Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Všechno začalo jedné chladné, tmavé noci v Brooklynu, když se v dešti rozlehly zděšené ženské výkřiky…
Viorica vypráví hrozné věci. A Frank Castle pozorně naslouchá. Takže se muži, kteří dívku trýznili, brzy ocitnou před hlavní jeho pušky. S podobným gangem, jako jsou otrokáři, se snad ještě nesetkal. Je to parta veteránů genocidy ve Východní Evropě, chladných, krutých mužů, kteří si myslí, že na obranu toho, co si přivlastnili, mohou použít všechny prostředky, a že je v oboru války a násilí nic nepřekvapí.
Punisher je brzy vyvede z omylu…

Obsahuje sešity série The Punisher MAX #25-30 (září 2005 - únor 2006)

Scénář
Garth Ennis
Art
Leandro Fernández
Ink
Scott Koblish
Barvy
Dan Brown
Obálka
Tim Bradstreet, Grant Goleash
Lettering
Petr Suchý
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Viktor Janiš
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-119-3 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
450 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
The Punisher MAX #05: The Slavers (Marvel Comics, 2006)
  • martin28
    martin2816.7.2023 14:56Punisher MAX #05: Otrokáři
    Punisher v detektivním duchu. Při všech těch hrůzách uvnitř knihy nelze Frankovi nefandit. Tentokrát narazí na ultra hajzly, kteří z Franka vymáčknou poslední kapky empatie, které v něm ještě zůstaly. Drsné a místy velmi kruté. 90%
  • Norri
    Norri mecenáš11.9.2022 12:21Punisher MAX #05: Otrokáři
    Tak tenhle Punisher je naprosto boží! Začíná to za deště a má to fajnovou noirovou atmosféru, která mi dala vzpomenou na Sin City. Otrokáři mají perfektní a velmi emotivní příběh. Dokonale vás to vtáhne do děje a vy jste spolu s Punisherem nasraní mocným spravedlivým hněvem. Tak moc, že máte chuť Frankovi nabíjet zbraně. Velký podíl na tom mají povedení záporáci. Z jejich krutosti a bezcitnosti se vám bude vařit krev. Ale můžete si být jistí, že Frank Castle vás nezklame a dokonale naplní vaší touhu po jejich brutálním potrestání. Tento příběh je skvělý také proto, že nesleduje jenom Punishera a jeho protivníky, ale také policisty, kteří se k tomu na začátku připletli. K tomu si přidejte dokonalou kresbu Leandra Fernandeze a barvy Dana Browna a můžete si být jistí, že tohle je jeden z nejlepších punisherovských komiksů.

    "A když skončila, věděl jsem, že fůra lidí bude muset umřít."
  • trudoš
    trudoš editor13.5.2021 07:47Punisher MAX #05: Otrokáři
    Jeden z lepších dílů, tentokrát dospělejší především v tom smyslu, že nakousnuté téma není moc legrační a příběh samotný komiku postrádá zcela. Je tu sice trochu střelená záporná postava, ale z té jde paradoxně víc strachu než humoru. A i když Garth Ennis zpracovává problematiku obchodování s ženami okružní jízdou, dokáže trefně uhodit hřebíček na hlavičku, když poukazuje na ignorování reality ze strany mužské části politického spektra. Jinak je to ale klasika, Punisher narazí na partu grázlů a tu vystřílí do posledního kreténa. Tohle je snad jediná vada na kráse – stavba zápletky postrádá jakoukoliv obměnu oproti předchozím eskapádám. Čím si mě však Otrokáři získali bezpečně, je depresivní zakončení, které má k happy endu hodně daleko. Tady budete optimismus hledat marně.
    Přestože snahu Marvelu upozorňovat na hnusné skutečnosti kvituji s povděkem, těžko je, bohužel, mohu brát vážně v případě kteréhokoliv z ikonických superbijců. Tohle si zasloužilo samostatný příběh s vlastním hrdinou.
  • MEGA
    Velmi povedený Punisher. Téma je mnohem silnější, než v předchozích knihách a Ennis skvěle popisuje váhu té těžké situace. Ano, je tu pořád hromada akce a krveprolití, ale zde to působí účelně. Záporák je správný hajzl bez jediné kladné kvality. Vedlejší dějová linka s dvěma policajty začala úžasně a byl jsem zvědav, kam povede. Bohužel nakonec nějak vyšuměla a působila jaksi zbytečně. To je ale moje jediná výtka, protože komiks se četl rychle a kresba je propracovaná a atmosférická. Jde vidět, že se Fernandez hodně posunul od druhého dílu.
  • Kadin
    Kadin mecenáš22.7.2019 11:40Punisher MAX #05: Otrokáři
    Co k tomu říct ? Furt je to super krvavá temná akčňárna. Fernandezova kresba je stále skvělá. Snad si kvalitu udrží i u zbylých dílů. 7/10
  • mearez
    mearez18.1.2019 17:20Punisher MAX #05: Otrokáři
    Čím víc Punishera čtu, tím větší pro něj mám slabost. Asi nebudu objektivní, ale to je mi fuk. Tahle série si prostě kvalitu drží, je super, nikde nezaostává a pořád mě hrozně baví. Snad to bude takhle dál pokračovat. Za mě 5*.
  • Peppa
    Peppa24.9.2018 15:51Punisher MAX #05: Otrokáři
    Slabší díl
  • karl173
    karl173 mecenáš22.8.2018 18:15Punisher MAX #05: Otrokáři
    Klasický Punisher jak má být. Tentokrát se jedná o více civilní díl což já má rád. Příběh mě opět bavil čtení šlo pěkně svižně. Bohužel ale nastal jiný problém. Ennis sice opět změnil protivníky a jejich provinění světu, ale už se tak trochu vytrácí nápady a spoustu se dá jednoduše předpokládat. Na druhou stranu, když jsi jdu přečíst Punishera, tak vím co mě čeká a těším se na to že si jednou za měsíc přečtu jednu oddychovou akční řež. Co se týče kresby, tam je to vlastně podobné. Stále se jedná o fajn kresbu, která se k tomu náramně hodí. Na druhou stranu, ale má stále podobně a trošku stroze rozložené panely a už váš tedy ničím nepřekvapí. Překvapí vás jen v momentech kdy vykreslí nějakou totálně drsnou scénu. I tak mě ale tahle série stále baví, a tahle knížka mi opět dala to, co jsem očekával. Za mě 70%
  • JohnyG
    JohnyG12.8.2018 16:28Punisher MAX #05: Otrokáři
    Moc, moc dobrý. Příběh krutě realistickej a hustej jako prase, barvy a kresba jsou prostě skvělý a Punisher je tak plnej nenávisti, že už ani nezbývá čas na cynicko-vtipný průpovídky. Plnohodnotný dílo, který by šlo z fleku zfilmovat od prvního panelu k poslednímu. Komiks mě celou dobu nepustil a ještě víc než jindy člověk Punishorovi fandí, aby jim naložil a to tak, že fest. Zároveň to nejsou nějaký zženštilí taliáni z takový tý fešný mafie, ale hrubozrnná balkánská směska, která nikdy neopustila válku.
  • 3DD!3
    3DD!325.10.2017 10:36Punisher MAX #05: Otrokáři
    Asi nedrsnější díl v sérii. Zneužívání, mučení, síla utrpení je téměř hmatatelná.
  • Luigim
    Luigim13.5.2017 19:00Punisher MAX #05: Otrokáři
    Tak Punisher vysloveně nezklamal ani tady, ale příběh byl takový utahaný. Vyvražďovačky také. Shrnu to jako dobrý akční průměr s Punisherem.
  • sedw
    sedw21.11.2015 20:04Punisher MAX #05: Otrokáři
    Punisher MAX je série, která mě prostě baví. Velmi se mi líbilo, že v tomto příběhu pojal Ennis děj trochu jinak, než v minulých dílech a podle mě stvořil zatím nejlepšího Punishera. Atmosféra byla velmi temná, více než na zabíjení byl příběh zaměřen na emoce a právě atmosféru, vše bylo velmi uvěřitelné a mrazivé. A když už došlo na zabíjení, vždy bylo pojato velmi originálně. Paráda!
  • TheWrecker
    TheWrecker9.7.2015 22:14Punisher MAX #05: Otrokáři
    Hned po třetím booku zatím jednoznačně nejlepší Punisher v této sérii. Příběh je zajímavý a Castle je pořád stejně šáhlej creepy magor tak, jak to máme rádi - bez zábran. Kresba příhodně sedící, Fernandez je asi můj nejoblíbenější punisherovský kreslíř. A hlavně se mi líbí, jak krásně do sebe zapadají všechny dějové linky, které se zde odehrávají. Stejně jako pokaždé, když Ennisova Punishera čtu (výjimkou nudného 1. booku), i tady jsem si vzpomněl na to, proč je to jedna z mých nejoblíbenějších sérií vůbec.
  • Schramm
    Schramm23.7.2014 22:37Punisher MAX #05: Otrokáři
    Vlastně furt stejný, ale když se toho člověk nepřejí a dávkuje rozumně, Punisher pořád skvěle baví. A zvlášť tohle je díl se silným emocionálním ... ehm ... nábojem.
  • Walome
    Walome mecenáš15.5.2014 21:11Punisher MAX #05: Otrokáři
    Bravurní. Už první panel, ženská s bouchačkou v dešti, mě do děje vtáhnul a plačící ženská na konci knihy mě teprve pustila. A to ne tak docela, protože jsem si tenhle book musel prolistovat znovu. Frank Castle není prvoplánově drsnej, on prostě drsnej je. A tahle storylajna společně s Matičkou Rusí a prvním příběhem nultého booku z Vietnamu je prostě top. Všechno tu funguje, i vedlejší linky, všechno skvělý.
  • Fry
    Fry admin19.10.2013 11:09Punisher MAX #05: Otrokáři
    Už nadešel čas! Přišla chvíle, jako vhodná pro "Punishera MAX"! Zrovna teď mě hodně chytl a čtu jednu knihu za druhou!

    "Punisher MAX 06 - Otrokáři" - Dostal jsem chuť na trošku toho vraždění zlých lidí, kouknul jsem do sbírky, a co nevidím? Měl jsem tři "Punishery MAX" a ještě jsem se do žádného nepustil :( A asi hlavně kvůli obálce jsem se dal do "Otrokářů"! Je to maso, je to hnus, je to Punisher! Ani pořádně nevím, co k tomu říct, protože kdybych o tom moc mluvil, tak byste o hodně přišli, tak dnes jen krátce: Punisher likviduje gangy (nic nového), ale tentokrát potká ženu (původem z Moldavska nebo odkud), kterou sice nechce zachránit, ale nakonec to udělá. Ta mu potom odvypráví příběh o skupince Otrokářů vedené "Cristem, Verou a Tiberem" (syn, který se nebojí ničeho, žena, které nevadí publikovat násilí a všemožné násilné praktiky jiným a dědula, který válčí na každém rohu)! Tyto tři musí Punisher odrovnat, pokud nechce, aby jiné ženy trpěly. Je to drsná kniha a na kapitolu 27 asi už nikdy nezapomenu! Je to prostě Punisher v jiném kabátě!
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš22.5.2013 23:38Punisher MAX #05: Otrokáři
    Po opakovaném zkouknutí Dirty Laundry na YT, jsem si řekl, že je ta správná chvíle si po dlouhé době (naposledy I.-IV.) udělat čas na starou dobrou mašinu na zabíjení jménem Frank Castle. ComicsDB napomohl ve výběru z nových dílů a můžu jen konstatovat, že na kolegy se dá spolehnout. Ocenil jsem odklon od Dillonovi kresby k temnějšímu a realističtějšímu podání, kterému se podřídil také Ennis, který zbytečně neexhibuje, jak má často zvykem a místo toho servíruje bezvýchodnost boje proti zločinu, kterou si uvědomuje i hlavní hrdina. Na srandičky tady fakt není místo a je to dobře. Chvílemi je z toho cítit až sedmdesátková sleazy vlna různých (rape) revenge filmů, a to mají miláčkové samozřejmě rádi.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.7.2012 23:12Punisher MAX #05: Otrokáři
    Hm, celkem oceňuji, že Ennis lacině nevyužil prostředí bordelů k lascivním erotickým obrázkům, což se samozřejmě ihned nabízí. Místo toho klasicky zůstal u krvavé řežby, tentokrát mezi balkánskou mafií. A ačkoli je tentokrát Punisher opravdu ale opravdu naštvanej, míra krvavé lázně nikterak nevybočuje z průměru. Já jsem narozdíl od předešlého dílu z nějakého neznámého pocitového důvodů mnohem více spokojen.

    Celkový dojem: 80%
  • felis
    felis mecenáš19.7.2012 11:14Punisher MAX #05: Otrokáři
    Další díl zábavného zabíjení s Garthem Ennisem. Tentokrát o chloupek drsnější než poslední dva, nicméně se ztotožňuji s některými předřečníky, že už to začíná být trochu schématické. Hodnoceno odděleně od zbytku série, je to určitě akční a zábavné počtení, řazeno v kategorii "na odreagování". Oproti minulému lehčímu dílu mají Otrokáři vážnější, téměř tísnivou atmosféru. Skvělá kresba. Rozhodně, jak píše kolega Dominant, průměrný Punisher je pořád dobrý Punisher.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš17.7.2012 21:15Punisher MAX #05: Otrokáři
    Pár dílů jsem přeskočil (dokoupím později) a přečetl tenhle. Přecejenom když na maloměstě seženete komiks, koupíte ho .o) Punisher. Co víc o něm asi napsat. Nevim. Každopádně scéna jak hází s ženskou o okno je u mě na hranici. Ta ženská je sice svině, ale stejně .o) Průměrný Punisher je pořád dobrý Punisher. 78%
  • Kabukiman
    Kabukiman15.7.2012 20:51Punisher MAX #05: Otrokáři
    Stále to samé do kola. Nejzvrácenější záporák VS. vraždící kombajn Punisher. Začínám se už u Punishera nudit. Ale číst se to stále ještě dá.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš2.7.2012 23:58Punisher MAX #05: Otrokáři
    Punisher je prostě mašina na zabíjení. U takové postavy asi nemůžeme očekávat žádné hluboké myšlenky neb racionální polemiku nad příčiny a následky. Přesto se mi tenhle díl zamlouvá mnohem více než ten předchozí. Možná je to tím, že zde tentokrát Ennis zkouší hledat zbytky Castlovy lidskosti a svědomí. Vložil mu do cesty několik "dam v nesnázích", párek naštvaných policajtů a rumunské násilníky, kteří opravdu nezaslouží slitování. A protože Punisher je pořád mašina na zabijení, sociopat lovící jiné sociopaty, nemá tohle všechno moc daleko ke krvavému masakru...

    Ennis si v tomto díle znovu "vyrovnává účty" s další skupinou z lidské spodiny a za pomocí parťáka Fernandeze provádí čistku opravdu expresivně. Něco víc od této série ani očekávat nelze...
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš13.6.2012 19:10Punisher MAX #05: Otrokáři
    „Nebitá žena je jako neuklizený dům.“ (staré moldavské přísloví)

    Garth Ennis si někde přečetl, jak se tenkrát v Bosně vesele prznilo a vraždilo ve velkém a rozhodl se své nově nabité vědomosti otisknout do dalších podivuhodných příhod dobráka Franka. Takže tu máme nerudného rumunského důchodce a jeho syna, kteří vedou sámošku z bílým masem, jednu uprchlou dívku, která mluví lámanou angličtinou a jednu fotografii mrtvého batolete (tohle je ještě tvrdší než minulé močení na ostatky - pokud to bude chtít Ennis trumfnout, bude muset příště svrhnout atomovou bombu na jesle). Roznětka zapálena. Následuje všemožné abstraktní zabíjení, pro milovníky Punishera bohatý hodokvas. Do toho se ještě přichomýtne jedna rádoby ochránkyně ženských práv (když jde do tuhého, rozklepou se jí kolena) a dvojice vzorových policistů (teplý negr a hnusná mužatka), kteří se rozhodnou Frankovi podat pomocný pendrek tím, že se mu nebudou plést do cesty.
    Scénář není nic, z čeho byste si uchcávali blahem do kaťat, ale pořád je to slušná ennisovka, navíc s ucházející kresbou. Umaštěných 70%.
  • choze
    choze13.6.2012 12:51Punisher MAX #05: Otrokáři
    "Za chvíli mi vypověděla celý svůj příběh. A když skončila, věděl jsem, že fůra lidí bude muset umřít." Ennisova odpověď na Bessonových 96 hodin. Kruté, hnusné, bezvýchodné, depka jako prase. Dobře vykreslení a efektně popravení záporáci, toho staříka v jejich čele jsem si vysloveně oblíbil a je škoda, že ani nestihl Punisherovi pořádně zatopit a už byl pod drnem, rád bych, kdyby se vrátil v dalších dílech. Fajný nápad bylo to vystřílení spícího baráku nebo závěrečný Punisherův vzkaz do Evropy. Fernandezovi moc nejdou xichty, ale i tak mi jeho kresba k Punisherovi vyhovuje. Celkově spokojenost.

  • Lenny
    Lenny mecenáš11.6.2012 20:32Punisher MAX #05: Otrokáři
    Ennisův Punisher už mě pomalu začíná nudit. Všechno to jede dle stejný šablony, kdy se objeví "drsnej" záporák a Punisher ho bez větších obtíží na konci knihy zabije. Chybí mi tu prostě nějaké větší zlo co se umí i bránit a občas vrátí úder (kromě menší koupačky se Punisher nedostal do žádných problémů), jakým je později u Aarona Kingpin. Uvítal jsem tu druhou, policejní, linku, ale vyšuměla nějak do ztracena a když o tom tak přemýšlím, byla úplně zbytečná.
    + za hezky nakreslenou vraždu prvního ze záporácké trojky

  • erik
    Otrokári. Po jednohubke z Crewi, kde sa Punisher holými rukami neváhal ozbrojiť a riešiť obchod s bielym mäsom, nám Garth Ennis v krátkej dobe servíruje to isté na ploche šiestich zošitov. Bez humoru, bez veľkých bojových scén, skôr si prídu na svoje fanúšikovia mučenia a pyrománie. Celým príbehom sa nesie opar beznádeje, dokonca aj Punisher si uvedomuje, že nič nezmení (a ani on sa nezmení, jednoducho všetkých zlikviduje). Ennis, to je istota toho, že sa v príbehu zjavia rôzne postihnutí policajti, dokonca aj poctiví, ba čo viac, záporáci svojim vzhľadom (a ten má na starosti Fernandez) vyriešili odvekú dilemu, akej národnosti je Super Mario. Áno, je Moldavec. Nie, že by som chcel prezrádzať niečo z deja, ale výrazne ma potešilo, ako sa Castle ručne porozpráva s jednou ženskou postavou. Nech som za úchyla, ale konečne je tu komiks, kde hlavný hrdina pácha násilie na ženách a čitateľ mu fandí.

    Musím sa priznať, Punisher je presne ten typ komiksu, ktorý si rád prečítam raz za pol roka a výborne sa odreagujem. Otrokári sú viac komornejší, než som čakal, téma je vážnejšia než situácia v Grécku a hoci to nie je žiadna bomba (dokonca ani sexbomba), je tento komiks citovo silný. U mňa dobré.

  • ikshorm
    ikshorm3.6.2012 18:17Punisher MAX #05: Otrokáři
    Nevím, zda je to tím, že v Praze člověk spíš narazí na balkánského pasáka než irského teroristu, ale příběh mi přišel úžasný a na první pohled trochu podivná kresba k němu nakonec docela sedí.
5548921
Četl/a (139)
-spacilost-, 2scha, 3DD!3, adevr, Al0f0k, Alikkk, AlmightyMates , alois13, Ash Pointak, BadBoy, Balů103, Benny, besikv, binnmode, Bronn, calvin10, charvos, choze, chuckboris, ConanVJ, Craxx, crewni.konzerva, cyboy, dajik, DANT3_, Darker, davidek, dbar, Deckard, Doctorow, Doppelganger, Erich, erik, farnhajt, fifas, flipflop, Fox01, Fry, Georgíno J., Golem, house192, hromotlk, hypermlok, invape, Izmir Čupr, J.Connor, Jabba, James, jankie, jh666, jiskra, John Wick, JohnyG, Joker189, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Khagrael, Killingjoke, kinak, Komiksum, lacoste, lantan1, Librarian, Light, LookAss, mart.in, martin28, Martinb, Matthew, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Mr.Bolt, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Noci, Norri, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, pearlxjam, pechna, Peppa, Petr, Petrisko911 , PH79, Pietro26, Poseidon1978, punisher, raenius, raimi, RaptoR, Rezet, rooty, RudyRod, Sagikkun, Saint of Killers, saja, samuelo12, Schramm, sedw, seneke, Sikk, slavik38, Spacecore, Spike, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Velkej šéf, Vojtěch 393, VskPrzk, Walome, Wasps, Wiw, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(274)
2scha, 665+1, adam.ra, adevr, Aerchel, afri, Alfi, Alfray, Alfred, AlmightyMates , alois13, andik007, ArmadOon, arnecht, asgardpepa, Ash Pointak, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Balů103, batoo, bboorreekk, Beng.D, Benny, besikv, bidlo10, binnmode, blackJag, bmc75, bobo666_2005, bourgeois, calvin10, Capa, charvos, choze, chuckboris, cobe, ConanVJ, Corvus, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, DANT3_, Darker, davidek, dbar, Deckard, Denis1996, disclose, Doctorow, doophy, Doppelganger, dvoracekpetr1, Dzoglik, Einstain666 , Elhonzo , Erich, erik, Famozní, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, firesnake, Fos4, Fox01, Fry, Georgíno J., Geralt, gezic, goldschmidchen, Golem, goodspeed, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, hahahoho, Hamichal, Hebled, hedgehog, hellblazer, herbert, holubdema, Honzin, house192, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, ivos309, J.Connor, Jabba, James, jankie, jh666, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, John Wick, Joker189, JORDY, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, komik.sx, koudak89, Kreatik Digital, kubanec13, Kurt Cocaine, lacoste, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, Lucifer, luky.kuky10, lutrix, maara, malylada, markic, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, martin28, Martinb, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matthew, Maty48, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mikado, mineralk, mirec, miuanek, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.Bolt, Mr.Plysh, mrkirby, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, noMster, Norri, nx, Odal , ohromno, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, padre_negro, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Pepares, Petr, Petrisko911 , PH79, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, Radkos, raenius, raimi, RaptoR, Ricarderon, Roiser, rooty, RudyRod, Rumburaq, Sagikkun, Saiffer, Saint of Killers, Salien, samuelo12, Saran, Schramm, sedw, seneke, Shake, Sidi Santini, Skot, slavik38, sleepless, slothest, songoku, Spike, StanleyHu, stanleystar, Suchman, suricattaontheway, Symbi, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, TheWrecker, Thurin, timek, Toe, Tomas024, Tomate, Tony TwoDee, TonyT, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, vallyslayer, Velkej šéf, Viking, Vítek, Vojtěch 393, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, xai, xflori01, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zaknafeine, Zbysek2410, zdennanek, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (33)
-spacilost-, adriel, AwatarDK, Azik2586, Badgu.y1902, Benji, Braindead, calviti, deadpool, DKoscik, Dosis_Venenum, DracoAn, Drbo Jebo, fusnix, gwen666, Hauzina, J.T.honza, Ladinek82, Macek78, Mamut12, massilia, mildaE, Miriyak, Mistak, Pavouk01, petrsimcik, RedButton, Rowan, seeker666, spot, vrazdinek, xxaannddeerr, Zelvak
Shání (4)
delta11, Hauzina, Mistak, Taťka Tuleň
Nabízí (1)
bourgeois