Desky zadní
Ukázka č.1
Ukázka č.2

+ 1 další ukázka

Travis Parham si myslel, že ví, jak vypadá peklo. Jako poručík Konfederační armády se brodil po krk blátem a krví a kolem něj hvízdaly žhavé šrapnely a křičeli umírající vojáci. O dva roky později se Parham pokouší žít nový život a vší silou se snaží zapomenout na zlo, které číhá na dně lidských duší. Jenže jeho pokojný svět je brutálně rozbit na tisíc střepů.
Z nepředstavitelných hlubin se vynoří přírodní síla, která se vymyká jeho nejdivočejším snům – ohnivé stvoření, které ví něco málo o zlu… a trochu víc o pomstě.

Obsahuje sešity série Ghost Rider: Trail of Tears #1-6

Scénář
Garth Ennis
Art
Clayton Crain
Ink
Clayton Crain
Barvy
Clayton Crain
Obálka
Clayton Crain
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-7461-058-5 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 x 10 mm
Tisk
barevný
Váha
463 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
Ghost Rider: Trail of Tears ()
  • Sagikkun
    Sagikkun22.4.2021 18:20Ghost Rider: Cesta slz
    Skvělý a silný začátek, nijaký prostředek a dobrý závěr.
    Líbila se mi atmosféra a prostředí - rasismus a beznaděj v Americe té doby z knihy přímo sálá, a vy se rychle necháte pohltit na cestu pomsty s hlavní postavou. Kresba se mi rozhodně zamlouvala, dokázala vyobrazit už tak hnusný svět ještě depresivněji - jen jsem měl občas problémy rozeznat, co se děje v akčních pasážích. Škoda tak jen, že ten prostředek knihy je vážně tak neskutečně prázdný a nijaký, stejně jako se na cestě vleče hlavní hrdina se vleče i děj, a ve finále se skoro vůbec nic nestane a když už, tak je to podáno nezáživně. Opět to pak naštěstí zachraňuje nelítostný závěrečný střet, na druhou stranu je jeho vyústění trochu uspěchané.
    Měl jsem chuť si od Marvelu přečíst pro změnu něco jiného a nečekal jsem žádné veledílo - a takto jsem byl s knihou i spokojený.
    Je to fajn průměrný vypínák.
  • perak
    perak4.7.2020 07:46Ghost Rider: Cesta slz
    Začátek mne hodně nadchnul, ale ke konci děj trochu stagnoval a po dočtení ve mne zůstal pocit trochu promarněného potenciálu hororově westernového příběhu. Rozhodně Ennis umí vyprávění lépe vygradovat. Naštěstí alespoň kresba zůstala po celou dobu nadstandardní a za ní palec hodně nahoru.
  • SNUFKIN
    SNUFKIN28.3.2020 14:02Ghost Rider: Cesta slz
    Parada. Vytvarne i charaktery. Jen bych cekal lepsi hlasky.
  • trudoš
    trudoš editor15.10.2019 16:17Ghost Rider: Cesta slz
    Dlouho jsem se rozhodoval, jestli dát tři nebo čtyři hvězdy a nakonec skončil u tří. Co je totiž na Cestě slz úžasné, je kresba Claytona Craina, která ač počítačově tvořená, má neuvěřitelně povedenou atmosféru. Precizní práce, jež vyprávění dodává dokonalý hororový šmrnc a to říkám jako člověk, který digitalizaci moc nemusí.
    Problém jsem měl ovšem se scénářem. Jestli jste již četli něco od Gartha Ennise, tenhle Ghost Rider vás rozhodně ničím nepřekvapí. Jde o tradiční příběh pomsty, kdy bylo někomu nelidsky ublíženo a on teď požaduje spravedlnost. Jediná obměna spočívá v tom, že mstitelem není samotná hlavní postava, ale přimíchají se do toho síly záhrobní a s těmi se nesnadno dohaduje, zdali cesta spálené země je tou úplně nejlepší variantou. Což je vlastně základem celého konfliktu, přesvědčit hořícího jezdce aby nepozabíjel úplně všechny. Jako by se Ennis snažil vymluvit ze všech těch dřívějších masakrů. Jenže nedokážu s čistým svědomím říct, že by se mu to nějak významně povedlo.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.7.2019 10:56Ghost Rider: Cesta slz
    Tak to byl pro mě hodně netypický Ghost Rider. Absolutně by mě tenkrát nenapadlo, když jsem začal číst komiksy a Ghost Ridera, že by něco mohlo jít tímto směrem a ono to sakra funguje. Dnes už mě nic moc nepřekvapí, kombinuje se vše se vším, ale před těmi x lety jsem na to čuměl s otevřenou hubou. I po letech se mi toto provedení Ghost Ridera moc líbí a škoda, že takových příběhů není víc. Jsem rád, že u nás vyšel ten dobrej Ghost Rider a ne pitominy. Clayton Crain umí a no a že to je PC kresba. Kdo umí, umí a tečka. Tohle je prostě EPIC Ghost Rider! Asi si to znova přečtu.
  • Venomslav12stars
    Venomslav12stars3.7.2019 14:35Ghost Rider: Cesta slz
    nic moc až na kresbu
  • Komiksum
    Komiksum2.10.2018 11:49Ghost Rider: Cesta slz
    Fakt wau. Nejsem kdovíjak velký fanoušek westernu a proto jsem k tomuto komiksu přistupoval opatrně, ovšem Ennis s Crainem mi hned na začátku dokázali, že se není čeho bát, a že tohle bude tvrdá jízda. Jak já moc postavu Ghost Ridera nemusím tak toho zasazení bylo zkrátka geniální. Příběh dokáže naplno vyvolávat emoce (druhý sešit jsem musel chvíli rozdýchávat) a funguje na jedničku. Kresba sice vypadá místy hrozně uměle ale celkově pomalá dokrelit tento ponurý příběh. Pro mě milé překvapení které vám určitě doporučuji.
  • autokineton
    autokineton29.9.2017 16:27Ghost Rider: Cesta slz
    Vynikající, dusivá atmosféra, brutální momenty, atypický příběh Ghost Ridera zasazený do historie a k tomu úžasná kresba. Za 99,- v Comicspointu naprostá pecka a rozhodně nákupu nelituju - za mě asi nejlepší horor ze stáje Marvelu - 90%
  • Fry
    Fry admin21.8.2017 17:13Ghost Rider: Cesta slz
    Ghost Rider: Cesta slz - Obyčejný příběh o pomstě zasazený do perfektních kulis USA v období konfederace. Oproti první knize s tímto atypickým hrdinou se dle mého jedná o krok kupředu, avšak něco zůstává přece jen stejné. Ghost Rider zde opět slouží spíše jako kulisa, než samotný hybatel děje, postavy jsou až příliš laciné na to, aby se s nimi čtenář dokázal sžít a celé to působí hodně nevyrovnaně hlavně v posledních dvou kapitolách celého příběhu. Ale za ty peníze, za které se to dá nyní sehnat je to rozhodně fajn zážitek ... Za mě 3*!
  • plus-rovnáse
    plus-rovnáse26.7.2017 14:16Ghost Rider: Cesta slz
    Po druhém přečtení, pořád nějak nechápu pointu celého příběhu... Je to to staré "pomsta, dvě rakve (hroby)..." ???


    Ale na 4* si trvám.


    mearez: Nejspíš to čeká i tu mojí... Přišla mi už rozlepená, možná taky proto stála jen 99,- :D
  • mearez
    mearez26.6.2017 08:44Ghost Rider: Cesta slz
    kniha mi vypadla z přebalu. Ale jinak oceňuju kreativitu Ennise.

  • plus-rovnáse
    plus-rovnáse17.6.2017 23:19Ghost Rider: Cesta slz
    Western plný krve, střev a utržených nebo ustřelených končetin... Navíc s Ghost Riderem, co chtít víc?
  • salamandr
    salamandr6.6.2017 22:34Ghost Rider: Cesta slz
    Slušný, ale cesta do zatracení byla lepší
  • luky.kuky10
    luky.kuky1024.5.2017 17:52Ghost Rider: Cesta slz
    Nebylo to vylozene spatne, ale konec me moc nevzal. Co se tyce kresby, tak do ni nejak poradne nemuzu vplout. 3,5*
  • Schramm
    Schramm26.2.2017 10:34Ghost Rider: Cesta slz
    Skvělá atmosféra, zajímavá pointa, takže spokojenost. Jen škoda té kresby, subjektivně vzato.
  • louza
    louza20.2.2017 17:58Ghost Rider: Cesta slz
    Hodně netypická inkarnace Ghost Ridera zasazená do období války severu proti jihu. Název a značka na obalu je tak jediné co Ennisův flák spojuje se superhrdinským komiksem. Jinak jde o čistokrevnou westernovou gangsterku asfaltově temného výraziva a velmi brutálního vyznění. Kvalitní gore umění podtrhuje výtečná a dokonale stylisticky zvládnutá kresba v duchu Temné věže. Garth Ennis zase jednou ve vrcholné formě na poli, které nejvíce nenávidí s přístupem sobě vlastním. 90%.
  • Fimi
    Fimi mecenáš15.10.2016 11:20Ghost Rider: Cesta slz
    Toto je prostě skvěle odvedená práce, temný western s naprosto hrůznou kresbou, a to myslim v tom dobrém světle slova smyslu...jedna z nejlepších kreseb a příběh není vůbec špatný
  • kaylin
    kaylin1.4.2016 07:45Ghost Rider: Cesta slz
    Jsou komiksy, které možná nejsou celkově až tak dobré, ale tematicky vás dokonale dostanou. A já miluji temný western, což jakoby Ennis tušil, a napsal tohle dílko, které se sice vztahuje ke Ghost Riderovi, ale přitom by celkem fungovalo i samostatně mimo vesmír Marvelu. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/04/1135-ghost-rider-cesta-slz-75.html
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš12.10.2015 14:18Ghost Rider: Cesta slz
    Hodně dobré čtení . Tohle se mi fakt líbilo. Ennis trochu jinak, nicméně stále - co věta, to perla. A kresby, to je umělecké dílo samo o sobě. Je vidět, že některá okna byly pouze rychlovky, ale když se malíř zaměřil na nějaký detail, tak tyto malby jsou prací opravdového perfekcionisty. I příběh mě hodně bavil, opravdu výborný Ghost Rider.
  • jh666
    jh6669.7.2015 13:13Ghost Rider: Cesta slz
    Typicky násilný a nechutný Ennis. Průměrný western s trochou fantasy hororu. Kresba opět digitální šeď, ve který není skoro nic rozeznat. Moc nechápu, proč to BB Art prezentuje jako prequel k Cestě do zatracení, protože kromě autorů to nemá nic společného. 50 %
  • adevr
    adevr24.1.2014 17:55Ghost Rider: Cesta slz
    Proti prvnímu Ghost Rider , docela chaotické.
  • xflori01
    xflori0129.8.2013 13:09Ghost Rider: Cesta slz
    Taky to beru za skvělé dílo, kresba a scénář na dobré úrovni. Díky za tu výhru na comicsdb.cz!!
  • Lenny
    Lenny mecenáš16.4.2013 03:22Ghost Rider: Cesta slz
    První Ghost Rider mě bavil, ale todle šlo úplně mimo mě - Ennis poprvé zklamal. V akčních scénách mi kresba přišla strašně chaotická až nebylo poznat, co se děje.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.10.2012 11:24Ghost Rider: Cesta slz
    Fantasticky výtvarně zpracované dílo, od kterého jsem se nějak nemohl odtrhnout. Kdyby to nebylo tak parádně nakreslené, tak se třeba budu nudit, ale opak je pravdou. Možná je to zcela iracionální pcoti, ale já jsem nadšen.

    Celkový dojem: 90%
  • Kabukiman
    Kabukiman12.9.2012 19:03Ghost Rider: Cesta slz
    Na rozdíl od mnoha jiných, mně se první Ghost rider líbil a tak jsem se na pokračování těšil. Že jsem se místo pokračování dočkal Ghost riderovského příběhu z minulosti, to mi ani tak nevadilo, bohužel v tomhle komiksu se na Ghost ridera čeká dost dlouho a ani pak jsem si ho v podstatě moc neužil. Kresba se mi líbila, děj je nejprovařenější westernová klasika obohacená o prvky hororu. Červená mlha jako předzvěst přicházející zkázy na sněhem zavátou vesnici byla super. Horší už to bylo s akcí. Vždy když došlo na akční scény, tak jsem začal ztrácet přehled o tom, co se děje. Najednou chlap začal hořet obtočený řetězy a hotovo. O stránku dál už se dělo něco jiného. Stejně tak jsem nepochopil jak Ghost rider popadl do řetězů dva lidi a nějak je spojil dohromady v jedno tělo? Nebo je v té akci nespojil? Fakt nevím. Díky té nepřehlednosti dávám tři hvězdy, jinak bych dal jasné čtyři za příjemný westernový horáč.
  • punisher
    punisher28.8.2012 16:09Ghost Rider: Cesta slz
    Lepší než minule.

  • erik
    erik26.8.2012 19:11Ghost Rider: Cesta slz
    Hlavný záporák: Vzdej se! Ihned! Dnes v noci půjdeš s námi, nebo přísahám při každém hrobu, který jsem kdy naplnil, že tihle dobří lidé zemřou!

    Ghost Rider: Vypadám snad jako duch milosrdenství? Jestli zahynou, tak je pomstím.


    Garth Ennis sa v prvej českej knihe o Ghost Riderovi veľmi nevyznamenal, nuž som k druhému pokusu pristupoval s obavami. Ale zdá sa, že sa poučil. Po vzore Straczynského pridal čosi africkej mystiky, vrhol sa do minulosti a rozpráva ponurý, ale tisíckrát obohraný príbeh o tom, ako niekto niekomu pomôže, pomocníka zlynčujú a objekt pomoci sa vydá vykonať pomstu. Do toho sa pripletá tajomný jazdec (Ghost Rider), ktorý celú prácu vykoná za nášho rozprávača, dôjde na démonické zmŕtvychvstania a happyend. Klasika. Ennis asi pochopil, že nesmie Ghost Ridera v jeho komikse poňať ako hlavnú postavu, nuž je tu takpovediac okrajovou, ale príjemne výkonnou zámienkou pre upaľovanie hriešnikov. Tomu napomáha i kresba. Crain si svoje voskové panoptikum ozvláštnil určitými šedými i sépiovými odtieňmi (dokonca sa mu vydaril sneh), a preto sa jeho plastika k tejto hororovej jednohubke hodí viac ako minule. A Ghost Rider ako Death Dealer vyzerá parádne!

    Slušný jednorazový komiks, z priemerných "ennisoviek" patrí k tým vydarenejším.
154141106
Četl/a (117)
2scha, adevr, Al0f0k, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , autokineton, Babany, BadBoy, binnmode, Blackhand47XD, Bronn, calvin10, Carnage, Chaolinek, CHester Turner, Choky86, ComicBookGuy, Covenant, Crics, cyboy, dajik, Darker, Darth Raelchi, deadpool, DEmnoG, Doncek4321, Doppelganger, Ejdý1, erik, filemon, Final, Fry, hypermlok, invape, Jabba, James, jankie, jh666, Joker189, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Killingjoke, kinak, Kitykatyn, Kiwi1902, Knuckless, Komiksum, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Lord Baltimore, luky.kuky10, marek zigmund stanko, Mariomichal, Martin.imr, Martinb, Mates17, Mato, mearez, MEGA, Mercurio, merhyx, miuanek, MonsterGyre, Mr. Baboon, mstefl, namdnas, NecRoman, oleav, Olesh, onfr300, Ozymandias, pearlxjam, pechna, Peppa, perak, Pista, punisher, R3nd4 , RadimNemec, raenius, rajot, RaptoR, Raul, RudyRod, Sagikkun, samuelo12, Schramm, seneke, slavik38, Son-Goku, Spacecore, Spike, taidana, terrordemon, the.kasztan, the_proph, trudoš, Tyfus, TZcomics, Ukko, Venomslav12stars, vrazdinek, VskPrzk, xflori01, xxSIMIxx, Yefery, Zek, zlejzmrd
(232)
-spacilost-, 2scha, absolute.000, adam.ra, adevr, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , autokineton, Azbest, Babany, BadBoy, bboorreekk, beanek, Beng.D, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bobo666_2005, burzum, calvin10, Carnage, Caylen-Tor, Chaolinek, charvos, CHester Turner, ComicBookGuy, Crics, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, deadpool, DegiCZ, DEmnoG, Dinik, disclose, Doncek4321, doophy, Doppelganger, dvoracekpetr1, Dzoglik, ebbe_voe, Einstain666 , Elhonzo , erik, faster86, FatMonster, fel68, fifas, filemon, Final, firesnake, Flowtek, Fry, goldschmidchen, goodspeed, grinder, Hamichal, Hebled, herbert, holubdema, Honza R., Honzin, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, invape, IV, Jabba, Jack043, James, jankie, Jestrab2, jh666, Joker189, jones1240, JORDY, Joshua_T, Kabukiman, Kadin, kallenved, karl173, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, keNNoslaw, kinak, KINIMODUS, Kitykatyn, Kiwi1902, Knuckless, Komiksum, Kreatik Digital, Krvavý Patejl, kucik, Lachvos, lacoste, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lord Baltimore, LuckyLjuk, luky.kuky10, lutrix, m.jedle, maara, Mamut12, Mariomichal, markic, Martin Buchal, Martin.imr, Martinb, Mates17, Mato, Maty48, MB, mcleek, MEGA, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mikado, Mikei, mikina, mimo_provoz, Miriyak, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr. Baboon, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, nx, Odal , OldaB, Olesh, onfr300, OwerLord, pacient, pavel, pdfak, pearlxjam, pechna, Petrkoll, Piros0013, Pista, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, punisher, Quentin, R3nd4 , Radkos, raenius, rajot, RaptoR, Ricarderon, Rowan, RudyRod, Sagikkun, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, sawtooth, Schramm, semi41, seneke, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, sleepless, smazenapikantniskeble, snuk, Son-Goku, Spacecore, SpiderJerusalem, Spike, stanleystar, suricattaontheway, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tiba, Till, timek, Toe, Tommy Monaghan, tomned, TonyT, Toren, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Valis, vallyslayer, VanTom, VasaX, Viking, Vítek, vrazdinek, Wasps, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, Yefery, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zek, Zíďas, zlejzmrd
Chce (10)
Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, delsemela, Fida, fusnix, Hauzina, J.T.honza, Keno, quardok
Shání (4)
afri, delta11, Hauzina, quardok
Nabízí (2)
firesnake, karl173