Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Zatraceně, už se blíží zavírací hodina. Nejvyšší čas objednat si pár posledních panáků irský whisky.
První panák je na Tommyho a jeho Nemesis - Maggie Lorenzovou, která mu hodila na krk průser roku. Monaghanův starý známý, Truman ze CIA, má v plánu rozjet pásovou výrobu superhrdinů a Maggie je na jeho seznamu smrti.
Druhý panák je na Tiegelovou, které k návratu mezi poldy stačí drobnost - zatknout Tommyho.
Třetí panák je na Tommyho novou holku.
Čtvrtý panák je na Marca Navarona, který je ještě rychlejší než jeho otec.
Pátý panák je na Natta Bareta. Konečně se dozvíme, jak se ti dva nerozluční kámoši dali dohromady.
Šestý panák je na všechny, kteří tuhle krvavou žeň přežijí.

Obsahuje sešity série Hitman #53-60

Scénář
Garth Ennis
Art
John McCrea
Ink
Garry Leach
Barvy
Heroic Age Studios, Carla Feeny
Obálka
John McCrea
Lettering
Petr Suchý
Překlad
Šimon Španihel
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, humorný, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-105-6 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 x 15 mm
Tisk
barevný
Váha
626 g
Stran
200
Cena
499 Kč
Originál
Hitman #07: Closing Time (DC Comics)
  • trudoš
    trudoš editor29.7.2020 23:11Hitman #08: Zavíračka
    Začalo to jako akční střílečka v režii Quentina Tarantina a končí stejně efektně jako legendární Butch Cassidy a Sundance Kid. Osmé album přináší finále, které se někomu bude možná zdát kýčovité, ale sedne k atmosféře celé série jako ulité.
    Ačkoliv se jedná o takřka nejobsažnější knihu, příběh moc komplikovaný není a přestože hlavní linie často odbočí do slepé uličky, o chvíli později se vrátí zpět na původní schůdnou cestu. Člověk se alespoň může bavit vzpomínkami na Natta a Tommyho a na to, čím vším si jejich přátelství prošlo. Garth Ennis vysloveně hraje na city, ovšem na takové ty chlapácké city, které dívky nikdy nepochopí a skuteční muži o nich nemluví. Vyprávění se tak nevyhne hrdinskému patosu, ale vzhledem k tomu, že zde nedochází k hloubavým výlevům a celé je to víc o legraci, neměl jsem problém na hru přistoupit. A i když konec působí snad až zbytečně urychleně, je stejně definitivní jako sama realita - ostatně příliš mnoho dojemných scén by zrovna tenhle komiks zničilo.
  • perak
    perak6.8.2019 19:19Hitman #08: Zavíračka
    Tahle série měla stoupající tendenci a poslední díl (nepočítám, že přídavek na tom může něco změnit) byl nejlepší. Je to finále, k němuž se stoupá po malých krůčcích po krvavé cestičce osudu, z níž neexistuje odboček. Nakonec mi bude po Tommym smutno - budu si muste dát na něj panáka. A pak na všechny jeho kumpány z baru u Noonana. „Sbohem, chlapci.“

  • karl173
    karl173 mecenáš21.3.2018 22:25Hitman #08: Zavíračka
    Završení Hitmana je na jednu stranu fajn a poslední tři sešity jsou opravdu skvělé, ale na druhou stranu trvalo této knize dlouho než našla to správné tempo a než se zde vůbec objevil jakýsi pocit z toho správného konce, který si tato série zaslouží. Záporák, holka pro kterou Tommy udělá všechno, zahozené vztahy se starými postavami krom Natta, nové vztahy s postavami které se doteď neobjevili a najednou mají na konci série velkou roli. To (a možná ještě pár věci by se našlo) jsou věci které mi přišli buď blbé,slabé nebo mi nepřišli vhodné k závěru série. Jsou to věci, které bych tu nečekal. Ono celkově očekávání bylo asi dost veliké a to byl možná problém. Naštěstí jak jsem již psal, díky posledním sešitů, kdy už to začíná být hodně emotivní a vše se tak nějak lépe promíchá už to dostane tu správnou barvu. Bohužel ale krapet pozdě aby z toho byla skvělá závěrečná kniha. Takhle se jedná o sice stále dobrou zábavu s pořádnou akcí a občasným humorem, ale k dokonalosti chybělo něco víc. Dobrý konec a flasbacky bohužel nestačili. 75%
  • 3DD!3
    3DD!37.1.2017 12:05Hitman #08: Zavíračka
    Zavíračka se vším všudy. Věci se dotahují do konce a Ennis vyplňuje poslední prázdná místa a nutno říct, že to nejlepší si nechal na konec. Finální zápletka je ryze v Tommyho duchu, nevýhodný kšeft, který může vzít jenom on. Spousta mrtvol (i živých), Navarone mladší a Truman. Ta svině, kterou je třeba zastavit. Na konci se mi chtělo brečet, ale nešlo to. "Bájo."
  • Mrlah
    Mrlah14.1.2016 18:54Hitman #08: Zavíračka
    Takovéto zakončení je jaksi zprdele. Pro mě težké zklamani. Z posledních dílů mi připadalo ze Ennise už Hitman přestaval bavit a pomalu ale jiste ho chtel ukončit a najednou mo ruplo v bedně a rekl KONEC končim s Hitmanem. Ach jo...
  • Majklbig
    Majklbig21.1.2015 23:32Hitman #08: Zavíračka
    Při dočtení posledního dílu Hitmana mám opět, jak už to tak bývá, tendenci hodnotit celou sérii.
    Tak především mám opačný názor oproti některým jiným komentářů co se týče kolísající kvality. První tři díly jsem přečetl před pár lety a vůbec mě nebavily a na celou sérii jsem zanevřel. Dětinské vtipy, nehezká kresba, nudné přestřelky, trapné vyhýbání se ostřejším výrazům vhodných pro gangsterku, totéž co se týče zobrazování krve, mrtvol atd.... Na první pohled bylo poznat, že to není komiks ala Vertigo, ale je to napsáno tak, ať to může vyjít i pro mladší obecenstvo. To vše sice platí, ale od čtvrtého dílu se to začalo výrazně zlepšovat, a ačkoliv vulgarit typu Preacher či Transmetropolitanu se nedočkáme, tak jsou tu výrazy opravdu odpovídající situaci a ne změkčené pseudovulgarity, které působily trapně. Podle mě se Hitman díl od dílu zlepšoval a nakonec musím uznat, že by byla velká chyba Hitmana minout.
    Samozřejmě, kdo nemá rád Ennise nebude ho mít rád ani tady, ale pro ostatní je to chytlavé čtení, ve kterém si člověk vytvoří vztah k postavám a to je asi to nejdůležitější.
    Samotné zakončení série se mi líbilo, možná tu mohl být nějaký charismatičtější záporák, Navarone taky vyšuměl do ztracena, ale nakonec tam byly emoce, kdy si člověk nerad připouští, že už se celá parta nikdy nesejde u Noona...
    Malou útěchou může být skoro 300 stránkový speciál, ale to už je jen doplněk.
  • sedw
    sedw15.5.2014 22:55Hitman #08: Zavíračka
    Kvalitní zakončení série, od které jsem toho příliš neočekával, ale stala se jednou z mých nejoblíbenějších. Ennis vytvořil postavy, ke kterým si člověk mohl vytvořit vztah, vytvořil sérii, které nechyběl vtip, akce, ale ani kvalitní příběhy. Poslední díl sice nezařadím mezi to nejlepší z Hitmana, ale i tak jsem s ním nadmíru spokojen. Flashbacky se mi líbily a výborně doplňovaly už tak nostalgickou atmosféru příběhu. K Tommymu a spol se určitě ještě někdy vrátím, tato série si to zaslouží.
  • kaylin
    kaylin14.5.2014 08:11Hitman #08: Zavíračka
    Konečně jsem dočetl další sérii, kterou psal Garth Ennis, a podobně jako v případě "Preachera" jsem i tentokrát cítil zklamání z toho, jak se příběh uzavřel. Tyhle postavy, které si člověk mohl celkem snadno zamilovat, si prostě zasloužily mnohem lepší finále. Ani poslední tři stránky to nezachrání, i když právě z nich je cítit přesně ta správná nostalgie, kterou měl člověk cítit většinu příběhu. Tohle je holt výsledek přehnaných očekávání, která jsem do posledního dílu vkládal. Ono to vlastně v konečném důsledku skončilo tak, jak jsem doufal, ale cesta, která k tomu výsledku vedla, je jednoduše nezajímavá. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/05/625-hitman-8-zaviracka-55.html
  • brkowycz
    brkowycz10.2.2014 09:54Hitman #08: Zavíračka
    Mno nevím, pro mě asi lehčí zklamání. Je to možná tím, že série od začátku nemá jasné cíle, není to jednotný dlouhý příběh, který směřuje k rozuzlení, jako Preacher nebo Y. Ale prostě na závěrečnou bitvu mi to nepřišlo dost dobrý, dost nápaditý. Ennis zrecykloval postup z minulých dílů, tedy Natt a Tommy opět po uši v hajzlu. Ale dřív mi to přišlo nějak lepší, nápaditější. Slovo "důstojné" se docela dere na jazyk, ale v tomhle případě spíš maskuje to, že se zkrátka nejednalo o nejhorší zakončení, ale všichni jsme si mysleli, že by šlo udělat mnohem lépe. Retrospektivy mě rušili, rozbíjeli příběh a napětí, bylo jich moc a byly moc dlouhé. Chlapácké řeči opět plnili celé stránky a asi jsem zrovna na Ennise neměl náladu, tak mě to tolik nebavilo. Měl jsem rád humor v téhle sérii, který se bohužel trochu vytratil. Ennisovi se však naštěstí na poslední chvíli podařilo ve mě vykřesat nějaké emoce, když na posledních stranách znovu cituje sen hlavního hrdiny o Noonanově baru. Jak to tam bylo? "Tahle runda je na mě, ale kvéry nechte za dveřma." Ennis to neposral, ale šlo to líp. V rámci série slabší díl.
  • choze
    choze27.12.2013 15:16Hitman #08: Zavíračka
    "Natte?" - "...Tommy?" Hitman končí. Není to vyvrcholení dlouhého strastiplného putování s od začátku jasným cílem jako u Preachera, je to prostě jen vytažení do poslední z mnoha epických bitev, jejichž standardem jsou desítky na sračku rozstřílených záporáckých pěšáků, stovky vypálených nábojů všech možných kalibrů a občas nějaký ten zostuzený démon či superheroj. Byť určitá snaha zaklenout celou sérii tu je a tak se řeší emzáci, od kterých Tommy kdysi nafasoval superschopnosti, počátek jeho a Nattova přátelství, definitivní rozseknutí Tommyho bouřlivého vztahu s Tieglovou a připomene se i několik starých známých od jisté sexy drsňačky z FBI (nápadně podobné Scullyové) po syna Patova vraha. Záporák je sice slabý, ale jinak podle mě jde o adekvátní zakončení, anžto Tommyho eskapády nikdy na nějakou přílišnou sofistikovanost nehrály, i když nešlo ani o tupou akci bez nápadů, srdce a vlastního světonázoru. Takže nezbývá než se rozloučit a to Baytor zcela úžasně zvládl za nás za všechny.
  • faster86
    faster8631.5.2013 00:31Hitman #08: Zavíračka
    nejlepsi nejlepsi nejlepsi kniha hitmana.... flashbacky uzasne doplnujici... zapletka aka rozuzleni dokonale.... vsechno je tu uzasne... do posledniho okynka do posledni stranky... idealni je si celeho hitmana ptecist pd zacatku az do konce.... neuveritelny zazitek
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš25.12.2012 11:17Hitman #08: Zavíračka
    Důstojný zakončení výborné leč lehouncekvalitoklesající série. Pro mě to mohlo mít jen dva možný konce a tohle byl jeden z nich.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.11.2012 14:01Hitman #08: Zavíračka
    Ono to jakože víceméně blbý je, ale zase mě to baví z nějakého blíže nespecifikovatelného důvodu. I ten Punisher Max je mnohem lepší, ale tohle je mnohdy vtipnější - nepočítám-li hromadu skutečně špatných vtipů. Kalužovo spílání o dementech je vlastně pravdivé, ale co, čte se to dobře. Docela mě baví ty retrospektivní věci... no. A tak prostě. A to je jako konec?

    Celkový dojem: 70%
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš5.11.2012 18:55Hitman #08: Zavíračka
    „Vyřiď Jabbovi, že mu jeho peníze vrátím.“ (Tommy střílí první!)

    Nebudu chodit okolo horkého štrůdlu. Rozlučkový příběh Tommyho Monaghana je nedůstojným zakončením víceméně kvalitní série. Celá ta zápletka se CIA, mutantama a "náhodným svědkem" smrdí tuctovostí a fušeřinou. Ústřední záporák agent Truman a jeho armáda poskoků jsou tím nejméně zajímavým soupeřem Hitmanova univerza. Čistá početní převaha bezejmenných dementů vedených obtloustlým superdementem (když mu specialista na pumpování mimozemských sraček do lidské DNA opakovaně vysvětuje, že nedegenerativní výsledek jeho pokusů nebude nikdy úspěšný, superdement si pořád dokola mele tu svou a z blíže nespecifikovaných důvodů si tvrdohlavě stojí za vytvořením jakýchsi nadlidí). Neporazitelná vládní organizace s absolutní mocí. Může být něco více profláklého? Tommy si rozhodně zasloužil výraznějšího protivníka.
    Občas se tam mihne jistý Marc Navarone, který se chystá pomstít smrt svého otce, ale vzhledem k jeho totálnímu fiasku je tam vlastně zcela zbytečně a pokud si Ennis myslel, že si roztrhnu bránici, tak se šeredně spletl. Tieglová je na vedlejší koleji a rezne, Tommy má totiž novou píchačku v agentce McAlisterové (ta akorát furt machruje jaké nemá známosti v FBI a přitom je jí to úplně k hovnu). V hlavní linii se Ennis moc nepředvedl. Nejzajímavější jsou tak Tommyho vzpomínky na trampoty z dětství a dospívání s Patem Noonanem a na protloukání se armádním výcvikem po boku budoucího parťáka Natta Bareta. Baytorovo „Sbohem, chlapci.“ bylo úsměvné i hřejivé zároveň, podobně jako Tommyho závěrečné rozhodnutí neopustit kamaráda ve vyhrocené situaci. Čímž se poeticky uzavře dramatický oblouk, jež má svůj počátek i konec v jednom krásném snu: „Pití jde na účet podniku, pardi. Tady není žádná zavíračka. Ale kvéry musíte nechat za dveřma.“. Jedno oko nezůstane suché. Škoda jen těch prapodivných okolností.

    A ten McCrea už to mít lepší nebude :)

    „Seane, já jsem viděl ten film Olověná vesta! To... to musí bejt noční můra.“
    „Ale jdi, Tommy. To byl jen film.“
  • apollo21
    apollo2121.10.2012 23:15Hitman #08: Zavíračka
    Ukončení mojí neojblíbenější sérky, u kterýho by člověk snad i pobrečel...doufam že někdy vydaj JLA crossover třeba spolu s Hitman vs Lobo a "A coffin full of Dollars". (http://www.comicvine.com/hitman-annual-a-coffin-full-of-dollars/37-219394/ )
  • Azalin
    Azalin mecenáš14.10.2012 10:59Hitman #08: Zavíračka
    Solidní zakončení skvělé série, které sice nijak nepřekvapí, ale ani neurazí. Nemůžu si ovšem nerýpnout a nedodat, že dokonalým zakončením celé série je erikem zmíněný crossover s JLA, který skvělým způsobem navazuje na dřívější sešity, ve kterých se jednotliví členové JLA vyskytovali, a je vlastně takovou třešničkou na dortu, o kterou jsme byli okradeni oproti originální knize. No tak třeba se dočkáme v CRWi...
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš17.9.2012 23:23Hitman #08: Zavíračka
    První panák na Tommyho... Zavíračka přináší konec jedné z mé nejoblíbenějších sérií. Ennis ze sebe vydoloval perfektní a třaskavé finále, podpořené skvělou McCreaovou kresbou, což ve vás ve výsledku zanechá spoustu pocitů ještě dlouho po přečtení poslední stránky. Tenhle zabiják se ctí mi bude strašně chybět. Takže i druhý panák na Tommyho...i třetí, čtvrtý, páty...
  • mart.in
    mart.in mecenáš8.9.2012 17:39Hitman #08: Zavíračka
    Skvělý konec po většinu času skvělé série. A normálně mě to dojalo:o)...
  • punisher
    punisher27.8.2012 09:09Hitman #08: Zavíračka
    Konec jedné z nejlepších u nás vydávaných sérií.
  • erik
    erik26.8.2012 19:26Hitman #08: Zavíračka
    Zavíračka. Koniec. Padla. Butch Cassidy a Sundance Kid odchádzajú so všetkou pompou. Vyvrcholenie celej komiksovej série prináša skvelé finále. Hitman s Natom sa lúčia a na cestu si neberú servítky. Dokonca aj Baytor prehlási: "Sbohem, chlapci." Ennis v najlepšej forme, Crea ako vždy, čo dodať. Azda iba toľko, že Navarone junior je priam superhrdina, nuž hádajte, ako s jeho postavou Ennis naloží. Tommy má šťastie na ženy, ale nie na lásku. Má však ešte niečo. Prebytok chlapského a správňáckeho chovania, aké sa len tak nevidí. A funguje to.

    Dokonalé zakončenie celej série má aj ponaučenie. A to znie, ak si začneš s demokratickou vládou, nemáš šancu. Preto zosadzuj diktatúry. Tam je happyend istý. Sbohem, chlapci. Budete mi chýbať.
4828911
  • Azalin
    Azalin mecenáš18.11.2012 14:29Hitman #08: Zavíračka
    GWB: Právěže to není konec, perfektní tečkou za Hitmanem je jeho crossover s JLA, o kterou nás český vydavatel bohužel připravil.
  • erik
    erik3.9.2012 14:30Hitman #08: Zavíračka
    Tak oprava, samozrejme, JLA/Hitman crossover nám vzali, ale čo sa budeme sťažovať, v našich končinách.
  • erik
    erik3.9.2012 14:28Hitman #08: Zavíračka
    O nič nás neošidili, naopak, ak veríš Amazonu, tak to kolektuje HITMAN #35-42 and HITMAN/LOBO #1, čiže veci, čo v ČR dávno vyšli. My tu máme koniec série do čísla 60. Ak veríš Wikipédii, ide o posledné čísla a jediné, čo je naviac, je minipríbeh How To Be A Super-Hero!, tak si vyber. :)
  • Azalin
    Azalin mecenáš27.8.2012 16:27Hitman #08: Zavíračka
    To teď jako vyšlo jo? A já jsem si to zrovna objednal v originále.. i když podle Amazonu to má 384 stran, to vypadá, že nás o něco ošidili...
Četl/a (113)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 3DD!3, 81splinter, adevr, Al0f0k, Aldo26, Alfred, AlmightyMates , BadBoy, Balů103, Bedou, ben_bella, besikv, binnmode, Bronn, calvin10, Cemino, charvos, chcita, ComicBookGuy, ConanVJ, crewni.konzerva, cyboy, Darker, Deckard, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, flipflop, Fox01, Georgíno J., gezic, HellWeber, house192, hromotlk, hypermlok, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, JANNE, japes, Jay-jay, jh666, jiskra, John Wick, Joker189, Joshua_T, Kaaos, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Killingjoke, Kokuun, lantan1, Librarian, Light, Mamut12, marek zigmund stanko, mart.in, Matthew, MonsterGyre, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Noci, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, pavlosson, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , punisher, puolpm, radimisko, RadimNemec, raimi, RaptoR, Rezet, rooty, RudyRod, Saint of Killers, saja, seneke, Shpeckk, Sir_Pete, Spacecore, Spike, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vita, VskPrzk, Zbysek2410, zlejzmrd
(256)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 665+1, 81splinter, adam.butch.kubik, adam.ra, adevr, afri, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfred, AlmightyMates , amazing_k, apollo21, arnecht, Azbest, BadBoy, Balů103, bananzluty, bboorreekk, beanek, Bedou, Beng.D, Benji, besikv, binnmode, blackJag, bmc75, bobo666_2005, brkowycz, buscheer, calvin10, calviti, Cemino, Charlie1203, charvos, chcita, chobotnička, choze, ComicBookGuy, ConanVJ, Corvus, crewni.konzerva, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, Deckard, Deži, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dvoracekpetr1, Dzoglik, ebbe_voe, Einstain666 , erik, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fox01, FrAnK, Fréza, Fry, Fuf00n, Georgíno J., Geralt, Godsmacker, goldschmidchen, goodspeed, Grebenda, grinder, Grynca, Hades, hahahoho, Hamichal, Hebled, hedgehog, HellWeber, herbert, house192, hromotlk, Hulik, hyba1991, hypermlok, ikshorm, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, JANNE, japes, Jay-jay, jett, jh666, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, John Wick, Johnny Sasaki, Joker189, jones1240, JORDY, Josh, Joshua_T, Kabukiman, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, KLAUN_DOMINANT, Kokuun, komik.sx, Krvavý Patejl, krvinka56, Lenny, Librarian, Light, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, lutrix, m.jedle, maara, Mamut12, Marcus Fenix, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matthew, Maty48, MB, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, Mikei, misa, miuanek, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, moris.cz, MP, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Nightmare, Noci, noMster, nx, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, padre_negro, Paldini, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, perak, perper, Petr, Petrisko911 , PH79, POLAKST, Poseidon1978, punisher, puolpm, radimisko, Radkos, raimi, RaptoR, Ricarderon, rooty, Rowan, royan, RudyRod, Rumburaq, Saiffer, Saint of Killers, Salien, Saran, sedw, seezeethree, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Spike, StanleyHu, stanleystar, Stara.kryta, Suchman, suricattaontheway, Symbi, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tomasino79, Tomek, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Ukko, utresyby, Velkej šéf, vita, Vítek, vrazdinek, VskPrzk, Wasps, willis, Wiruss, worf, xai, xintax, xxSIMIxx, yarda, Yaromil, yogi, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (20)
Braindead, burzum, delsemela, DKoscik, DracoAn, fusnix, Grrr, J.T.honza, Jezbo, koniklec, mikki.maser, Mistak, Rezet, Rich, Rocksteady147, sadoman, Sikk, TIM.biker, timek, xxaannddeerr
Shání (3)
Mistak, Mitthrawnuruodo, Taťka Tuleň
Nabízí (3)
karl173, MB, seezeethree