Koupit
Třetí svazek souborného vydání komiksových dobrodružství galského hrdiny Asterixe a jeho mohutného přítele Obelixe obsahuje chronologicky další čtyři alba.

Čtenáři v něm najdou tyto příběhy:
Asterix a Normani
Asterix legionářem
Asterix a slavný štít
Asterix a olympijské hry


1. vydání v této podobě (s novou verzí souborné obálky, s opraveným coloringem, s odlišným letteringem a upraveným překladem).
Identický dotisk v říjnu 2021


Art
Alberto Uderzo
Obálka
Alberto Uderzo
Překlad
Růžena Steklačová, Kateřina Vinšová
Redakce
René Goscinny, Stanislav Kadlec
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-252-2166-2 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
220 x 290 mm
Tisk
barevný
Váha
1003 g
Stran
188
Cena
449 Kč
Varianty
Asterix IX-XII (2. vydání) (2012)
Asterix IX-XII (2006)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.1.2020 11:55Asterix IX-XII
    Nemám co dodat - zase. Normani jsou brutálně vtipní a já se fakt smál, Asterix legionářem byl také super. Slavný štít byl asi svým humorem TOP a olympijské hry nám zase předvedli další kulturní vložku. Obzvlášť oceňuji ty kulturní detaily, které Uderzo nakreslil. Konkrétně mám na mysli řecké a římské prvky. TO si fakt užívám. Opět plných 5.
  • kaylin
    kaylin13.10.2016 08:19Asterix IX-XII (2. vydání)
    "Asterix IX-XII" pro mě zatím obsahuje kvalitativně nevyrovnanější příběhy z prvních tří sebraných knih. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/10/1279-asterix-ix-xii-95.html
  • sedw
    sedw23.8.2016 22:19Asterix IX-XII (2. vydání)
    Asterix a Normani (5*) – Po Asterixovi v Británii další příběh za plný počet. Asterix nyní nikam necestuje, naopak zůstává v Gálii, do které připlouvají Normani hledat strach. Již samotný nápad je zajímavý a zápletka je originální, Gosciny ovšem umně přimíchává další ingredience a příběh příjemně ozvláštňuje (synovec náčelníka, role Trubadixe…). Humoru je v tomto díle tak akorát a plně navazuje na tradici předchozích dílů. Kresbě nelze nic vytknout.
    Asterix legionářem (5*) – Další díl na plný počet. Velmi se mi líbila rozmanitost příběhu, když zde bylo několik poměrně rozdílných linií (ve vesnici, výcvik a Afrika). Samotná premisa s ohledem na ostatní díly originální nebyla, její zpracování bylo však natolik odlišné, že jsem se opět po celou dobu bavil (zejména část ve výcviku byla opravdu výborná). Kvalitní humor je pak samozřejmostí. Kresba jako vždy top.
    Asterix a slavný štít (3*) – Za mě asi nejslabší Asterix, i když obecně je řazen mezi nejlepší díly. Moc mi nesedl samotný příběh, ač se jednalo o klasického Asterixe, co jsem však v tomto díle postrádal, byl kvalitní humor. Pár situací se našlo, ale oproti předchozím dílům jsem se málokdy byť pousmál. Pokud jde o kresbu, té nelze opět nic vytknout.
    Asterix a Olympijské hry (5*) – Po předchozím zklamání opět návrat na vrchol. Výborný díl s dobře vymyšleným příběhem, který se tentokrát mírně lišil od toho, na co jsme u Asterixe zvyklí a hlavně se opět vrátil inteligentní a zábavný humor. Takhle si představuji Asterixe v plné parádě. Kresba opět nádhera.

    Celkově tedy za 5*, jelikož jeden slabší příběh bohatě vynahradí tři naprosto excelentní.
  • erik
    erik30.1.2008 09:56Asterix IX-XII
    Asterix je jednoducho klasika klasík.
1791