Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Ultimate Spider-Man: Moc a odpovědnost (4. a 5. díl) - Brian M. Bendis, Mark Bagley
„Petr Parker byl obyčejný středoškolský student... než ho při jedné návštěvě v laboratoři kousl radioaktivní pavouk a dal mu sílu a schopnosti pavouka.“ Tenhle text asi všichni znáte. Ale teď ho budete moci i znovu prožít – v novém, moderním provedení. Nečekejte klasiku. Ultimate Spider-Man vás dokáže překvapit!

Ultimate Fantastic Four: Doom (5. a 6. díl) - Warren Ellis, Stuart Immonen
Díky nepovedenému pokusu se skupina mladých géniů... tedy vlastně jeden mladý génius, jedna talentovaná bioložka, jeden úspěšný fotbalista a jeden otravný bratr... změnila v něco, čemu ani oni sami nerozumí. Získali schopnosti. Přestali být normální lidé. Jenže nejsou sami, kdo prošel proměnou. Arogantní Victor Van Damme se také změnil. A rozhodně ne k lepšímu.

Obsahuje sešity série Ultimate Spider-Man #4-5 a Ultimate Fantastic Four #11-12

Scénář
Brian Michael Bendis, Warren Ellis
Art
Mark Bagley, Stuart Immonen
Ink
Wade Von Grawbadger
Překlad
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 1805-2738 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
155 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
232 g
Stran
96
Cena
199 Kč
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš25.5.2023 07:51Ultimate Spider-Man a spol. #03
    Stále sa dokončuje Spider-Manov príbeh, ktorý dôverne poznáme z knihy Ultimate Spider-Man: Moc a odpovědnost. Naopak novinkou je v druhej polovici sa nachádzajúci príbeh o FF4. Písal ho „technokrat“ Warren Ellis (Iron Man: Extremis, James Bond 1: Vargr), ale že by ma dostal do kolien, to sa povedať nedá. Rovnako tak kresba Stuarta Immonena (Samotný strach, Avengers vs. X-Men) je fajn a (v dobrom... asi) oddychová. Lež k bombe má ďaleko. Celkovo ma toto číslo neočarilo, je to skôr priemer. U Spajdyho sa dostávame ku kľúčovým momentom (smrť, s veľkou mocou prichádza...), ale keďže ich notoricky poznáme z minulosti, tak to ide skôr jedným uchom dnu a druhým von. Bagleyho kresba sa mi k takto mládežnícky poňatému Spajďákovmu originu hodí (aj keď takto nakreslení teta a strýko mi vôbec nesedia), no je pravdou, že čím dlhšie Bagley túto postavu kreslil, tým viac ma nudil. Na začiatku bol ale skvelý. Bendis to má pod palcom aspoň vďaka dialógom a sympatickým postavám. Najmä záver s MJ dokazuje, že v jednoduchosti je krása (resp. v tomto prípade sila). Čo sa FF4 týka, ich príbeh sa v tomto čísle končí a od štvorky sa hosťujúcimi hviezdami stali X-Meni. FF4 veľa vody nenamútili a asi právom. Asi je dobre, že to zapichli, hoc ak by mali 123 dielov, zrejme by ma časom začali baviť. K tomu ale nedošlo a hoc vôbec neboli zlí, chýbal im drajv (alebo čo). Najviac ma z celého komiksu bavil šťavnatý profil Warrena Ellisa a úvodné slovo Jiřího Pavlovského, v ktorom sumarizuje vychádzanie Spider-Mana v SR/ČR do roku 2012 (vrátane). Nezabúda samozrejme ani na slávnu firmu Semic-Slovart. Tu ma trocha zamrzelo, že nespomenul jej slovenský pôvod. Ale ak vezmeme do úvahy, ako divoko Semic-Slovart Pavúka vydával (na preskačku, niektoré kapitoly vynechával, nedokončoval rozbehnuté série atď.), tak je to možno aj lepšie. Celkovo sa mi páči rozkročenie medzi klasickou komiksovou knihou a časopisom, ale nechcem sa opakovať.
  • Delphín
    Delphín21.9.2019 13:28Ultimate Spider-Man a spol. #03
    Zatím číslo od čísla lepší. Spider-man se konečně přestal chovat jak blbec a uvědomil si své ,,poslání". Bendis zatím v roli scénáristy působí skvěle a dělá na mě velký dojem.
    Končí nám i F4. Finále s Dr. Doomem asi nebylo takové, jaké sem čekal ale i tak kniha byla nabitá vtipnýma hláškama a děj svižně odsýpal. S tímhle číslem maximální spokojenost.
  • Flash
    Flash mecenáš9.4.2016 20:26Ultimate Spider-Man a spol. #03
    Tady už začínájí problémy a Spider-man dostává svůj oblek. Jde zde cítít, že brzy příjde větší problém, ehm. tedy když nepočítáme smrt strýčka Bena. Poslední stránka navnazuje na sáhnutí po pokračování. Jediný problém je, že komiks je podán tak, že to musí být všem jasné, kdo je oním Spider-manem. Nebo aspoň určitým osobám.
  • jh666
    Spider-Man nám už pěkně graduje a zbytek je u něj stále stejně dobrý. Konec však přichází u FF a je to konec ve velkém stylu. Doom je prostě Doom (a je jedno jestli von Doom nebo van Damm). Jenom je škoda, že další Ultimate Fantastic Four se už asi nedočkáme, jelikož hned další příběh s N-Zónou opravdu stojí za to. 95 %
  • kaylin
    Peter Parker se stal Spider-Manem, ale je potřeba jet dál. Musí se konečně setkat se svými záporáky, musí se z něj stát onen milovaný a nenáviděný hrdina. Jsem docela zvědavý, jak se Bendis zhostil dalších úkolů, předvádění dalších hrdinů a zápletek, které jsou pro Spider-Mana typické. Teď může konečně vytvořit něco skutečně nového, příběhem "Moc a odpovědnost" bylo nezbytné si odbýt povinnosti, které prostě nebylo možné přehlédnout. Spider-Manův křest musel být těžký, aby svou sílu pochopil. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/04/569-ultimate-spider-man-spol-3-75.html
  • sedw
    Spider-man: Nastává zásadní zvrat v Peterově životě. K tomu všemu tak nějak tento příběh směřuje. Sice se stále ještě jedná o počátky spider-mana, ale příběh již dostává spád a za mě spokojenost.

    FF: Bohužel poslední díl Fantastic Four na neznámou dobu. Tato parta si mě opravdu získala a tento díl byl opravdu dobrý. Došlo na očekávanou akci, která byla ztvárněna naprosto ideálně, předvedly se schopnosti všech hlavních postav v plné parádě a tak to má být. Naštěstí se příběhová linka uzavřela, nicnéně i tak zůstává spousta nezodpovězených otázek, na které zatím odpověď nezískáme.

    Celkově velmi dobrý sešit se správně nadávkovanou akcí.
  • Final
    Final mecenáš3.7.2013 07:16Ultimate Spider-Man a spol. #03
    Ultimate Spider-Man
    Peter Parker to ještě netuší, ale již brzy mu bude dýchat za krk velmi nebezpečný protivník! Tolik slibuje úvod nového čísla Ult. Spider-Mana. Peter zatím vybaven novým kostýmem, s přehledem likviduje protivníky ve wrestlingu, ale nakonec je donucen tuto kariéru opustit. Jakožto čerstvý sportovec a teenager se super schopnostmi, nemá čas na školu, a tak se doma sem tam pohádá se svým strýčkem i tetou, a tráví večery po svém, mimo domov. Což tetě a strýčkovi dělá starosti. Ovšem jednoho dne vstoupí do jejich domu někdo se zbraní v ruce. Někdo, koho měl Peter příležitost před nedávnem zastavit. To však Peter zjišťuje až během následného honu na vraha. Tím dostává tvrdou životní lekci. Opět, i když není komiks naplněn superhrdinskou akcí, je dostatečně napěchován příběhem, aby čtenáře chytl a nepustil. Kresba stejná jako v předchozích číslech, tedy nadstandard. Hodnocení 91%.

    Ultimate Fantastic Four
    Mladý tým hrdinů se vydává v rámci své hurá akce na výpravu za Victorem Van Dammem do Kodaně. Victor však tuší, že si pro něj přijdou, a podle informací, které mu poskytl roj hmyzích robotů v předchozím booku se náležitě na jejich přílet připraví. Konfrontace je náležitě třeskutá, a při čtení zábavná. Velice mě potěšila epizodka příjezdu americké armády na místo incidentu. V Kodani. Příjemné. Teď jen doufat, že se v Crew přeci jen jednou odváží a naservírují nám pokračování této velmi nadějné skupiny. Skupiny, která má to štěstí, že scénář píše Warren Ellis. A ten má smysl pro vtipné situace i rozhovory a dokáže vytvořit velmi zajímavý příběh. Hodnocení 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.3.2013 19:22Ultimate Spider-Man a spol. #03
    Zatímco Spiderman se pere zejména s psych(olog)ickými a vnitřními démony, které ale vyznívají všechny hrozně ploše, klišoidně a tak nějak povrchně, Fantastic Four se opět pere na férovku pěstmi, ohňem, atd. Zajímavé, jak jeden souboj dokáže vystačit na dva díly, nicméně to aspoň utíká. Těšil jsem se, že moderní pojetí (Ellis, Bendis) tomu dá trochu jinou šťávu než jsem tomu prozatím svědkem. Hodně dělá i ona místy "dětská" kresba.

    Celkový dojem: 50%
  • dracula
    dracula23.2.2013 16:54Ultimate Spider-Man a spol. #03
    Tretie pokračovanie ultimátneho magazínu prinieslo dve príbehové rozuzlenia.

    Ultimate Spider-man
    Táto záverečná časť zrodu Spider-mana ma trochu sklamala. Naposledy mi začali trochu vadiť Parkerove výrazy v civile, ale tentokrát si akosi nedokážem zvyknúť na jeho kostým. Príde mi nejaký čudný. Smrť strýka Bena bola tiež taká nemastná neslaná, respektíve časť v ktorej mohol Parker zastaviť toho zlodeja mi pripadala strašne odfláknutá a naozaj som od nej čakal viac. Na to, o aký zásadný moment ide, tomu chýbalo nejaké väčšie rozpitvanie, väčšia prepletenosť. Plus keď berieme do úvahy, že ide o Ultimate, čakal som, že ten zlodej dopadne horšie :) 65%

    No jasně. Tohle vážně nemám v popisu práce, jasný? Mám svý vlastní problémy, chlape.

    Ultimate Fantastic four
    Nemôžem si pomôcť, ale toto zmutované kvarteto ma baví stále viac ako Peter Parker. Kodaňské finále, respektíve prvá konfrontácia s Doomom sa mi veľmi páčila. Doom totiž to jasne valcuje, ale na moje počudovanie mu vcelku zdarne sekunduje Reed. Záver ma veľmi príjemne prekvapil a tak sa nemôžem v žiadnom smere sťažovať. Kresba priam tradične lahôdková. 90%

    „Reede, on na nás posílá...něco jako hipisácké zombie.“

    Celkovo má z môjho pohľadu navrch opäť Fantastic four. Síce mám radosť, že od ďalšieho dielu nastupujú X-meni, ale Fantastic four si ma prekvapujúco získali a preto ma mrzí, že ich pravdepodobne hodnú chvíľku neuvidím. Nevadí. Neostáva nič len dúfať, že sa Spider-man konečne rozbehne !

    Celkovo 80%
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš10.9.2012 15:40Ultimate Spider-Man a spol. #03
    Uff. Tři hvězdy, ale s vodřenýma ouškama. Fantastic Four o chloupek zábavnější než Spiderman, ale né o moc. Zatim teda Ellis a Bendis nepředváději nic zajímavého. Jinak co se týče kresby Spidermana, tak z těch manga ksichtů bleju. Dokavaď si nenadná masku, nemám s kresbou problémy. Jasně, neni to to pravé ořechové, ale dá se. Nicméně jakmile nandá masku, čumim na nějakýho podivnýho emzáka s tělíčkem, protože to co má, je tělíčko s velkou hlavou a obrovskejma očima. Obálky jsou ošklivé stále .o) Ale doufám, že se to rozjede. Přecejenom věřím crwi, ale zatim to tak rozhodně nevypadá. Věci co vycházeli v comicsovejch legendách byly daleko lepší. Ale nelámu hůl a čekám...
  • Fry
    Fry admin23.8.2012 17:40Ultimate Spider-Man a spol. #03
    Třetí číslo, stejná kvalita, stejné příběhy.

    Ultimate Spider-man - Peter dostal "přes hubu", což je konečně konec originu. Příště už konečně přijde boj, tak se uvidí, jak se konečně změní situace. A dle mého je v tomto čísle dobrá zpráva a to je POZOR SPOILER, že brzo se můžeme těšit na Kingpina.

    Ultimate Fantastic Four - Závěrečný boj s Doomem, byl dle mého vynikající, dokonce v jedné chvíli se mi zdálo, že Doom hláškuje jak Spider-man. Je velká škoda, že Fantastic Four prozatím končí, snad se někdy dočkáme pokračování. A rád bych uvítal, kdyby vyšlo Fantastic Four: Doom kompletně.

    Já, jsem se ani v tomto díle nenudil, takže stále kvalitní četba (Dle mého).
  • willis
    willis21.8.2012 19:55Ultimate Spider-Man a spol. #03
    takhle.... dobrý, dobrý, no spíš tedy průměr. Pokud by tahle série měla u Crwe nahradit klasickou Amazing řadu od Straczynského tak spíš ztráta. Jak ve scénáři, tak v kresbě (tam si zatím stále nemůžu zvyknout). Ve starém bodovacím systému tak za 50%.
  • krvinka56
    krvinka5613.8.2012 07:45Ultimate Spider-Man a spol. #03
    Tak po příjemném rozjezdu tu máme asi to nejhorší číslo ze všech.Závěr F4 je to nejhorší co mohlo bejt.Určitě se z toho dalo vytlačit víc.Přišlo mi to poněkud nudné a bez nápadu.Za to Spider-man to pořádně rozsekl.Parkr mi lezl fakt na nervy choval se jak totální pako ,potom jeho strejc natáhl bačkory a Náš hlaní hrdina prozřel rozhdl se stát hrdinou.Sme zvyklí ale díky Ultimate sem čekal že to proběhne trochu jinak.Kresba a postavy které se zatím vyskytují sou v pohodě.Teda krom tetičky tu sem nikdy nemusel.Je dobře že je tu náš pavoukovec podanej poněkud lidštěji než v běžném komiksu.Plus je to školák to by se ještě mohlo pořádně zamotat. Sem zvědav jak to bude pokračovat.Zpracování magazínu je fakt perfektní.Obálka povedená s příjemnou barvou.Dobré je že se tu podávají i nějaké ty informace.Konkrétně profil tvůrce.
    Takže držím Crwi palce ať jí to s touto sérií vyjde.Rozhodně budu kupovat.
  • royan
    Pravda, na semicovského Spider-Mana to zatím rozhodně nemá. Navíc je to velmi rychle přečtené. V příštím díle by se měl objevit Green Goblin a nastoupit X-Meni, tak očekávám zvýšení kvality.
  • erik
    Tak nám končí prerod Parkera na zodpovedne mocného Spider-mana, však už bolo načase. Bendis je skúsený rutinér, nuž píše presne to, čo má na novú generáciu degenerovaných decák vplyv rovný dílovaniu drog v cukríkoch kdesi pred školou a Bagley je na tom podobne.

    Fantastic Four na druhej strane píše Ellis a vzal to akčne, čo je fajn. Súboj s Doomom má spád, dokonca mi bol prvý raz sympatický Reed ako last man standing. Immonen ma veľmi neberie, ale ani sa netvári ako dajaký avantgardný "ťažký" umelec, čo mám pri superhrdinoch určite radšej.

    Nechám sa prekvapiť, čo z toho vypadne nabudúce (Fantastic Four vypadne určite, X-menov poznám a teším sa, Spider-man snáď konečne začne bojovať).

  • Light
    Me se naopak tenhle dil libil zatim ze vseho nejvic, Spidey dokoncil ty zacatecni traparny, ktery tam proste musely bejt a ted zacne teprve poradna rezba. A jak se mi FF prvni dve cisla nelibila, tak v tomhle dile byla super a mrzi me, ze nebude dalsi. Navic se mi zda, ze v tom dalsim dilu jsou i zombie hrdinove, snad se na ne jeste nekdy dostane rada.
  • morbn
    Ak sa to nezmení po 4. čísle, budem mať pocit, že som zbytočne vyhodil peniaze za túto sériu už v začiatku. Na Semicovskú radu zo začiatku 90 rokov sa to nechytá ani náznakom, dokonca ani na vydania zošitoviek od Crew. A FF je vážne vtip, to si mohli odpustit. Celé je to natiahnuté a dokopy sa za 3 čísla nič nestalo. Veľa marketingu a reklamy a prd. Bol som nadšený, začínam byť sklamaný, po prečítaní tohto dielu, skutočne sklamaný...
  • brkowycz
    brkowycz27.6.2012 11:30Ultimate Spider-Man a spol. #03
    Strýko Ben je mrtvý. Ne, víc se toho za ty dva sešity nestalo.

    Přes veškerý Bendisův scénaristycký um, který je zcela nepopíratelný, jsem rád že máme origin za sebou a můžeme se těšit na tu super velkou akci, kterou Crew v řadě Ultimates pořád slibuje :)

    FF na druhou stranu dostala konečně větší akcí i nějaké koule a věřím, že v příštím čísle narostou i Petrovi. Celkově jsem ale rád, že FF opouštíme a budou X-men, snad budou zábavnější.
1747133
Četl/a (79)
2scha, 66pepo66, 81splinter, Alfred, Baffman55, Balů103, Big_Boss, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Cemino, chuckboris, Const.ex, Davidos402, dbar, Delphín, Doppelganger, emanek, erik, Final, Fox01, Fry, gezic, hellblazer, hypermlok, invape, Ivan Kucera, James, jh666, Jimbeam90, JORDY, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Light, Lijem24, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, mart.in, Martinb, MEGA, Mercurio, mineralk, misa, namdnas, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pbabinec, pearlxjam, Petr, punisher, raenius, robertsedmik, RudyRod, saja, Schramm, sedw, seneke, Shin, Shpeckk, Sick666, Spike, tacmud, Tommar, trudoš, Tyfus, Václav Mikula, Vajper, VvV, Vyjebanec17, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(192)
-spacilost-, 2scha, 66pepo66, 7eleven, 81splinter, adam.ra, afri, Alfred, asgardpepa, Azbest, Baffman, Baffman55, Balů103, Big_Boss, blackJag, bobo666_2005, brkowycz, Bronn, burzum, calvin10, camper, CaptainCzech, Cemino, chuckboris, Const.ex, Crics, CSE_AC/DC, daredevil99, dasik, Davidos402, dbar, Delphín, disclose, doophy, Doppelganger, dracula, Drbo Jebo, Drekorian, Elhonzo , eliera, emanek, erik, fel68, felis, filemon, Final, Flash, Fox01, Fry, gezic, gobers, goodspeed, Grebenda, grinder, hartmi, Hebled, hellblazer, Honza R., Hulik, hypermlok, I.am.geek, ikshorm, Indy, invape, Ivan Kucera, Jack, Jak, James, jendavondra, jerry67, jh666, Jimbeam90, jjjirik, JORDY, Joshua_T, kallenved, kaylin, KdG, Keno, KLAUN_DOMINANT, konous, Kraken, Krvavý Patejl, krvinka56, Leland, Lijem24, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, maara, Madmax, Mankin, markic, Martin Buchal, Martinb, Masinfira, matrosh, Mauzr, MB, mcezik, MEGA, Mercurio, merhyx, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, misa, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, nx, o2t2, obitus, Odal , Olesh, Pafnuc, Pája, Paldini, palo, Pandos11, PatrikTheMighty, pbabinec, pearlxjam, pechna, Petr, pk123x, Poseidon1978, prokop.prcik, punisher, Quintana, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, Ricarderon, robertsedmik, Roiser, RudyRod, S313, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, sedw, seneke, Shin, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Skot, sleepless, Spike, stanleystar, strougy, Symbi, tacmud, The Genius, TheWrecker, Tialster, timek, tkorvas, Tombal, Tominos, Tommar, Toren, trudoš, tulipstros, Tyfus, Václav Mikula, Vajper, Vítek, vranakx, VvV, willis, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (9)
Azik2586, Braindead, deadpool, FatMonster, fusnix, Hauzina, Kil-Khal, Maty48, RaptoR
Shání (5)
Al0f0k, Clarkos, delta11, Hauzina, Kil-Khal
Nabízí (6)
66pepo66, Ivan Kucera, marshalx, MB, nx, Tommar