Desky zadní
Str_022
Komiksové zpracování životního příběhu muže, jehož obrovská dravost v ringu z něj udělala šampióna, jemná duše mimo ring z něho udělala hrdinu a životní odvaha z něho učinila legendu. Stejně jako David porazil Goliáše, bojoval i on s největšími a nejsilnějšími a podařilo se mu vystoupit až na vrchol. V roli soudobého Robina Hooda rozdával své jmění chudým. Vypadal jako filmová hvězda, vládl slovem jako básník a svým fanouškům i kritikům pokaždé vyrážel dech. Brzy získal titul mistra světa, ale vzdal se své kariéry, aby obhájil to, v co věřil. Pro svou muslimskou víru odmítl bojovat ve válce ve Vietnamu, a to ho připravilo o nejlepší roky kariéry a málem i o svobodu. Ale Muhammad Ali všechno překonal a za svůj návrat na vrchol znova a znova bojoval.

Scénář
Lewis Helfand
Art
Lalit Kumar Sharma
Obálka
Lalit Kumar Sharma
Překlad
Tamara Kajznerová
Žánry
autobiografie, dětský
ISBN/ISSN
978-80-247-4313-4 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 240 x 6 mm
Tisk
barevný
Stran
92
Cena
189 Kč
Originál
Muhammad Ali ()
  • Norri
    Norri mecenáš19.11.2015 15:02Muhammad Ali: Král ringu
    Moc jsem od toho nečekal a o to víc jsem byl překvapený. Příběh Muhammada Aliho jsem neznal, ale byl vyprávěn dobře a ke konci mě to dokonce i dojalo. Kresba je velmi dobrá. Detailní s dobrým stínováním a je velmi dynamická. Z komiksů od Grady, které jsem četl, je nejlepší. Velmi dobré za 29 Kč v Levných knihách.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.7.2014 23:09Muhammad Ali: Král ringu
    Příjemné překvapení. Grafická stránka řemeslně slušná, příběh strhující, byť velice velice jednostranný, třeba takovej Joe Frazier to s Alim tak pozitivně neviděl, viz vynikající dokument http://www.csfd.cz/film/261464-horor-v-manile/
  • Mitthrawnuruodo
    Mitthrawnuruodo8.6.2014 21:24Muhammad Ali: Král ringu
    Normálně bych si to asi nekoupil, ale díky LK to mám a rozohodně nelituju! Pro mě asi nejlepší komiks od grady..
  • Azalin
    Azalin mecenáš21.4.2014 21:34Muhammad Ali: Král ringu
    Box rozhodně mezi mé oblíbené sporty nepatří, ale komiksy o něm jsou z nějakého zvláštního důvodu zajímavé. Tedy alespoň ty dva, co jsem četl. Zatímco ovšem Hajime no Ippo je jedna z nejdéle běžících a nejdelších komiksových sérií vůbec (a nebojím se říct i nejlepších), tento komiks je spíš taková jednohubka o dost možná nejlepším boxerovi všech dob. A určitě jeden z nejlepších komiksů od Grady, co se objevily v Levných knihách.
  • kerb
    kerb3.4.2014 12:17Muhammad Ali: Král ringu
    Ali je rozhodně největší a nejzajímavější postavou v historii boxu. Po přečtení komiksu, který se čte skoro sám, jsem si musel na youtube pustit několik videí Aliho, jak rozhovory, tak zapasy. Komiksu určitě palec nahoru a souhlasim s Kabukimanem, te pro děti tenhle komiks rozhodně neni.
  • Kabukiman
    Kabukiman14.8.2012 19:21Muhammad Ali: Král ringu
    Aliho fanoušek jsem nikdy moc nebyl, ale komik o jeho životě jsem si ujít nechtěl nechat. Nevím nakolik byl Ali v komiksu zidealizovaný, ale co, dějiny píšou vítězové,ne? Ze začátku jsem se s Alim moc nesžíval a byl mi trošku lhostejný. Postupně jsem mu ale začal fandit a při každém zápase jsem držel palce. Jeho úctyhodné skore 56 – 5 mluví samo za sebe. Kresba je pěkná. Otázkou ale je, pro koho tenhle komiks je. Dneska už nikoho nezajímá Tyson. Natož Ali. Ali je prostě boxer minulosti a na tu se dneska moc nehraje. Dneska nejste dva dny v televizi nebo novinách a už jste historie…Děti si tenhle komiks nekoupí, komiksácký nerdi asi taky ne a boxeři netuším, ale nejspíš ani nezjistí, že ten komiks vyšel… Já si tenhle komiks užil. Jestli je to dobrá volba pro vás,to je na vás…:)
41261