Koupit
Naruto je nindža s talentem na maléry a touhou stát se největším bojovníkem svého klanu. První vítězství v boji bylo jen začátek. Teď musí složit nindžovské zkoušky. Písemné. Už to by možná stačilo na to, aby byl Naruto nadobro vyřazený ze hry, ale pro případ, že jimi projde, je tu druhá část testu: cesta všech adeptů hvozdem přátelsky nazvaným Les smrti. Nastává nelítostný boj každý proti každému, boj, ve kterém jsou všechny triky dovolené a ve kterém bude vyřazena celá polovina adeptů. Do jaké půlky budou patřit Naruto, Sasuka a Sakura?

Od roku 2018 v prodeji také souborný box obsahující díly 1-7

Scénář
Masaši Kišimoto
Art
Masaši Kišimoto
Obálka
Masaši Kišimoto
Překlad
Jan Horgoš
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-081-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
110 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
177 g
Stran
192
Cena
189 Kč
Originál
Naruto #06: Sakura no ketsui!! (Shueisha Inc., 2001)
  • tom173
    Průměrný díl. Ano, objeví se poprvé Orochimaru a Sasuke dostane prokletou pečeť, ale jinak dostaneme jen dva spíše nezajímavé souboje se vcelku zmatenou kresbou. Trošku to zachraňuje Rock Lee jehož momenty s Gaiem jsou v této sérii skvělé.
  • trudoš
    trudoš editor29.6.2021 08:44Naruto #06: Sakuřino rozhodnutí
    Tentokrát jsem se maličko nudil, k čemuž přispěl i chaos v postavách. Přestože se celá zápletka točí kolem boje, ty nejzajímavější figury v polovině odpadnou a my čekáme, až se pochlapí jedna z ústředních hrdinek, kterýžto zvrat přijde až na konci a odstartuje tak další kolo akce, na jejíž dokončení si však budeme muset počkat do dalšího dílu. Taky jsem se špatně vypořádal s nástupem Ino, jelikož se mi permanentně pletla se Sakurou, ale uznávám, že to je můj problém. Zkusím se pro příště polepšit.
    Na jednu stranu obdivuji tuhle sérii kvůli její rozsáhlosti (přeci jen dvaasedmdesát knih je už slušný výkon), zároveň však začínám pochybovat o tom, že toho bude využito k nějaké skutečně velkolepé epice. Zatím jsem svědkem pouze dílčích sekvencí, v nichž Masaši Kišimoto vytahuje na světlo boží stále nové varianty bojových technik, které mě ovšem příliš neoslovují, protože jsem se v jejich vnitřních pravidlech už dávno ztratil. A tak pořád čekám, kdy se rozehraje něco opravdu zajímavého.
  • kaylin
    Tady je ale problém s nekonečnou sérií. Autor si může dovolit, aby byl rozvláčný. Dovolí si pomalejší tempo, protože na to prostě má prostor. Já neříkám, že by každý díl měl být nadupaný akcí, ale vyústění celé této knihy je trochu hloupé, i když ta symbolika je celkem pochopitelná. "Naruto" se dobře čte, ale je to jen proto, že je zde hodně obrázků bez toho, aby se na nich cokoli psalo. Myslím, že většina čtenářů je jenom přelétne a jde k dalšímu textu. Není se ani moc čemu divit. Některé ty akční panely jsou prostě celkem nepřehledné a ani pořádně není důvod se u nich moc zastavovat. Japonci akční sekvence zvládají skvěle a dokáží je dobře zrychlit, jen někdy prostě ani nevíte, co se děje. I když jsem se s příběhem už docela sžil, tenhle díl zatím považuji za druhý nejslabší. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/05/621-naruto-6-sakurino-rozhodnuti-55.html
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Přes víkend mám teď hodně času číst a jelikož jsem to poslední dobou dost zanedbával, snažím se to teď nahnat (jak jste si asi všimli). Nu, a tak jsem si přes večer přečetl šestého Naruta a rovnou ho tu zhodnotím... Tááákže...
    Začíná druhá Čúninská zkouška! Konečně čas, aby se všechny hlavní, či vedlejší postavy předvedli. Po prvních dvou menších bitkách byl Naruto nedopatřením spolknut obrovským hadem a zatímco se z něj snaží dostat, Sasuke se Sakurou čelí krutému Oročimarovi - nejsilnějšímu protivníkovi, s jakým se doposud setkali. Mezitím se zkoušející Anko dovídá o Oročimarově přítomnosti a vyráží do lesa ho najít. Když se Narutovi podaří uniknout z obřího hada, vydává se pomoci svým přátelům, nikterak výrazně však boj neovlivní. Oročimaru je zkrátka příliš silný a ani Naruto, který se pomalu začíná měnit v liščího démona jej nezastaví. Naopak Narutovi Oročimaru něco provede s jeho pečetí, která drží devítiocasého v něm a Sasukeho obdaruje záhadnou značkou a mizí. Jak Sasuke tak Naruto upadají do bezvědomí a je nyní na Sakuře, aby se o ně postarala. Ta je však stejně neschopná jako Saito z mangy Ve službách Nuly, a tak je zanedlouho napadena skupinou nindžů ze Zvučné. Co si jen počne? Nedokáže ochránit ani sama sebe, natož pak Sasukeho s Narutem. Ale aby nebyli fanoušci smutní, že je takové dřevo v týmu s hustým Sasukem a skvělým Narutem, tak jí autor přece jen dá takový malý bonus, aby se předvedla a nebyla zas tak úplně neschopná... Jenže... Byla. I když jí přišel na pomoc Lee, místo aby mu pomohla, radši si kecla na zem a sledovala Leeho nevyrovnaný boj proti třem nindžům ze Zvučné současně. Šikovná holka. A i když přišli Ino, Šikamaru a Čódži, raději se schovali v křoví a sledovali situaci, než aby pomohli Sakuře. A pak to přišlo... Ano, zvrat, ze kterého jsem málem spadl ze židle. Zvrat, oproti kterému je Rudá svatba v Game of Thrones naprosto předpovídatelným klišé.
    Kišimoto udělal ze Sakury skvělého nindžu, která nás svým rozhodnutím tak šokovala, že se tomu zdráhá uvěřit sám autor. Sakura si kunaiem usekla vlasy! Ano, čtete dobře! Usekla si vlasy! Byl to šok i pro většinu postav, nacházejících se právě na scéně, protože i o ně se pokoušel infarkt. Přesto však Sakura svým velkým činem dokázala velký hovno, takže jí stejně muselo přijít na pomoc trio Ino, Šikamaru, Čódži!
    Tenhle díl se mi líbil až po tu část, kdy upadl Sasuke s Narutem do bezvědomí. Sledovat pár kapitol Saito-Sakuru mě vůbec nebavilo, ale když pak přišel onen moment překvapení, nebavilo mě to ještě víc... Doufám (a naštěstí také vím), že Sakura si svoje chvilky hrdinství vybrala na pár knížek dopředu, za což jsem autorovi neskonale vděčný. Nedá mi to a přesto musím ohodnotit knihu méně, než jsem chtěl... Tedy celých 40% pod maximem...
    A za co jde 40% dolů? Inu... 10% za neschopnost Sakury, 10% za logiku, kterou Sakura předvedla (ano, když mi někdo přijde na pomoc, nechám ho bojovat samotného a já se raději budu koukat v sedě), 10% za Sakuřino ustříhnutý háro (jelikož ji to celkem seklo) a 10% za to, že si bez Naruta či Sasukeho ani neprdne.
    60%
  • Fry
    Fry admin10.8.2012 14:24Naruto #06: Sakuřino rozhodnutí
    Tento díl byl jen a jen o boji! S Oročimarem a s triem ze zvučné.

    kapitola 46: Heslo zní...?! - První boj v Lese smrti začíná.
    kapitola 47: Predátor!! - Boj s Oročimaru(m) není tak jednoduchý, jak si všichni myslí.
    kapitola 48: Cílem je...!! - Naruto se jen tak svitku nevzdá.
    kapitola 49: Zbabělec!! - Oročimaru je odhalen, ale není poražen.
    kapitola 50: Musím...!! - Anko Mitaraši se pokusí zabít Oročimara, ale neví, jak zesílil.
    kapitola 51: Kráska je zvíře...!! - První boj s triem ze zvučné.
    kapitola 52: Podmínka použití!! - Porazit trio ze zvučné, se nepodaří ani Rocku Lee.
    kapitola 53: Sakuřino rozhodnutí!! - Je čas, aby konečně Sakura začala bojovat.
    kapitola 54: Ino a Sakura - Pomoc Sakuře nakonec přijde odjinud, než odkud ji čekala.

    Bojový díl, plný zvratů, se povedl, ale trošku víc dialogů by neuškodilo.
  • krvinka56
    krvinka564.6.2012 17:28Naruto #06: Sakuřino rozhodnutí
    Co dodat?Jedině OROČIMARU.Můj velkej oblíbenec.Trochu mi vadily vzpomínkové části. Super akce ač v pohybu to působí mnohem lépe.Ale začíná se nám to tu pořádně rozjíždět.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.5.2012 22:45Naruto #06: Sakuřino rozhodnutí
    Poměrně nudný díl skládající se ze zmatečných bojových scén v lese s hromadou různých konkurentů a "záporáků". Sakura byla neustále v pozadí, tak šup, tentokrát se konečně předvede... i když na to si očividně ještě chvíli musíme počkat.

    Celkový dojem: 50%
  • erik
    Kým sa nezačne pokus s Bleach, tak reku, kúpim ešte jedného Naruta, nech viem, ako piknikuje. Skautská skúška sa zvrhne na neustálu bitku, kedy sa do deja pridáva nejaký ten hadí jazyk (snáď je to nejaký trvalejší záporák) a trojica jeho poskokov, takže decká padajú jedno za druhým ako muchy. A ako to dopadne? Uvidí sa v ďalšej knihe.

    Prestal som sa už snažiť porozumieť akčným scénam, ktoré sú tradične neprehľadné a brané z uhlov, ktoré spoľahlivo zakrývajú, čo sa deje (nie, že by neboli originálne). Oproti predchádzajúcim dvom knihám sa tu aspoň nešetrí akciou (a tým pádom sa šetrí infantilnosťou), a preto som bol v podstate spokojný.

121513