Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
SLÁVA!
Nic jiného z vás paranoika v totální deziluzi neudělá s větším gustem – a ve Městě budoucnosti teď není nikdo slavnější než megapopulární zuřivý reportér Spider Jerusalem!

Spider toho má tak akorát dost. Stala se z něj karikatura, postavička z televize, celebrita, kterou všichni znají a nikdo už ji nebere vážně. Tak takhle tedy ne. Je nejvyšší čas nabušit se všemi drogami, které jsou zrovna po ruce, vyspat se z toho a pak čerstvý a s rozběhem někoho nakopnout do koulí. Třeba prezidenta. Ten parchant si o to přece říkal.

Na šesté knize Transmetropolitanu se kolem oceňovaného týmu Warrena Ellise, Daricka Robertsona a Rodneyho Ramose podíleli také zvláštní hosté: Kieron Dwyer, Lea Hernandez, Bryan Hitch, Frank Quitely a Eduardo Risso.

Obsahuje sešity série Transmetropolitan #31-36

Scénář
Warren Ellis
Art
Darick Robertson
Ink
Rodney Ramos
Barvy
Nathan Eyring
Obálka
Darick Robertson
Překlad
Darek Šmíd
Žánry
kyberpunk, městská fantasy, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7461-063-9 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
468 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
Transmetropolitan #06: Gouge Away (Vertigo (DC Comics))
  • VanTom
    Už bezmála zajetý formát knih ve třech sešitech přibližuje nálady dekadentního Města a společnosti, respektive hlavních postav – Spidera, vyrovnávajícího se s nabytým statusem celebrity, a Ohavných asistentek, vyrovnávajících se s prací pro Spidera. Poté následuje trojdílný hlavní příběh, v němž Spider nasraně brutálně pátrá, vyslýchá, řve, nadává a mrzačí při dolování špíny / pravdy o prezidentově okolí pro svůj poslední sloupek. Pro čtenáře Slova možná šokující, oči otevírající a vše měnící, pro čtenáře Transmetropolitanu však zprvu nijak zvlášť objevný.
  • faster86
    pecka, všechno dostává grády, rozjíždí se velká hra, fakt se mi to líbí
  • Palebras
    Ellis ve svém již šestém pokračování dokáže držet laťku proklatě vysoko a já jsem si další díl opět užil. Hned ze začátku v kapitole Nikdo mě nemá rád, mě rozsekal Kouzelně pravdomluvný parchant Spidey či Redaktor z hor. Poté se vydáme na procházku ulicemi, kde Spider nasává atmosféru a motivaci pro psaní sloupku, aby nás následně ohavné asistentky vzaly na dámskou jízdu. Konkrétně sešit s asistentkami, nám dává pár střípků, co se týče vztahu se Spiderem a perfektně tak rozšiřuje dané universum. Jinak co se týče třídílného příběhu na samém konci, tak ten je opět perfektní. Jede na stejné vlně jako v případě Osamělého města a a opět roztáčí parádní centrifugu událostí. Jsem zvědav jak se s tímhle Ellis popasuje v sedmém díle, protože Spider na konci brutálně šlape na krk všem svým nepřátelům. Skvělý díl skvělé série. Plný počet !
  • karl173
    karl173 mecenáš24.10.2018 18:18Transmetropolitan #06: Někdy příště
    V podstatě dosti podobná kniha jako ta předchozí. Tři kratší příběhy se střídající se kvalitou a jeden třídílní příběh, který je v názvu knihy a který se rozhodně povedl nejvíce. Co se týče příběhu, tak Spider všem ukáže, že se s nikým a s ničím už srát rozhodně nebude a konec byl stejně fenomenální, jako v předchozí knize. Škoda že na ni nenavázal už od začátku. Jsem zvědavý kam bude série spět dál a jak se s koncem této knihy popasuje ta následující. 80%
  • sedw
    Po předchozím super díle zůstává laťka stále nahoře a nepadá ani o píď. Nejlepší je opět trojdílný příběh Někdy příště, který ukazuje Spiderovu (a hlavně Ellisovu) genialitu, asi jeden z nejlepších komiksových příběhů, které jsem doposud četl. Jediný sešit, který mi seděl méně, byl hned první, ale potom opět Ellis rozjel super jízdu. Líbilo se mi, že jsem se dozvěděl zase něco více o asistentkách a o městě.
  • Fry
    "Transmetropolitan #06: Někdy příště " - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... Když jsem u předchozích knih psal, že to nejlepší teprve přijde, měl jsem sakra pravdu, protože to nejlepší už je prakticky tady ... Spider se sice dokázal neskutečně za ty roky zprofanovat, ale to neznamená, že to nemůže prezidentovi pěkně znepříjemnit a dát mu do ruky odjištěnou pistoli. Ano, je to tak "Transmetropolitan" mě opět dokázal odrovnat na plné čáře ... Za mě 5*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.10.2013 13:36Transmetropolitan #06: Někdy příště
    S orwellovskými příměry bych byl hodně opatrný, protože jsou opět trochu mimo. Nicméně budoucnost je to děsivá a hrozná, na druhou stranu ne zas tolik vzdálená současnosti. Zkusme si jenom představit, jak si naší přítomnost představovali naší předci. Něco, co se zdálo naprosto "ulítlé", je dnes realitou. Co se týče příběhu, Spider do toho konečně praštil a sestupuje konečně do undergroundu, což se jaksi k jeho "poslání" a vzhledem k tomu, jak se Ellis snaží vykreslit zdejší americký systém, logičtější.

    Celkový dojem: 70%
  • kaylin
    "Transmetropolitan: Někdy příště" je komiksem o tom, co dokáže jeden člověk. Je jeden člověk schopen ovlivňovat nejen veřejné mínění, ale rovnou celé politické dění? Může jeden člověk změnit přítomnost i budoucnost? Je možné, že Spider Jerusalem je přesně tím novodobým Mesiášem, kterého bychom tolik potřebovali? Jestli ano, tak to teda potěš koště. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/06/123-transmetropolitan-6-nekdy-priste-85.html
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš7.10.2012 12:06Transmetropolitan #06: Někdy příště
    Pěkně se Transmetropolitan posunul. Aneb ze Spidera se proti jeho vůli stala "značka" a to se mu věru nelíbí. Nezbývá, než nasrat pár vlivných lidí a pořádně bouchnout dveřmi. Analogie s naším světem stále funguje a tahle serie prostě drží. Ke kresbě nemám co dodat, Roberts je užasný a musím říci, že první sešit tohoto boooku potěší:).
  • Fry
    Vlak z názvem Transmetropolitan se rozjel nevídanou rychlostí, v které už mu brzdy nepomůžou! Transmetropolitan se stává díl od dílu lepší a lepší! To už ale všichni víte, protože jste si určitě přečetli komenty přede mnou. Co ale snad nevíte, je to, jak se Spiderovi bude v tomto díle dařit, a jestli se opět stane uznávaným novinářem, a proto si rozhodně tuhle sérii nenechte ujít a dejte se do čtení.

    A je to tady, Spider se stal televizní loutkou, s které se jen tak nedostane, jedině, kdyby vymyslel plán, jak se zase zviditelnit a stát se opět svérázným novinářem. A proto se Spider vydá po stopě, o které si myslí, že je ta pravá, která ho opět může vynést na vrchol, a nemyslete si, že se s tím Spider bude mazlit.

  • felis
    felis mecenáš12.7.2012 09:39Transmetropolitan #06: Někdy příště
    Spider Jerusalem chytil druhý dech a schyluje se k opravdové holomajzně. Namísto nastavování zrcadel a depresivního filozofování Spider konečně čapl prezidenta za koule. Méně drogy, méně bizár, více investigativní žurnalistiky. Končí sranda a začíná jít o kejhák. Také pro mě s přehledem nejlepší díl série. Potěšili hostující kreslíři.
  • Kapis
    Kapis mecenáš9.7.2012 10:47Transmetropolitan #06: Někdy příště
    Tuto neotřelou, přímočarou kritiku dnešní doby a doby blízké orwellovské budoucnosti je opravdu radost číst. Žádné zbytečné záseky a filozofické odbočky, vracení se v textu, abych věděl co se to děje. Údery přímo na pysk a na solar, rektální vodopády, chytnout pod krk, kopačka do kulí, paráda. Kdyby tak bylo více takovýchhle novinářů - a nejlépe skutečných - kteří vybočují ze zažitého stereotypu dnešních korporátních médií, patřících po celém spektru jedněm a těm samým lidem, které tvaříc se levicově či pravicově, v zdánlivém rozporu, předhazují tupé lůze ty stejné předžvýkané lži. A tupá nová lůza předžvykané sračky spolyká večer otupěle před Ordinací u Bráníka a slevněného gothaje z Lídlu a pak dští síru a oheň na ty hrozné diktátory tam někde, kteří se zprotivili bankstersko-ropné moci a souhlasně přikyvuje honoraci jiných diktárorů, kteří mohou vlastní lidi vraždit bez problémů, protože bohatství svých zemí poslušně distribují tam kam mají, případně hostí nějakou tu "spřátelenou" demokratickou flotilu. Zaplaťpámbů, že ještě máme svobodný internet, kde se dá zatím dopátrat skutečné pravdy, kterou v "jasném a spolehlivém" proudu polopravd, lží a propagandy nenajdeme. Jen tak dál Ellisi, jen tak dál Spidere, žeru Vás oba.
  • erik
    Ejha, to to trvalo. Až šiesta kniha série prináša konečne niečo, čo môžem pochváliť ako celok. Spider Jerusalem, ktorý na mňa doteraz pôsobil ako zamindrákovaný chudák, čo vrieska, aby si ho okolie všimlo, sa zmení na seriózneho reportéra a konečne prinesie niečo, o čom sa dá aj diskutovať. Najprv však nechá, aby ho nakreslili nejakí tí hostia (Risso je super, aj ten nešťastník Quitely sa trošku zlepšil) vo vydarených podobách i polohách. Prvý raz pôsobí humor prirodzene. S mottom "Já nejsem ničí zasraná kreslená postavička" to azda ani inak nejde. Ba čo viac, Spider prvý raz prejaví aj náznak inteligencie, keď sa nachystá na vládnu odvetu a zmizne skôr, než sa začne poprask. A ten sa, dúfam, ďalšou knihou začne.
  • brkowycz
    Tak tohle je opravdová bomba. Pro mě určitě nejlepší díl celé serie, naprosto bezkonkurenčně. U prvního sešitu jsem se málem pochcal smíchy, zbytek by se dal shrnout větou "Spider strikes back" - a to skutečně ve velkém stylu. Spousta krve, mrzačení a opravdové investigativní žurnalistiky. Spider nikdy nebyl takhle ve formě.
43253
Četl/a (102)
81splinter, BadBoy, Balů103, Bedou, bierce, binnmode, calvin10, charvos, chcita, cobe, ComicBookGuy, Const.ex, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, erik, faster86, figis, filemon, flynander, Fox01, Fry, gumidekmedvidek, Horstik, Houbař, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, James, jindroush, jiskra, John Wick, kadas97, Kadin, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Khagrael, Koci, Kocour, koudy, Lachvos, Light, mart.in, Matthew, mgeralt, mozzu, mstefl, namdnas, Noci, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , petrSF, porculan, puolpm, RadimNemec, Rezet, robertsedmik, rooty, RudyRod, S313, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, Sikk, Sir_Pete, Spacecore, syon, T3ss, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, Toxxxik, trudoš, Ukko, VanTom, WEAPONE, Zbysek2410, Zeebonk, zgrywus, zlejzmrd
(234)
123peta, 2scha, 665+1, 81splinter, Acidiktatek, adam.butch.kubik, adam.ra, afri, Al0f0k, Alfi, amazing_k, Awakener, Azalin, Azbest, BadBoy, Balů103, bboorreekk, beanek, Bedou, BeeSee, bierce, binnmode, bioh, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, camper, Cassidy, Caylen-Tor, Černá Krysa, charvos, chcita, cobe, Cody, ComicBookGuy, Const.ex, Corteg, cyboy, Darker, DAxik, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Drakeus, dre, dr_benway, dvoracekpetr1, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, filosh, flipflop, Fox01, Fry, Garp, Godsmacker, goodspeed, GORERATED, grinder, gumidekmedvidek, guseppe, Hades, Hamichal, hanocri, hawkzn, Hawwwran, Hebled, herbert, herrman, holubdema, Horstik, Houbař, Hulik, hypermlok, ikshorm, IndyP, invape, Jabba, James, japes, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, Joshua_T, kadas97, Kadin, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, kinghome, Koci, Kocour, komik.sx, koniklec, Kruttor666, kubanec13, Lachvos, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, m.jedle, maara, malylada, Mamut12, Marthy76, Martin Buchal, Maryl, Matejrychly89, matrosh, Matthew, mclusky, merhyx, mgeralt, mikado, mike731, Mitak, moiqpiom, monty.cl, mozzu, MP, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, mttra, mywiel, Nevidal7, Nightmare, Noci, noMster, nx, Olesh, Ondraseeek, opytz, padre_negro, Paldini, Palebras, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrSF, porculan, Poseidon1978, Psax, puolpm, RadimNemec, Radkos, razielus, Ricarderon, Rich, robertsedmik, rooty, Rouziii, RudyRod, Rumburaq, S313, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Sikk, Sir_Pete, skepsi, Skot, sleepless, songoku, SpiderJerusalem, StanleyHu, stanleystar, suricattaontheway, Symbi, syon, t0mas, T3ss, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tialster, TIM.biker, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, Toxxxik, trudoš, Ukko, vallyslayer, VanTom, Velkej šéf, Viking, Vítek, vranakx, WEAPONE, willis, Wiruss, Woffce, xai, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zd, zebedee, Zeebonk, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (22)
AlienDr, arnecht, besikv, Braindead, calviti, deadpool, delsemela, DKoscik, fusnix, Grebenda, Grynca, Lobodlak, Maty48, Miriyak, Niaz, Orbeek, Rezet, sadoman, seeker666, Xeelee, xxaannddeerr, Zod
Shání (3)
besikv, delsemela, Taťka Tuleň
Nabízí (2)
karl173, nx