Ukázka č.1
Ukázka č.2
Co by se stalo, kdyby se posádka Planet Expressu a obyvatelé Nového New Yorku potkali se Simpsonovými a obyvateli Springfieldu… a jak je to vůbec možné? Přicházejí Simpsonovi plní Futuramy! Futurama zaplavená Simpsonovými! Účinkují: zlí mozkové, mimozemšťané s laktózovou intolerancí, obří klubko vlny, létající auta, záměny identity, ovládnutí světa, tkanivo reality roztrhané na kusy, myslící planeta sbírající komiksy, Deweyův desetinný systém, meloun samojed, otrokářství, vesmírní piráti, mocí posedlí upíři, bitvy superhrdinů, nelichotivé spodní prádlo, šílená věda, která se vymkla kontrole a mnohem, mnohem víc!

Toto je sága, na kterou jste čekali! Příběh tak velký, tak ambiciózní a tak strhující, že se musí rozložit na 208 stran velkého formátu, kde najdete pohromadě nové příběhy, mezihry, úvodní skici, grafické návrhy postav a galerii plakátů od předních talentů komiksové grafiky, jako jsou Alex Ross, Sergio Aragonés, Geof Darrow, Kyle Baker, Peter Kuper a Bernie Wrightson a další.
Hledáte konvergenci trhání reality, cestování časoprostorem a to vše v intergalaktickém měřítku? Přesně to jsou Simsonovi versus Futurama a jejich Propletená lapálie! Zábava od začátku až do konce!

Kniha umístěna v kartonovém boxu s přiloženým sešitovým reprintem komiksu Simpsons Comics #001 (32 stran)

Scénář
Ian Boothby
Art
David Lloyd
Překlad
Věra Petrášová
Redakce
Eva Slámová
Žánry
humorný, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7462-137-6 (Jota)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
200 x 290 mm
Tisk
barevný
Váha
1238 g
Stran
208
Cena
598 Kč
Originál
The Simpsons / Futurama Crossover Crisis (Harry N. Abrams, 2010)
  • faster86
    rozhodně nejlepší futurama/simpsonovi co u nás komiksově vyšlo, nejvíc se to podobá seriálovému humoru, zpracování je krásné, včetně pouzdra, bonusový první sběratelský sešit potěší, ale je slabší než knížka
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.3.2019 22:54Simpsonovi / Futurama: Propletená lapálie (Crossover)
    Jednohubka, která má jasný cíl, pobavit a to velmi neotřelým způsobem. Sám jsem nevěděl, co čekat, ale udělat to stylem, že Simpsonovi budou vyňati z komiksu do relity 31. století, není úplně hloupý. Jako takhle, komiks není žádná hitparáda, a není to přelom, svým televizním protějškům sekunduje, ale ono to jaksi hraje do sebe. Samostatně ty komiksy jooo, ale to dlouho nevydržím číst a hned sáhnu po seriálech. Tady je spousta přidaných hodnot. Krásné vydání, střet dvou univerzů, pevná vazba s kazetou, velký formát, bonusové příběhy, předmluva, skicy, obálky (ty mě asi dostaly nejvíc), a pak ještě první číslo Simpsonových. Do toho je zajímavé, že každá část se sebou souvisí. Mezihry doplňují pozadí hlavního příběhu, a číslo jedna výtisk doplňuje těm, co neznají nebo už si nepamatují detaily zvětšeného Homera. Proč ne. Ono to funguje. Tady je to prostě zábava, která si na nic nehraje a dodá přesně to, co má. Humor by mohl být malinko zajímavější, to co funguje na plátně, nemusí vždy stejnou měrou fungovat na papíře a tvůrci by měli dostat větší prostor improvizovat. V Crossoveru, který se vždy tváří jako non-canon by to paradoxně prošlo. Jedinou nevýhodou shledávám kresbu, která je je jako dobrá, ale zaměnitelná se seriálem. Ať tam je, je to to, na co jsme zvyklí, ale mohlo by tam být i něco víc, než jen obálky. Původně jsem právě čekal něco takového, ale co už, i tak je to príma. Za mě poctivé 4 hvězdy.
  • Venomslav12stars
    zábavný asi nejlepší simpson-futurama komiks
    co jsem kdy četl 4-5

  • Komiksum
    Tento komiks jsem doma objevil po letech, a musím říct, že i po těch letech mě pořád baví. Pokud máte rádi Simpsons nebo Futuramu tak je to téměř povinnost, jedná se o super crossover s pěknou kresbou a takovým klasickým dějem těchto seriálů. Nejedná se sice o bůhvíjaké filozofické dílo ale přesto je to čtení které zábaví a užijete si ho. Příjemná četba na jedno odpoledne kterou rád doporučim. Ps. přebal je vymyšlený geniálně.
  • koudy
    Kdo rád Davida X. Cohena a Matta Greoninga, pro toho je tato záležitost nutností.
    Navíc teď když ohlásili crossover i pro TV. (obávám se, že to bude dost podobné tomuto comicsu)
    UPDATE - televizní crossover je úplně o něčem jiném! (26. série 6. díl Simpsorama) takže teď doporučuji ještě víc tuto knihu přečíst.

    Připravte se na propracovanou a při tom "jednoduchou" kresbu - kdo otevře na nějaké 2-stranně, bude vědět o čem mluvím.
    Hlavně si však připravte mozek a bránice, protože se dočkáte klasických Simpsonovských vtipů, u kterých musíte občas zapojit mozek, své znalosti ze světa a někdy i matematické tabulky ;)

  • adevr
    Pro milovníky obou seriálů, téměř nezbytnost. :)
  • Josh
    Nádhera, konečně simpsonovskej komiks, kterýmu byla věnovaná dostatečná vizuální péče! Takže už žádný jednobarevný plochy na pozadí:))

    Příběh je bláznivej, šílenej, plnej nepravděpodobnejch náhod, ale tak to by snad ani jinak nešlo. Hlavní je, že nepostrádá vtip, při čtení jsem se nenudil ani na okamžik. Má to spád, úplně jinou energii, než běžně vycházející řada od Crwe (ale nic proti Crwi a ani tý řadě:)) ).

    Jen mě překvapilo, že všechno tak brzy skončí. Ona je to sice na pohled ohromná bichle, jenže víc než 40 stran tvoří bonusová část. Přes 20 z nich zabírají ukázky ranných fází komiksu, různý náčrtky apod., a dalších zhruba 20 jsou ilustrace od nesimpsonovských kreslířů. Ty potěší víc.

    Reprint kolosálního Homera netřeba zmiňovat, to je vysoce kalorická jednohubka:))

    Ve výsledku dostáváme luxusní vydání se spoustou materiálu navíc. Pro mě nejlepší Simpsonovi v komiksu u nás.
  • Kapis
    Mně se ta kniha moc líbí, hned jaxem ji viděl, taxem běžel za mamkou, nechtěl jsem se před spaním modlit ani umývat, natož večeřet krupicu a nedal jsem pokoj, než mi ji na vánoce koupila:-) Moc se mi líbí kvalitní vazba a zpracování, krásně kreslená, barevná obálka, perfektní papírový obal s dírama uprostřed, který pak při nasazení na knihu okamžitě crossoveruje;-) Líbí se mi jak je to nakreslené, je to vizuální parádička. Galerie a skicáky vzadu jsou naprosto fantastické. Horší už je to s příběhem, který je takový poblázněný a rozlítaný víc, než jsem byl schopen unést. Mít 8-10 let, když jsem žral Clevera a Smarta, asi bych si u toho uchcával a byl z toho u vytržení - ale zase jak moc je to pro děcka, když např. Homer použije slovo "Buzna"? I jiné postavy se chovají zcela odlišně, než jsem zvyklý a dost neadekvátně, např. Bender dá bombu Fryovi až tomu se z toho točí v bedně - kdyby to byl ten náš tady ostravský, tak to chápu, ale to je prostě věc, ke které se v seriálu nikdy ani neschylovalo. Celkově ten samotný vodící nápad není až zas tak špatný, ale asi jsme už starý chuj, já jsem vyhlížel při čtení konec, holt jsem se nudil. Zato ten sběratelský sešitek s 1. dílem Simpsonů, ten mě bavil hodně, postavy se chovaly tak jak v seriálu a byla to sranda. Celkově za mě tedy těsně u horní hranice tří hvězd. Jsme rád, že to mám, protože je to fakt krásná kniha, akorát pro mne kapku nudná.
  • aquila
    Teraz k príbehu. Nie je to zlé, ale ani až tak šialené, ako som čakal. Čo je možno dobré, proste je to naozaj skoro "seriózny" príbeh, žiadne nacapané nezmyselné skeče.
    Mne v komikse ide hlavne o vizuálny zážitok, a toho je dosť. Kresby, kde vidíme postavy zo simpsnových vedľa postáv z futuramy nemajú chybu - kňaz vs robokňaz, mafiáni vs robomafiáni, burn vs robomáma a podobne, zopár z maxiscén je spracovaných cez dve A4, radosť sa dívať. A doteraz som si tú analógiu medzi postavami ani neuvedomil. A aj niektoré hlášky su skvelé, napr.: "vždy si na teba spomeniem, keď uvidím nejakého blbca". Takže zážitok z komiksu veľmi dobrý a to vlastne šlo.
    /ešte malá oprava, pri prelistovaní som si zle všimol, barbar conan nie je v prevedeni homer -nejako som to zle zahliadol/
  • aquila
    Zatiaľ hodnotím len prevedenie, nie príbeh, dnes som si ho doniesol domov a som nadšený. Komiks je v kvalitnom papieri, s tvrdým obalom, a s akýmsi boxom - ďalším tvrdým obalom, s ktorým sa autori vyhrali - z jednej strany postavy so simponových, z druhej strany s futuramy, ktoré poukazujú na kresbu na samotnom obale knihy, ktorá je znova z oboch strán s rozdielnymi motívmi. Veľmi kvalitne spracovaný komiks, s viazanou väzbou k tomu.

    ďalší bonus - zberateľským prvý komiks vzadu v na to určenej priehradke na konci, s galériou - kvalitnými kresbami a obálkami vzadu. Samotná kresba príbehu je presne ako sme zvyknutý z animákov, čo však kresby v galérii bohato vyvažujú - homer ako barbar conan či iný známy "heroes" nemajú chybu.

    Trošku som bol skeptický k cene, ale za tie peniaze to stojí, a keď som mal možnosť si ho pozrieť, okamžite som ho bral.
23188
Četl/a (55)
adevr, Aldo26, anka, charvos, cyboy, daon, Darth Raelchi, dcpatr , deadpool, Doppelganger, Errov, farnhajt, faster86, Fox01, gezic, Goldfinch, gumidekmedvidek, hypermlok, James, jankie, Joshua_T, Kadin, kallenved, Kamoš, Kapis, KdG, Komiksum, koudy, Le Porello, Librarian, Lijem24, LookAss, Mamut12, Mariohurbanek, Mato, mindstormjak, NecRoman, Noci, Obstik, OwerLord, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, Sakyk, Sandy , schefik, seneke, SHORTY, Sick666, start05, Ukko, Velkej šéf, Venomslav12stars, Yaromil, YARYNN
(148)
123peta, 2scha, 81splinter, adevr, Aldo26, anka, Askalon, beanek, Benji, blackJag, Blair, bronxik, burzum, chalmovsky, charvos, CSE_AC/DC, cyboy, daon, dcpatr , deadpool, deefha, discovery, doophy, Doppelganger, dvoracekpetr1, Ejdam, Errov, farnhajt, faster86, fifas, filemon, filosh, Flowtek, Fox01, gezic, Goldfinch, goodspeed, GORERATED, grinder, gumidekmedvidek, guseppe, Gustik5, Hebled, hellblazer, hiro666, Hulik, hypermlok, Infarkt, invape, Jak, James, jankie, japes, Jay-jay, jones1240, Josh, Joshua_T, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kamil, Kamoš, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, KdG, KINIMODUS, Komiksum, koudak89, Krvavý Patejl, kubosos, Le Porello, Lenny, Librarian, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, lopik, M4rsellino, Mamut12, Mariohurbanek, Martin Buchal, Mato, Maty48, MB, merhyx, mimo_provoz, mindstormjak, Mitak, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, namdnas, NecRoman, nester, netvor, Noci, noMster, o2t2, Odal , Olesh, Onkel 1928, OwerLord, pacient, palo, Pandos11, pechna, Poseidon1978, punisher, R3d, RadimNemec, Radkos, royan, Saiffer, Sandy , schefik, seneke, SHORTY, Sick666, Sidi Santini, sleepless, Staník, Stara.kryta, start05, tacmud, Tombal, Tominos, trudoš, tulipstros, tuzexchrist, Ukko, Velkej šéf, Venomslav12stars, vranakx, willis, xai, xintax, xspeed, Yaromil, yogi, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog
Chce (10)
Agent24, Badgu.y1902, Braindead, DAN478, hahahoho, Nightmare, sadoman, syr11, vteco, Zod
Shání (1)
Nightmare
Nabízí (1)
Kreatik