Koupit
Lidské srdce je chladné jako led. A nikdo to neví lépe než John Constantine, který ví o zlu víc než většina normálních lidí dohromady. Cena za tuto znalost je pochopitelně vysoká, ale Constantine měl vždycky štěstí - pokaždé byl poblíž někdo, koho za sebe mohl nastrčit a kdo tuto cenu zaplatil místo něj. A teď, jak pokračuje ve své pouti temnými zadními uličkami Ameriky, se znovu a znovu utvrzuje v tom, že jedinou věcí, na kterou se může doopravdy spolehnout - a kterou může využít - je lidská krutost.
Některé věci se nikdy nezmění.

Obsahuje sešity série Hellblazer #157-163 (únor 2001 - srpen 2001)

Scénář
Brian Azzarello
Art
Guy Davis, Steve Dillon, Marcelo Frusin
Ink
Guy Davis, Steve Dillon, Marcelo Frusin
Barvy
Digital Chameleon, Jamison Services, Lee Loughridge, James Sinclair
Obálka
Tim Bradstreet
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-7449-109-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
452 g
Stran
168
Cena
349 Kč
Originál
John Constantine, Hellblazer: Freezes Over (Vertigo (DC Comics), 2003)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 07:49John Constantine, Hellblazer: Zamrznutí
    Asi nejlepsi Constantine z crwiho runu. Tohle mi sedlo, drsne a uderne, lec porad dost vtipne.
  • martin28
    Autorovi se nadále daří vystačit si s málem. Buduje atmosféru "z ničeho". Film Constantine stojí a padá na bytostech, jako jsou andělé a démoni, zde si však Brian vystačí se zlem v lidských srdcích. S lidmi ještě zkaženějšími, než je John sám. Azzarello spolu s Frusinem vytvořili dvojku, která má až mystickou schopnost nakazit čtenáře plíživým děsem, který se vám zaryje hluboko pod kůži. Tarantinovka v zavátém motelu neměla chybu, přesto tomu neustále něco chybí...
  • MignolaMoore
    "Jedný věci ten samolibej náfuka v autě rozuměl moc dobře: Udržovat legendu naživu je správný." Zamrznutí je adrenalinová jízda. John se přes své hříchy z minulosti, a americký vidlákov dostal do zamrzlé pustiny, kde rozehrává psychologickou hru. Hru, která mezi lidmi existuje už po staletí. Azarello si mě pomalu, ale jistě omotává kolem prstu, a líbí se mi, jak si hraje se čtenářovou hlavou. A jeho Constantin do toho vesele mává prostředníkem s cigárem v puse a sarkastickým pohledem. Úvodní příběh mě nechal relativně chladným. Ústřední příběh přikoval čtenáře atmosférou, dokázal občas i rozesmát, aby divákovi v další sekci zamrzl úsměv na tváři. Zvraty, které Zamrznutí provází se závěrečnou myšlenkou, chytrým scénářem na mě udělaly dost dobrý dojem, a v dojezdu je pro mě čtvrtý Constantine prozatím nejlepší sbírkou. Závěrečný příběh z Constantinova mládí dokázal člověka navnadit a předpokládám, že s konkrétní postavou se ještě do konce téhle šestidílné série určitě John potká. "Víra a strach je to, co drží naši lidskost pohromadě." 9/10
  • hroubek
    Mám Constantinea hodně rád. A mám velkou radost, že si můžu některé komiksy s ním přečíst, ale pořád jsem nedostal příběh, který by mě posadil na zadek. Komiks má tři části, a každá z nich má spoustu věcí do sebe. První je zajímavá dialogovka, která snad bude někdy v budoucnu pokračovat. Druhý příběh je hlavní, a ten mě dost bavil. Mám rád, že když je několik postav uzavřený na jednom místě a nemůžou pryč, a na jednou se začnou kupit mrtvoly a atmosféra houstne. A to je případ i Zamrznutí. Je to dobré, napínavé a má to skvělou atmosféru, jen mě tam něco málo chybělo. Třetí příběh je takový komediální, není to úplně zlé, ale na první dva příběhy se to nechytá. Co se týče samotného komiksu, tak ten mě bavil, jen se pořád nemůže dostavit ten pocit, že čtu něco výraznějšího. A hodně mě to štve. Jinak opět parádní práce od Azzarelloa a ostatních kreslířů.
  • massilia
    Azzarello si vystačí s málem. Zavře pár lidí během sněhové vánice do do dálniční restaurace, k nim přibude i trojice zločinců, kterým nevycházejí plány tak, jak by chtěli, tudíž začínají být trochu nervózní... a máme atmosféru hustou tak, že by se dala krájet. A do toho John Constantine s cynickým úsměvem, který se chová, jako by si s každým, s kým přijde do kontaktu, chtěl akorát tak vytřít prdel. Nebo ne? Konverzační drama plné otazníků visících ve vzduchu, které plyne k závěrečnému počítání - kolik z přítomných vlastně přežije? Jako bonus pak příběh z Johnova mládí, který, jak se později ukáže, není v knize jen tak pro nic za nic. Jde totiž o událost klíčovou pro celý Hellblazerův Azzarellův run.
  • karl173
    karl173 mecenáš30.4.2018 19:46John Constantine, Hellblazer: Zamrznutí
    Opět parádní práce Azzarella a Frusina v hlavním příběhu. Jedná se znovu o velmi atmosférickou záležitost, která se tentokrát nese v takovém krimi-detektivním střihu s nádechem tajemna. Tenhle příběh jsem si opravdu užil a kresbu Frusina si nemohu vynachválit. Co se týče kratších příběhů, tak ty se také vesměs povedli. První je sice jen takový zahřívací, ale má fajn zakončení. Navíc kresba Dillona je také fajn. No a poslední třetí příběh, ten pro změnu zajímavě přiblíží minulost o Johnovi s taktéž fajn kresbou, která se od těch prvních dvou dost liší, ale mě to rozhodně nevadilo. Má svůj styl který mi padl do oka. Abych to tedy shrnul, tak ačkoliv kniha opět nepřichází s ničím velkým, tak jsou všechny příběhy zajímavé a skvěle nakreslené. 85%
  • Foxized
    Komiksová Tarantinovka s perfektním rozuzlením.
  • Kabukiman
    Zamrznutí-parádní komorní atmosféra jak od tarantina. Hodně dobrý! Druhej příběh už slabší,ale dal se...:)
  • trudoš
    trudoš editor22.5.2017 23:38John Constantine, Hellblazer: Zamrznutí
    Brian Azzarello vyniká v umění zdánlivě civilního, ale přitom brutálně temného příběhu. Umí navodit dokonalou atmosféru strachu jen pomocí drobných náznaků a nekonkrétních pojmů, přičemž výsledný dojem ještě umocňuje neochota čtenáři mazat med kolem pusy, co se stran lidské morálky týče. Tohle všechno pak brilantně dokresluje výtvarné zpracování Marcela Frusina, jehož Zamrznutí by se dalo klidně přihodit do truhly s hororovými klenoty. Steve Dillon ani Guy Davis sice ve svých povídkách nijak nezaostávají, ale tam kde si u Zamrznutí vychutnáváte stupňující gradaci, tady už drobet leze na povrch základní neřest většiny Azzarellových scénářů. Protože ať je jeho talent sebenespornější, pořád mám pocit, že mi uniká něco zásadního; informace, která všechno staví do úplně jiného světla. Ať už je to tím, že nechává k dispozici otevřené konce nebo významně mrkne a očekává, že souvislosti samy naskočí, prostě a jednoduše i když mě jeho práce hodně baví, pořád mám pocit nedovtipného uhlobarona.
  • 3DD!3
    Tentokráte tu máme tři příběhy z nichž Zamrznutí je jednoznačně nejlepší - jedna vánice, banda vrahounů, nějaké to rukojmí, sériový vrah a sněhuláci. Frusinova kresba, kde John vypadá jako vtělení ďábla (hlavně když se usměje) je sázkou na jistotu. Pokojoví psíci a angličtí páni mají asi nejodpornější grafické ztvárnění, které jsem za posledních pár let viděl. Davisův styl mi nesedí, ba co hůř kazí celkový dojem. Zápletka o budoucnosti jinak není vůbec marná, ale co z toho? Intro je pouze verbální procvičovačka, kde jen Dillonova kresba ve mě vzbudila naději, že se brzy dočkáme sešitů jako Plamen prokletí nebo Světák před branami pekla. Kde se Ennis dal dohromady s Dillonem.... (až toho časem vznikl Preacher).
  • kadas97
    Dva a pol príbehu v jednej knihe. Intro sa ani ako príbeh počítať nedá. Zamrznutí je už iná káva a ku koncu Azzarellovskej série sa začína pritvrdzovať. Posledný príbeh o Rasputinových hodinách je vlastne len taká oddychovka.
  • Bubsy
    Z Azzarellova runu mě tenhle příběh hned po Dobrých úmyslech chytl nejvíc. Hodně mám rád Frusinovu kresbu, která mi k Helllblazerovi sedne jak prdel na hrnec. Azzarello mi tady dokázal jak umí budovat atmosféru a pěkně ji postupně zahušťovat.
  • sedw
    Pokud to vezmu chronologicky, tak prozatím nejlepší Hellblazer. Příběhově mě bavil zhruba stejně, jako Těžké časy, ale kresba mi sedla o dost víc. A to ve všech případech, jak v úvodním příjmeném konverzačním jednosešitovém příběhu, u něhož stále čekám, jaký bude mít vliv na příběh, přes Zamrznutí, které jednoznačně kraluje, až po poslední příběh z Johnovy minulosti. Scénáristicky byl nejsilnější hlavní příběh - Zamrznutí, opravdu výborně napsané, napínavé, zábavné hlášky, prostě super. Poslední příběh byl zase příjemné odlehčení a musím přiznat, že mě i překvapil. Hellblazer je můj oblíbenec a tento komiks to jen potvrdil.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.5.2014 14:41John Constantine, Hellblazer: Zamrznutí
    Na celé čáře u mě vítězí příběh Zamrznutí. Sice je celá ta výprava a expozice totálně klišovitá, ale atmosféra a celý příběh jsou neuvěřitelně drsné a husté. Líbí se mi ale tenhle díl jako celek, a to jakože moc. První část příjemně zahřeje předtím, než - jak zmíněno výše a v názvu - všem tak trochu zamrzne úsměv. Poslední část se dost vymyká, jak kresbou, tak výletem do minulosti Johna, ale rozhodně se nezlobím - také mě to bavilo, byť to bylo trochu ke konci a na odlehčení. Já si tenhle komiks prostě užil.

    Celkový dojem: 90%
  • kaylin
    Brian Azzarello není špatný scénárista, ale začínám mít pocit, že je možná až moc mainstreamový. Příběh "Pokojoví psíci a angličtí páni" je jednoznačně důkazem toho, jak natáhl sérii o dva sešity, kde se zas nic tak zásadního nestalo. Nebo to tak na první pohled alespoň vypadá. Je to pro fanouška příjemné čtení, ale vlastně jde jen o to, abychom se dověděli, že budoucnost Johna Constantina je temná. Copak jsme tohle dávno nevěděli? Stejně nic podrobnějšího nezjistíme, můžeme se akorát těšit, co bude dál. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/01/452-john-constantine-hellblazer.html
  • karel
    karel mecenáš26.4.2013 22:25John Constantine, Hellblazer: Zamrznutí
    moc příjemný příběh, atmosféra lepší než minule. intro sice slabý (Steve Dillon) ale epilog výtečnej (Guy Davis).
  • Kapis
    Kapis mecenáš22.1.2013 09:57John Constantine, Hellblazer: Zamrznutí
    Rozhodně lepší než předchozí díl. Kresebně u mně zabodoval pouze Frusin, Dillon mi nesedl a Davis se mi přímo nelíbil. Zamrznutí je hutný příběh, který jsem si ještě nějakou dobu znova projížděl v hlavě, když jsem včera tlačil kočár sněhovou vánicí;-) a on je to ten Constantine opravdu cynický a zlý člověk. Nejsem taky žádný odborník na Hellblazera a tak nevím, jestli se ty zlé události začnou dít tam, kde se John objeví, jako magnet neštěstí, nebo jestli zkrátka cítí, že se to blíží a jde si tam na to místo užít toho divadla... (případně na obranu naverbovat nějakou příšeru z bažin a spirituální komando)...?? No každopádně zhltnul jsem to skoro naráz, limitován pouze délkou cesty MHD a bavil jsem se dobře. Oba kraťasy pak dávají tušit, že jejich příběhy se dočkají pokračování - aspoň teda ten první příběh mi teda nepřišel, že by byl uspokojivě ukončen a měl by mít nějaké rozuzlení. Takže celkově hodně dobré, letos doufám vyjdou zbylé dva díly a budu mít doma Azzarellova Hellblazera komplet.
  • K-Os
    byl jsem spokojenejsi nez jsem cekal. asi nic extra, ale urcite jsem dostal co jsem chtel.
  • Radiomir
    Ten Azzarellův Constantine pro mě byl vždycky moc tarantinovsky drsný, narozdil od toho Delanova nebo Ennisova. Tak trochu hláškující monstrum, bez viditelných traumat z minulosti - prostě klasický hláškující badass. To se ani u Zamrznutí nezměnilo, ale zato je titulní příběh atmosférický a odsýpá, takže na jedničku. A punková epizodka je miloučká.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš14.12.2012 17:37John Constantine, Hellblazer: Zamrznutí
    „Johne Constantine... ty seš ale zkaženej, zkaženej člověk.“ (amen)

    Úvodní Dillonovské oťukávání v Baru u poloprázdné ulity je takový "tajemný" a chladný cucflek bez šťávy, ale hned navazující a titulní příběh Zamrznutí je ta pravá hellblazerovská palba mezi oči. Azzarello se od posledně pochlapil a rozehrál krvavou partii v zapadlém motorestu uprostřed Ameriky, ve kterém dojde k oživení jedné staré legendy. V momentě, kdy do lokálu vkročí John Constantine, střelka na cynismometru opustí ciferník a i sovy, které doposud nebyly tím, čím se zdály být, odletí za tichého houkání do lesů spáchat sebevraždu. Jako šikovný manipulátor mrazivě glosuje okolní dění a nešetří úsměvy co si říkají o přesdržku. To je ten Constantine, jakého máme rádi. Dokonce i Frusinova kresba mi tady sedla (vzhledem k použitým barvám to celé výrazně připomíná Eduarda Rissa ze 100 nábojů), i když Constantine s tou vysunutou bradou vypadá poněkud zvláštně.
    Závěrečná dvousešitovka neoplývá zrovna epesní kresbou, Davisovy punkové čmáranice ale naštěstí zachraňuje Azzarellův humorem vyšperkovaný scénář. John se ve svých vzpomínkách vrací do sedmdesátých let plných anarchie a za zvuků malebných tónů kapely Slizká sliznice si užívá mladických nerozvážností, aniž by jakkoliv tušil, že jej čeká temná a pohnutá budoucnost. Poctivá oddychovka. John na (opět bezkonkurenčních) obálkách Tima Bradstreeta vypadá jako mladý Lydon ze Sex Pistols. A sekne mu to.

    Fry: A ty si to koukej honem dohonit a nezapomeň si pak umýt ruce, ať ty komiksy nemáš ulepený :)
  • Drakeus
    Azzarello je mistr příběhů, ale příběhů civilních. Ja bych zase rád dostal Constantina tak jako ho servíroval Ennis v Synu Člověka. Zamrznutí je vcelku neakční, hodně ukecaný. Jednoznačně nejvíc mě bavila poslední povídka. http://www.komiks.cz/clanek.php?id=1928
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš4.11.2012 04:56John Constantine, Hellblazer: Zamrznutí
    U minulého dílu jsem vyjádřil přání nečekat na další zase 6 let a nakonec jsem nečekal ani 6 měsíců. Halt se nám tu komiksy asi začínaj docela slušně prodávat. Steve Dillon je už pro mě asi navěky stigmatizován, pořád jsem během úvodní povídky čekal, kdy se objeví Jesse Custer. Naštěstí již další dvě dělali jiní autoři, byť Guy Davis je kulantně řečeno trochu kontroverzní. Constantine je prostě postava k zulíbání, bohužel podobně jako u Dobrých úmyslů přes skvělé základy výsledná pointa trochu zklamává.
  • brkowycz
    Jako u předchozích dílu z Azzarellova runu, opět se setkáváme s dobře budovanou a temnou atmosférou. Rozuzlení zápletky ovšem není tak vágní, jako u předchozího dílu. Constantine opět působí jako záhadný cizinec, cynický a každého urážející. S nafoukaným úšklebkem nebo zubícím se úsměvem, zdá se mít celou dobu vše pod kontrolou. Líbí se mi, jak Azzarello využívá strachu z neznámého a nepoznaného. Není to horor o zlých démonech kteří nám prozradí, komu náš fotr kouří péro v pekle. Je to o neznámém zlu, jehož existenci pouze tušíme a nevíme, odkud a kdy udeří. Největší hrůza ze všech však nakonec vždy třímá v nás - samotných lidech. Výborný díl. Nedávám pět hvězdiček jen proto, že to ve mě prostě nevzbuzuje ten pocit naprosté vybroušené epičnosti, jako ve mě vzbuzují díla Gaimana nebo Moora.

    PS: Vidět Constantina neustále s nabubřelým a ironickým úšklebkem tváří tvář smrti a pak si vzpomenout, jak v "Dobrých úmyslech" chodil sem a tam netušíc, která bije, ve mě osobně jasně kladně zvedá názor na předchozí díl.
  • Fry
    Na tuto knihu jsem se neskutečně těšil a nezklamala! Nejspíše proto mě příběhy Johna Constantina neskutečně baví!

    První příběh "... a pohřbený" je jen takové malé navnazení na to co nás čeká, protože po tomhle příběhu to začne být teprve peklo. Ve zkratce by se dalo říct, že se v tomto příběhu řeší dva problémy. Jeden má Constantine a druhý parta křupanů, ale nikdo při tom neví, že je tyto problémy mohou zabít. A jsme u finále této knihy, neboli se dočkáme pravého parádního příběhu s nádhernou kresbou. Přichází příběh "...Zamrznutí", který je rozdělený do čtyř částí. Začalo sněžit a mrznout, cesty jsou zavaleny sněhy, ale jeden bar má otevřeno. Nejde říct, že kdyby jste vešli do tohoto baru byli by jste v bezpečí, protože po příchodu Johna se zde budou dít opravdu zvláštní věci a dojde dokonce i na staré legendy. No a aby toho nebylo málo, tak se do tohohle baru dostane i mafie. Tak tohle je vrchol - to nejlepší od Constantina co jsem zatím četl, protože legenda a Johnovo hláškování je prostě super. No a na závěr takový kratší dvoj-díl s názvem "Pokojoví psíci a angličtí páni", ve kterém se vrátíme s Johnem zpátky do minulosti aby jsme se dozvěděli, že jeho budoucnost nebude asi tak růžová, jak si někdo mohl myslet. A navíc zažijeme Johnův první blaf.

    Nejlepší kniha Hellblazera kterou jsem měl v rukou, sice jsem četl jen dvě, ale hodlám to brzo dohonit, protože dnes večer si smlsnu příběh "Syn člověka".
  • erik
    Poviem to na rovinu. Zamrznutí je najlepší príbeh, aký kedy Azzarello s Constantinom napísal. Kým sa k nemu dostaneme, musíme strpieť zručne podaný dialóg bez deja, v ktorom John dostane novú úlohu a do toho sa snaží budovať atmosféru jedna ruka s tetovaním. Tajomná vražda cencúľom na mieste odrezanom od sveta, v ktorom gangstri so zbraňami nie sú najväčším nebezpečenstvom, je jednoducho podarená. Constantine si užíva rolu tajomného cudzinca a azda nič nepokazím, keď prehlásim, že je tu konečne komiks, v ktorom sa vyskytujú snehuliaci. Na záver prichádza spomienka na minulosť, v ktorej sa rieši budúcnosť, a to hneď dvojako, podvodom i skutočne. Na veľkú mágiu zabudnite, ale inak je to fajn knižka, vzhľadom na uvedené je dokonca výborná.
4057142
Četl/a (131)
123peta, 2scha, 353638, 3DD!3, Aldo26, Alfred, Alikkk, BadBoy, Bedou, Benny, besikv, bierce, binnmode, Bronn, calvin10, charvos, chcita, Const.ex, cyboy, Darker, Darth Raelchi, Daxik1988, DEmnoG, desto, Django, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, Džoworka, emanek, erik, farnhajt, figis, Final, flipflop, Fos4, Fox01, Foxized, Fry, Golem, Grrr, Hades, hellblazer, HellWeber, Houbař, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, J.Connor, Jabba, James, jankie, jeanbaklajean, jh666, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, Khagrael, Killingjoke, kinak, kindanerd, Knuckless, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Lobok257, malylada, Mamut12, mart.in, martin28, Maty48, michelangelo, MignolaMoore, monte walsh, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Noci, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, petad, Petr, Petrisko911 , raenius, raimi, Rezet, Rinter, robert.hladil, rooty, RudyRod, Saint of Killers, Schirru, Schramm, Shpeckk, Sir_Pete, Spacecore, Spike, strougy, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, tankgirl, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Vincent, vrazdinek, Walome, Wiw, Yefery, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(258)
123peta, 2scha, 353638, 7eleven, adam.ra, afri, Aldo26, Alfi, amazing_k, ArmadOon, Azbest, BadBoy, bananzluty, bboorreekk, Bedou, BeeSee, Beng.D, Benji, Benny, besikv, binnmode, blackJag, bmc75, brkowycz, bronxik, Bubsy, burzum, calvin10, calviti, Caylen-Tor, charvos, chcita, chmelus, CHROM, Const.ex, Corteg, Corvus, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, DAxik, Daxik1988, deefha, DEmnoG, desto, Dinik, disclose, Django, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Drakeus, dre, Durvi, dvoracekpetr1, Džoworka, Einstain666 , emanek, erik, farnhajt, faster86, felis, fifas, figis, filemon, filosh, Final, Flash, flipflop, Fos4, Fox01, Foxized, Fricki, Fry, gezic, Godsmacker, Golem, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, Hades, Hamichal, hellblazer, hellw10, HellWeber, herbert, Honzin, Houbař, Hugin, hyba1991, hypermlok, ikshorm, invape, ivos309, J.Connor, Jabba, James, james dixon, jankie, jeanbaklajean, jendavondra, jh666, jiskra, joehot, Johnny Sasaki, jones1240, Josh, Joshua_T, K-Os, Kaaos, Kabukiman, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, kinak, kindanerd, Knuckless, komik.sx, koudak89, Kouzelnik7, krvinka56, Lachvos, lacoste, Lenny, libormatejka, Librarian, Light, Lisien, listr, Lobok257, Lojza, lutrix, m.abrams, maara, Madmax, malylada, Mamut12, mangan, markic, mart.in, Martin Buchal, martin28, Marvin, Matej-29, matrosh, Maty48, MB, mcleek, merhyx, michelangelo, Mikko, misa, Mitak, miuanek, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mysak92, NecRoman, Nightmare, Noci, noMster, Odal , OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, padre_negro, Paldini, Palebras, Papa Wu, pavel, pavouk, pdfak, pearlxjam, pechna, petad, Petr, Petrisko911 , POLAKST, Poseidon1978, pršiplášť, RadimNemec, Radiomir, Radkos, raenius, Ragnarog, Raijin, raimi, Ricarderon, Rinter, Rocksteady147, rooty, RudyRod, Saiffer, Saint of Killers, Salien, Schirru, Schramm, sedw, segy, Shpeckk, Sidi Santini, Sirius, Sir_Pete, Skot, Slaine, sleepless, SmoothNCool, Spike, stanleystar, Stara.kryta, strougy, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, tankgirl, the.kasztan, Tialster, tomned, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Ukko, Valis, vallyslayer, Vincent, vishnar, Vítek, Vojtěch 393, vrazdinek, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, xai, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zeebonk, Zíďas, zlejzmrd
Chce (24)
Azik2586, Badgu.y1902, Balů103, Braindead, delsemela, Drbo Jebo, fusnix, Hebled, hedgehog, Holmwood, jakouback, Jenna De Vinne, Lobodlak, malejmates, mikki.maser, mildaE, Mistak, MonsterGyre, Norri, nx, RaptoR, rockyt, timek, WMN
Shání (5)
Al0f0k, delsemela, delta11, Mistak, OwerLord
Nabízí (2)
Librarian, MB