Koupit
Sedm týmů se dokázalo probojovat lesem smrti do třetího kola zkoušky – ale ještě nemají vyhráno. Účastníků je stále mnoho, takže před posledním kolem nastupují vyřazovací souboje. Od této chvíle bojuje každý sám za sebe. Vše je povoleno, za zabití protivníka žádný postih nehrozí. Na scéně se objevují techniky, s jakými se naši hrdinové dosud nesetkali. Probojují se i tímto kolem úspěšně?

Od roku 2019 v prodeji také souborný box obsahující díly 8-14

Scénář
Masaši Kišimoto
Art
Masaši Kišimoto
Obálka
Masaši Kišimoto
Překlad
Jan Horgoš
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-090-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
110 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
173 g
Stran
192
Cena
189 Kč
Originál
Naruto #08: Inochigake no tatakai!! (Shueisha Inc., 2001)
  • tom173
    Další průměrný díl ve kterém se stále táhne mezihra mezi druhou a třetí Chuuninskou zkouškou. Zajímavý je alespoň dialog mezi Kakashim a Orochimaru. A taky souboj Shina, který poprvé předvede broučí techniku. Je fajn, že i když jde o mangu taky pro mladší obecenstvo, tak se autor nebojí trhat ruce nebo rozdrtit protivníka v sabaku soso viz minulý díl. Ale to platí pro Naruta obecně.
  • kaylin
    "Naruto" je fajn, ale mě prostě nedokázal chytnout tak, aby mě nepustil. Je to pro mě oddechová manga, kterou si rád přečtu, když nechci čtením strávit moc času a nechci o tom moc přemýšlet. Tím nechci tvrdit, že u "Naruta" by se nemělo přemýšlet, ale přece jen sem tam mohu vypnout. Musím ale říct, že mě sem tam až zaráží, jak moc je to komplikované, jak moc linií najednou jede, a co všechno se zde ještě může stát. I když se soustředíme na souboje, pořád zde jsou další linky, které nám jasně, říkají, že ono to vůbec nebude tak přímočaré, jak si myslíme, a nejspíš to místy nebude ani moc hezké. Jsem docela zvědavý na to, jak se to bude dál vyvíjet. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/07/704-naruto-8-boj-na-zivot-na-smrt-60.html
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Ačkoliv začal další týden, zdá se, že mě čeká ve škole poněkud volnější režim a tím pádem i poněkud více času na své zájmy a koníčky (díky bohu za předčasné uzavření známek). Takže se mi naskytla příležitost si Naruta ve volné chvíli přečíst. A je hotovo... Táááákže...
    Naruto a jeho tým se dostali do věže uprostřed Lesa smrti a nadešel čas otevřít svitky Nebe a Země a čelit tomu, co je v nich... Svitky jsou však k překvapení všech povolávací technikou. A přivolají... Iruku! Ten jim radostně sděluje, že druhým kolem se jim podařilo projít a ještě jim také vysvětlí motto Čúninů a podstatu této nindža hodnosti. Narutův tým se poté radostně setkává s dalšími nováčky, kteří zkouškou taktéž prošli, stejně jako s týmem ze Zvučné či z Písečné. Hokage a ostatní vysoce postavení nindžové se s účastníky setkávají v prostorné místnosti a Hokage se ujímá slova, aby všem účastníkům řekl, že třetí kolo zkoušky se prozatím konat nemůže, jelikož by postoupilo příliš mnoho účastníků a musejí tak jejich počet srazit minimálně na polovinu vyřazovacími boji. První jde na řadu Sasuke, který nesmí během boje využít čakru, aby nespustil účinky Prokleté pečetě. Sasuke však i bez použití pečetě dokáže svého protivníka (Akaóa Joroiho) porazit a probojovat si tak cestu do finále. Kakaši si jej pak vezme stranou a jeho prokletou pečeť přebije tou svojí, která však čerpá z jeho duševní síly, a tak ve chvíli, kdy si Sasuke v boji přestane věřit, prokletá pečeť se znovu aktivuje. Když pak Sasuke vyčerpán omdlévá, objevuje se na scéně tajemný Oročimaru, jenž Kakašimu tvrdí, že Sasuke je mstitel, a proto stejně znovu využije síly prokleté pečetě. V dalších dvou znatelně kratších soubojích se utká Šino z Hinatina týmu s Abumim a v dalším boji Kankuró z týmu Písečných nindžů proti Misumimu. Pro mnohé bylo možná překvapením, že zvítězil Šino proti Zvučnému nindžovi, myslím však, že nikoho nepřekvapilo Kankurovo vítězství nad neznámým chlápkem. A pak nastává poslední boj v této knize: Sakura proti Ino. Ze začátku se boj zdá vyrovnaný, boj je také přerušován vzpomínkami na dětství, kdy byla Sakura s Ino nejlepšími kamarádkami (kdo by to byl řekl?), ale pak se Sakura chytí do pasti, kterou na ni Ino narafičila a pomocí Techniky záměny duší proniká do Sakuřina těla a pokusí se Sakuru donutit vzdát se...
    Osmý díl byl na rozdíl od čtvrtého dílu v první třetině slabý, ale pak se začal pořádně rozjíždět. Boj Sasukeho byl moc fajn, líbila se mi Sasukeho Lví čtyřkombinace, i když to bylo víceméně zkopírování Leeho taidžucu obohaceno o jeden nový hmat. Taktéž se mi fakt líbil Šino proti Zakovi. Zakovo eso v rukávu bylo skvělé a už jsem si chvíli myslel, že to má v kapse, jenže Šino se taky ukázal jako nindža, kterého bychom rozhodně neměli podceňovat a jeho eso v rukávu bylo přece jen lepší. Pak přišel boj Sakury a Ino. Na Sakuru jsem vyloženě vysazenej, vím to a bohužel s tím nic neudělám. Boj se mi nelíbil, protože ze Sakuřiny strany šlo opět jen o chabou školní techniku Klonování. I ta namyšlená Ino alespoň umí nějakou tu techniku, ale Sakura je úplně bez šance. Ještě přežiju dokončení jejího souboje v příštím díle a pak od ní bude na delší dobu klid... (Další pořádnej boj by měla mít až v nějakém 30. díle, tudíž od ní bude na několik let pokoj) ale její otravný kecy nás budou pronásledovat ještě hodně dlouhou dobu.
    Už se těším na další díl, ale tomuhle dílu musím udělit nižší hodnocení: - 10% za vykládací nudné první dvě kapitoly a -20% za nudný boj Sakury a Ino.
    Sečteno a podtrženo... 70%
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 15:47Naruto #08: Boj na život a na smrt
    Fajn, koupila jsem dalších 6 dílů naráz a sežrala je za víkend. A teď musím zatnout zuby a počkat, až vyjdou zas nějaký, abych si jich koupila víc najednou páč číst jeden za čtvrt roku nemá cenu. Člověk se v tom pak ztratí, detaily zapomene. Takže končím u třináctky a těším se až si dopřeju alespoň tři nový díly v kupě.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.9.2012 14:24Naruto #08: Boj na život a na smrt
    Musím se přiznat, že tenhle díl mě zaujal, příběh dostal novou šťávu a grády. Pevně doufám, že se příště dočkáme všech zbývajících soubojů, které jsou tentokrát celkem přehledné a zajímavé.

    Celkový dojem: 80%
  • Fry
    Fry admin29.8.2012 11:41Naruto #08: Boj na život a na smrt
    Třetí zkouška už je na dosah!

    UPOZORNĚNÍ: Následující část komentáře může, ale nemusí obsahovat spoilery!
    kapitola 64: Hokageho poselství...!! - Narutův tým konečně dokončil druhé kolo zkoušky.
    kapitola 65: Boj na život a na smrt!! - Před třetím kolem Naruta a ostatní čeká ještě před-kolo.
    kapitola 66: Sakuřina rada - První souboj čeká Sasukeho a Joroiho.
    kapitola 67: Kacířská schopnost!! - A jde se do boje.
    kapitola 68: Krev Učihů!! - Další na řadě je Šino vs. Zaku.
    kapitola 69: Děsivý návštěvník!! - Oročimaru je zpět, ale tentokrát ne, kvůli boji.
    kapitola 70: Kdo přijde o život...?! - A další vyřazování, bude to Kankuró vs. Misumi.
    kapitola 71: Příliš vysoká zeď...!! - Na závěr této knihy proti sobě nastoupí Sakura vs. Ino.
    kapitola 72: Soupeření...!! - Boj stále pokračuje, ale pomalu se chýlí ke konci.
    KONEC UPOZORNĚNÍ!

    Opět povedená kniha, která stále baví a rozhodně ji vám mohu doporučit.
12159