Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Komiksový časopis pro všechny fanoušky Star Wars a science fiction.

Příběhy:
Čím vinna věrnost? - Jeremy Barlow, Patrick Blaine
Pohled na povstaleckou Alianci očima imperiálního vojáka, který je převelen na Hvězdu smrti.

Yaddlin příběh: Ta v podzemi - Dean Motter, Jesus Saiz, Fernando Blanco, Dave Nestelle
Vyprávění o návštěvě padawanky Yaddle na planetě Koba, která se na desetiletí stala jejím vězením.

Ponaučení - Adam Gallardo, Homs, Dan Jackson
Příběh padawanky Tu'aly, která bojovala statečně v bitvě na Geonosis a naučila se, co znamená být opravdovou Jedi.

Scénář
Jeremy Barlow, Adam Gallardo, Dean Motter
Art
Patrick Blaine, José Homs (Homs), Jesús Saiz
Ink
Fernando Blanco
Barvy
Dan Jackson, Dave Nestelle
Překlad
Milan Pavlíček
Redakce
Stanislav Kadlec
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
ISSN 1805-1227 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
76 g
Stran
48
Cena
49 Kč
Originál
Star Wars: Empire #13 ()
  • Josh
    Josh20.10.2017 00:37Star Wars Magazín 2012/09
    Čím vinna věrnost?
    Opět klasické SW téma, kde je někdo slepě oddán svému pánovi. Tentokrát je to stormtrooper zbožňující svého nadřízeného. Skoro byste až čekali, že mezi nimi musí být i něco víc:)) Ale jelikož se v druhé části příběhu oba ocitají na první Hvězdě smrti, a to zrovna ve chvíli slavného útoku vedeného Lukem Skywalkerem, tak je jisté, že z toho ani dál nic nebylo:)) Ok příběh, SW průměr.

    Yaddlin příběh: Ta v podzemí
    Mistr Yoda je pedant. Má problém s povýšením padawanky Yaddle (mimochodem stejná rasa jako Yoda), která nedokončila výcvik. A moc ho nezajímá, že ho nedokončila proto, že jejímu mistrovi usekli hlavu, že byla 200 let zavalená a zapomenutá v podzemní kobce a že pak další dlouhé roky pomáhala lidem, jejichž předkové jí věznili... WTF, Yodo?:)) Přesvědčí ho její vyprávění?
    Opět je to celkově spíše průměr, možná až podprůměr, nic extra zajímavého.

    Ponaučení:
    Bitva o Geonosis je v plném proudu a Obi-Wan ani Anakin vůbec netuší, že by pro ně celé Hvězdné války mohly skončit už tady, kdyby jim nezachránila život mladá rytířka Jedi. Sama za to ale zaplatí vysokou cenu...
    Třetí TOP příběh, který bych zařadil do svého pomyslného SW omnibusu sestaveného z těchto sešitovek:) Emotivní, přímočarý, se sympatickou hrdinkou.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1021.9.2015 19:04Star Wars Magazín 2012/09
    Po dlouhe dobe slabsi dil..
    Cim vinna vernost: 3*
    Yaddlin pribeh: 3*
    Ponauceni: 3*
  • Fry
    Fry admin22.3.2014 09:54Star Wars Magazín 2012/09
    "Star Wars Magazín 2012/09" - To byla zase doba, než jsem se k tomu dohrabal, ale co už... "Čím vinna věrnost?" - Nejlepší příběh tohoto čísla a možná i celkově celého magazínu dosud! Příběh o tom, jak se Stormtrooper rozhodne zjistit, kdo stojí za tajemnými útoky můžu rozhodně doporučit! "Yaddlin příběh: Ta v podzemí" - Druhý nejlepší příběh tohoto čísla. Tentokrát se nám představí (nevím, jestli to tak jde říct) jedi-padawanka, která přežila mnoho a vyrostla po vzoru Yody! A na závěr: "Ponaučení" - Celkem slabota, ale i tak se to počítá, někdo se prostě musí obětovat, ale napsat o tom 5-6 stánkový příběh je spíše mrhaním. Za mě 5*!
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.4.2013 21:01Star Wars Magazín 2012/09
    Jedno z lepších čísel, a to díky v rámci série celkem neotřelým scénářům (v případě prvního a nejdelšího příběhu také velmi solidní kresba).
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš13.1.2013 09:00Star Wars Magazín 2012/09
    Určitě jeden z lepších dílů. Příběh o imperiálním vojákovi kterej se snaží odhalit spiknutí, ale jeho naprogramování mu v tom brání a znemožňuje mu se soustředit je výbornej. O uvězněné padawance taky dobrý. No a poslední o sebeobětování je trošku slabší, ale ani ten mě neurazil...
  • Landauer
    Landauer4.10.2012 07:55Star Wars Magazín 2012/09
    Dobré... První povídka měla zajímavej nápad - stormtrooper, kterej začne pátrat po vrazích svýho nadřízenýho, ale v cetě mu stojí blok v mozku, kterej mu znemožňuje dát si souvislosti dohromady. Fakt dobře rozjetá noir detektivka na palubě Hvězdy smrti (zajímavý detaily, např. že ze severu na jih se cestuje půl dne), která ale končí dost nedotaženě a narychlo. Škoda, že tenhle příběh nebyl o něco delší a důraznější na detektivní žánr. Druhá povídka se mi líbila kresebně. Příběh taky neni špatnej, ale ten začátek mě dost mátl. Myslel jsem, že padawankou je ta jedijka, co přichází s tím mistrem k radě... ty první dva tři obrázky prostě scenárista nějak nevychytal. Jinak pak se to hezky rozjelo, hezky četlo... Ale náročnější čtenář si chca nechca musí položit otázku: Když ji vězněj v nějaký díře v podzemí, která je zavalená kamenama a ona tam tráví ty dlouhý roky tím, že pomocí síly zvedá balvany, proč - u všech Mace Windú - neodházela pomocí síly kameny, který jí znemožňují dostat se ven? A na posledním obrázku mi vadilo barevný zpracování těch mečů - vypadají jako hračky, co se prodávaj i u nás v hračkářství. Měli by všem koloristům vtlouct do hlavy, že světelnej meč se vybarvuje tak, že vnitřek je bílej a barevná zář kolem. A poslední kus se mi taky líbil, zajímavá postavička tahle sexy jedijka, akorát to moudro na konci... ale budiž, chápu že cílovou skupinou nejsou cyničtí intelektuálové. Jo a ještě detail - proč nemá jako padawanka copánek? Sečteno a podtrženo - opět jsem se pobavil, líbilo, za ty prachy až moc dobré :-)
  • karel
    karel mecenáš1.10.2012 07:21Star Wars Magazín 2012/09
    nic nového pod sluncem
  • mart.in
    mart.in mecenáš28.9.2012 16:34Star Wars Magazín 2012/09
    Tohle číslo považuji za jedno z těch podařenějších. Hlavně druhý příběh mě docela bavil (líbila se mi i jeho roztomilá kresba) a dokonce mě i zajímalo, co se v něm bude dít dál (což se mi při čtení star wars magazínu ještě nestalo:o).
  • Kabukiman
    Kabukiman28.9.2012 12:57Star Wars Magazín 2012/09
    Uplně zábavné ty povídky nejsou, ale vychází tady sešit a jsou to star wars,takže to budu kupovat i dál.
719201
Četl/a (51)
81splinter, AlmightyMates , Azik2586, Blackhand47XD, calvin10, Captain Collar, Cvrdoool, cyboy, Darth Raelchi, deadpool, Doppelganger, emanek, Final, Fives, Fox01, Fr3d_K, Fry, gumidekmedvidek, house192, hromotlk, hypermlok, J.Connor, James, Kaaos, Keno, Light, Lobok257, luky.kuky10, mart.in, Martinb, Mauglí, monte walsh, namdnas, NecRoman, petrSF, PKD, Poseidon1978, punisher, raenius, RaptoR, robertsedmik, S313, seneke, Shpeckk, SteveCZ, t0mas, trudoš, TZcomics, vita, vranakx, zlejzmrd
(159)
-spacilost-, 7eleven, 81splinter, adam.ra, Aerchel, akrijus, Alfred, AlmightyMates , Azalin, Azbest, Azik2586, AZTeck, Babany, Badgu.y1902, Baffman, bboorreekk, Benji, Birgi, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bobo666_2005, burzum, CadBane007, calvin10, calviti, Captain Collar, Crics, CSE_AC/DC, cyboy, DAxik, deadpool, delta11, Devilek, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, DracoAn, dracula, Drbo Jebo, emanek, felis, filemon, Final, Fives, Flash, Fox01, Fr3d_K, Fréza, Fry, Galaxy, goodspeed, Grebenda, grinder, Grynca, gumidekmedvidek, Hamichal, hartmi, Hebled, hellw10, house192, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, J.Connor, Jak, James, jd., Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jirin, Jonathan Arbuckle, Josh, Kaaos, Kabukiman, karel, Kazumaki, KdG, Keno, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, Knize_Ignor, konous, krvinka56, Landauer, Lenny, Lobok257, Londo, luky.kuky10, Mankin, markic, Martinb, Masinfira, Matej-29, Mauglí, merhyx, mimo_provoz, Mitthrawnuruodo, monte walsh, monty.cl, MP, MultiScorey, myroslav, namdnas, NecRoman, Niaz, Nightmare, noMster, Nyxxie, OwerLord, pechna, petrSF, PKD, Poseidon1978, prokop.prcik, punisher, raenius, Raikou, RaptoR, robertsedmik, S313, Saiffer, saja, seneke, Shpeckk, Skot, sleepless, stanleystar, SteveCZ, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheoDread, timek, Tominos, tomntp, Toren, trudoš, tulipstros, TZcomics, vallyslayer, vita, vlkodlak, vranakx, Wasseg10, willis, Wiruss, xintax, xspeed, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, Zíďas, zlejzmrd
Chce (4)
Braindead, fusnix, Martin Buchal, Maty48
Nabízí (5)
7eleven, CSE_AC/DC, Fox01, Niaz, tacmud