Senát Spojených států rozhodne, že stát Wyoming má být osídlen. Do divočiny obývané Indiány vyšle průzkumnou výpravu, kterou nevede nikdo jiný než Lucky Luke, ostřílený zálesák, který střílí rychleji než jeho stín.

V pořadí dvacátý pátý svazek vydaný pod nakladatelstvím Egmont ČR, dle chronologického řazení se jedná o 21. svazek série.

Scénář
René Goscinny
Art
Maurice De Bevere (Morris)
Obálka
Maurice De Bevere (Morris)
Překlad
Zuzana Šmejkalová
Redakce
Stanislav Kadlec
Žánry
humorný, western
ISBN/ISSN
978-80-252-2170-9 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 285 mm
Tisk
barevný
Váha
155 g
Stran
48
Cena
149 Kč
Originál
Lucky Luke #21: Les collines noires (Dupuis, 1963)
  • sedw
    sedw14.7.2014 23:23Lucky Luke: Černé hory
    Až se mi chce skoro říct - to nejlepší nakonec - ale pořád doufám, že to není konec. Opravdu výborný díl, u mě patří rozhodně mezi TOP5, možná i TOP3. Výborný děj a naprosto jedinečné vtipy, tak, jak to mám u Luckyho rád. Čtveřice výstředních profesorů dodala ději jiskru a vytořila platformu pro mnžoství originálních fórků. Věřím, že se ještě někdy dalších dílů dočkáme, Lucky Luke by si to opravdu zasloužil
  • Kabukiman
    Kabukiman19.6.2014 22:09Lucky Luke: Černé hory
    Jeden z nejlepších dílů. Dějově mi tentokrát hodně připomínal staré májovky, Lucky Luke Old Shaterhanda a hlavní záporák mr. Santera nebo jak se ten lump z Vinnetoua jmenoval:) Dobrejch forku tam bylo fakt dost, jak už ostatně píšou kolegové dole. Já se třeba hodně pobavil u nákupu zbraní. Škoda jen, že je to poslední Lucky Luke co u nás vyšel...To má fakt tak málo fanoušků, sakra???
  • Fry
    Fry admin10.10.2012 19:52Lucky Luke: Černé hory
    ''Když jsem byl malý, měl jsem ve Vídni strýčka'' (Jeden z vědců vzpomíná).

    Další parádní příběh Luckyho Luka, který tentokrát dostane za úkol provázet skupinu vědců, kteří mají rozhodnout, jestli stát Wyoming má být osídlen nebo ne. Jinak zde najdeme plno bláznivých nápadů, jak Luka zdržet, ale jak to bývá, Luke si vždy poradí.
  • andre
    andre mecenáš26.9.2012 08:47Lucky Luke: Černé hory
    Já opravdu nesmim číst před samotným čtením cizí recenze, pak se mi stane, že jsem z příběhu, který by mě normálně odrovnal, lehce zklamán:-/...... Ale jo, je to výborný LL plný vtipných gagů.
  • Landauer
    Landauer10.9.2012 22:45Lucky Luke: Černé hory
    Po nějakým čase zase jeden z naprosto špičkových dílů. Goscinny byl ve vynikající formě, protože gagy jsou tentokrát dokonale promyšlené a hlavně vtipné. Scenárista tentokrát opouští klišé opakujících se fórů a volí cestu vtipů s nápadem a často určeným i dospělejším čtenářům. Několikrát jsem se nad albem skutečně od plic hlasitě zasmál. Ať už nebohé krávě, která se mrzačí sledováním vlaku, nebo nešťastnému padouchovi, jenž marně chystá smrtelnou lavinu kamení. Zkrátka humoru je zde požehnaně a je to vážně velmi zdařilý humor. Samotný děj je v jeho stínu. Rozmarná road-movie (nebo road-comics?) o putování Luka a čtyř vědců do neosídleného Wyomingu, kterým hází klacky pod nohy zákeřný padouch není příliš originální a rozhodně nenabízí nečekané dějové zvraty. Přesto nenudí a díky řadě dobrodružných eskapád se čte jedna báseň. Kresba prozrazuje, že Morris Černé hory tvořil ve své zlaté éře, kdy už byl dostatečně vykreslený a dával si záležet na každém obrázku. Volí téměř filmové kompozice, střídá nadhledy, podhledy, často umocní pocit prostoru detailem v popředí ap. Černé hory patří k tomu nejlepšímu, co český Egmont z této série vydal a sváteční čtenář LL by tenhle díl rozhodně vynechat neměl. Zklamání přinese snad jen nepříliš kvalitní tisk (opět rastrovaná perokresba, tentokrát v mírně horší kvalitě, než jsme zvyklí, jelikož linky lemují jakési světlé stopy, trochu něco jako duchové ze starých TV) a nenápaditý překlad, který zabil minimálně jeden špičkový gag.
88
  • royan
    royan21.6.2014 13:49Lucky Luke: Černé hory
    Je otázka, zda je to tak černobílé a má Lucky Luke málo fanoušků. Tyhle kolosy jako Egmont nebo Albatros kolikrát zastaví vydávání komiksu na prodejích, které by třeba u Crwe brali za úspěch. Stejně je to ale divné, že to jen tak zastaví po 7 letech a 25 albech. Co se dá dělat, tak buďme rádi aspoň za to, co tu vyšlo.