Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Komiksový časopis pro všechny fanoušky Star Wars a science fiction.

Příběhy:
Ztráta - John Ostrander, Jan Duursemaová, Joe Wayne
V galaxii zuří klonové války. Rytířka Jedi Aayla Secura hledá na jedné vesmírné stanici pistolníka, který by mohl pro Republiku získat nejnovější plány separatistů.

Povinnost
Rytíř Jedi Gira se snaží zachránit poslední jediské padwany před smrtí z ruky Dartha Vadera.

Bořit nová impéria - Jim Pascoe, Ramón Bachs, Kris Justice, Tom Smith
Imperiální nadvláda nad galaxií nadobro skončila, boje však trvají dál. Bývalí povstalci se nyní musejí vypořádat s bandami odpadlíků, kteří porušují mír.

Scénář
John Ostrander, Jim Pascoe
Art
Ramon Bachs, Jan Duursema-Mandrake
Ink
Jan Duursema-Mandrake, Kris Justice
Barvy
Tom Smith, Joe Wayne
Obálka
Ryan Benjamin
Překlad
Milan Pavlíček
Redakce
Stanislav Kadlec
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
ISSN 1805-1227 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
49 Kč
Originál
Star Wars: Republic #49 ()
  • Josh
    Josh20.10.2017 00:08Star Wars Magazín 2012/08
    Ztráta:
    Události někdy po bitvě na Geonosis v Epizodě II. Jediové chtějí získat důležité plány, snaží se infiltrovat nepřítele, postavy mají mezi sebou nevyřčené city... Nic moc. Obecně mě nebaví celá rasa Faleenů, takže mě nebral ani hlavní záporák a Jedi Ayla taky nepatří mezi mé oblíbence. Takže za mě nic extra, ale vysvětlí se tu, proč se Jediové dostali do vedení armády, proč tedy v Epizodě III máme generála Kenobiho, což je fajn.

    Povinnost:
    Darth Vader opět v mega svinském módu. Vychutná si posledního Jedie (kterého budete v první chvíli mylně považovat za Obi-Wana), co se snaží bránit mladé padawany. Asi vás nepřekvapí, že to celé nedopadne zrovna vesele...
    Krutý příběh, kresba se odlišuje od SW průměru, ale není nijak zvlášť výrazná.

    Bořit nová impéria:
    Už je po Epizodě VI, hrdinové původní trilogie dál brázdí vesmír a hledají nepřátele, kteří se ještě nevzdali. Je tu Han, Luke, Leia, Chewie, C-3PO i R2-D2. Soupeřem jim bude jakýsi nano-techno-čaroděj. Hlavně pro Lukea se to celé vyvine dost nečekaně, zažije pořádný body horor, po kterém se jedna jeho ruka nestvůrně promění.
    Zajímavý kraťas s oblíbenými hrdiny.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1021.9.2015 16:49Star Wars Magazín 2012/08
    Ztrata: 4*
    Povinnost: 4*
    Borit nova imeperia: 2,5*
  • sedw
    sedw26.10.2014 18:36Star Wars Magazín 2012/08
    Ztráta (4*)
    Povinnost (3,5*)
    Bořit nová impéria (2*)

    Jedno ze slabších čísel, tentokrát za 3*.
  • Fry
    Fry admin6.4.2013 09:15Star Wars Magazín 2012/08
    Opět jsem dostal chuť, na další SW magazín: A jaký byl?

    Ztráta - Jednoznačně nejlepší díl tohoto čísla, ve kterém se vydává Jedi Aayla za svým mistrem Quinlanem (nyní Mistrem Vos).
    Povinnost - Příběh o rytíři Jedi, který chce zachránit Padawany - po pravdě nic moc.
    Bořit nová Impéria - No a tohle byla jasná katastrofa, aneb Han, Leia a Luk se vydávají na cestu po galaxii ničit odpůrce rebelů.

    Tentokrát mě bohužel SWm neoslnil, ale i přes to dávám **** hvězdy, aspoň za to, že to u nás vychází a za pěknou obálku :D
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš1.10.2012 18:40Star Wars Magazín 2012/08
    Celkem pohoda, ale napadl mě další problém. Pokud se doplňuje fungující a hlavně už uzavřený fikční svět (příběh), tak se storky často omezují na jednohubky nevýznamných postav nebo nevýznamné historky postav významných. Takže např. věčné souboje s Vaderem trochu postrádají napětí. U posledního příběhu mě trochu zaráží, že by povstalci riskovali, aby tak významná skupina postav jen tak létala po kraji galaxie na razie proti partyzánům, ale co, třeba si to vydupali. Spíš by mě zajímalo co bylo před filmem nebo po filmu.
  • Kabukiman
    Kabukiman12.9.2012 19:01Star Wars Magazín 2012/08
    Tak tohle číslo mi zase tak moc nesedlo. První příběh fajnová kresba, ale absolutně mi nesedl jedi Korto. Vypadá spíš jako Lenny Kravitz než jedi. Je to spíš takovej klasickej fighter, ale na „bojovníka světla“ fakt ne…Pořád má nasranej agresivní výraz a to jak všichni víme vede k temnotě. Jediové jsou prostě Mirkové Dušínové a ne rockové hvězdy (ty jsou jasně temnou stranou :D ). No, takže se mi z tohoto důvodu nelíbila ani obálka : ) Nicméně u prvního příběhu mi nesedl ani děj a v podstatě se mi tam líbil akorát výskyt mistra jody a hraběte Dooku. A modrá jedijka byla taky v poho. Děj dalšího příběhu je klasika snad ze všech předchozích sešitů…ano, Vader se zase s někým porube. Bohužel má tento příběh slabší kresbu a tak tolik nebaví. A poslední příběh potěšil nejvíc. To byly konečně pravé Star Wars s Lukem, Hanem, Leiou a ostatními z nejslavnější SW party. Osobně bych si přál aby tam byly jen příběhy s Lukem. Bohužel ani tenhle příběh nebyl nic moc. Děj tohohle příběhu je takovej podivnej. Dávám tři hvězdy, protože úplně špatné číslo to není, jen mi bohužel moc nesedl děj všech příběhů.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš7.9.2012 15:08Star Wars Magazín 2012/08
    Fajnovej díl. Hlavně první příběh. Výborné lehké čtení...
  • Landauer
    Landauer24.8.2012 22:27Star Wars Magazín 2012/08
    Opět mě SWM potěšil. Hlavní příběh je dobrej, dobře nakreslenej (což v tomhle plátku nebejvá zvykem) a sympatický jsou i všelijaký známý rasy ze světa SW v druhých plánech. Prostřední kus už není takovej, ale jde to, dá sa. No a to nejhorší nakonec: kresba děsná, Luke, Leia, Han a další to pěkně schytali a tím nemyslím od Impéria, ale od výtvarníků a příběh taky slušně plave na vodě. Ovšem za ty prachy jsem se bavil skvěle a půlhodinka na WC utekla hladce jak šišky do potrubí.
426192
Četl/a (49)
81splinter, AlmightyMates , Azik2586, Blackhand47XD, calvin10, Captain Collar, Cvrdoool, cyboy, Darth Raelchi, deadpool, Doppelganger, emanek, Final, Fives, Fox01, Fry, gumidekmedvidek, house192, hromotlk, hypermlok, J.Connor, James, Keno, Light, Lobok257, luky.kuky10, Martinb, Mauglí, monte walsh, namdnas, NecRoman, petrSF, PKD, Poseidon1978, punisher, raenius, RaptoR, robertsedmik, S313, sedw, seneke, Shpeckk, SteveCZ, t0mas, trudoš, TZcomics, vita, vranakx, zlejzmrd
(167)
-spacilost-, 7eleven, 81splinter, adam.ra, Aerchel, akrijus, Alfred, AlmightyMates , Azalin, Azbest, Azik2586, AZTeck, Babany, Badgu.y1902, Baffman, bboorreekk, Benji, Birgi, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bobo666_2005, burzum, CadBane007, calvin10, calviti, Captain Collar, ConanVJ, Crics, CSE_AC/DC, cyboy, DAxik, deadpool, delta11, Devilek, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, DracoAn, dracula, Drbo Jebo, emanek, fel68, felis, filemon, Final, Fives, Flash, Fox01, Fréza, Fry, Galaxy, goodspeed, Grebenda, grinder, Grynca, gumidekmedvidek, Hamichal, hartmi, Hebled, hellw10, horaczhlinska, house192, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, Indy, invape, J.Connor, Jak, James, jd., jendavondra, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jirin, Jonathan Arbuckle, Josh, Kaaos, Kabukiman, karel, Kazumaki, KdG, Keno, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, Knize_Ignor, konous, krvinka56, Landauer, Lenny, Lobok257, Londo, luky.kuky10, Mankin, markic, Martinb, Masinfira, Matej-29, matrosh, Mauglí, merhyx, mimo_provoz, Mitthrawnuruodo, monte walsh, monty.cl, MP, MultiScorey, myroslav, namdnas, NecRoman, Niaz, Nightmare, noMster, Nyxxie, OwerLord, pechna, petrSF, PKD, Poseidon1978, prokop.prcik, punisher, Qee, raenius, Raikou, RaptoR, robertsedmik, S313, Saiffer, saja, sedw, seneke, Shpeckk, Skot, sleepless, stanleystar, SteveCZ, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheoDread, TheWrecker, timek, Tominos, tomntp, Toren, trudoš, tulipstros, TZcomics, vallyslayer, vita, vranakx, Wasseg10, willis, Wiruss, xintax, xspeed, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, Zíďas, zlejzmrd
Chce (4)
Braindead, fusnix, Martin Buchal, Maty48
Nabízí (4)
7eleven, CSE_AC/DC, Niaz, tacmud