Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
V tomto albu, vydaném poprvé již roku 1980, se konečně i čeští čtenáři dočkají dokončení příběhu Zrazené čarodějky. Chystá se svatba a Aaricia se posledním pohledem loučí se svým dětstvím, když vtom se k ní vrhnou orli a odnášejí ji pryč. Kam až bude muset Throgal doputovat, aby ji našel? Zoufale touží po klidném životě po boku své milované Aaricie, ale bude mu vůbec někdy dopřán? A dokáže dítě z hvězd čelit pravdě o svém původu?

Scénář
Jean Van Hamme
Art
Grzegorz Rosiński
Obálka
Grzegorz Rosiński
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Ondřej Müller
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7447-221-3 (Cooboo (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
210 g
Stran
48
Cena
159 Kč
Originál
Thorgal #02: L'île des mers gelées (Lombard, 1980)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš19.12.2020 06:56Thorgal #02: Ostrov v ledových mořích
    Hoci Rosinski a Van Hamme neskôr priznali, že Zradená čarodejnica (historicky prvý Thorgal) mala byť jendorázovou, samostatnou záležitosťou, po ktorej dokončení sa už nikdy viac nemali stretnúť, faktom je, že mala pomerne otvorený koniec a zaznelo v nej množstvo vecí, ktoré neboli uspokojivo vysvetlené. Takže keď si fanúšikovia vydupali pokračovanie, Ostrov v ľadových moriach, výborné duo Rosinski/Van Hamme mohlo príbeh s čarodejnicou dôstojne zakončiť. A ukázalo, že v skutočnosti v prvom albume išlo o viac, než sa na prvý pohľad mohlo zdať. Najsilnejšie na Ostrove sú posledné stránky, kedy sa dozvedáme "ozajstnú pravdu" - a práve to je najsilnejšia súčasť tejto výnimočnej komiksovej európskej megaságy.
  • trudoš
    trudoš editor11.6.2020 11:52Thorgal #02: Ostrov v ledových mořích
    Druhý díl je výrazně ucelenější a jde v něm o zodpovězení otázky Thorgalova původu. Samozřejmě, že čtenáře, který vyrůstal na Dítěti z hvězd (jež zde vyšlo v roce 1990) neotřelé sci-fi rozuzlení nijak nedojme už jen proto, že zdaleka nemá tak propracované pozadí, jako ve zmiňovaném sedmém albu. Ovšem v rámci doby, ve které příběh vznikal, to případnou kritiku zpracování bez problémů ustojí. Ostatně, tenhle motiv není tím, co sérii už čtyři desítky let drží v přízni fanoušků.
    Devíza komiksu spočívá v podivuhodném dobrodružství, plném severské mytologie, krásných dívek a fantastických monster, přičemž dějová linka vás prakticky pokaždé dokáže překvapit nějakým novým a neotřelým nápadem. Charakter Thorgala však není další coververzí neporazitelného Conana, ale drží se v překvapivě civilní rovině - často chybuje, nepatří mezi nejsilnější a ke krvelačnosti má daleko. Ovšem jeho vůle žít je v přímém kontrastu se všeobecnou depresí a je tak mnohem lidštější než kterýkoliv jiný fantasy hrdina.
  • Pán rostlin
    Pán rostlin24.2.2018 21:12Thorgal #02: Ostrov v ledových mořích
    Právě jsem dočetl, a musím se s Vámi podělit o svůj komentář. Líbilo se mi to, a s jídlem roste chuť... Je možné, že Thorgalův lid pochází z Atlantidy? Food for thought...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.1.2018 11:44Thorgal #02: Ostrov v ledových mořích
    Tohle už je ten Thorgal, kterého všichni známe a jak jsme na něj tzv. zvyklí. Tady už je vidět poctivá scenáristická práce, rozdělit příběh na 48 stran. To už je kumšt, krásná práce a tohle je v podstatě první Thorgalův příběh. Vikinský příběh nemohl dostat lepší zpracování.
  • Fry
    Thorgal #02: Ostrov v ledových mořích - V celku perfektní dobrodružství z dalekého severu. První díl Thorgala jsem sice četl už před více než pěti lety, avšak i tak jsem si letmo vybavil onu zápletku s čarodějkou, která s lehkostí pokračuje i v tomto druhém svazku. "Ostrov v ledových mořích" je však ještě mnohem lepší a propracovanější, i když se postavy chovají místy dost hloupě a hlavní záporná postava se nechá zabít velmi lacino na poli dvou stránek. Nicméně ve výsledku se jedná o jedno z nejlepších dobrodružství v rámci série ... Za mě 5*!
  • sedw
    Oproti prvnímu dílu zlepšení, delší příběh Thorgalovi sedí. Nejedná se sice o žádnou pecku, ale rozhodně jde o velmi kvalitní dobrodružný komiks, u kterého jsem se příjemně pobavil a přesně to jsem od něj čekal.
  • erik
    Spotrebný fantasy príbeh, človek sa čosi dozvie o hlavnom hrdinovi, ale inak je to jednohubka z kategórie – prečítať a zabudnúť.
  • Kabukiman
    Thorgala mám díl od dílu raději a čím dál tím víc si uvědomuji, že se u evropských komiksů bavím daleko víc, než u Ennise a jemu podobných. Těším se na dobu, až lidi přestanou bavit ty moderní antihrdinové, co dokážou zaujmout jenom tím, jaký jsou svině a do zblbnutí opakovaným laciným sexuálním humorem v co nejbizarnějších variantách. A doufám, že Thorgala opět neporazí jeho nejhorší nepřítel - malá prodejnost. Držím ti palce Thorgale!!!
  • kaylin
    Jean Van Hamme má dar, kdy je schopen vytvořit příběh, který kombinuje žánry a přesto zůstává uvěřitelný. "Thorgal: Ostrov v ledových mořích", a obecně celá série, jsou kombinací fantasy a sci-fi. Není to unikátní, ale dohromady je to podáno formou, která zaujme. Hlavní je ale dobrodružství. S Thorgalem se dostáváme do různých krajů a míst, která jsou krásná a zároveň bezútěšná, ale to v nás, i díky Rosińského kresbě, vzbuzuje naopak touhu se těmito krajinami prodírat a být v nich co nejčastěji. Jestli v sobě máte trochu dobrodružného ducha - a nevadí, že jste třeba povaleči jako já - tyhle komiksy si budete užívat, protože je to přesně to, co potřebujete. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/06/110-thorgal-2-ostrov-v-ledovych-morich.html
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš14.1.2013 08:40Thorgal #02: Ostrov v ledových mořích
    Vikingská fantasy šmrncnutá scifi a k tomu prostředí ledových moří a dalekého severu. No mohlo by mě tohle nebavit?
  • royan
    Nemám co dodat, naprostá spokojenost.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.12.2012 15:15Thorgal #02: Ostrov v ledových mořích
    Skvěle nakreslené poctivé fantasy. A ledové prostředí severu se k nastávajícímu počasí více než hodí - i když já bych radši nějakou tu pláž, palmy a bikiny...

    Celkový dojem: 80%
  • mart.in
    mart.in mecenáš3.12.2012 17:37Thorgal #02: Ostrov v ledových mořích
    Podle mě zatím jeden z nejpovedenějších dílů Thorgala. Velká spokojenost, těším se na další.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš3.12.2012 11:32Thorgal #02: Ostrov v ledových mořích
    Nemůže zklamat, další díl... hned !
  • Absinther
    Naprosto parádní díl ve kterém se krásně prolínají vikingodobrodrůžo a thorgalovská scífíčkovost ..Křiklavost barev prvního dílu, která mě tam trošku rušila zde ustoupila do pozadí a celkově jak kresba, tak příběh značí, že pánové už trošku více věděli kam to chcou celé směrovat...Plný počet bodíků-víceméně bez debat.
263953
Četl/a (87)
2Hitman3, Becko, ben_bella, bierce, binnmode, borknagar1, calvin10, Crics, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, emanek, erik, figis, Filios dVekerec, Final, flipflop, foudy, Fox01, Fry, Georgíno J., Golem, Hades, house192, hypermlok, Ianus, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, J.Connor, Jabba, japes, Jestrab2, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kaylin, Keno, Kraken, kubosos, lantan1, Leonardo, Lobok257, Mariohurbanek, mart.in, mgeralt, Michigan, Mitthrawnuruodo, monte walsh, Moyek, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Nexis, Nezbi, Noci, Norri, oleav, Paldini, Pán rostlin, pechna, Posluš, radimisko, RadimNemec, raimi, RaptoR, Raul, rooty, Schirru, Schramm, sedw, SHORTY, Spacecore, spagr, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, trudoš, Velkej šéf, vranakx, Zbysek2410, zgrywus
(161)
2Hitman3, 2scha, adam.ra, afri, Alfred, AlienDr, arnecht, Ashek, autokineton, Azalin, Azbest, AZTeck, BeeSee, Benji, bierce, binnmode, blackJag, bmc75, borknagar1, Bubsy, Buchtic, burzum, Cabal, calvin10, Corvus, Crics, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, DAxik, Deckard, DEmnoG, Dinik, disclose, doophy, emanek, Erich, erik, farnhajt, fel68, felis, figis, filemon, Filios dVekerec, Final, flipflop, Fox01, Fréza, Fry, Georgíno J., goldschmidchen, Golem, gongon44, goodspeed, Grebenda, grinder, Hades, Hamichal, herbert, herrman, holubdema, horaczhlinska, house192, Hulik, hypermlok, illy, IndyP, invape, Ivan Kucera, J.Connor, Jabba, Jestrab2, jiskra, jjjirik, Joshua_T, Kabukiman, Kapis, karel, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, Kraken, kubosos, Leonardo, listr, Lobok257, Lojza, Mankin, Mariohurbanek, Markyz de Sade, Marvin, MB, mcleek, mgeralt, MIKER65, mikina, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, monty.cl, morbn, Moyek, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Nexis, Noci, noMster, o2t2, oleav, Pafnuc, Paldini, pavel, pechna, pennywise, Poseidon1978, pršiplášť, radimisko, RadimNemec, raimi, RaptoR, razielus, Ricarderon, rooty, Rumburaq, Saran, SASAN_KING, Scarecrow, Schirru, Schramm, sedw, SHORTY, Skot, sleepless, spagr, stnly, strougy, suricattaontheway, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, trudoš, tulipstros, vallyslayer, Velkej šéf, vranakx, willis, Wiruss, worf, xai, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, Zíďas
Chce (10)
bboorreekk, Braindead, DracoAn, fusnix, Grynca, Mamut12, Mistak, Nightmare, Premek, Viking
Shání (4)
calviti, Mistak, Nightmare, Viking
Nabízí (2)
adam.ra, Fox01