Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Ze stránek Sandmana přichází už v druhém samostatném příběhu jedna z nejoblíbenějších postav: Smrt. Dívka v černém (se slabostí pro Mary Poppinsovou) prochází strašidelným příběhem o hudbě, přátelství, lásce a smrtelnosti.
V příběhu se vrací i postavy z Hry o tebe, které se budou muset vydat na cestu za smrtí a položit si zásadní otázku: pro koho jste ochotni zemřít?

Obsahuje sešity série Death: The Time of Your Life (duben 1996 - červen 1996)

Scénář
Neil Gaiman
Art
Chris Bachalo, Mark Buckingham
Ink
Mark Buckingham, Mark Pennington
Barvy
Matthew Hollingsworth (Matt)
Obálka
David McKean (Dave McKean)
Překlad
Viktor Janiš
Redakce
Richard Podaný
Žánry
městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-117-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
280 g
Stran
96
Cena
249 Kč
Originál
Death: The Time of Your Life (Vertigo (DC Comics), 1997)
  • Norri
    Norri mecenáš26.2.2022 00:41Smrt: Nejlepší čas tvého života
    Zajímavý krátký příběh, ve kterém pěkně graduje napětí. Rozuzlení je zvláštní, ale to až tak nevadí. Spíše mi vadil zbytečně natahovaný konec.
  • Skot
    Skot mecenáš3.4.2021 20:59Smrt: Nejlepší čas tvého života
    Pokračování příběhu Smrti se zaměřením na lesbickou rodinu. Jedná se stále o nadprůměrný komiks, bohužel s trochu obehraným licitováním a výměnami život za život. Kresba nadále velmi dobrá. Čtenář dostává hodně slov a nadprůměrný příběh ale čekal by trochu více, hlavně v závěru.
  • faster86
    Pokračování předešlé knihy. Prijemne čtení. Gaiman je očividně velký fanoušek lesbiček a to v době kdy nebylo moderní kolem sebe máchat tím, že jste gay.
  • Fry
    Fry admin10.5.2018 21:34Smrt: Nejlepší čas tvého života
    Smrt: Nejlepší čas tvého života - V podstatě se jedná o úplně stejně kvalitní kousek jako Smrt: Vysoká cena za život, jen s tím rozdílem, že tady se děj plně věnuje ústředním charakterům z pátého svazku Sandmana - Hazel a Foxglove - které se v předchozí knize pouze mihly. Navíc si příběh už od začátku buduje kvalitní zápletku, která je s lehkostí odkrývána a čtenář si tak na odkrytí celé skládačky bude muset chvíli počkat. Nemůžu tedy říct, že bych nebyl spokojen, ale na pátou hvězdičku by musel celý příběh skončit trochu více epičtěji (ehm) ... Za mě 4*!
  • kaylin
    Líbí se mi, že Gaiman nehrne Smrt zbytečně kupředu, ale nechává ji v pozadí. Ví, že nejsilnější je ten příběh lidský, a v tomhle případě mu to opět zafungovalo. I nové postavy, které se zde objevují, jsou velmi dobré a uvěřitelné. "Smrt: Nejlepší čas tvého života" mě bavilo číst. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/03/1397-smrt-nejlepsi-cas-tveho-zivota-70.html
  • trudoš
    trudoš editor1.1.2016 02:15Smrt: Nejlepší čas tvého života
    Neil Gaiman je génius, jde-li o snovost a poetiku. Je překvapivě srozumitelný, dokáže pracovat s širokou škálou emocí, a přitom stále zůstává obyčejně lidský. Jeho nejsilnější stránkou je schopnost vystihnout dojmy, o kterých normálně ani neuvažujeme, dokud na ně on sám nepoukáže.
    Na štíru už je však s dějovostí, kdy mě z nějakého neznámého důvodu zpravidla vždy nadchne až při druhém čtení. Možná proto, že už znám všechny souvislosti, nebo vím, jaká hra se bude hrát a víc se soustředím na detaily... jednoduše nevím. Ale v jeho případě se mi to stává pravidelně.
    Každopádně komiksová série Smrt je v mnoha ohledech stejně kvalitní jako Sandman, jen jí chybí širší dějový rozsah. I toto album nabízí příjemný a nenáročný příběh s hlubokým podtextem, přesto při srovnáním s prvními Sandmanovkami drobně zaostává.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš21.8.2013 17:32Smrt: Nejlepší čas tvého života
    „...celé umění - možná i celý život - je jen sprejování vlastního jména na zeď v naději, že ho někdo uvidí i po vaší smrti. A děti jsou tu proto, aby na vás někdo vzpomínal, až tu nebudete.“ (ten Gaiman má zase recht)

    Jak píše pan prezident pode mnou, je to trošku vyčpělé. Nejvíce se mi zamlouval první sešit - Foxglove je na propagačním turné, povídá si se svým agentem, pohodové dialogy, žádná omáčka okolo. No a pak se do toho začne míchat ta teatrální brunetka s ankhem na krku a děj víceméně zabředne do stereotypu - postavy sní/halucinují a řeší věčné otázky života a smrti. Líbila se mi postava "nezúčastněného pozorovatele" Vita, budhistického supermodela. Zdánlivě bezvýznamný človíček do počtu, aby řeč nestála, funguje jako exemplární příklad nekonečné nicoty a mrhání času (je to Gaiman?). Nakreslené je to pěkně, Bachalo s Buckinghamem sladili styl, takže jednoho od druhého rozeznáte jen stěží. Šílená vize smrti od Sienkiewicze potěšila oko a rozdrásala duši.
  • mart.in
    mart.in mecenáš20.12.2012 19:12Smrt: Nejlepší čas tvého života
    Po prolistování jsem měl z množství textu trochu obavy, ale nakonec to šlo. Není to nic, co by člověka posadilo, nebo měl potřebu se k tomu nějak brzo vrátit, ale špatné to vůbec není. Příjemný příběh o smrti, kresba povedená.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.12.2012 19:21Smrt: Nejlepší čas tvého života
    Pro mě celkem veliké zklamání. Jak říká erik - velmi ukecaný komiks s intimní zápletkou. Nic, co by mi mělo vadit. Jenže celý příběh je neuvěřitelná nuda, skutečně jsem byl rád, když jsem se dočetl na poslední stránku. Snad některé myšlenky a momenty nejsou vysloveně špatné, to vůbec nechci tvrdit opak. Takové to typické gaimanovské "musíme se tvářit vážně a hluboce" se tady rozplývá v takovou nudící břečku. Možná jsem moc přísný, ale tentokrát mi Gaiman fakt nesedl.

    Celkový dojem: 40%
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš5.12.2012 21:08Smrt: Nejlepší čas tvého života
    Poměrně komorní příběh o smrti s atmosferickou kresbou. Setkáváme se tu s našimi oblíbenými lesbičkami. Scénář neni protkán nějakými extra vychytanýma myšlenkama a moudrama o smrti. Neil netlačí na pilu a to se mi líbí. Lepší než jednička? Jo, o chloupek Hazel...PS:v komentáři k prvnímu dílu jsem zmínil vánočku a zrovna před chvilkou jí přítelkyně hodila do trouby. Doufám, že bude načechraná jak prdíček...
  • erik
    Gaiman sa vracia s pomerne intímnym príbehom, pridáva staré známe postavy a k tomu niečo z ríše šoubiznisu, ale i snov a smrti. Oproti minulej minisérii je to ďaleko lepšie napísané a plus prejavil Neil kus dobrého vkusu v hudobných odkazoch (The Who a tak), čím má u mňa malé bezvýznamné plus. Je to pekelne ukecaný komiks, avšak výborný, tak, ako to mám rád.
  • brkowycz
    brkowycz20.11.2012 16:14Smrt: Nejlepší čas tvého života
    Všichni rádi srovnáváme. Tráva už není tak zelená, jako bývala, Karel je větší než Ondřej, Blažena má větší mlíkárny než Květa. Na svět pohlížíme srovnáváním a tak první mé myšlenky po dočteční nové Smrti byli srovnávací. Je lepší než její první díl? Ne. Nemá to tu roztomilost první Smrti, která prožívá svůj jediný den jako živá a užívá si každou drobnost, čímž nás jasně nabádá, abychom drobné věci všedních dní nebrali na lehkou váhu. Jestli má tahle Smrt nějaké poslání, pak je to, že je velice snadné se na cestě životem ztratit. Člověk by měl sledovat cedulky "Tudy nejlepší cestou ke smrti", ale člověk je občas nesleduje a jde jinou cestou, která je mnohem méně zajímavá nebo mnohem kratší. Je to komiks, který nám ukazuje, že slavní lidé jsou na tom vlastně taky dost špatně, i když já mám neustále podezření, že se nám, chudému a nevýznamnému póvlu, slavní lidé pouze snaží namluvit, jak hrozně těžká je sláva, abychom se jim nesnažili dělat konkurenci.
    Smrt je takový klasickž Gaimanův krátký příběh - Neilovi milovníci rozhodně nebudou zklamáni. Je to takové lehké zamyšlení na podstatnými věcmi života, komiks obsahuje zhruba stejné myšlenky, které napadají přemýšlející lidí, když se dívají ven z okna do deště. Celé je to podtržené poměrně strašidelnou a pochmurnou atmosférou a skvělou(!!!) kresbou.

1849165
Četl/a (112)
2scha, 81splinter, adevr, Alfred, arnecht, autokineton, aza, Bedou, Benny, ben_bella, bierce, binnmode, Bronn, calvin10, Cemino, chcita, cobe, cyboy, dajik, Darker, davidek, Deckard, DEmnoG, Destiny666, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, figis, Final, flipflop, Fox01, Fry, Georgíno J., Goldfinch, Grrr, hellblazer, house192, hypermlok, IndyP, invape, James, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaluž, kaylin, Khagrael, Killingjoke, Kiwi1902, Koci, Lachvos, lacoste, lantan1, Light, Lobok257, majer, Mariohurbanek, mart.in, Martinb, michelangelo, mineralk, MP, Mr.Plysh, mstefl, Mysak92, namdnas, NecRoman, Noci, Norri, oleav, Olesh, Palebras, pearlxjam, petad, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, Qvestor, rafannn1, raimi, Rezet, rooty, RudyRod, Schirru, Schramm, seezeethree, Sir_Pete, Skot, Spacecore, Spike, start05, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tomasino79, tricky, trudoš, tukak, Ukko, vita, vranakx, VXP, Wiw, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(245)
2scha, 81splinter, Abe, adam.ra, adevr, afri, Alfi, amazing_k, andik007, arnecht, Ashek, autokineton, Awakener, Azbest, BadBoy, Baffman, beanek, Bedou, BeeSee, Benji, Benny, Bezvliv, binnmode, bioh, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, Cemino, charvos, chcita, chobotnička, cobe, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, davidek, DAxik, Deckard, deefha, DEmnoG, Destiny666, disclose, doophy, Doppelganger, Dosis_Venenum, Draco nobilis, dre, Druid, Durvi, dvoracekpetr1, Einstain666 , erik, farb, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, Final, Fox01, Fréza, Fry, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, gongon44, goodspeed, grinder, Grrr, hellblazer, herbert, herrman, Hlousks, house192, hypermlok, ikshorm, IndyP, Infarkt, invape, jakouback, James, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, joehot, John Wick, Joshua_T, Kaluž, kamil, KarlosJB, kaylin, Kiwi1902, Koci, koniklec, kronoss, kubosos, Lachvos, lacoste, Lamahe, Lenny, Light, listr, Lobok257, Lojza, lukedukenuke, m.abrams, maara, majer, Majkl, Malachias, Mamut12, Mankin, Mariohurbanek, markic, mart.in, Martin Buchal, Martinb, Marvin, Maryl, Masinfira, Maty48, MB, mcleek, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, michelangelo, mikado, mineralk, mirec, misa, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mrkirby, mstefl, Mysak92, mywiel, namdnas, NecRoman, Neuro, Nightmare, Noci, noMster, Norri, octobersa, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, padre_negro, Paldini, Palebras, Papa Wu, pavel, pavouk, pdfak, pearlxjam, pechna, petad, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, Philologus, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, PP, pršiplášť, puolpm, Radkos, rafannn1, Ragnarog, raimi, RaptoR, razielus, Rich, rooty, RR, RudyRod, Ruw, Saiffer, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, Šedo, seezeethree, segy, Shpeckk, Sir_Pete, Skot, sleepless, Spike, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, tankgirl, Tarka Daal, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tomasino79, Tony TwoDee, TonyT, Traum, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, vishnar, vita, Vítek, vranakx, VXP, Wakker, willis, Wiruss, Wiw, worf, xai, xintax, yarda, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (24)
AlienDr, Alikkk, Braindead, ComicBookGuy, Corvus, crush, cybern, delsemela, Elnie, filosh, Fricki, fusnix, Grebenda, gumidekmedvidek, husakpetr93, Jabba, lucmartincova, Meesha, nx, RadimNemec, timek, vrazdinek, vteco, xflori01
Shání (6)
Černá Krysa, Corvus, delsemela, lucmartincova, Meesha, Tomate
Nabízí (3)
filemon, MB, seezeethree