgíno J., gumidekmedvidek, Houbař, hromotlk, hroubek, hypermlok, invape, Jabba, James, jankie, japes, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Kaaos, Kaluž, kapicka, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, Keno, Kil-Khal, kindanerd, Lachvos, lacoste, lantan1, Light, Lord Baltimore, ludek.n, Lukasitch, majer, malylada, marek zigmund stanko, mart.in, Matthew, Mercurio, mgeralt, mineralk, misa, mozzu, MP, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Noci, Norri, NylKasbri, oleav, Olesh, PAK, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , punisher, RadimNemec, raimi, Raul, rewkon, Rezet, rooty, saja, Schirru, Spacecore, Spike, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Toe, Tony TwoDee, tricky, trudoš, Unerr, Velkej šéf, vita, Walome, wolfgang, Yaromil, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(242)
123peta, 2scha, adam.ra, afri, Alfi, amazing_k, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Balů103, bananzluty, bboorreekk, beanek, BeeSee, Benji, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, calviti, camper, Cassidy, charvos, chobotnička, Choky86, cobe, Cody, Const.ex, Corvus, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Darker, Deckard, Dezodoo, Dinik, disclose, discovery, Django, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dr_benway, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Einstain666 , erik, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, figis, filemon, Filip123, filipes, filosh, Final, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., goodspeed, Grebenda, Greyman, grinder, gumidekmedvidek, Hamichal, hanocri, hawkzn, Hawwwran, herbert, Houbař, hromotlk, hroubek, Hulik, hyba1991, hypermlok, Indy, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, jerry67, jh666, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, jones1240, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Keno, koudak89, lacoste, Leland, Light, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, LuckyLjuk, maara, majer, malylada, Mamut12, Mankin, markic, marshalx, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Matej-29, Matio, matrosh, Matthew, MB, mcleek, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, mikina, mikki.maser, mineralk, misa, Mistak, Mitak, moiqpiom, monty.cl, mozzu, MP, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, NecRoman, nester, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, Norri, NylKasbri, Olesh, Ondraseeek, Onkel 1928, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, Petrisko911 , Poseidon1978, PP, punisher, Radkos, Raijin, raimi, RaptoR, regressiv, rewkon, Ricarderon, Rich, Rinter, rockyt, rooty, royan, Ruw, Saiffer, Salien, Saran, Schirru, sedw, Shake, skepsi, Skot, sleepless, songoku, Spike, spot, StanleyHu, stanleystar, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, the.kasztan, Thurin, timek, Toe, Tomasino79, TommyBOYER, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Velkej šéf, vishnar, vita, Vítek, vranakx, Wiruss, wolfgang, xai, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (19)
Askalon, Baffman, besikv, bob-premky, DAN478, deadpool, DKoscik, fusnix, hahahoho, hedgehog, husakpetr93, Jak, jakouback, Komediant1842, koniklec, Maty48, nx, tkorvas, Zod
Shání (1)
Baffman
Nabízí (1)
MB