Koupit
Light i Misa jsou oba zavření v cele, pod přísným dohledem, ale vraždy neustávají. L nemá na výběr. Musí oba pustit, pochybnosti má ale stále. Jenže, kdo v tom případě zabijí tentokrát, když ne Light ani Misa? Stopy vedou do mocné společnosti Jocuba. Do jejího centra se vydává pátrat detektiv Macuda a rychle se dostává do situace, ze které má jen jedno jediné východisko. Smrt.

Scénář
Cugumi Óba
Art
Takeši Obata
Obálka
Takeši Obata
Lettering
Daniel Řezníček (DanQ)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-088-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
114 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
270 g
Stran
206
Cena
199 Kč
Originál
Death Note #05: Hakushi (Shueisha Inc., 2005)
  • Sawyer
    Tak a máme tady pátý díl a musím říct, že se zatím jedná asi o nejslabší díl. Pořád je to velmi kvalitní čtení, ale zdálo se mi, že se tady nic moc nestalo. Objevuje se nám zde z ničeho nic hodně postav, které mi ale nepřišli nijak moc zajímavé. Nechápejte mě špatně. Pořád je to zábava od začátku až do konce, jenom tomu tentokrát něco chybělo.

    Celkem-80%
  • sedw
    Poměrně propad kvality, děj začíná přešlapovat na místě a Jocuba mi skoro až vadila. Chvílemi jsem se skoro až nudil a šlo o první díl, který jsem s klidem odkládal, protože mě nenutil číst dále.
  • Netorack
    Netorack11.10.2019 13:41Death Note - Zápisník smrti #05
    // Společný komentář ke všem dílům. //
    Série je to jistojistě nadprůměrná a některé části jsou doslova strhující, pamatuji si, jak jsem nesnášel prostoje, když jsem třeba jeden díl dočetl po cestě do práce a na další jsem musel počkat až na večer domů. Mnohem více se mi líbila první polovina, díly 1-4 a 6 a 8 hodnotím pěti hvězdami, zbytek čtyřmi, protože ač stále velmi dobré čtení, nedosahovaly za mě úrovně "původního" střetu. Když se v půlce příběhu objeví nových postav jak na orloji, trochu to polomilo mou důvěru ve scénáristu, že to takto bylo od začátku plánováno. Na druhou stranu, u příběhu postaveného na hromadném vybíjení lidí se to tak trochu dalo očekávat :) Velmi originální námět, atmosféra, uvěřitelné chování většiny postav (některé mi svou motivací a chováním prostě nějak neseděly), přísná logika vycházející z důkazů a pravidel - super čtení.
  • Fry
    Fry admin14.3.2015 10:35Death Note - Zápisník smrti #05
    "Death Note - Zápisník smrti #05" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... A máme to tady! Začátek vrcholu série, škoda že už brzy to půjde potom dolů a dolů... Nebudeme ale ještě stresovat a užijme si pátou knihu! Light je tam, kde si řekl, že chce být - a to ve vězení... Jenže, co kdyby Light opravdu nebyl Kira a L by ho nakonec byl stejně nucen pustit... no a tak, se to taky stane a přichází nejlepší "part" série, ve kterém musí být Light spoutaný spolu s L na vzdálenost asi 1 metru 24 hodin denně! (Misa: L ty asi budeš na kluky že ano?) ... No a ve finále se přesouváme k "osmě" z Jocuby, která nyní řídí svět... Za mě 5*!
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery Poté, co se Light rozhodne očistit své jméno a nechá se zavřít do vazby, přestávají zločinci jako mávnutím kouzelného proutku umírat. Lovo podezření, že je Light Kira stále narůstá a začíná se zdát, že je s Lightem amen. Vzdá se však zápisníku a veškeré jeho vzpomínky mizí. Nedlouho poté začnou zločinci normálně umírat dál a Light s Misou jsou z vazby propuštěni. „Nový" Light ochuzený o vzpomínky na zápisník se s L pouští do hledání Kiry, který - jak se zdá - je opět někdo jiný! Ale kdo? Stopy zavedou detektivy až do společnosti Jocuba, kde se pořádají zvláštní týdenní schůze pro osm vyvolených, kteří se dohadují, kdo bude Kirova příští oběť! Je jasné, že někdo z nich je samotný Kira, nebo je s ním ve spojení. Kdo je to?
    Pátý díl se mi celkem líbil, ale počáteční nadšení ze všemocného zápisníku vyprchalo. Pravidla se zdají být stále zamotanější a komplikovanější, ale zatím to mají autoři pořád ještě pod kontrolou. Otázkou je na jak dlouho... Vzdát se zápisníku vypadalo od začátku jako dobrý nápad, ale tenhle "klaďas" Light mi prostě nesedí. Mnohem radši mám toho vychytralého, chladného Lighta s touhou změnit svět. Macudova "smrt" mě pobavila a zároveň vyděsila (je to můj oblíbenec z policejního sboru), ale části s Jocubou mi přišly takové nezáživné... Kdoví, třeba se to ještě nějak zajímavě vyvrbí... Každopádně pro mě je to zatím nejnudnější díl z téhle jinak perfektní série... 70%
  • prokop.prcik
    prokop.prcik8.6.2014 15:12Death Note - Zápisník smrti #05
    Scénár i kresba je skvělá, to se musí dvojicí Óba/Obata nechat. Bohužel mě tenhle díl v něčem zklamal. Asi tím, že Light už opravdu vyšetřuje případ Kira, aniž by sám věděl, že je Kira. Chyběl mi Rjúk a prostě mi nesedlo pozadí velké firmy Jocuba odstraňující svoji konkurenci. Ale zapojení Macudy do příběhu mě bavilo, stejně jako korupce ve vládě a odchod Aizawy z vyšetřovacího týmu. Nebyl to špatný díl, ale občas jsem se bavil méně, než v předchozích dílech. Stále je to ale rozhodně nadprůměně dobrý komiks a rozhodně si zanedlouho doplním sbírku o další díl.
  • jirin
    Poprvé nedávám pět hvězdiček. Bohužel Light už nemá svou "schopnost", nevidíme tak už ani Rjúka jak má chuť na jablka:-) A celkove přenést Kiru do oblasti obchodní společnosti mi něpřijde tak chytlavé, jako když ho měl člověk, co chce napravit svět. Nemluvě o tom, že souboj L vs Light byl lepší než jejich spolupráce.

  • Schramm
    S velkým očekáváním přichází velká odpovědnost, řekl by strýček Ben. Death Note mě od začátku naprosto uzemnila - a pátý díl si začíná vybírat daň. Ne, že by to bylo špatné, to vůbec, pořád mě čtení bavilo, ale ve srovnání s předchozím to bylo o level níž. Přesto tuším (nebo jen doufám?), že šlo o ticho před bouří. Podivné chování Lighta taky něčemu napovídá... :) Jsem upřímně zvědav, kam to půjde dál.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš30.9.2013 01:33Death Note - Zápisník smrti #05
    Scenar si svojou logikou a motivaciou postav udrzuje kvalitu. Krásne meni pravidla za behu. Ale odkedy sa hry vlozila firma Jocuba, nieco mi tam chyba. Asi ten strach o postavy Jagamiho a L.
  • kaylin
    "Death Note: Zápisník smrti 5" rozhodně není výrazným poklesem v kvalitě příběhu, to zase ne. Kresba je stále dobrá a scenáristicky si myslím, že je komiks dále skvěle promyšlený, ale musí nás o tom přesvědčit i další díly. Na základě tohoto dílu bych si nebyl tak jistý tím, že se bude děj ubírat správnou cestou a nerozplizne se jen do něčeho, co ani nebude pořádně uzavřeno. Zatím bych Japoncům věřil. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/90-death-note-zapisnik-smrti-5-80.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.3.2013 14:45Death Note - Zápisník smrti #05
    Tak trochu čuchám dva scénáristické "podvůdky". Zaprvé se zdá, že Kira bude překolejen do jiných úrovní a Smrtonoši si budou hrát na jiném poli, až se zapomene, že hlavní hrdina - vlastně celkem sympaťák (mě teda nenachytáte, je to namyšlenej blbeček) - je vlastně první masový vrah. Za druhé, zápisník má tolik pravidel a nových pseudopravidel, že se to začíná podobat spíše hře Nomic. Mno, uvidíme...

    Celkový dojem: 80%
  • Scaleo1
    Fry: počkej ještě tak dva díly. tvé otázky pak budou zodpovězeny.
  • Fry
    Fry admin1.2.2013 14:29Death Note - Zápisník smrti #05
    Death Note je bez debaty nejlepší manga, co u nás vychází (Tedy aspoň podle mě)!

    Light a Misa jsou stále ve vězení. Chvíli se zdá, že je Light opravdu Kira, protože na čtrnáct dní přestane zabíjení, ale v zápětí se opět zabíjí! Proto je nucen L oba pustit, ale jen s jednou podmínkou, že Light musí být s L 24 hodin denně. No ale než si začnou na sebe zvykat, tak zjistí pár důležitých vodítek k případu, které vedou do firmy Jocuba, kde zasedá osm důležitých lidí firmy Jocuba, kteří rozhodují o tom, kdo zemře. Takže jeden z nich je Kira, ale kdo? No, a aby toho nebylo málo, tak se policejní komisař (nebo kdo že to) rozhodne, že ti, kteří budou stále pracovat na případu Kira, musí odstoupit od policie!

    PS (SPOILER): Na ty z vás, kdo tohle již četli, mám malou otázku. V minulém díle řekl Light, že když bude mluvit o zápisníku, tak má něco Rjůk udělat. (Tak tohle zatím jde), no a v téhle knize řekl Light zahodit, Rjůk odešel, ale Light se začal chovat divně, a na začátku kapitoly 41 si říká (pro sebe), že nemůže být přece Kira. (Tak jak to tedy je? Přišel Light o schopnosti a vzpomínky Kiry? Nebo to jen hraje? - Kdo ví, tak ať prosím napíše - Díky Fry)
  • Oompa Loompa
    Oompa Loompa5.1.2013 19:47Death Note - Zápisník smrti #05
    Asi mě namlsal předešlý díl, který byl dle mého naprosto bombastickej...První půlka, tak z tý se mi potili obě půlky, ta druhá to byl hroznej cajdák až jsem se modlil aby už byl konec, ale i přesto se mi to páčilo.
  • brkowycz
    brkowycz8.12.2012 19:02Death Note - Zápisník smrti #05
    Death Note je pro mě série, která od neuvěřitelných "WTF" momentů, které mě zaskočí a já kroutím hlavou na chytrostí scénáře, klesná pak někam do průměru, kdy na to koukáte a kroutíte hlavou - něco se tam děje, ale moc vám nedochází proč se to děje, z nějakého důvodu vás to nudí a vážně, "je to pořád ten samý Death note?". Po těchto částech ovšem přichází opět bohaté WTF momenty - vím o čem mluvím, seriál jsem poctivě skouknul a ten podává děj úplně na chlup stejně jako comics.
    V téhle části se Light vzdává zápisníku a proto na něj zcela zapomene, i na všechno, co s ním udělal. Začíná být mírnější a vlastně vyšetřuje sám sebe, se vší vážností. To je utlumení.
    Už ale ke konci, kde se dozvídáme že zápisník padl do rukou nadnárodní korporace, se tempo opět začíná zvyšovat a slibuje krutopřísnou akci v dalším díle. Death note má prostě spoustu chybiček, ale mě to baví. A to tak, že hodně.
    Čistá zábava zabalená do mysteriózního thrilleru, který je velice chytře napsaný.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš22.11.2012 08:02Death Note - Zápisník smrti #05
    Když přistoupíte na to, že potit se je dobré a je vpořádku zaměstnávat postižené či být emo, užijete si tuhle jízdu jako já. Scénář se samozřejmě může někomu okoukat, ale pro mě to zběsilá akční jízda (souhlasím se všemi výtkami ostatních)která mě nepřestává bavit a doslova jí hltám!
  • mart.in
    mart.in mecenáš15.11.2012 13:21Death Note - Zápisník smrti #05
    Chvílemi už mi to připadá jako nesmyslné plkání o ničem, přestože se většina přítomných postav vždy tváří, jako by šlo o "zásadní/překvapivé/geniální" myšlenky. Ty jsou ale okamžitě smeteny jinou, "zásadní/překvapivou/geniální" myšlenkou, která opět u všech přítomných vyvolá výkřiky (nebo co to je) a další kapičky potu (jako by jich už tak nebylo víc než dost). Chování a "nápady" některých postav vážně nepobírám, místy je to až nudně ukecané (hlavně když všechny ty řeči stejně k ničemu nevedou), ale zapojení mocné společnosti na zajímavosti a zábavnosti trochu přidalo.
  • choze
    Předchozí díl byl díky Mise zábavnější, navíc Light je tu ve své ďábelskosti utlumený. Ale ten korporátní skupinový padouch je dobrý nápad, stejně tak vystrčení Macudy do popředí.
  • erik
    Tak tu máme pokračovanie niečoho, čo sa marketingovo tvárilo ako šachová partia. No, s tým je koniec. Hneď na úvod je tu "vrchol" série, výstup s otcom, bezkonkurenčne najdebilnejšia scéna, ktorú séria ponúka a silno pochybujem, že ju niečo tromfne, hoci by sa autori inšpirovali hoci argentínskymi telenovelami alebo seriálom Walking Dead. Našťastie, potom sa dej sústredí na klasické zlé korporátne praktiky a je to zasa čitateľné. Logiku treba nechať mimo dosah knihy, inak by sa mohla čudovať nad kontrastom príprav zložitého plánu na vyradenie bezpečnostných opatrení dvojicou nových členov tímu vs. prienik bočným vchodom až do tajnej zasadačky. Light s L si ručne (nožne) stručne pokecajú a dôjde aj na jednu balkónovú scénku, ktorá pobavila. Bolo by príjemné, keby sa denník dostal do rúk L, ako by s ním naložil... Uvidíme, čo bude ďalej.
204414
Četl/a (105)
123peta, akrijus, alchymista5, Alikkk, anka, BadBoy, Baffman55, Benny, besikv, Blockholm, buscheer, calvin10, charvos, crewni.konzerva, cyboy, DanQ, Davidos402, Dezodoo, Doctor_Sk, Doppelganger, erik, Faix, Final, Fort, Fox01, Freckles, FrostyPozarnik, Fry, Georgíno J., Hønzza, Hades, Hermicus, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, jh666, jiskra, Kaaos, kapicka, kaylin, Keno, Kerbellos, kisuke93, Koci, koudak89, lacoste, Lijem24, Lobok257, Madao, Madmax, Mamut12, mart.in, Maty48, MEGA, mewt, misa, Mitsuko, motycond, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Negan, Netorack, Nexis, Noci, Obstik, oleav, Oompa Loompa, Osimchin, Paldini, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, raimi, RedButton, Rinter, Sagikkun, Saiko-chan, Saint of Killers, saja, Sawyer, Schimi85cz, Schramm, sedw, seneke, Sick666, Sir_Pete, the.kasztan, Tiba, TQChose, trudoš, tukak, TZcomics, Vajper, vishnar, VXP, xflori01, xxSIMIxx, Zahonko, Zbysek2410
(195)
123peta, akrijus, alchymista5, Alikkk, anka, Awakener, BadBoy, Baffman, Baffman55, batoo, bboorreekk, Beng.D, Benny, besikv, blackJag, Blockholm, bmc75, Bob, bourgeois, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, Cabal, Calvin Klein, calvin10, Černá Krysa, charvos, choze, Corteg, cyboy, DanQ, Davidos402, Dexir, doophy, Doppelganger, Dzoglik, Eddiesiska, erik, farnhajt, filemon, Filip123, Final, flaire, Fort, Fox01, Fry, fusnix, Georgíno J., goodspeed, Grebenda, grinder, Hades, Hamichal, Hannibal92, hawkzn, herbert, Hermicus, hlavathor, Holmwood, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, jerry67, Ježek_22, jh666, jirin, jiskra, Jokerka, jones1240, Joshua_T, KadetJaina, kapicka, Kareru, kaylin, Kazumaki, Keno, Kerbellos, kinobuta, kisuke93, KLAUN_DOMINANT, Koci, kolik111, koudak89, Kouzelnik7, krvinka56, lacoste, Leland, lelky93, Lijem24, listr, Lobok257, Lord Baltimore, maara, Macek78, Madao, Madmax, Mamut12, Martin Buchal, matrosh, Maty48, MB, me, MEGA, merhyx, misa, Mitak, Mitsuko, mokkun, monty.cl, motycond, MP, Mr.Plysh, namdnas, Nanami, NecRoman, Negan, netvor, Nexis, Niaz, Noci, noMster, o2t2, Oompa Loompa, OwerLord, Paldini, pavel, pavouk, pechna, petrSF, Pjenkus, Plocan, Poseidon1978, prokop.prcik, Quintana, RadimNemec, raenius, raimi, RedButton, Rich, Rickettsia, Rinter, Sagikkun, Saiffer, Saiko-chan, Saint of Killers, Saran, Satan__666, Sawyer, Schimi85cz, Schramm, sedw, seezeethree, segy, seneke, Sick666, Sir_Pete, sleepless, songoku, Stara.kryta, stepan.tichy, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, TQChose, trudoš, tukak, tulipstros, TZcomics, Vajper, vishnar, vranakx, VXP, Wasps, WoodySempaii, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxSIMIxx, yogi, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zíďas
Chce (15)
Askalon, barthez, Bozhi, Braindead, carlmichael, CHester Turner, Drbo Jebo, Dzoglik, FatMonster, jakouback, Lamahe, mozzu, wolfinov@seznam.cz, xxaannddeerr, Yone
Shání (1)
Lamahe
Nabízí (2)
Doctor_Sk, MB