V městečku Painful Gulch by mohlo být krásně, kdyby ho nesužoval jeden velký problém: rivalita dvou farmářských rodin, O’Harových a O’Timminsových. Naštěstí však do městečka přijíždí osamělý kovboj Lucky Luke a kdo jiný by měl zvládnout pomoct městečku v nesnázích, když ne on?

V pořadí dvacátý třetí svazek vydaný pod nakladatelstvím Egmont ČR, dle chronologického řazení se jedná o 19. svazek série.

Scénář
René Goscinny
Art
Maurice De Bevere (Morris)
Obálka
Maurice De Bevere (Morris)
Překlad
Zuzana Šmejkalová
Redakce
Stanislav Kadlec
Žánry
humorný, western
ISBN/ISSN
978-80-252-2105-1 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 285 mm
Tisk
barevný
Váha
153 g
Stran
48
Cena
149 Kč
Originál
Lucky Luke #19: Les rivaux de Painful Gulch (Dupuis, 1962)
  • sedw
    Pro mě jednen z nejlepších Lucky Luků, co u nás vyšel. Děj byl originální a z mého pohledu se to tu menšími, tu většími gagy jen hemžilo. V kresbě jsem žádné znatelnější změny nezaznamenal a jednalo se o klasiku, kterou Lucky nabízí. Jen škoda, že po tomto příběhu čekají jen 2 alba.
  • andre
    andre mecenáš15.8.2012 14:55Lucky Luke: Rivalové z Painful Gulche
    Jeden ze slabších LL, možná i zatim nejslabší co jsem četl, ale oproti jiné "konkurenci" stále kvalitní. Hodnocení je spíš z pohledu LL série, než z "všeobecně komiksového pohledu". ..... Ale co, člověk se nenudí a občas se i pobaví, to zase jo;-)
  • Fry
    Klasická westernová zábava, ...tentokrát na téma rodinných sporů mezi O’Harovými a O’Timminsovými.
  • Landauer
    Ani Morris, ani Goscinny nebyli při tvoření tohohle alba zrovna v nejlepší kondici. Morrisova ruka je ještě příliš lehká (Rivalové patří k ranějším Lucky Lukům) a Goscinny napsal scénář nejspíš během jízdy vlakem. Děj je řídký, pointa téměř žádná, leccos zůstává nedořečeno, gagů je taky málo. Celá střední část s oslavou je pro děj naprosto zbytečná, ovšem zabere dost místa. Nicméně pořád jde o dílo dvou talentovaných pánů, takže pár pěkných míst se tu najde. Lucky Luke hrál ovšem v daleko lepších kusech.