Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Goon, mafiánská mlátička ve službách dona Labraziho společně se svým nerozlučným parťákem Frankym zatápí konkurenčnímu gangu plnému zombií, který má pod palcem tajemný kněz. A pokud si Goon s Frankym v něčem vyloženě libují, pak je to právě zabíjení nemrtvých. Brutální kolotoč plný násilí, hrubozrnného humoru a popkulturních odkazů. Coppolův Kmotr zamořen monstry a přízraky. Lepší než kudlou do oka.

Ten beze jména, páter monster, přišel před lety do města a založil gang mrtvých. Ani s nekonečnými rezervami vojáků nedokázal rozšířit svůj vliv na oblast ovládanou bossem Labraziem a jeho neporazitelným vymahačem, Goonem. Jestliže páter objeví Goonovo nejukrývanější tajemství, rovnováha sil se asi nejspíš navždy změní! A můžete se vsadit, že překročí-li Goon hranice Lonely Street nevzejde z toho nic než utrpení.

Obsahuje sešity série The Goon #1-4 (říjen 2002 - duben 2003) a The Goon Color Special #1

Scénář
Eric Powell
Art
Eric Powell
Obálka
Eric Powell
Překlad
Václav Dort, Martin Trojan
Redakce
Marek Barányi (Keram)
Žánry
akční, horor, humorný
ISBN/ISSN
978-80-86839-65-3 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
525 g
Stran
144
Cena
499 Kč
Originál
The Goon #01: Nothin' But Misery (Dark Horse Comics, 2011)
  • perak
    perak24.1.2023 06:56Goon #01: Nic než utrpení
    Moc jsem od Goona nečekal, většinou mne komiksy z kategorie humorných zklamou, ale tentokráte mne to opravdu pobavilo. I když je to jen útržkovitý začátek, tak mne kniha zaujala, byla zábavná a vtipná, plná nápadů a hlášek, které jsem si vychutnával. A přitom občas z toho vykoukne i hlubší myšlenka. Zatím to bylo hodně útržkovité s hodně postavami, kde jsem se trošku už ztrácel. S tím by asi celá série nevystačila, doufám v nějaký ucelenější příběh. Třešničkou na dortu pak byly komerční přestávky.
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 12:01Goon #01: Nic než utrpení
    ,,Von...žere toho mrtvýho chlápka zaživa? Myslím... zaživa... mrtvýho... no, dyť víš, jak to myslim." ,,Vim. a jo, přesně to dělá" ,,Fajn... ech... sakra! Nic tak nechutnýho sem neviděl vod tý doby... vod... nic tak nechutnýho sem prostě nikdy neviděl!"
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš8.2.2021 20:37Goon #01: Nic než utrpení
    První pořádné příběhy s Goonem, o level výš než "nultý" díl. Stačí přijmout premisu, že se tu může stát prostě úplně cokoliv a pak si jen užívat. Kresba je už taky o kousek lepší.
  • karl173
    karl173 mecenáš19.4.2020 21:29Goon #01: Nic než utrpení
    Nultý díl mne mile překvapil a tak jsem se s chutí pustil do dalšího. Ten mi přišel jako takový malý úkrok do strany. Příběhově se to moc neposouvá a většina obsahu si je poměrně podobná. Na druhou stranu pomohlo mi to, abych se do světa Goona více dostal a tak jsem se vlastně opět dobře bavil. Jen už jsem nebyl tak překvapený. Takže, byť je to trochu slabší, jako rozjezd je to stále dobré. Slabší 4*
  • mearez
    mearez18.3.2018 08:09Goon #01: Nic než utrpení
    Takže. Tomuhle komiksu jsem nevěřil, přece jenom, komentáře o kuřatech a zombících pode mnou mě málem odradily, ale naštěstí jsem si to přečetl. A musim říct, že je to jedna z nejlepších komiksových sérií, na které jsem za poslední dobu narazil. Je to šílený, je to hororový a je to hlavně strašně super. Taky je nutno zmínit, že s jedná o komiks, u kterýho jsem se zasmál, a to se fakt nestává. Chci víc Goona! 5*
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš23.10.2017 15:47Goon #01: Nic než utrpení
    Na prvýkrát ma Goon až tak nechytil, ale postupne som sa k tejto knihe po čase viackrát vrátil a dobre som sa bavil. Preto zvyšujem hodnotenie a po počiatočnej nedôvere som si objednal ďalší diel a dosť sa teším :)
  • trudoš
    trudoš editor20.6.2017 06:04Goon #01: Nic než utrpení
    První Goon je bezesporu zábavnou pohádkou o gangsterech a zombiích. Jenže prozatím funguje jen v rovině situační komiky a širší náhled na univerzum zaniká v přehršli nápadů, které jsem se jako čtenář snažil marně někam zařadit a vůbec netušil jak. Problém mi dělali hlavně záporáci, ve kterých jsem se drobet ztrácel, a podobně i náznaky událostí příštích, jež mají dát jednání hrdinů vyšší smysl. Proto je dobré přistoupit k vyprávění Erica Powella s otevřenou myslí, kdy si člověk užívá samotné postavy a nesnaží se za každou cenu porozumět, co s čím jak souvisí. A v tomhle směru funguje komiks skvěle, hlavně stran vtipných průpovídek, protože Goon a Franky jsou jednoduše boží figury. Přičemž když budete chtít, v jejich kydlení nemrtvých najdete jistě i nějaké hlubší intelektuální poselství. Jako třeba, že mrtvoláci huhlají moc nahlas, nebo že mozky cizích lidí se prostě nejedí. Celek pak korunuje naprosto dokonalá výtvarná stránka, která autora představuje jako skutečného mistra oboru.
  • 3DD!3
    3DD!318.7.2016 09:44Goon #01: Nic než utrpení
    Prohláškované, skvěle nakreslené jednohubky s často netradiční dějovou linií, převracející klišé na ruby a zpět. Goon je tajemnem opředená postava a Powell prozatím nemá zájem cokoliv vysvětlovat. I když i na to podle mě dojde. Má to fajn kamarádskou atmosféru. Příjemně strávený čas.
  • Kapis
    Kapis mecenáš15.3.2016 12:53Goon #01: Nic než utrpení
    Tak jsem si taky konečně pořídil první tři díly, abych věděl o co jde, a ať mi tu moc neujede vlak - a jsem docela mile překvapen a po dlouhé době jsem si četl i v posteli před otčenášem a spinkáním. Je nutno říci, že pan Powell je mistrovský kreslíř, je to radost se v tom hrabat. Úžasná noirová kresba k takové ztřeštěné grotesce, to se jen tak nevidí. Tužkou kreslená pasáž zcela famózní. Kulisy, ve kterých se to odehrává jsou velice sympatické a nad různými bestiálními příšerami se nikdo nepozastavuje - a ta městská pozadí, to je lahůdka. Formát i výprava knihy klasicky na vysoké úrovni, i když mě tradičně sral ten použitý jazyk, který nemohu s klidným srdcem vodkejvat, ale to je jak Dorty na stěnu házet. Ve finále mne to až nečekaně bavilo a docela se těším, co bude dál. Jo a i hřbety těch třech dílů vedle sebe jsou okulahodící.

    P.S.: úplně jsem zapomněl, jak jsme tu před lety řešili, že byl chudák Hellboy nechutně a určitě ilegálně zneužit k politické agitce k podpoře toho rakouského ....... ech, mám takové krásné slovní spojení, co rád používám, ale nebudu tu už vířit vášně;) Jo, ty komenty po letech, to musím Zackovi kvitovat, že to funguje tak jak to funguje.
  • S4TW
    S4TW4.3.2016 20:36Goon #01: Nic než utrpení
    Tohle je především velmi zajímavé dílo, ve kterém se míchá hned několik žánru. Nejvýraznější jsou horror, gangsterka, komedie a fantasy. Je to komiks, který staví hodně na odkazech na různé filmy, písničky a vůbec populární kulturu (ovšem často vám může unikat pointa, neboť se jedná především o věci populární v USA – to nám částečně pomáhají řešit odkazy od CC, za což chválím). Goon je především řízek, který se s ničím a s nikým nepáře a když má aspoň malou záminku, tak mu rozbije držku, pak prohodí nějaký ten vtip a zase jede na novo. Skvěle mu sekunduje jeho společník Franky, který se mi možná líbil víc než samotný Goon. V podstatě všechny postavy se tu povedli, jsou zábavné, originální a na nich především tento komiks staví. Jednotlivé kapitoly na sebe navazují spíše vzdáleně, což mi možná malinko překáželo, jelikož zde není jeden ucelenější příběh. Všechny příběhy jsou v podstatě o jednom a tom samém, pokaždé tu je nějaký záhadný hajzl, kterého pak Goon zrube. Jako takový doplněk tu fungují vtipné parodie na reklamy. Musím uznat, že kresba je opravdu skvělá. Powellovi se povedlo vytvořit takový zajímavý guláš všemožných žánrů a spojit to do jednoho originálního světa plného zombie, vlkodlaků, kouzelníků, člověkoryb, atd. Určitě je to originální a zábavné, ale tak nějak jsem se v tom zatím úplně nenašel, zase tak vtipné to není, zase tak hororové to není, zase tak drsné to není a I tomu výslednému mixu prostě něco chybělo… snad mi rozumíte. Jednoduše musím přiznat, že jsem se bavil méně, než jsem čekal. Ovšem věřím, že kdyby tu byl jeden ucelený příběh, tak by to mohlo fungovat lépe.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1016.12.2015 17:18Goon #01: Nic než utrpení
    Kdo hledá nenáročný, vtipný a hlavně zábavný comics, měl by určitě sáhnout po Goonovi! K veliké porci zábavy dostanete jako bonus jednoduše skvělou kresbu.
  • jirin
    jirin19.10.2015 22:58Goon #01: Nic než utrpení
    Komiks kde vytvarná stránka je o několik řádů výše než scénář. Pro mě je důležitější scénář a tady v podstatě ani není, je to povídkové ne na sebe moc navazující. To že to je trochu tupý, hlavně různé obludy zrůdy, to bych celkem pochopil. Ale ta dějová linka stojí opravdu zaprd. Stejně zaprd stojí nějkteré přisprostlé a úchylné věci. Trochu v hlavě mi v podstatě zůstala jen vánoční příhoda a i na tu si po týdnu od přečtení stěží vzpomínám. Nicméně ta kresba je fakt pecka, ať už samotný Goon nebo ještě lepší je Franky. Zkrátka kresba to zachraňuje od odpadu. Zajímavé jsou i reklamy, ač ne vždy vtipné a ke konci akorát nechutné sprosté.
  • kadas97
    kadas976.10.2015 14:00Goon #01: Nic než utrpení
    Veselá jednohubka, ktorú som kúpil ako darček kamarátovi a po ceste z Prahy mu ju prečítal. Najviac pobavia vsunuté reklamné prestávky, ktoré sa v knihách len tak nevidia. Goon je vtipný drsňák, ktorý rieši všetko ranou na čelusť, ale nie je to presne to čo hľadám a tak knihu s pokojným svedomím darujem.
  • Bubsy
    Bubsy26.3.2015 16:43Goon #01: Nic než utrpení
    Skvělá oddychovka, která mi humorem a atmosférou hodně připomněla čarodějnický díly Simpsonů. Zábavnej a ulítlej humor, který Eric Powell dokáže podpořit parádní kresbou. Jinak maximální spokojenost s technickým provedením knihy, který je super.
  • Lenny
    Lenny mecenáš7.3.2015 14:44Goon #01: Nic než utrpení
    Dal jsem si po delší době oba Goony. Zatímco dvojka se pořád slušně drží, jednička mě na druhé přečtení už tolik nebavila. Co si budem povídat, děj tu takřka není a knížka je hlavně úvodem do šíleného světa Erica Powella, kde se potkávají (a mlátí) gangsteři, zombíci nebo vodní příšery a solouží se s gumovými kuřaty. Když už to člověk všechno zná a ví co čekat, prvnotní nadšení z něčeho nového chybí a zůstává "jen" slušná zábava.
  • koudy
    koudy mecenáš17.8.2014 12:51Goon #01: Nic než utrpení
    Mě až zas tak nevyvážené jednotlivé příběhy nepřišli. I když ten hlavní je opravdu o "stupínek" lepší než ty ostatní, ale zrovna třeba u Vánočního příběhu jsem se bavil... Například jsem v něm konečně zjistil, proč jsem nikdy nedostal nic od Santy. (stejně jako Frank)
    Když se řekne zombie, tak alespoň mě napadne, šourající se hora masa, ne sborový zpěv, ale právě taková vybočení z "normálu" jsou hodně vtipná ;)
    Ke kresbě nemám žádnou připomínku i když si občas pomůže postavou ve stínu, aby ji nemusel kreslit celou, ale nakreslit tunového vlka krčícího se za stromem tak aby vypadal jako zpráskaná čivava, to taky každý nedokáže...
  • Schramm
    Schramm7.7.2014 09:06Goon #01: Nic než utrpení
    Příjemná jednohubka s příběhy nevyrovnané úrovně (hlavní příběh dobrý, kratší vycpávky jedním okem tam, druhým ven), které drží sympatické postavy Goona a Frankyho a hlavně peckovní kresba.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa17.2.2014 12:52Goon #01: Nic než utrpení
    Na zombíky si nepotrpím, ale přesto mě GOON dostal. Vtipnej, překvapující, dobře nakreslenej i poutavej. Do druhýho dílu jdu určitě, snad mi ozřejmí, jak se měl Goon zamlada, což v tomhle díle bylo jen lehce nastíněno a vypadá to lákavě!
  • sedw
    sedw5.10.2013 22:27Goon #01: Nic než utrpení
    Naprosto unikátní komiks, který rozhodně nesedne každému. Sám jsem dlouho nevěděl, jestli se mi vlastně líbí, či ne. Příběhy v tomto svazku jsou dle mého názoru dosti nevyvážené (příběh s Krkavcem mi sedl po všech stránkách, Vánoční příběh mi přišel naprosto o ničem). Ani po přečtení prvního dílu jsem nevěděl, jak tuto sérii brát, naštěstí u nás již vyšel druhý díl, který u mě zabodoval na plné čáře. Původně jsem tomuto svazku chtěl dát 3*, po přečtení druhého dílu však začnou věci zapadat a proto musím za 4.
  • kaylin
    kaylin30.8.2013 09:34Goon #01: Nic než utrpení
    Powellovy příběhy jsou plné černého humoru, situační i konverzační komiky, ale nechybí drsná mluva, stejně jako drsné jednání. Goon je vlastně tak trochu Hellboyem, který si bere ještě méně servítek a jeho metody jsou ještě méně ortodoxní. Co musím vyzdvihnout, to jsou stránky, na kterých jsou fiktivní reklamy nebo fiktivní upoutávky. Eric Powell se na nich vyřádil. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/08/258-goon-1-nic-nez-utrpeni-85.html
  • Fry
    Fry admin8.5.2013 19:02Goon #01: Nic než utrpení
    Comics centrum chce vydávat Goona!?! No to snad ne, vždyť se nedočkáme dalšího dílu, ale co, pořídím si ho. A sakra, oni ho vydávají jen u sebe na prodejně - kašlu na to. No, a půl rok uletěl a Goon se dá sehnat všude - docela fór ne?

    No a teď ke složení knihy. Hned na začátek musím říct, že je fajn, že v první knize nejsou ještě sešity od Dark Horse, ale ještě starší od Albatrosu, protože k nim, by se asi člověk těžko dostával. No, "Plolog" - moc nezaujal, spíše jen nastínil, že si Goon opravdu nebere servítky. První kapitola nás zavede na stopu jedné staré legendy o prokletém domu, následně v druhé kapitole (také vás štve, že ty kapitoly nemají jména :D) se "Páter monster" rozhodne zjistit, kdo opravdu ovládá toto město, pak v třetí kapitolce (Šokující odhalení Krkavce) - podle mě nejlepší kapitole nám Krkavec objasní, co se kdysi stalo a jak potkal Pátera. No, v čtvrté kapitole - Veselé vánoční hody: nám zlí skřetí ukáží, že neumí poslouchat a na závěr v páté kapitole si zakouzlíme s Goonem, Frankym, kouzelníkem a párečkem Harpyjí!

    No, jako začáteční kousek, si myslím, že je to celkem povedené, ale tuším, že to bude ještě lepší, a proto dám zasloužené 3*.
  • Filip123
    Filip123 mecenáš1.4.2013 00:10Goon #01: Nic než utrpení
    Tak tahle nálož zombí a humor se mi moc líbila nemá to chybu no reklamní pauzy no souprava na lobotomii billy fakt mazec doufám že se série rozroste
  • krvinka56
    krvinka5613.3.2013 14:11Goon #01: Nic než utrpení
    Jo novinka která hned zaujme. Hlavně suprovou kresbou která se náramně k tomuto příběhu hodí. Někdy sou zde opravdu šílené nápady a hlavní hrdinové sou fakt super. Barvy má tento komiks tak akorát vůbec neruší naopak skvěle dotváří atmosféru příběhu.
    Asi nejzábavnějšími momenty sou poněkud úchylné reklamy ty opravdu pobaví. Je vidět že autor má naprosto perfektní fantazii a nápady nešetří. Nejlepší postavou je asi ta živá zombi. A nejlepší příběh je ten vánoční. Takhle si představuji Santu.

    CC po delší době sáhl po zajímavé a originální sérii která bude dělat dobrou společnost Vráně ,Hellboyovi ,Sin City a 300.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.2.2013 13:34Goon #01: Nic než utrpení
    Kašlete na politiku, nadávání na pana knížete v souvislosti s tím, že to vyhrál ten demagog, lhář a zločinec je skutečně to pravé "Nic než utrpení". Já se budu věnovat radši komiksu:-)

    Předmluvy skoro nikdy nečtu, komiksové předmluvy jsou další z kategorie "nic než utrpení", ale tentokrát jsem se nějak začetl a ejhle... někdo zmiňuje Monty Python. Začínám být napjatý, protože na tohle rozhodně sylším. I když jakékoli srovnávání a snaha se jim rovnat je předem odsouzená k neúspěchu, inspirace jimi a záliba v nich je vždy známka rozhodně velmi dobrého vkusu. Hned po prvních stránkách jsem pak skutečně překvapen svérázným a ztřeštěně absurdním humorem, který mě baví. Žádná křečovitá snaha být za každou cenu vtipný, což zažívám u mnoha komiksů. A seká se to jedno za druhým jak v bláznivé americké komedii ala Bláznivá střela, hláška následuje gag, gag hlášku... okolní svět plný zombií pak slouží jen jako taková roztomilá kulisa. Ale dokáže být i hororová, opravdu zvláštní komiks. Jsem zvědavej, zdali se někdy dočkáme pokračování.

    Celkový dojem: 80%
  • erik
    erik14.1.2013 14:12Goon #01: Nic než utrpení
    Na Goona som sa tešil, hoci som o ňom moc nevedel. Myslím, že jeho existenciu som zaregistroval v nejakej publicistike v magazíne Crew2. Po pomerne nepríjemných klikaniach a registráciách na stránke vydavateľa (namiesto príjemných návštev kníhkupectiev) a putovaní na druhý koniec Bratislavy do výdajného miesta sa mi podarilo získať jeden exemplár tohto debutu a dozvedel som sa, že:

    Kniha je pomerne útla, na to, koľko stojí, ale kto by si nezvykol.
    Goon je značne Hellboyovsky umlátený komiks (využívanie amuletov, vo vianočnom špeciále sa dokonca odohrá typicky hellboyovská záverečná bitka, ktorú vyrieši niekto iný).
    Goon je infantilne zábavný, čo som s potešením kvitoval celý čas (westernové nábory novej pracovnej sily, pojedač mŕtvych, sci-fi román na troch stranách, tuleň jasnovidec a reklamy vôbec...).

    Hoci je to príjemne farebná záležitosť, z niektorých momentov som mal dojem, že kresbe by pristalo čiernobiele ošatenie (napr. záber na dom, v ktorom straší) a kdesi na webe som sa následne dočítal, že pôvodne to aj v čb bolo. Hm. Krásne to vidieť pri Krkavcovom životnom príbehu a jeho poslednom boji (posledná strana). To sú vizuálne najsilnejšie momenty (a zároveň je to aj najlepší príbeh v knihe), ale nebojte sa, kresba je vydarená ako celok.

    Páčilo sa mi, že i keď ide o útržkovité poviedky, malo to celé v pozadí náznak širšieho deja, ktorý nabáda na kúpu pokračovania.

    Výborný monštruózny komiks, akých je vždy akútny nedostatok.
  • Luigi
    Luigi13.1.2013 11:14Goon #01: Nic než utrpení
    Kresba mi opravdu sedla. Dva chlápci co kosí zombíky, koho by tohle mohlo nezaujmout? Reklamy mi nijak zvlášť nevadily. Celkový dojem...nádhera!! Doufám, že pokračováni vyjde brzy.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš31.12.2012 19:39Goon #01: Nic než utrpení
    Dokonala kresba, kvalitné aj lacné vtipy. Scenár uleteny ale v prospech skvelej atmosfery, kde človek nikdy nevie čo bude ďalej a vždy ma prednost zabava pred logikou. Dávam 4 hviezdičky len preto, lebo toto bol môj najočakávanejší komiks roku a občas ma proste vtip nezasiahol, co zamrzi, kedze mám pocit že na nich to Goon celé stavia. Kresba vsak boduje vo vsetkych smeroch a buddy atmosfera je bechybna.
  • Light
    Light13.12.2012 21:48Goon #01: Nic než utrpení
    Velká krása. Jenom ať to má pokračování, nechci 32651. sérii od Comics centra, která to zapíchla po prvním díle.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš3.12.2012 11:32Goon #01: Nic než utrpení
    Zábavná jednohubka, pročež potěší si tenhle "žánr" jednou dát bez přítomnosti monopolisty CZ trhu Gartha Ennise.
  • Hulik
    Hulik20.11.2012 12:38Goon #01: Nic než utrpení
    Za 5*,hlavně ať na další díl nečekáme rok.
    P.S..Reklamy mi nevadily,právě naopak;-).
  • matrosh
    matrosh9.11.2012 00:31Goon #01: Nic než utrpení
    Goon je už teď pro mě komiksovým počinem roku (jedinou potencionální hrozbou je Blacksad, ale ten u nás už vyšel). Není to jenom kvůli zvrhlému humoru, který nepostrádá značnou dávku inteligence a postmodernímu příběhu plného popkulturních odkazů. Je to u kvůli Powellově dokonalé kresbě, která v sobě spojuje výtvarný design filmových plakátů klasických hollywoodských filmů, kouzlo béčkových hororů a gangsterek, disneyovskou vstřícnost a temnotu animáků Tima Burtona. Možná jsem trochu zaujatý, protože mám na poličce kompletní originál, ale věřte mi, že to nejlepší vás teprve čeká. Goon ma na kontě 5 eisnerových cen, takže pokud nevěříte mě, zkuste věřit jim. Jak už bylo řečeno někde jinde, „tento komiks je větší vzrůšo než soulož s levnou šlapkou na motorovém člunu, řízeným šimpanzem na cracku.“

    PS: Goon vycházel u nezavislých, do stáje Dark Horsu byl přijat právě na základě své podobnosti s Hellboyem. Fiktivní reklamy jsou super a superhrdinové jsou pro děti (kromě těch od Moora) :P

  • Kaluž
    Kaluž mecenáš5.11.2012 19:03Goon #01: Nic než utrpení
    „Nikdo neočekává španělskou inkvizici!“ (a teď jste všichni v hajzlu)

    Příjemná blbinka na jeden zátah. Podobnost s Hellboyem čistě náhodná - Goon, těžkotonážní mafiánský řízek, se při řešení sporů s rybolidmi, vánočními zmrdoskřety nebo zombíky neupejpá a ukončuje je s razancí rudého kolegy ze společné komiksové stáje. Goona během vybírání výpalného a čištění teritorií doprovází parťák Franky, o kterém jsem se původně domníval, že je onen titulní hrdina. Přijde mi z té dvojice podstatně výraznější a na přebalu knihy vidím možnou souvislost s óčky ve slově Goon a Frankyho prázdnýma kukadlama. Humory jsou z ranku lacinějších, občas se ale Powellovi povede uhodit zombií o rakvičku a koutky vystřelí nahoru (vidlácká scénka „Tatí! Hrál sem si u potoku a kous mě chřestíš“, kruté Frankyho mučení kouzelníkovými asistentkami, závěrečná „chloupá fjedecko fantastická pofídka“). Fiktivní reklamní inzeráty jsou pak vyloženě otravné (a ani největší hrdina zlatého věku komiksu to svým zvoláním „Vykuřte mi moje velký atomový péro, vy zkurvený komoušský buzeranti!“ nezachrání).
    Tím nejvydařenějším je ovšem Powellova kresba. Karikaturní nádech, roztomile hnusná monstra, občasné střídání stylů (anilinkové obálky, Krkavcův flashback v tužce) a syté barvy (s nadvládou "hororově" zelené) jsou slizkou pochoutkou pro čtenářovo oko.
    Trošku zbytečné mi přijdou české vysvětlivky k použitým citacím. Kdo ví, která bije, potutelně se usmívá pod vousy, ostatním to ale na významu většinou nepřidá. A nepotěšilo mě, že se Comics Centrum stále zuby nehty drží toho nestandardního miniformátu (ke klasickému americkému sešitu to má sakra daleko). Takové luxusní vydání v pevné vazbě a kvalitním křídovém papíru by si zasloužilo mnohem větší rozměry.
    Snad se Goon na českém trhu dočká přijetí a CC v dohledné době vydá pokračování. Docela by mě totiž zajímalo, proč má Frankyho stará pokaždé ksicht mimo záběr a jak to dopadlo s Krkavcem.
4768283
  • Bob
    Bob17.1.2013 20:17Goon #01: Nic než utrpení
    Já Goona koupil na kupkomiks.cz , takže CC shopu se jde vyhnout. Rozhodnutí jej koupit jsem udělal až po ujištění, že jde o krátké příběhy, nikoli o příběh na pokračování. Protože žádný takový už od CC kupovat nezačnu. K čemu mi jsou dva díly Parchantů nebo Zámku a klíče?
  • Kapis
    Kapis mecenáš16.1.2013 22:40Goon #01: Nic než utrpení
    brkowycz: no ty pyčo, tak má srandovní recese se nečekaně mění v krutou realitu, no tak to je konec. Komedyje vrcholí. Doufám, že příští rok uslyšíme novoroční projev od dcery SSmana pěkně v rodné němčině. A bezobsažnost nenaplněných slibů bude o to víc bušit do hlupých mladých mádlovců, přesvědč babu i dědu, no ty pyčo.......
  • brkowycz
  • Kapis
    Kapis mecenáš16.1.2013 14:42Goon #01: Nic než utrpení
    počkej, počkej, pevně doufám, že snad Hellboy také "nevolí Karla"? :-D
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš16.1.2013 13:08Goon #01: Nic než utrpení
    Kapis, brkowycz: Je to věčná bolest. A pravda je, že kdybych nesledoval, kdy co výjde, vůbec by mne nenapadlo hledat nějaký e-shop CC. Tuhle strategii moc nechápu, ale vlastně je mi šuma fuk. Už dávno jsem se soustředil pouze na jednu jedinou sérii od CC a to je Hellboy + nějaké jednodílné knihy, které občas vyjdou. Rád bych koupil třeba Goona nebo Lock and Key, ale nemám nervy se tím zabývat a čekat, jestli série přežije první nebo druhý díl. Raději půjdu do originálu, když to budu moc chtit... Možná se to změní, když teď udělali z Hellboye politického aktivistu, co na to asi říkají u Dark Horse :-D
  • brkowycz
    brkowycz16.1.2013 12:50Goon #01: Nic než utrpení
    Kapis: CC zřejmě usoudilo, že svojí fanoškovskou základnu už mají, víc lidí stejně nedostanou, tak se rozhodli vydávat komiksy jen pro lidi, který baví čekat na pokračování komiksu, který to nakladatelství označí jako "úspěný titul" dva roky. Čekám, že budou za chvilku každému svému zákazníkovi posílat osobní dopis, kde bude napsáno, že zrekonstruovali další velevzácný veletitul, a že se má neprodleně dostavit do Prahy do jejich kanceláře a vydaný komiks zakoupit.
  • Kapis
    Kapis mecenáš16.1.2013 10:18Goon #01: Nic než utrpení
    jj, chudák Dort, nikdo těm komiksům krom něj v republice nerozumí a ještě převracíme v ruce každou korunu, hajzli!! K "nápadu" prodávat pouze přes stránky CC se radši nevyjadřuju. Sice spatřuju ten záměr asi v úspoře za distributory, ale jak to není na očích v knihkupectvích, taxe to podle mého tolik nedostane mezi lidi. Holt každý to tolik na netu nesleduje co vychází.
  • erik
    erik16.1.2013 07:13Goon #01: Nic než utrpení
    K tej cene. Vzhľadom na spôsob distribúcie do nej mám na faktúre započítanú aj tú "skvelú" dodávku na Slovensko, čo činilo:
    Kniha: 398,17 KČ
    Dopravné a balné: 79,00 KČ
    Transakčný poplatok: 15,13 KČ
    Spolu: 493,00 KČ, v nejakom kurze mi vydajné miesto napočítalo devätnásť päťdesiatčosi EUR a to je dosť.
  • Hulik
    Hulik15.1.2013 18:03Goon #01: Nic než utrpení
    Andre:Oficiální cena je 399,-,v předprodeji byla za 359,- a po předprodeji zase 399,-.Cenu 599,-zmínil Dort jen s povzdechem na to že si lidi stěžovali na jen 10% slevu v předprodeji oproti obvyklým 40% a nakonec ji uvedli i na eshopu.Ale za tuto cenu ji vůbec neprodávali a ani není na obalu knihy,jak u nich bylo zvykem.
    Citace Dorta:"Ach jo, tak kniha stojí 599 a je na ní předobjednávková sleva 40%. Sláva. Zaplatíte za ní pořád stejných 359 Kč."
  • andre
    andre mecenáš15.1.2013 15:23Goon #01: Nic než utrpení
    Kapis: Ono je to s tou cenou matoucí. Ona je sice oficiální 599,-, ale nikde jinde než na CC stránkách to nekoupíš (pokus pana Dorta). Tam to stojí necelých 400,-. Na těch stránkách je sleva o něco menší než je marže pro normálního prodejce.
  • Hulik
    Hulik15.1.2013 08:36Goon #01: Nic než utrpení
    Ne,stojí 4 kila...
  • Kapis
    Kapis mecenáš15.1.2013 07:48Goon #01: Nic než utrpení
    Ty vole, to jsem si až teď všimnul, ono to stojí 6 kil ????? 144 stran??
Četl/a (159)
123peta, 2scha, 3DD!3, 81splinter, adevr, AlmightyMates , alois13, anka, Askalon, BadBoy, batoo, ben_bella, bierce, binnmode, borknagar1, calvin10, Černá Krysa, charvos, chcita, cobe, Covenant, cyboy, dajik, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Django, Draco nobilis, duri, emanek, erik, Faix, farnhajt, figis, filemon, Filip123, filmator, Finvarra, Fives, flipflop, flynander, foudy, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, GCRyan, Georgíno J., guseppe, Hades, Hanussen, hromotlk, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, James, japes, jardoom, Jimbeam90, jindroush, jiskra, Joker189, Joshua_T, Kaaos, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, Khagrael, Killingjoke, Kocour, Kokuun, Komediant1842, koudak89, koudy, Lachvos, Librarian, Light, Lobok257, Loks19, LookAss, lopik, Lord Baltimore, luky.kuky10, Mamut12, marek zigmund stanko, mart.in, mearez, Mercurio, mgeralt, misa, MisaSutcliff, mozzu, Mrtvejbazen, mstefl, mutattoo, namdnas, NecRoman, nejakdivne, Noci, oleav, Olesh, Onkel 1928, Ozymandias, Paldini, parado, pearlxjam, pechna, perak, Petrisko911 , Pizza Guy, plema, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, rajot, RaptoR, Rezet, robertsedmik, rockyt, RudyRod, S4TW, Saint of Killers, Schramm, sedw, SHORTY, Shpeckk, Sikk, start05, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tiba, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, Vojtěch 393, VXP, Walome, Zavulon, zbynek, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(291)
123peta, 2scha, 665+1, 7eleven, 81splinter, 8602, adam.ra, adevr, ajinak, Alfi, AlmightyMates , alois13, andik007, anka, Ashek, Askalon, Azbest, BadBoy, Baffman, batoo, bboorreekk, BeeSee, binnmode, blackJag, Blair, bmc75, Bob, borknagar1, bourgeois, Bubsy, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, calviti, Cassidy, Černá Krysa, chcita, cobe, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, D.K.Logic, daniel.cermak, Darker, davidek, Davidos402, DAxik, Deckard, DEmnoG, disclose, Django, doophy, Draco nobilis, duri, dvoracekpetr1, ebbe_voe, Einstain666 , emanek, erik, farnhajt, faster86, felis, fifas, figis, filemon, Filip123, filosh, Fives, flipflop, Fox01, Fr3d_K, Fry, Galupus, GCRyan, Georgíno J., gezic, Glumal, gongon44, goodspeed, Greyman, grinder, gumidekmedvidek, guseppe, Hades, Hamichal, Hanussen, hawkzn, Hebled, herbert, Holmwood, Honzin, hromotlk, Hulik, hyba1991, hypermlok, Indy, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, Jak, James, jardoom, Jimbeam90, jindroush, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, Johnny Sasaki, Joker189, jones1240, Joshua_T, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, keNNoslaw, Keno, kinobuta, Knuckless, Kocour, Kokuun, Komediant1842, komik.sx, koniklec, koudak89, krvinka56, kucik, Kunden, Lamahe, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, Light, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, lopik, Luigi, luky.kuky10, M4rsellino, maara, macomix, Mamut12, markic, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, matrosh, MB, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, MIKER65, mikina, mikki.maser, Miriyak, misa, MisaSutcliff, Mitak, monty.cl, MP, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, mutattoo, mywiel, namdnas, NecRoman, Netorack, netvor, Nightmare, Noci, noMster, Norri, o2t2, ohromno, okbook, oleav, Olesh, padre_negro, Pafnuc, pajo1919, Paldini, parado, pavel, pearlxjam, pechna, Pepares, peposek, Petrisko911 , Pjenkus, plema, POLAKST, porculan, Poseidon1978, puolpm, Qee, Quintana, Radek Blacksad, RadimNemec, radiohead99, Radkos, raenius, Raijin, rajot, RaptoR, Rety, Ricarderon, Rich, robcornick, robertsedmik, rockyt, RodRoder, RR, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saiffer, Saint of Killers, Saran, Satyricon, Schramm, sedw, SHORTY, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, sleepless, slothest, SmoothNCool, smrtihlav7, Smrťokvítek, Son-Goku, songoku, spot, StanleyHu, start05, strougy, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tiba, timek, Tomasino79, tomasko33, tomastrejbal, Tombal, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, TonyT, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Ukko, Valis, Velkej šéf, vishnar, Vítek, Vojtěch 393, willis, Wiruss, xai, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (15)
barthez, Benji, Braindead, ComicBookGuy, DAN478, deadpool, FatMonster, fusnix, Grebenda, jakouback, lucmartincova, Maty48, MonsterGyre, nx, Zajda
Shání (4)
Al0f0k, FatMonster, husakpetr93, lucmartincova
Nabízí (4)
8602, MB, mearez, raimi