Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Freemanovi se do rukou dostane Muramasa, démonický meč, který přináší smůlu a smrt každému, kdo ho vlastní. Aby zkrotila zlovolného ducha meče, vydá se s ním Tygří orchidej, Freemanova manželka, trénovat k legendárnímu mistrovi šermíři. Toho bude ale nejdříve muset najít v Kowloonu, chudinské čtvrti tak příšerné, že oficiálně ani neexistuje. Nebezpečí, která v ní však číhají, jsou ale veskrze reálná, včetně zločinecké armády rozhodnuté prodat Tygří orchidej do otroctví!

Originálně vycházelo pod nakladatelstvím Koike Shoin Publishing Co., Ltd.

Scénář
Kazuo Koike
Art
Ryoichi Ikegami
Obálka
Ryoichi Ikegami
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-7449-093-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 mm
Tisk
černobílý
Váha
518 g
Stran
412
Cena
389 Kč
Originál
Crying Freeman #03 (Dark Horse Comics, 2006)
  • faster86
    Jako na mangu dobrý, celá série se ale asi hold přes 3 hvězdy nedostane. I když je tu zase spousta zajímavých a chytlavých věcí (souboj/znasilneni na mostě, cesta meče) tak je to prostě jen a pouze devadesátkové béčko. Kresba je dobra, tempo je akorát, příběh je fajn, ale nějak mě to neumí vtáhnout tak jak by si to zasloužilo.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.1.2022 00:54Crying Freeman - Plačící drak #03
    Mám teď jednu nevýhodu, už mám přečtené všechny knihy, jel jsem za sebou s jednodenním vynecháním... moje citově zabarvené hodnocení, co jsem chtěl napsat poněkud ovlivnily další díly, avšak pokusím se ho sepsat tak, jak jsem původně chtěl:

    Myslím, že zde se nabaží ti, co skučeli, že v předešlém díle bylo méně sexu. :) Musím říct, že mě Frýmen uchvátil. Mám dojem, že kresba je v tomhle díle nejlepší, což možná souvisí s tím, že jsem bych chycen a už nepuštěn (téměř) až do závěru knihy. Knihu jsem dočetl, zpravidla pauzuju z nějakých důvodů, ale na třetí knihu jsem si vyhradil čas a dojel celou. Dokončí se zde výborný Šakram příběh, který už předešlou knihu tahal nahoru. Objeví se zde velmi sexy černoška Bugnus (kdo je úchylnej na lehce osvalené ženy tmavší pleti, jako já :D, tak si příjde na své), následuje příběh "sestra", který se zaměřuje víc na manželku Frýmena a týká se ovládnutí prokletého meče Muramasa s pomocí mistra meče. V příběhu se zapojí Japonská mytologie, ale tentokrát mi to vůbec nevadilo, bavil jsem se celou dobu (součástí příběhu je další bizár se žralokem) a mám dojem, že 7.sešit má nejlepší obálku "tygr a drak", avšak v téhle knize se obálky celkově vydařily. Poslední započatý příběh Togoku Ošu je super, jedná se o jednoho z těch big bossu nepřítele, s nímž se během vyprávění Frýmen utká. Tuhle story považuju za best v celé sérii, napětí gradovalo až do konce ve smyslu, kdy si člověk říká "teď už to příjde...", bohužel je to přepálený a cca 2 sešity před koncem se natahuje dál nová scifi linka s Kumagakjó (medvědí bratři:D), kterou považuju za nejslabší část v knize, která předešlé gradované napětí úplně zadupala do země. Už ani neřeším předešlý fail, že se Jó Hinomura stal vládcem draků a přejmenoval se. Přijal jsem jeho koncept výbornýho zabijáka, co má vše promyšlené dopředu, ze všeho se dostane, případně za chodu jako Mekgajvr vymyslí... :) + Paj Ja Šan se stála hlavní postavou a kupodivu není otravná, ale naopak mě bavila ;)

    Za mě jasných 5* a vrchol série (Fráj ho vidí v další knize "bez debat", tímhle debatuju, že je tady... evidentně má každý vrchol jinde :D)
  • trudoš
    trudoš editor10.3.2020 05:43Crying Freeman - Plačící drak #03
    Slabší než minulá kniha, především proto, že děj příliš nevybočuje ze zajetých kolejí a do série nepřináší nic moc nového. Sice je bezvadně ukončené dobrodružství s Afričany, pak však dojde na nesmyslný souboj s nahou ženou a jejím převedením ke Sto osmi drakům (Šakram). Přestože má následný příběh (Sestra) zajímavou zápletku, jeho vývoj je lehce očekávatelný a vrchovatě zaplněn plky o síle opravdové lásky. Závěrečná epizoda (Togoku Ošu) už jen rozehrává trable do budoucna, což v praxi znamená, že se jen představí protivníci pro další level a nic podstatného se vlastně nevyřeší.
    Suma sumárum, stále jde o skvělé devadesátkové kung-fu čtení, jen mi přijde, že se mistr Kazuo Koike začal točit na jednom místě. Ale ta brutální akce i nadsamecké aroma jsou jednoduše fascinující. Takže jestliže jste do tohoto vlaku jednou nastoupili, užíváte si atmosférickou jízdu se vším všudy. Jen si u toho člověk občas (třeba v rámci tohoto dílu) schrupne. Uvidíme, jestli s dalším albem přijde budíček.
  • Fry
    Fry admin22.9.2019 19:52Crying Freeman - Plačící drak #03
    Crying Freeman - Plačící drak #03 - Neřekl bych vyloženě slabší, možná jen trochu pomalejší kniha, což se nejvíce ukazuje na prostředním příběhu 'Sestra'. Tato část se totiž úplně netočí okolo Freemana, ale zaměřuje se spíše na jeho ženu a nevlastní sestru, které se na vlastní pěst vydávají za svými cíli v okrajové lince celého příběhu. Zbylé dvě části knihy, tj. předcházející 'Šakram' a závěrečný 'Tógoku Ošu', však nepatří úplně k tomu nejhoršímu a tudíž ani nemíním snižovat své hodnocení. Čtvrtá hvězda patří již klasicky fenomenální kresbě ... Za mě 4*!
  • sedw
    Tento díl byl trochu slabší, než předchozí, ale v závěru započatý Tóguku Ošu navnadil na pokračování, ve kterém se měl tento příběh uzavřít.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš23.3.2018 09:57Crying Freeman - Plačící drak #03
    Dolouskal jsem sérii Crying Freeman... a ještě nikdy jsem asi nečetl něco tak šíleně bizarního (a že jsem toho už četl), u čehož bych se zároveň tak nezřízeně bavil. Veškeré zápletky a vůbec motivace postav jsou natolik dementní, že by to přizabilo i Hulka na steroidech, BEZpohlavní pornografické scény jsou vzrušující a zároveň velmi znepokojivé (to neviditelné čůro!) a ta Ikegamiho detailní kresba, to je čirá fantazie. Ale vážně, ten člověk je démon! Téměř každá nová postava se ihned po představení svlékne do naha a hlavnímu hrdinovi rozbije hubu, případně mu vyšuká mozek z hlavy. Na své si zde přijdou i milovníci automobilů, letadel, vojenské techniky a zbrojního arzenálu. Často mi to připomínalo momenty z videoherní série Metal Gear Solid, kde se také snoubí do absurdna dovedený exhibicionismus s notně svérázným humorem.

    Obzvlášť bych vypíchnul poslední dvě knihy (příběhy Tóguku Ošu a Granátová jablka s královnou záporáků Ninou Heaven), ve kterých se dějí taková zvěrstva, až mi z toho bublal mozek. Guilty pleasure jako kráva, na tohle v americkém komiksu prostě jen tak nenarazíte.
  • kaylin
    Děj se vyvíjí a přicházejí noví nepřátelé. V příběhu "Tógoku Ošu" se může zdát, že autorům trochu došel dech, ale oni stejně dovedou příběh vést dále dostatečně zajímavě na to, aby nenudili a aby zvraty byly alespoň netradiční, pokud už ne přímo nečekané. Navíc nechávají otevřený konec, který začíná být celkem sci-fi. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/05/921-crying-freeman-placici-drak-3-95.html
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.7.2012 17:56Crying Freeman - Plačící drak #03
    Zpočátku jsem již byl taky trochu otráven, ale zakrátko mě Freeman opět dostal. Kresba je bezkonkurenční a příběh i přes mírnou repetici rozhodně nenudí. Freeman je excelentní pohádka pro dospělé, které zatím nemám co vytknout a poskytuje mi podobnou potěchu jako zdařilé Bondovky (lokace, akce, stroje, ženský, megazáporáci atp.) a vlastně jde ještě mnohem dál. Rušivě na mě působila jen přílišná nadsázka v zobrazování Tógoku Ošu, kolik ten chlap měří, 5m ? :)
  • mart.in
    mart.in mecenáš8.5.2012 21:34Crying Freeman - Plačící drak #03
    Nečekal jsem to, ale začíná mě to asi trochu nudit... někdy mi to přijde zbytečně zdlouhavé (cílem navodit atmosféru? emoce?). Nedokážu moc vysvětlit proč, ale minulá kniha mě bavila, tahle moc ne. Tak uvidíme, co přinese ta další. Kresba samozřejmě výborná.
  • erik
    Tretia kniha Plačúceho draka je ako cez kopirák. Freeman pobije (alebo nepobije) nejakých ultra zabijakov, ktorí mu usilujú o život, zjavia sa tradične hyperbolizované indivíduá (aj keď sa komiks snaží vyznievať realisticky, postavy lietajúce vzduchom a rastúce nebesám do okien sa nedajú brať priveľmi reálne), naturálne posilnené scény (krysy a chrobač pasúce sa na dochrámanom tele), troška prekliateho meča a tradičná dávka milostných scén, oslovuje ma predovšetkým určitá romantická atmosféra, ktorou sa toto dielko vyznačuje. Aj tak sa mi zdá, že povedané bolo všetko a som zvedavý, či sa z toho v druhej polovici Freeman vyhrabe.
102091
Četl/a (55)
anka, binnmode, calvin10, Černá Krysa, charvos, cyboy, Davidos402, Draco nobilis, erik, faster86, Fort, Fox01, Fry, house192, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, J.Connor, James, jankie, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaluž, kapicka, kaylin, Killingjoke, kisuke93, libcenko, Lobok257, Mariohurbanek, mart.in, mclusky, miCHALupka, Mitsuko, NecRoman, Nexis, NylKasbri, Paldini, RadimNemec, raenius, RudyRod, sedw, seneke, SHORTY, Sir_Pete, songoku, the.kasztan, Tomasino79, trudoš, Velkej šéf, xflori01, yardaformi, zlejzmrd
(144)
665+1, Alfi, anka, arnecht, Azbest, Bellatrix, binnmode, blackJag, Bob, bobo666_2005, bourgeois, Bozhi, calvin10, charvos, cyboy, Dali, Davidos402, DAxik, disclose, doophy, Draco nobilis, Drakeus, dre, erik, farnhajt, filipes, filosh, Fort, Fox01, Fry, fusnix, Goldfinch, Golem, goodspeed, Grebenda, grinder, Hades, Hamichal, hlavathor, house192, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, J.Connor, Jak, James, jankie, jd., jiskra, John Wick, Joshua_T, KadetJaina, Kaluž, kapicka, karelcedr, Kareru, kaylin, Kazumaki, Killingjoke, kisuke93, komik.sx, krvinka56, kubosos, Leland, libcenko, listr, Lobok257, maara, mangan, Mankin, Mariohurbanek, markic, Martin Buchal, MartinV, Marvin, matrosh, mclusky, miCHALupka, misa, Mitak, Mitsuko, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mywiel, namdnas, NecRoman, Nexis, Nightmare, noMster, NylKasbri, o2t2, ohromno, Oompa Loompa, Paldini, pavel, pechna, Petr, Pjenkus, pusta, Quintana, RadimNemec, raenius, Raijin, Ricarderon, RudyRod, Saiffer, Sammael, Saran, Scaleo1, sedw, seezeethree, seneke, SHORTY, Sir_Pete, Skot, Slaine, sleepless, songoku, start05, tacmud, the.kasztan, timek, Toe, Tomasino79, Tomket.Tom, Toren, trudoš, Velkej šéf, vishnar, vranakx, Vrenn, willis, WoodySempaii, xai, xflori01, xintax, yardaformi, yogi, Zajo original, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (10)
besikv, Braindead, carlmichael, Doppelganger, Glumal, MartiusGray, Maty48, mikki.maser, prokop.prcik, Tomek
Shání (2)
LuckyLjuk, MartiusGray
Nabízí (1)
www.foxbazar.cz