Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Leonardo patří již celých třicet let k nejlepším francouzským humoristickým komiksům a i u nás si již získal spoustu příznivců. Šílený vědátor, který nese vskutku některé zkarikované rysy Leonarda da Vinciho, má popleteného a nenapravitelně líného učedníka, který se vždy postará o to, aby i ty nejgeniálnější vynálezy velkého mistra skončily naprostou katastrofou. Francouzský výtvarník a novodobý zastánce tintinovské „čisté linky“ Turk (vlastním jménem Philippe Liégeois) a belgický scenárista Bob de Groot spojili své síly již na počátku 70. let minulého století v komiksu Robin Dubois, ale opravdového úspěchu dosáhli až s komiksem Léonard, který vycházel též v legendárním časopise Pif, jenž je dobře znám i u nás.

Scénář
Bob De Groot
Art
Turk
Obálka
Turk
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Ondřej Müller
Žánry
dětský, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7447-232-9 (Cooboo (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
149 Kč
Originál
Léonard 5: Génie à toute heure ()
  • faster86
    první setkání s leonardem, na záchod na 2 posezení po 10 minutách dobrý. Jako jo, vymyšlené to má autor dobře, ale nějak mě to neoslovilo.
  • kaylin
    "Leonardo" není komiks, který se snaží někoho napodobovat. Je to komiks, který má svůj vlastní život, svůj vlastní styl. To, že zde najdete různé prvky jiných humorných komiksů, je celkem logické, protože zde vystupují celkem archetypální postavy. Ňouma a ještě větší ňouma, který si myslí, že je génius, hodný, i když tupý, a geniální, i když trochu špatným směrem. Roztržitost, proti naprosté nešikovnosti až neschopnosti. Tohle najdete ve většině grotesek, a že je "Leonardo" místy opravdu klasickou kreslenou groteskou. Sakra, vždyť kolik učňů by opravdu přežilo ránu z pušky rovnou do obličeje? A pořád je to sranda. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/11/367-leonardo-5-genius-pro-kazdou.html
  • Kabukiman
    Leonardo: Učedníku, musím po pravdě konstatovat, že jsem ten nejlepší...
    Učedník: Maličko se mi zdá, že tohle neslyším prvně...
    TLeonardo: Tak fundamentální pravdy stojí za to opakovat. I kdyby měla utrpět moje skromnost...
    Učedník:a už toho utrpěla...

    Leonardo: ...Nezapřu, že maličko žárlím na všechnu tu slávu, co vás čeká, ale stanete se nejrychlejším člověkem světa! Připouštím, že kdyby ta věc nebyla tak nebezpečná, rád bych pilotoval osobně!

    Leonardo je mix Václava Klause, Járy Cimrmana a Josefa Mengeleho. Sadistický sebestředný vynálezce opět nemilosrdně týrá svého učedníka na mnoho způsobů a tentokrát je ještě vtipnější, než v předchozích albech. Tenhle komiks ve vás zaručeně probudí toho dlouho potlačovaného sadistu, kterého se snažíte tak pracně před světem ukrývat!
  • sedw
    Z prvních pěti alb dle mého názoru rozhodně to nejlepší. Oproti minulému albu výrazně stoupla kvalita delších příběhů, které mi přišly nejen nápaditější a tématicky zajímavější, ale i výrazně vtipnější. Matně přemýšlím nad nějakým slabším kusem, ale nemohu si žádný vybavit. Rozhodně doporučuji!