Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Brok je obyčejný podvraťák, jehož život je stejně pestrý, jako jeho původ. A těžký. Ze všech stran ho ohrožují kočky, nedostupné feny, plíživí sloni, naštvaní kreslíři, agresivní hospodští, bulvární patníkoví novináři, popudliví kouzelníci, snobská prasata a dokonce i celý cirkus. Ovšem klid, bude to legrace. Aspoň pro nás.

Jeden z nejlepších (ne-li vůbec nejlepší) českých stripů se konečně objevuje v důstojném (a především kompletním) vydání. Na stránkách této knihy můžete sledovat Broka celé čtyři roky jeho psího života... což je 28 let lidského života – a to už je nějaký špalek! Tak to prožijte s ním. Koneckonců, pes je přítel člověka.
A co byste pro svého přítele neudělali?

Scénář
Petr Kopl
Art
Petr Kopl
Obálka
Petr Kopl
Lettering
Petr Kopl
Redakce
Filip Gotfrid
Žánry
humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-7449-122-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
225 x 195 mm
Tisk
černobílý
Váha
246 g
Stran
80
Cena
139 Kč
  • RR
    RR8.4.2023 20:28Štěky Broka Špindíry
    Zlatí Arnošti...
  • faster86
    faster8610.5.2022 09:34Štěky Broka Špindíry
    v tomhle se mi Kopl trefuje do vkusu svým humorem, velmi pěkně, ale platí tu nepsané pravidlo stripů - aby jste si to užili je třeba si to dávkovat postupně, ne aby jste to přečetli za jeden den
  • trudoš
    trudoš editor8.12.2020 09:20Štěky Broka Špindíry
    „Už jste se někdy ráno probudili a zmlátilo vás vlastní delirium?“
    Tohle se vážně povedlo. Komika sice asi neuspokojí vysoké intelektuální nároky, ale jako relax plný lehkého humoru poslouží perfektně. Sledujeme osudy svérázného psiska od jeho přežívání na ulici přes pobyt ve zvířecím útulku až po konečné nalezení nového domova v cirkusové aréně. A přestože by se mohlo zdát, že většina vtipu bude založena na pointách, jimž porozumí jenom pejskaři, autor sází spíš na lety prověřenou inspiraci Murphyho zákony.
    Brok Špindíra tak možná nedonutí k záchvatům celodenního smíchu, ale vtipný je dost a v některých momentech i překvapivě autentický. Jde o jednoduché skeče, které fungují, aniž by přitom byly křečovitě chtěné. Jistě, není to Garfield ani Snoopy, ovšem právě v tomhle je kouzlo celého komiksu. Petr Kopl nekopíruje nejúspěšnější novinové stripy, ale daří se mu vytvářet něco zcela vlastního, čím může směle konkurovat slavnějším kolegům. Držím palce, aby nadhled vydržel sérii co nejdéle.
  • Dov
    Dov13.12.2014 14:04Štěky Broka Špindíry
    Tak tohle Koplovi opravdu jde! Ocenění i prodejnost je zde na místě.
  • kaylin
    kaylin21.4.2014 15:19Štěky Broka Špindíry
    Pro mě je tohle - i s nějakými těmi hluššími místy - nejlepší český strip, co jsem zatím měl to štěstí číst. A hlavně nejvtipnější. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/04/592-steky-broka-spindiry-90.html
  • Schramm
    Schramm17.2.2014 21:55Štěky Broka Špindíry
    Moc fajnový strip. Po mém soudu se v pohodě vyrovná proslulému Garfieldovi. Často jsem se u čtení usmíval, parkrát jsem se i opravdu rozesmál. Ceně, rozsahu i stripovému charakteru veskrze úměrné. Takže jen houšť a větší kapky! Co na to Crew? :)
  • sedw
    sedw2.1.2014 23:16Štěky Broka Špindíry
    Naprosto parádní stripy, bavil jsem se téměř u každého. Humor mi opravdu sedl, kresba plně slouží svému účelu a líbila se mi návaznost jednotlivých stripů. Rozhodně se k tomuto komiksu budu rád vracet. A snad se brzy dočkáme dalšího dílu.
  • xflori01
    xflori0129.8.2013 13:11Štěky Broka Špindíry
    No, tak tyto stripy mě teda nevzaly. Některé dobré, ale byly i takové, které mi teda lezly krkem. Radši si koupím Liberty, Dilberta, Garfielda či Calvina.
  • Kapis
    Kapis mecenáš12.6.2013 08:10Štěky Broka Špindíry
    Výborný humor, perfektní kresba, parádně stavěné a vybroušené excelentní pointy přímo ze života. Včera jsem se tak řezal v autobuse, až se lidi otáčeli - a stejně jako andre to bylo povětšinou když šlo o žraní/válení se v exkrementech, což pejsci opravdu rádi - u toho stripu s tím opičím trusem v oku jsem se neudržel a vyloženě jsem se řehtal na celý bus. Naštěstí se až zas moc neohlížím co si o mě myslí okolí;) Děkuji Degovi s Dracem že mi komiks nechali loni podepsat a upgradnout obrázkem a nápisem "ostravskYmu chacharovi" - a tím se zároveň dostávám ke svému oblíbenému tématu - celý komiks je psán ukázkovou obecnou češtinou, která mě tak sere, ale vzhledem k tomu, že pan Kopl evidentně takhle mluví zcela běžně a je to jeho plnospektrální produkt, vyznívá to v komiksu naprosto přirozeně a vůbec mi to nevadilo, ba naopak. Děkuji i Crwi, že to vydalo a není sporu, že Brok si plně zasloužil Fabulu za rok 2012. Jednoznačně! A já bych poprosil další várku milý pane Kople, bezpečně jste strčil do kapsy hvězdné a celosvětově známé zvířecí stripové konkurenty:-)
  • bd71
    bd713.4.2013 20:13Štěky Broka Špindíry
    Varování! Tahle kniha mi způsobila tři bolestivé záchvaty smíchu. Bolestivé! Nic pro slabé nervy.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.3.2013 17:22Štěky Broka Špindíry
    Tak to mě teda, Broku, pochčij na holý záda. Opravdu jsem nečekal, že narazím na tak vtipný a kvalitní stripový humor, navíc z českých luhů a hájů. Calvin a Hobbes, když už tu zazněl, je samozřejmě u mě ještě tak o dvacet osm levelů výše, nicméně tohle se vážně povedlo. Škoda jen - pokud jsem to správně pochopil - že materiál na takovouhle knížečku se kreslil celkem 4 roky, takže kdoví jestli se někdy dočkáme pokračování. Ale i tak paráda, milé překvapení.

    Celkový dojem: 90%
  • p3tris
    p3tris22.1.2013 10:40Štěky Broka Špindíry
    Pes, který se vyrovná těm nejslavnějším kocourům? Ano! A ještě jednou ano! Brok je neskutečně vtipný a i když ke konci už trošičku ztrácí koule, stejně je to jeden z nejleP(S)ÍCH stripů vůbec. A mě jen může těšit, že je z našich luhů a hájů. Kolika roků se psi vůbec dožívají? 12-ti? 16-ti? Já doufám, že to alespoň na dvě knížky u Broka ještě bude.
  • Lenny
    Lenny mecenáš15.1.2013 21:06Štěky Broka Špindíry
    Moc sympatická stripová knížečka (akorát to označení omnibus mi přijde zavádějící). Pobavil jsem se a párkrát se zasmál i nahlas - jen mi přišlo že Brok opouští ulici nějak moc rychle a spoustu gagů musí suplovat cirkusové prostředí, ale to je drobnost. Kopl je prostě záruka kvality.
  • Kabukiman
    Kabukiman26.12.2012 11:52Štěky Broka Špindíry
    Celkem jsem se pobavil. Chvilkama víc a chvilkama méně. Přiznám se,že bych místo Štěků dal přednost opět nějaké viktoriánské klasice.
  • andre
    andre mecenáš18.12.2012 07:50Štěky Broka Špindíry
    Musím říct, že jsem se docela slušně pobavil. Párkrát jsem i těžce vyprskl, což se mi zas tak často nestává (při čtení). Ano většina případů byl fekélní humor:) Takže s tímto jsem spokojen. ...... S čím spokojen nejsem, je rastr v párovce. Už mi to připadá, že to dělá crew schválně. Beru, že Calvin je skenovaný, nějak se to může stát Usagimu a podobným, prostě přijdou špatné podklady ze zámoří, ale u české produkce, která je dělaná na tabletu? Tam by měla být kontura ostrá. Toto mě vyloženě deptalo a přivádělo k zoufalství. ...... Na druhou stranu musím pochválit obálku. Konečně profesionální obálka pro knihu pana Kopla. Zatím jsem, asi neprávem, jeho věci v knihkupectvích ignoroval, a to hlavně kvůli obálkám, které na mě působily jako "vyspala jsem se s vydavatelm, ten mi za to něco vydá" , nebo "mám tatínka vydavatele a ten mi to vydá", nebo v lepšim případě "komiks teď frčí, tak pojďme rychle něco vydat". Takto má vypadat obálka. I když mám asi nějakou kde tiskař pustil málo žluté:) ....... Ale jinak spokojenost, snad se dočkáme další knihy. Takže tak.
  • Luigi
    Luigi8.12.2012 14:41Štěky Broka Špindíry
    Výborná knížka! Kresba je jednoduchá (jak to u stripů bývá), ale zároveň i pěkná. Vtipy jsou opravdu povedené. A Brok, ten nám ukázal, jak moc jsou si lidé a psi podobní. Myslím, že toto dílo je srovnatelné s Garfieldem, Calvinem a Hobbesem...
  • erik
    erik25.11.2012 20:08Štěky Broka Špindíry
    České i slovenské komiksy nie sú práve v centre môjho záujmu, ale ukážky z tohto psieho stripu ma zaujali, nuž som zariskoval a dobre som spravil. Pôsobí ľahko i vtipne, vzácna kombinácia, občas je to dokonca originálne, ale aj jasné inšpiračné variácie sú osobité (čítaš naopak, nekresli ma - pozdravujem Looney tunes) natoľko, aby sa dalo konštatovať, že je tu dielko s vlastným ksichtom. Ako psíčkar som sa na niektorých miestach až zarazil, ako sú pravdivé (nočné venčenie). Najlepšia je zimná scéna s tyčou. Skvelá knižka, všetka časť autorovi.
  • Light
    Light16.11.2012 19:52Štěky Broka Špindíry
    Calvin a Hobbes ma konkurenta, tohle se fakt povedlo!!
331971
Četl/a (55)
2scha, Baffman55, blackJag, Černá Krysa, charvos, Const.ex, Covenant, cyboy, DanQ, davidek, Draco nobilis, erik, faster86, Fox01, georg, Goldfinch, Grrr, Gustik5, Hanussen, hellblazer, Hugin, James, jankie, Jay-jay, Kapis, kaylin, kinak, Librarian, Light, Loks19, Mamut12, MEGA, NecRoman, Noci, Obstik, Olesh, Osimchin, p3tris, robert.hladil, RR, Ruw, Schramm, sedw, seneke, spagr, start05, the.kasztan, trudoš, tukak, TZcomics, Vyjebanec17, Walome, xflori01, yogi, Zdendy
(114)
2scha, 8602, abaro, Agent24, Alfi, Azbest, BadBoy, Baffman, bd71, blackJag, Bob, burzum, Černá Krysa, charvos, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, DanQ, davidek, DAxik, DEmnoG, disclose, doophy, Dov, Draco nobilis, Drekorian, erik, faster86, fel68, felis, Fox01, fubong, georg, Goldfinch, goodspeed, Grebenda, grinder, Grrr, Gustik5, Hanussen, hellblazer, Houbař, Hugin, Hulik, Iggy Pop, ikshorm, invape, James, jankie, Jay-jay, jerry67, Kabukiman, Kapis, kaylin, Kazumaki, krvinka56, Lenny, Light, Lobok257, Loks19, lopik, Luigi, Mamut12, Mankin, MB, MEGA, merhyx, mirec, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Netorack, Nightmare, Noci, noMster, Olesh, p3tris, pechna, Poseidon1978, robert.hladil, RR, Ruw, Saiffer, saja, Saran, SASAN_KING, Schramm, sedw, seneke, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, stepan.tichy, tacmud, the.kasztan, thorrg, Tomasino79, Trevelyan, trudoš, tukak, tulipstros, TZcomics, valon, vranakx, Wiruss, xai, xflori01, xixoxf, Zdendy, Zíďas
Chce (7)
Bart, Benji, Braindead, Keno, Osimchin, RadimNemec, sadoman