Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Na svých cestách po feudálním Japonsku čelil králičí ronin Miyamoto Usagi mnoha nebezpečím, utkal se se zapřisáhlými nepřáteli a navázal přátelství, která odolají jakékoliv hrozbě – ale teď má po svém boku mladičkého Jotara!
V osmnácté knize mnoha mezinárodními cenami ověnčené série Usagi Yojimbo se „strýček“ Usagi i nadále snaží před Jotarem uchovat tajemství, které všichni ostatní podle všeho znají. Během společného putování budou vystaveni ohrožení ze strany ninjovského klanu Neko i ligy nájemných vrahů Koroshi. Potkají se s krásnou zlodějkou Kitsune, Dkterá provozuje stále stejnou živnost a Usagi bude vyprávět příběh ze svého mládí o skřetím šermířském mistrovi. Na scénu se vrátí také hubitel démonů Sasuké!

Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo (Vol. 3) #61-68 (říjen 2002 - červenec 2003)

Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7449-121-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
černobílý
Váha
188 g
Stran
212
Cena
249 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #18: Travels with Jotaro (Dark Horse Comics, 2004)
  • Delphín
    Parádní díl, kde nám nyní kráčí Usagi bok po boku s Jotarem a více jak na nějaké nepřátele je zde kladen důraz na vztah a chemii mezi nimi. Příšer se i tak dočkáme a to ve velkém stylu, kdy se Sakai hlavně po stránce kresby utrhl ze řetězu a stvořil tak zlatou tečku za dalším pohlazením po duši, kterým tento komiks je.
  • VanTom
    Standardní (= kvalitně napsané a úžasně nakreslené) příhody z cest strýčka Usagiho element mladého, zbrklého, nezkušeného souputníka Jotara neosvěžil nijak výrazně, zdaleka ne tolik, jak jsem čekal. Vždycky tak nejvíc potěšilo, když narazili na staré známé.
  • faster86
    Putování se "synovcem", který se učí být lepším člověkem (samurajem). Otevřený konec. Časem vám začne připadat každý usagiho příběh povědomí a známý, ale pokaždé je to dobré čtení.
  • kaylin
    Komiks "Usagi Yojimbo 18: Na cestách s Jotarem" je dalším pohlazením po duši. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/09/1251-usagi-yojimbo-18-na-cestach-s.html
  • sedw
    Tento typ příběhů, kde spolu putují starší a zkušený s mladším "trdlem" mám velmi rád. Krásně napsané, ostatně jako snad všechny komiksy s Usagim.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.4.2013 01:00Usagi Yojimbo #18: Na cestách s Jotarem
    Co si budeme povídat, opět fantastický díl, asi se posté opakuji, ale což... obohaceno Jotarovou roztomilostí, byť je to jako přes kopírak s malým Usagim, ozvláštněno tentokrát trochu více nadpřirozenými motivy (jen tak dál, klidně), ale držíc se klasického a skvělého vyprávěčského stylu... a když se objeví na scéně (on není neporazitelný, oh hell no!) Katsuichi-sensei, já si nemám na co stěžovat.

    Celkový dojem: 90%
  • andre
    andre mecenáš8.2.2013 14:10Usagi Yojimbo #18: Na cestách s Jotarem
    Tentokrát je to snad poprvé co konkrétní příběh není dokončen přímo v jedné knize. Jsem z toho vyloženě nešťastný, to mi Stan nesmí dělat. .... Jinak teda krtaší příběhy opět krásně dokreslují usagiho svět a osobnost, včetně podobenství (ne pouze vizuální) s Jotarem. A "hlavní" příběh je parádně gradující, úplně jsem se zadýchal. Musím uznat, že Stan umí i střih na výbornou. ...... Až na ten nedokončený příběh veliká spokojenost. Takže tak.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš24.12.2012 22:21Usagi Yojimbo #18: Na cestách s Jotarem
    Lepší Usagi. Horší Usagi. Stále dokola a stále stejně dobré. Sakai dokáže vytáhnout nádherně béčkové náměty jako démonická tuš, kterou když něco nakreslíte tak to oživne (na šílenej folklór tu je sice Hellboy, ale tohle taky ujde). V jeho podání, to ale má šmrnc. Jotaro neni moc frackovitej a tak nesere (teda v lese asi jo, ale mě nesere). Jak by nám zazpíval Modo "gut gut supergut".
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš7.10.2012 12:39Usagi Yojimbo #18: Na cestách s Jotarem
    Jak to Sakai dělá nevím, ale zdá se, že má v hlavě nespočet japonských příběhů, na které může naroubovat Usagiho. Neuvěřitelné, osumnáctá kniha a Sakai se pořád zlepšuje. Čili mě Usagi, jako vždy, výtečně pobavil a více jsem od něj ani nečekal.
  • karel
    karel mecenáš24.9.2012 16:05Usagi Yojimbo #18: Na cestách s Jotarem
    I přes množství předchozích dílů je stále mám pocit že se daří Sakaiovi udržet slušnou míru invence zápletek a vývoje postav.
  • erik
    Usagi putuje a po niekoľkých "realistických" knihách sa vracajú staré dobré mytologické a fantazijné tvory i situácie, čo je rozhodne plus a po súboji v Kitanoji aj skvelý krok k počiatkom série. Hurá! Čo dodať. Aha, Jotaro si vynútil pozornosť do tej miery, že sa teším na pokračovanie.
  • Kabukiman
    Co psát k Usagimu? Usagi je prostě to nejlepší, co tady vychází. V tomhle dílu se Stan soustředil víc na vztah Jotara a „strýčka“ Usagiho, než na nepřátelé a kdo ví jaké zápletky a konspirace. Usagi na své cestě bojovníka pomalu dosáhl bodu, kdy již nemá potřebu vrhat se do soubojů a zabíjet. Oproti tomu Jotaro nedá bez klacku v ruce ani ránu a je plný touhy po dobrodružství. Při každé příležitosti tak neváhá namočit Usagiho do problémů větičkami typu „Můj strýček Usagi vám pomůže“. Zaskočenému Usagimu tak většinou nezbývá, než přece jenom vytáhnout meč a pomáhat… V jednom příběhu se Stan vrátí do Usagiho minulosti, aby ukázal, že Usagi v mládí také nebyl jiný než Jotaro, spíš naopak, ještě zbrklejší a agresivnější. Dokonce ani zlodějka Kitsune už nečoruje sama a má mladou pomocnici, která se stejně jako Jotaro nadšeně učí svému budoucímu řemeslu. Škoda jen, že už se dlouho neukázal Gen…
37171
Četl/a (73)
81splinter, anka, binnmode, Bonpar, borknagar1, calvin10, Černá Krysa, charvos, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Delphín, DEmnoG, Doppelganger, erik, fel68, figis, Final, Fox01, Georgíno J., Grrr, Hanussen, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, James, jankie, japes, jerry67, jh666, jiskra, kaylin, Keno, Killingjoke, Kraken, lacoste, lantan1, Light, Maličká, Masinfira, mgeralt, Moyek, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, Noci, oleav, p3tris, Paldini, pbabinec, petrSF, Poseidon1978, raimi, seneke, start05, tacmud, the.kasztan, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, VXP, Wasps, yardaformi, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(181)
81splinter, adam.ra, AdamOLIVe, afri, Alfi, anka, arnecht, autokineton, Awakener, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, bboorreekk, BeeSee, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, bobo666_2005, borknagar1, bourgeois, burzum, Calvin Klein, calvin10, calviti, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, Cr4sh, cyboy, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Delphín, DEmnoG, disclose, doophy, Doppelganger, Einstain666 , eliera, erik, faster86, fel68, figis, Final, flaire, Fox01, Fréza, Fry, Georgíno J., ghousty, GORERATED, grinder, Grrr, hahahoho, Hamichal, Hanussen, hawkzn, hedgehog, herbert, Houbař, hromotlk, Hulik, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, japes, jerry67, jh666, jiskra, Johnny Sasaki, Joshua_T, Kabukiman, Kapis, karel, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, Kraken, krvinka56, lacoste, Landauer, lantan1, Lenny, lifi, Light, listr, Lobok257, Lojza, maara, Maličká, Mamut12, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, mcleek, mgeralt, Mikei, mindstormjak, Miriyak, Mitak, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, Mortisson, Moyek, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, Nightmare, Noci, noMster, o2t2, OldaB, oleav, p3tris, Paldini, pavel, pavouk, pbabinec, pechna, Pekario, petrSF, petrsimcik, pk123x, Poseidon1978, pršiplášť, raimi, regressiv, Ruw, Saiffer, Samurai-Jack, Saran, Scaleo1, sedw, seeker666, seneke, Skot, sleepless, start05, tacmud, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, Tombal, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, vishnar, Vlast0, vranakx, VXP, Wasps, willis, Wiruss, xai, xintax, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (22)
Askalon, barthez, Braindead, Corvus, deadpool, DracoAn, Fida, fusnix, Grebenda, Iggy Pop, jakouback, Maty48, monty.cl, Niaz, plaštěnkář, prokop.prcik, punisher, Raijin, Rich, Schramm, Tiba, Tillion
Shání (4)
Al0f0k, Černá Krysa, Corvus, Tillion