Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Ičigo Kurosaki byl normální středoškolský student. Tedy, až na to, že měl dvě šílené sestry, ještě šílenějšího otce, že se rád pral a viděl mrtvé lidi. To poslední byl asi tak nejmenší z jeho problémů. Ičigo s mrtvými vycházel docela dobře – alespoň do chvíle, než se mu v životě objevila záhadná Rukia Kučiki, která mu na krk hodila nebezpečný úkol. Už nestačilo jen mrtvé vidět. Bylo třeba i za ně bojovat.

Identický dotisk v únoru 2016

Scénář
Tite Kubo
Art
Tite Kubo
Obálka
Tite Kubo
Lettering
Makiko Suská
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-124-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
115 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
240 g
Stran
192
Cena
189 Kč
Originál
Bleach #01: The Death and the Strawberry (Shueisha Inc., 2002)
  • MEGA
    Vtipné a přehnané momenty jsem si užil nejvíc. Akce je stylová, ale postavy a příběh mě zanechali chladným.
  • Fort
    Tohle jsem si koupil celkem náhodou, jako poslední kus k mnohačetné objednávce a nic moc jsem nečekal. 10 let od svého vydaní je to pro mě novinka. Úvod mi přišel stejný jako v Death Vigil + to má vtipné pasáže podobné Fullmetal Alchemist. Rozhodně pořídím další díly.
  • Negan
    Akční start této velmi dlouho série mě vcelku bavil.Kresba průměrná,scénář se nadprůměný.Nejlepší shounen to neni,ale dalším dílům dám šanci.
    70%
  • Fry
    Bleach #01: The Death and the Strawberry - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Co se týká obsahu prvního volume, tak mě mile překvapuje, že jako u jedné z mála sérií čtenář naskakuje hned do rozjetého vlaku a k vysvětlování okolností a příčin autor přistupuje velmi volně. Zatím tedy nemám jediný důvod snižovat své hodnocení ... Za mě 5*!
  • trudoš
    trudoš editor11.1.2016 19:51Bleach #01: The Death and the Strawberry
    Pro mě teenagerská manga, která hýří vtipem a akcí, ale jinak zůstává tím čím v základu je - teenagerskou záležitostí. Je tu spousta atraktivních nápadů, ale zároveň se nic nevysvětluje. Situační komika sice plní účel, ale příběh, stejně jako pozadí kulis, trochu vázne, protože uniká základní legenda, aby se člověk alespoň nějak orientoval. S tím souvisí i logika chování postav, u kterých se nesmí moc přemýšlet co, kdo a proč, neboť ani Tite Kubo se tím nezabývá. Jednají prostě tak či onak, čistě podle toho jak se to zrovna hodí pro dramatické vyhrocení. Tedy přinejmenším v úvodním svazku série.
    Přestože Bleach patří bezesporu k tomu lepšímu, co jsem z asijské tvorby otevřel, evidentně nejsem správná cílová skupina. V tomto případě jednoduše nedokážu odpustit nevysvětlené a užít si komiks čistě jen pro jeho cool atmosféru.
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Představte si, že jste oranžovlasý středoškolák, co vidí duchy, má otce s komunikačními schopnostmi dítěte, sarkastickou sestru a jeho rodinu napadne jakýsi zlý duch hned potom, co se setká se sběračkou duší, kterou kromě něj nikdo jiný nevidí. Ne, na ničem nejedu, jen jsem si přečetl první kapitolu mangy Bleach. Už na první pohled docela bláznivá manga, která vás svým dějem chytne a nepustí (anebo taky ne). Manga, jejíž kresba vás uchvátí (anebo taky ne). Takové množství hlavních a vedlejších postav různé povahy a charakteristických rysů, že si mezi nimi prostě musíte najít svého oblíbence (anebo taky ne). Bleach by se dal označit za poněkud kontroverzní kousek. Jednu část fanoušků nadchne svým crazy příběhem, poněkud jednodušší kresbou (tady alespoň ve srovnání s Narutem) a pestrou škálou postav a druhou část fanoušků naopak odradí nesmyslný příběh plný soubojů, odfláknutou kresbou a takovým množstvím postav, že už vlastně ani pořádně nevíte, kdo je ten Urjú Išida, Ururu, Ičimaru, Ičigo, ...
    Já sám jsem až donedávna patřil do té druhé skupiny. Chápu, že se jedná o celosvětový fenomén, jen jsem v tom neviděl v porovnání s Narutem tu myšlenku. Ičigo je prostě středoškolák, kterého nase*e každá věta, co mu zrovna není po chuti, dovídáme se, že mu umřela maminka (nevíme však kdy, ani jak) a ačkoliv po něm za těch patnáct let moc zlých duší (Hollow) netoužilo, najednou se jich v jeho městě hemží tolik, jako třináctek na koncertě One Direction. Přesto jsem tomu po několikátém přečtení a shlédnutí prvních 35 dílů anime přišel na chuť. Ačkoliv mě v první knize neustále rozčiloval jeho mrzutý a místy až tupý výraz a přehnaná výbušnost, nahrazuje mi to sympatická a ve školní uniformě dobře vypadající Rukia Kučiki a její trefné a vtipné poznámky, vyvinutá avšak vyloženě hloupoučká Orihime Inoue a její příběh se zesnulým bratrem, z něhož se stal Hollow a vtipný Ičigův otec, jenž se svého synka snaží poránu probudit dobře mířeným úderem. Hvězdičku ale srazím za jednodušší kresbu, která ne vždy lahodila mému oku a za neslaný nemastný příběh, ačkoliv je jasné, že jsme teprve na začátku a poslední kapitola slibuje do druhého dílu mnohem více vzrušující podívanou... No, uvidíme. 60% .
  • J.T.honza
    Moje první čtení mangy nebylo takovým šokem, jaký jsem čekal (přece jen jsem vyrůstal na Pokémonech a Final Fantasy), přesto nemůžu říct, že bych tomu nějak zvlášť podlehl. Velmi se mi líbily některé načtrtnuté filozofické zamyšlení (třeba o tom, co to vlastně znamená, když babička zemře brzy po dědečkovi), na druhou stranu mi hlavní hrdina vůbec není sympatický a jeho výbušnost při každé druhé větě mi vyloženě lezla na nervy.

    Černobílá kresba ve spojení s klasickými japonskými "čarami", které zakrývají prostor, ve kterém se děj odehrává působí na čtenáře trochu zmatečným dojmem, ale budiž, dá se na to zvyknout.

    Sám bych si Bleach asi nekoupil, jako příloha k Pevnosti je to ale super a jsem za ni rád. Zatím ještě nejsem úplně rozhodnutý, jestli budu pokračovat i s dalšími díly, ale tak trochu tuším, že nízká cena (189kč) mě k tomu nenásilně přinutí :)
  • Černá Krysa
    Černá Krysa14.4.2014 11:48Bleach #01: The Death and the Strawberry
    Tomuhle jsem odolávala ještě o něco dýl než Narutovi, ale na rozdíl od Naruta mě hned první díl přesvědčil o tom, že potřebuju všechny další díly a to brzo. Přestože pochvalné komentáře se tu mísí s kritikou, skočila jsem na ty pochvalný a nelituju toho.
    Kresba je fajn, klasická mangovská, není jí co vytknout, obludy jsou nápaditý a neotřelý a příběh mi nijak klišoidní nepřijde, jak říkám, bavilo mě to od začátku do konce. Je tam všechno, vtípky, hluboký myšlenky a filozofický úvahy, boje a drsárny, napětí i všelijaký roztomilý epizodky.

    A ještě tohle...hlavní hrdina se mi líbil od samýho začátku, je docela sexy...sígr, co se furt pere, ale zároveň je chytrej....až na to, že je mu teprvá patnáct (jak jsem zjistila asi v půlce knížky, i když je fakt, že jeho chování tomu celkem odpovídá) což způsobilo, že si teďka připadám torochu jak úchyl...no, ale co už, je kreslenej, že jo. Takže za mě čtyři hvězdy a těším se co bude dál, jak se to rozjede, jak tady píšete.
  • kaylin
    Ano, musíte si zvykat i na hlavního hrdinu, ale myslím, že to nebude tak komplikované. Je to mladý kluk, který pořádně neví, co chce, navíc je místy skutečně komickou postavičkou, i když těch je mnohem více. Manga vás dokáže pobavit, dokáže vás rozesmát, ale v případě "Bleache" dojde i na další emoce. Rozhodně se nejedná o infantilní příběh, jak se na první pohled zdá. Komiks je místy velmi drsný, a to jak ve vizuálním násilí (usekané končetiny, stříkající krev), tak i ve vulgární mluvě, nemluvě pak o sexistických narážkách, který ale pravda zase není ještě tolik. "Bleach" vás místy zasáhne skutečně silným dějovým prvkem, příběhem, který ve vás vyvolá emoce. Je to neskutečný koktejl, který si vychutnáte, když mu dáte šanci. Nesmíte se nechat odradit prvními několika stránkami. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/04/29-bleach-1-death-and-strawberry-80.html
  • Fry
    No je toto možné? Již třetí manga série, do které se pouštím, rozhodně nekopíruje ty, které již čtu, a právě proto mě tahle manga asi zaujala.

    Ičigo je student, který působí, jako solidní žák, ale přitom doma s otcem furt bojuje (No je to normální?), jeho sestry jsou trošku drzé a jeho přátelé vypadají, že jsou buď mladší, nebo starší (Někteří vypadají na základku, jiní zase vypadají, jako by jim bylo nejmíň 25) a vidí duchy. No a právě v tuhle chvíli se v příběhu zjevuje sběratelka duší Rukia Kučiki, která mu rázem změní život. No a pak je to samý boj s Hollow atd. (Víc si raději přečtěte).

    Popravdě to ale zas tak špatné není a kupodivu mě to nenechalo zavřít knihu bez dočtení, což je pro mě velmi důležité při hodnocení. Lámat hůl rozhodně zatím nehodlám, a proto zatím hodnotím velmi kladně.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.6.2012 23:05Bleach #01: The Death and the Strawberry
    Další japonská duchařina, jehož hlavní hrdina má opět calvinovsko-narutovské vzezření. Na zadek z toho nepadám, děj je prachobyčejný, ale u prvního dílu jsem se zatím nenudil. Komiks je místy docela dost vtipný.

    Celkový dojem: 70%
  • erik
    Oprava - ... Hlavne tých zlých -nemal by som po koncertoch zrána písať dojmy na web. Sorry.
  • erik
    Pár rokov dozadu som v letných osamelých večeroch kukával televíziu, konkrétne Animax. A niektoré anime ma chvíľku aj bavili, napríklad Inuyasha, Yu-Yu-Hakusho (Togura a prvý turnaj, potom to zvrzali), Cowboy Bebop (paráda) a Bleach.

    Bleach je určený začínajúcim tínedžerom, nuž sa tak správa. Hlavný hrdina je tak nemožný, až je to (sem-tam) zábavné. Málokedy vidno, že sa chlapec, ktorý objaví vo svojej izbe dievča, rozhodne flirtovať nožne (a tým nemám na mysli tú strednú). Keď niekto vidí mŕtvych, nezaškodí tasiť meč a ťať do živého...ehm, do mŕtveho. Hlavne tie zlé a o tom je celý tento diel. Manga vyzerá ako má, neviem, čo ďalšieho by som ku kresbe dodal.

    Úvodné šermovačky o duše s dušami máme za sebou a zatiaľ ma brali viac, než ešte detskejší Naruto.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš10.6.2012 13:43Bleach #01: The Death and the Strawberry
    Na úvod musím sdělit fanouškům Bleache, že by tento komentář neměli číst.
    Obvykle nemám ve zvyku kritizovat akční mangu, ale tady mě k tomu svědomí přímo nutí. Je zvláštní, že v rámci mainstreamové mangy mi padl do noty Naruto a Bleach naopak ne. Tedy, ono to tak zvláštní není. Vezmu to raději obecně a podotýkám, že Bleache jsem sledoval jako mangu i anime po relativně dlouhý čas, který jsem posléze shledal jako zbytečně ztracený, a také asi budu tíhnout ke srovnání s Narutem, za což se omlouvám.
    První série ještě tak špatná není a byl by to celkem fajn příběh, kdyby byl ukončen právě daným závěrem. Autor se ale zřejmě rozhodl, že předčí Naruta, a tak vzniká natahovaný výsměch čtenářům (mám pocit, že původně tato manga začala vznikat po tom, co měl Naruto na kontě zhruba sto kapitol). Horší je, že když to už párkrát vypadalo na konec příběhu, tak se to zase nesmyslně natáhlo (kolem 420. kapitoly jsem definitivně přestal číst). Další rozdíl dle mého názoru je ten, že co oceňuji na Narutovi, Bleachi znatelně chybí – a tím nemyslím jen v první bleachovské sérii, ale i pokračování.
    Postavy jsou vytvořené tak, aby se tvářily co nejvíc cool, mají přehnané osobnostní rysy (čímž mi po čase fakt začaly lézt na nervy – zvláště v anime, proto potenciálním zájemcům doporučuji spíše tu mangu), navíc těch postav je tam kvantum a místo toho, aby ubývaly, rychle jich přibývá, a to i navzdory tomu, že drtivá většina z nich je nesympatická. Motivy pravidelně iracionálního chování hlavních/vedlejších hrdinů se vyřeší rychle, a tak se autor uchyluje k přidávání záporáků a uber-cool bijců, kteří sejmou všechny a všechno, než se jim do cesty postaví na odpor skupina klaďasů.
    Souboje tak vyplňují většinu prostoru. Čekal bych, že tohle bude klad celé věci – a během první série se na to dá dívat, protože člověk ji ještě moc nemá okoukanou – ale časem se z toho stává nuda a nuda. V Narutovi bývají souboje zamýšlené zpestření, leckdy posouvají příběh dopředu a občas se nad nimi musí i trošku zamyslet, ale Bleach je jen o tom, kdo je drsnější, silnější, rychlejší, nebo vypadá víc skvěle a hází hlášky, či je víc zacákaný krví nebo má lépe vypadající techniku. Postavy se zachraňují navzájem před jistou smrtí zcela nečekaně prakticky pořád a vytvářejí nelogické příběhové kličky.
    Vážně bych rád našel v té kupící se směsici klišé a nesmyslů nějaký světlý bod, ale když si to všechno zpětně promítnu, žádný nevidím. Jediné drobounké zpestření tvoří specifický tvar, schopnosti a úrovně zbraní jednotlivých postav, které se odvíjí od jejich zhmotněného duševního vlastnictví. O postavy se bát nemusím, protože všechno přežijí, stávají se silnějšími, takže dostávají stále silnější záporáky, které musí hned jednoho po druhém zlikvidovat (pořád dokola bez toho, že by se někam pokročilo) a hlavní záporná postava, která je jen o trochu lepší šermíř než všichni ostatní, vypadá jak holka v ručníku. Jediným plusem se tak stává přijatelná kresba, ale Tite Kubo kašle na prokreslování pozadí panelů, když může (hlavně tedy v pozdějších fázích), a to mě značně rozčiluje.
    Bleach měl potenciál na dobrou mangu, ale měl si uvědomit své nedostatky a skončit v nejlepším; tedy první sérií, kde se dá ještě říct, že existuje nějaký příběh a bitky svou novostí působí neotřele (ale ani tak to není žádný zázrak). Na druhou stranu, pokud máte rádi jednoduché čtivo nebo nepochopitelně namakané postavy ohánějící se mečem a prorážející zdi, směle do toho.
    Jestli se někdy rozhodnu Jahodova dobrodružství kupovat, tak to bude jen z nutnosti a jen ta první série – za ni dám jednu hvězdu a z vyčpělé nostalgie druhou.

  • krvinka56
    Tak sem velice potěšen jednak anime je super a sem rád že tu tato manga vychází.První díl nemohu srovnávat se seriálem páč sem jej nevyděl.Ale rozhodně stojí zato.Mix šíleného humoru a perfektní akce(zdejší humor asi nesedne každému).Rozjezd je pomalejší a zatím se hlavně seznamujeme s postavama.Ale rozhodně doporučuji vytrvat.Protože tato série má fakt koule.A je parádní.
  • Devilek
    Pro mě povinost jako fanouška bleachu, určitě si koupim i další díly. Ikdyz v jednom místě byl text napsanej uplně ve vazbě tak že i kdybych tu stranku vytrhnul tak to stejně nepřečtu to mi vadilo ale jinak celkem spokojenost.
20211632
Četl/a (66)
353638, 81splinter, akrijus, Ananasový Džus, Baffman55, besikv, binnmode, Blockholm, calvin10, Captain Collar, Černá Krysa, charvos, Dexir, erik, Final, Fort, Franta z Čokolády, Freckles, Fry, Georgíno J., Golem, hhannie, James, Ježek_22, jh666, Jokke, kallenved, kapicka, kaylin, kinak, kisuke93, Knowho/Wullcann38, Lobok257, Lucy117, Madao, Martinb, MEGA, Mercurio, mewt, mindstormjak, mira1239, Mitsuko, motycond, mywiel, Negan, nfo, NylKasbri, Paldini, Poseidon1978, punisher, raenius, Sagikkun, Saiko-chan, Schimi85cz, Schramm, seneke, Shin, Sir_Pete, štěpin_8, trudoš, vishnar, Vyjebanec17, xflori01, Yefery, Zanir, zlejzmrd
(143)
353638, 665+1, 81splinter, akrijus, alchymista5, Ananasový Džus, Awakener, BadBoy, Baffman, Baffman55, barydave, batoo, besikv, binnmode, blackJag, Blockholm, bmc75, bronxik, Buchtic, burzum, calvin10, Captain Collar, carlmichael, Černá Krysa, charvos, Devilek, Dexir, disclose, doophy, elthir, erik, filemon, Final, flaire, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., gobers, Golem, goodspeed, grinder, gruno, Hannibal92, hawkzn, Hebled, hlavathor, invape, J.T.honza, JackOneil, Jak, James, jankie, jerry67, Ježek_22, jh666, joehot, Johnny Sasaki, Jokke, Kadin, kallenved, kapicka, Kapis, karel, Kareru, kaylin, Kazumaki, kinak, kinobuta, kisuke93, Knowho/Wullcann38, konous, krvinka56, LegendOfLore, Leland, listr, Lobok257, Madao, Malachias, Martin Buchal, Martinb, Maty48, MB, Mercurio, mindstormjak, mira1239, Mitsuko, MP, Mr.Plysh, Nanami, Negan, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, NylKasbri, OwerLord, Paldini, pechna, Plocan, Poseidon1978, punisher, raenius, sabca.0207, Sagikkun, Saiffer, Saiko-chan, Sammael, Saran, Schimi85cz, Schramm, seezeethree, segy, seneke, Shin, Sir_Pete, SiWeX, sleepless, stepan.tichy, štěpin_8, T3ss, tacmud, TheBronxCore, Tomasino79, Tominos, Tony TwoDee, Toren, tulipstros, tygristek, vishnar, vranakx, Were-chan, WereWolf, Wiruss, WoodySempaii, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zajda, Zajo original, Zanir, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (5)
Blacklarch, Braindead, fusnix, Sixtyeagles, Yone
Nabízí (6)
353638, Captain Collar, MartinV, MB, Skyer, sleepless