Ukázka č.1
Ukázka č.2
Leonardo patří k nejoblíbenějším frankofonním komiksům, a to nejen díky geniálnímu vynálezci, který v lecčems paroduje skutečného Leonarda da Vinciho i všechny další potrhlé, potřeštěné a excentrické vynálezce a vědátory, ale i díky svým neméně geniálním tvůrcům, kreslíři Turkovi a scénáristovi Bobu de Grootovi. V nakladatelství CooBoo vychází již čtvrté pokračování příběhů bláznivého vynálezce a jeho oddaného sluhy, který se tentokrát zaměřil na vynalézání hudebních přístrojů a hracích „automatů“. V příbězích se též definitivně zabydlela kočka a myš, dva nerozluční nepřátelé, kteří si škodí, kde mohou, a ještě stupňují bláznivou atmosféru tohoto komiksu.

Scénář
Bob De Groot
Art
Turk
Obálka
Turk
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Ondřej Müller
Žánry
dětský, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7447-215-2 (Cooboo (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
149 Kč
Originál
Léonard 4: Hi-Fi Génie ()
  • kaylin
    Autoři nemusí díky dobovému zařazení komiksu chodit nějak daleko, v jejich podání i současné technologie vyznívají jako geniální vědecké objevy. Tenhle kontrast je přítomný například v jednostránkovém příběhu "Bicyklopedie". Turk a de Groot se neštítili ani cestování v čase. S kauzalitou si moc nehráli, ale to nevadí, protože i v tomhle případě jsou zábavní. Nebrat věci tak vážně a bavit se každou maličkostí, to je docela pěkné poselství, které z tohoto komiksu na mě vždycky přejde. A opět musím vyzdvihnout práci s barvami. Ta je skvělá, stejně jako Turkovi schopnosti nevracet se ke starým komparzistům, ale kreslit stále nové postavy. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/11/357-leonardo-4-bud-zdrav-hifigenie-80.html
  • sedw
    Oproti předchozím dvěma dílům mírný propad. Najde se zde pár téměř dokonalých vtipů (kvůli kterým se rozhodně vyplatí toto album vlastnit), kresba mi přijde stále lepší, avšak delší příběhy tu mírně zaostávají, málokdy mají údernou pointu. Nicméně stále se jedná o výbornou zábavu, kresba je tak dobrá, že se člověk usmívá i u horších vtipů. Navíc už čtenář zná postavy, tak ví, co od nich čekat, nicméně i tak dokáží překvapit (viz učedník a balón, bolavý zub) a i vtipy se snaží přinést něco nového (viz. barevná fotografie).