Koupit
Země je v druhé polovině 21. století ve zbídačelém stavu. Probíhají války,
Západní federace, Euroasijská aliance a nejrůznější hordy soupeří o moc.
Lidé se dělí podle občanských kategorií a hovězí maso je nejcennější
komoditou. U zbohatlíků jsou v módě pohřby ve vesmíru, kam mrtvoly a další
odpad vyváží SGA, Space Garbage Agency. A na jednu z jejích lodí nás zavádí
grafický román Space Trashers. Posádka Queen Camille je obskurním
panoptikem, v jehož schopnosti věří snad jen naivní kapitán Braddock, který
je typickým produktem manažerského brainwashingu. A to ještě netuší, že jim
v cestě za úspěšným výklopem stojí zombifikovaný odpad, maniakální vesmírní
piráti, bezcharakterní hlavouni a hlavně jejich vlastní neschopnost.

Scénář
Max Bubakoff, Adam Kubík
Art
Martina Tomalová
Obálka
Martina Tomalová
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978−80−87044−50−6 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 250 mm
Tisk
černobílý
Váha
400 g
Stran
248
Cena
249 Kč
  • Skot
    Skot mecenáš28.11.2021 17:39Space Trashers
    O obálce se napsalo dost. Komiks se nijak nepřetvařuje a chce pobavit obvyklou akční sci-fi. Mohlo to být lepší , kdyby se lépe oddělily jednotlivé linie a umožnily lepší orientaci ve spojujících se dějových linikách. Kresba je pěkná ale bohužel poněkud opakující se typy zhoršují výše zmíněnou orientaci. Na české poměry nadprůměr a podle mě velmi velmi vtipné . Beru to jako parodii na žánr .
  • RadimNemec
    RadimNemec admin31.3.2020 18:34Space Trashers
    Mě se to strefilo do vkusu a nálady. Pěkně odvedená práce, místama se člověk musí snažit aby pochopil kde je, ale dá se. Zrovna tak se dá i orientace v postavách (orientace v kresbě / podobnost postav níže zmiňovaná) - označil bych to celkově jako "čtenářsky náročnější". A ano, bubliny jsou někde v opačném pořadí, než by člověch intuitivně tušil. Celkově určitě nadprůměr, škoda, že není něco dalšího od zainteresovaných tvůrců.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš20.1.2018 07:45Space Trashers
    Tváří se to v obchodech líbivě a i kresba zaujme. Nicméně, po přečtení musím říct, že to tak dobré, jak se to tvářilo, není. Potenciál to má velký a nápad a myšlenka jsou také dobré. Bohužel mi to celé přijde zmatené a rychle poskládané za sebou (myslím navazování scén). Přesně jsem nepochopil o co tam vlastně jde. Střih mezi scénami není dobře rozpoznatelný a bubliny jsou kolikrát tak blbě poskládané, že jsem se musel kolikrát vracet zpět. Celkově se mi to četlo blbě určité scény mezi sebou nechápu, o co tam vlastně šlo. Pastiche a cliché hororu a sc-fi už mě moc neberou, hlavně v takové okaté a okázalé míře. Jako experiment nebo underground to beru a spolu s kresbou je důvod proč dám nějaké hodnocení, ale doba už je trochu jinde a mermo moci šokovat nebo udivovat scénami typu Vetřelce, Terminátora, RoboCopa, zombie atd. už potřebuje trochu chytrosti, jak to zakomponovat. Určitě si to přečtu ještě jednou, za nějakou dobu, abych to zkusil pochopit, protože potenciál tam skutečně je a cesta, kterou se lze dále ubírat je určitě nastavená správně, nicméně ne až tak moc tímto způsobem. Podobný styl máme ze zahraničí a k tomu jsme kolikrát s úsměvem tolerantní, ale od českých autorů asi očekáváme něco českého. Nemyslím tím nějaká životní dramata a osudy zhýralých Čechů v historii, nebo Zázrak (ten už tu navíc je), ale prostě to pojmout česky a s českou mentalitou - proto vždy budu oceňovat tvůrce doby již minulé (ábíčkáře, ohníčkáře, MSáky apod.).

    Když si to shrneme, komiks je velmi dobře nakreslený, ale střih a bubliny jsou prostě chaos, paradoxně ta změna v kresbách, která avizuje asi reklamu či nějaký trailer jsou skvěle načasované a děj pěkně okořeňují. Bohužel ale samotný děj a příběh nejsou evidentní, resp. na začátku se něco dozvíme, ale pak pod změtí všeho možného už se ztrácím. Humor je docela OK, ale cliché a pastiche, i když jsou fajn, jsou přece jenom už přežitek. Délka je vyhovující, vazba a formát také. Oceňuji, že je to lehké v rukou a nedrolí se strany. Tvůrcům přesto děkuji za jejich pokus a snahu něco tady dělat. Pořád mám sci-fi rád, a rozhodně tento komiks v mé sbírce zůstane. Třeba se to někomu líbí, a to je dobře. U mě je to prostě střed. Přesto, prosím, tvořte dál!!!
  • kaylin
    kaylin21.2.2014 17:21Space Trashers
    I když dávám poměrně nízké hodnocení, myslím si, že tohle je docela zajímavá cesta, jakou by se mohl český komiks vydat. Chce to zkusit, jaké jsou možnosti žánru, a že ty zde pořád jsou. Je fajn, že se někdo pokusil nakreslit něco pro zábavu, něco, co nebude strašně hlubokomyslné, ale čtenář si tím projede, pobaví se, a to stačí. Proč ne? I tohle umění dokáže a mělo by dokazovat. Není to jen o tom, aby každý ukázal, jak intelektuální a mnohoznačné dílo dokáže vytvořit. Jen by to chtělo sem tam méně keců, více akce, méně stránek, prostě obecně trochu sestříhat scénář. Jsem zvědavý, jestli vyjde druhý díl a jestli se z toho prvního tvůrci trochu poučí. Kresba ale "Space Trashers" sedí dokonale. Navíc různá proložení reklamou, která je jinak kreslená, vyznívají docela dobře. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/02/510-space-trashers-40.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.3.2013 17:41Space Trashers
    Hm. Tak z tohodle komiksu mám velmi ambivalentní pocity. Obálka parádní, člověk se těší, co se skrývá uvnitř. Následuje naprosto - to musím uznat - skvělá expozice, člověk se těší ještě víc. Jenže musím místy souhlasit s komentářem pode mnou. Od prvních chvil začne otravovat debilní, ale totálně zmršené řešení dialogových bublin, které jsou rozdělené, vinou se napříč obrázky, postrádají logický sled a člověk neví, odkud kam má číst. Postupem času se začínají plést i postavy, a to nikoli proto, že by jich bylo hodně, ale že jsou nakreslené tak jak jsou. Jinak proti kresbě snad žádných námitek, v pohodě. Zaznělo, že je to komiks nevtipný. To zase nesouhlasím, já se místy docela bavil. Ale řada vtipů z vyloženě českého prostředí, když hrdinové pocházejí z různých koutů světa? C´mon. Je vidět, že scénář nepsali žádní blbci, ba právě naopak. O to víc mě mrzí finální vyznění celého komiksu. K čemu mi jsou medailonky postav, když stejně k žádných zajímavým psychologickým či dějovým zvratům mezi posádkou nedochází? K čemu mi je ta zajímavá expozice, vykreslení světa druhé poloviny 21. století se zajímavými geopolitickými příběhy, otevření více dějových linek, atd., když to stejně celé k směřuje k naprosto primitivní hovadské zombie akci v celé druhé polovině knihy zakončené nějakou zhuleneckou pointou? Prostě promrhanej potenciál a nápad, zklamání, škoda...

    Celkový dojem: 60%
  • mart.in
    mart.in mecenáš13.1.2013 20:47Space Trashers
    No, tak jak začít... obálka se mi dost líbí:o). Jinak je to ale hodně nepřehledné, rozpoznat jednotlivé postavy mi ve většině případů dělalo dost velké potíže, stejně tak jako pochopit, kterou bublinou mám začít. A kolikrát vlastně vůbec pochopit, co že se to má jako dít a o čem to tam kdo mluví? Prvních asi sto stran jsem četl tak měsíc a celkem jsem se musel přemlouvat, abych to nevzdal. Pak se to sice trochu zlepšilo, rozhodně ale nemůžu říct, že bych se nějak dobře bavil. Vtipné to není (přestože asi má být? jen sprostá slova ale vážně nestačí) a napínavé taky ne (ale to netuším, jestli má být nebo ne:o). Tohle mě prostě minulo.
111084