Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Zuřivý reportér Spider Jerusalem přišel o práci, o bankovní účet i o apartmán. Což ho staví do ideální pozice pro to, aby začal budovat plán na svržení samotného prezidenta Spojených států. V novém díle série Transmetropolitanu od komiksové superstar Warrena Ellise přituhuje. Starý dobrý sjetý novinář s dvoubarevnými brýlemi na nose má ale v rukávu pár nabroušených es.
Warren Ellis a Darick Robertson stvořili obdobu Huntera S. Thompsona a prohnali ji ždímačkou třiadvacátého století. Vznikla z toho agresivní politická sci-fi plná zábavy. Je to brilantní komentář k věcem příštím.

Obsahuje sešity série Transmetropolitan #37-42

Scénář
Warren Ellis
Art
Darick Robertson
Ink
Rodney Ramos
Barvy
Nathan Eyring
Obálka
Darick Robertson
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
kyberpunk, městská fantasy, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7461-190-2 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
460 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
Transmetropolitan #07: Spider´s Thrash (Vertigo (DC Comics))
  • VanTom
    Spider se svými asistentkami sice není přímo na útěku, musí se ale s omezenými prostředky držet pod radarem, naštvané kritické sloupky tak začíná publikovat na jakémsi "samizdatovém" undergroundovém webu. Standardně 3 příběhové sešity doplňují 3 atmosférické (ty mě bavily více) z pohnutého běhu života dekadentní společnosti a tepoucího Města; v pestrém popisu "sci-fi" zvráceností, úpadku, šílenství a anarchie budoucnosti už ovšem zachází Ellis na můj vkus zbytečně, až samoúčelně a nepřirozeně, daleko.
  • Palebras
    Pomalu ale jistě se blížíme do finální rovinky a dostáváme civilněji podaný díl ve kterém se mírně šlape na brzdu. Ale neměl jsem s tím problém. První třídilný příběh Návrat ke kořenům je fajn a místy jsem se pekelně bavil..Kšeftík ukazuje syrovost a nelehký život děcek žijících na ulici a považuji ho za dost emitivní čtení...Pak se dozvíme pár konspiračních teorií, kdy některá jsou fakt skvělá...No a poté nám Spider udělá menší exkurzi po městě...Celkově opravdu komornější díl, kdy Spider netlačí na pilu ale i tak je to pořád skvělá zábava.
  • karl173
    karl173 mecenáš4.11.2018 14:44Transmetropolitan #07: Všechno, nebo nic
    Warren Ellis je takový budovatel. V podstatě od začátku si postupně buduje svůj vlastní svět, svůj vlastní příběh a postupně nám ho odkrývá. Tempo vyprávění je ale někdy až moc často zbytečně přibrzděné a s tím mám občas problém. V této knize mi ale ve výsledku všechno sedlo a bavilo mě to, jen to prostě není až taková bomba abych z toho valil oči. Každopádně Ellis si na nás připravuje něco velkého, jen se trochu bojím, že to přijde až v poslední knize. 80%
  • sedw
    Po dvou dílech, kde byl vždy nosný ucelenější příběh tady tomu tak není. Návrat ke kořenům, trojdílný příběh, byl velmi dobrý, ale po předchozích mírně civilnější. Více se mi tentokrát líbily samostatné příběhy, nejmrazivější z nich byl Křeftík, ale i To má logiku a Všechno nebo nic byly příběhy, které opravdu nutí člověka k přemýšlení. Opět výborný zážitek (i když po předchozím díle mírně sešup, ale opravdu jen o centimetry).
  • Darker
    Darker mecenáš24.1.2018 18:52Transmetropolitan #07: Všechno, nebo nic
    Tohle nejde číst naráz, je to moc silné, prostě to nedávám. Ať už je to "Kšeftík" nebo "To má logiku", tak to přečíst naráz, tak si to půjdu hodit. A pak člověk zapne televizi a tam Zeman a Drahoš a říkam si, to teda ta budoucnost dorazila rychleji než Ellis předpovídal, jenže kdo je Sviňák a kdo hnusák Callahan. To fakt nejde popsat, jak kurevsky je to dobré.
  • Fry
    "Transmetropolitan #07: Všechno, nebo nic" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... Se sedmým "Transmetropolitanem" možná přichází menší utlumení. Přitom ale vůbec nejde mluvit o poklesu kvality. Spider se totiž nezastaví před ničím, ani při svém mírném ústupu do ústraní, i když mu je v patách vraždící komando a jeho zdravotní stav už není co býval. Navíc Robertsonova kresba mi přijde díl od dílu lepší a lepší, i když si už tak nehraje s vykreslením pozadí ... Za mě 5*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.10.2013 13:42Transmetropolitan #07: Všechno, nebo nic
    Transmetropolitan je opravdu dobrá série a více než jakýsi "příběh" mě baví mozaika vedlejších příběhů a vypravěčských střípků, které dokreslují svět, který si Ellis vymyslel, a ve kterém Spider žije. Řečeno to bylo již mnohokrát: svět je to podivný a mnohdy pěkně odporný a svinský, nicméně v principech se často od toho našeho neliší. A Spider/Ellis se snaží ostatním otevírat oči, ať už jsou to sociálně-kritická témata, nebo například to, že konspirační teorie patří do hájemství pošukaných bláznů. A hlavně, je to vtipné.

    Celkový dojem: 70%
  • Fry
    No, a jde do tuhého! Už ze samotného komiksu jen čtí (nebo jak se to říká) taková ta atmosféra, která pomalu dobíhá do finále.... Nevím proč furt musím mluvit o těch koncích. Vždyť série ještě neskončila, tak proč myslet na konec?

    "Transmetropolitan 7 - Všechno, nebo nic" - Spider je na útěku, který nemohl přijít v lepší chvíli, protože právě v tuto chvíli si Spider může dovolit dělat si co chce. Má peníze, má lidi a má slovo! Hned v prvním příběhu "Návrat ke kořenům" jde vidět, že Spider bude bojovat až do smrti, dokud se mu nepodaří sesadit a zneškodnit tu sviňi, která jeho zemi vede a nestará se o občany. Jo, jo, jo, prezidentík se má na co těšit. Ještě bych vyzdvihl příběh "Kšeftík", ve kterém se Spider pokusí něco dozvědět o dětech z děcáku a zjistí možná horší věci, než si kdy mohl myslet. "Má to logiku" je zase příběh z ulice o lidech na ulici, kteří ztratili rozum a "Všechno, nebo nic" nám osvětlí zase trošku dějin města.
  • kaylin
    erik: Když jsem si rozklikl sekci komentáře a uviděl, kolik je tam mých komentářů s odkazy, opravdu jsem měl pocit, že začínám spamovat. Ale díky za názor, myslím si však, že ten, koho ty moje recenze zajímají, si na můj web cestu už snad najde. Pokud by vám odkazy chyběly, není problém dodat ;-)
  • erik
    Tak ľahko sa necháš ovplyvniť verejnou (byť ojedinelou) mienkou?
  • kaylin
    I když je hlavní příběh přerušen samostatnými povídkami, jsou to právě tyhle povídky, které ukazují tu hnusnou holou pravdu. Ellis je prostě skvělý kritik společnosti a dokáže syrově říct to, co my ani nevidíme. (Pozn.: Ne, na odkaz jsem nezapomněl, a myslím, že se asi mnohým uleví, že už to tu odkazy nebudu spamovat. Pokud jsme tím někomu narušil vývoj, rozzuřil ho k nepříčetnosti, že roztrhal svůj oblíbený komiks, a teď mě proklíná, snad se mu tímhle trochu uleví.)
  • Light
    Tohle je prostě famózní série a s přibývající vážností se mi to líbí víc a víc.
  • Drakeus
    Pro me je Transmetropolitan proste srdcovka uz od prvniho dilu. Rostu spolecne se Spiderem. Uz to neni tak rozjuchany, drnka se na temnejsi a vaznejsi struny. Porad se to ale skvele cte a hlavne se clovek tesi na dalsi dily. http://www.komiks.cz/clanek.php?id=1961
  • Kapis
    Kapis mecenáš18.1.2013 13:44Transmetropolitan #07: Všechno, nebo nic
    Kluci pode mnou to napsali celkem pěkně a shoduji se s většinou co napsali, já mám z této knihy akorát takový pocit neúplnosti, na konci nečekalo, jak jsem zvyklý, žádné vyvrcholení, žádný zlom, vše zůstává rozjeto a otevřeno. Kresba se mi odfláknutá nezdá, možná spíš bych to viděl ve velikosti panelů, kdy to zdá se Ellis s Robertsonem trochu lepili a nastavovali, místo by šlo určitě využít lépe, ale to máme stejné, jak někdo používá řádkování 1,5, aby stejný objem textu vyšel na více stránek - a to já nemám vpravdě rád. Příběh s dětskými prostituty je opravdu silný a souhlasím, že je vrcholem knihy (zcela jistě na to má vliv to půlroční mimino co mám doma;-)), ale opět - chybělo tomu vyvrcholení ve formě sloupku, sociálního hurikánu a jakékoliv odezvy - ale jelikož otevřený zůstal i prezident, snad to ještě proběhne v následujících knihách. Těch pár stran, kdy přes celou stranu mluví vždy jeden "schizofrenní paranoik", "životní ztroskotanec" či snad pouze "oběť systému", jsou druhým pomyslným vrcholem celé knihy. Z předkládaného stavu společnosti, který je kritikou dnešní a blízce budoucí doby občas fakt mrazí až na kulach, už to není všechno až zas taková sranda. Za mě opět vysoko kolem 95% a s netrpělivostí očekávám další díl.
  • erik
    Spider Jerusalem sa postupom času stáva o niečo zaujímavejší, už to nie je iba tínedžerské hulákanie pre hulákanie, už je tu náznak smrteľnosti nesmrteľnej mediálnej hviezdy a to je fajn. Ellis sa konečne prekonal a v predkladaných kapitolách nahadzuje koláž momentiek, udalostí a písačiek, ktoré občas vyzerajú, že netušil, čo nacpať na 22 strán zošitu, ale majú atmosféru a ukazujú smutnú stránku ľudskej existencie podobne ako prechádzka po bratislavskej Petržalke. Vrcholom knihy je samozrejme introvertný príbeh prostitučných decák z detských domovov, z toho mrazí a opäť sa ukazuje, že Spider má pre deti slabosť. Kým Ellis boduje, Robertson mi začína pripadať ako niekto, koho kreslenie série baví čoraz menej a tak to fláka, ale našťastie mi to neprekážalo natoľko, aby som s knihou nebol spokojný.
  • brkowycz
    Přišel Warren a řekl "Hele moderní západní kuluturo, mrkni se sem," a Moderní západní kultura se podívala a řekla, "No fuj, co to je?!" zeptala se Warrena. "To seš ty, nastavuju ti zrcadlo ve svym Transmetropolitanu!"
    Ale není to tak úplně pravda. Transmetropolitan nejen že nastavuje zrcadlo moderní době, ale myslím že velice pěkně i předpovídá, jak by jednou náš svět mohl vypadat. Ze všech různých představ budoucnosti lidstva si nemyslím, že bude svět zničen nukleární válkou, ani nebudeme žít v nějaké skvělé utopii. Budeme žít v gigantický městech, kde bude zcela nečitelná směsice milonu různých kultur, filosofií, náboženství. Pokrok ve vědě bude zcela nedosažitelný pro chudé a průměrně žijící lidi, kteří budou žít v horší chudobě než dnes a budou nuceni konzumovat odpadky "pokrokové společnosti." Ale co bych vám povídal, všichni čtete Transmetropolitan, který kromě té úžasné víze a komentáře k dnešní době, nabízí i naprosto úžasnou a detailní kresbu Robertsona, která je delikátní pastvou pro oči.
    Čtyři hvězdy tentokrát jen proto, že se hlavní dějová linka nijak výrazně nepohne a půlku knihy spíše tvoří "sloupky" Spidera. Na druhou stranu se ale aspoň lépe seznámíme s "městem".
323081
Četl/a (100)
81splinter, BadBoy, Balů103, Bedou, bierce, binnmode, calvin10, charvos, chcita, cobe, ComicBookGuy, Const.ex, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, erik, figis, filemon, flipflop, flynander, Fox01, Fry, gumidekmedvidek, Horstik, Houbař, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, James, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, kadas97, Kadin, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Khagrael, Koci, Kocour, koudy, Lachvos, Light, Matthew, mgeralt, mozzu, mstefl, namdnas, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , petrSF, porculan, puolpm, RadimNemec, Rezet, robertsedmik, rooty, RudyRod, S313, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, Sikk, Sir_Pete, Spacecore, syon, T3ss, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, Toxxxik, trudoš, Ukko, VanTom, WEAPONE, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(230)
123peta, 2scha, 665+1, 81splinter, Acidiktatek, adam.ra, afri, Al0f0k, Alfi, amazing_k, Awakener, Azbest, BadBoy, Balů103, bboorreekk, beanek, Bedou, BeeSee, bierce, binnmode, bioh, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, camper, Cassidy, Caylen-Tor, Černá Krysa, charvos, chcita, cobe, Cody, ComicBookGuy, Const.ex, Corteg, cyboy, Darker, DAxik, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Drakeus, dre, dr_benway, dvoracekpetr1, Dzoglik, erik, EvilvsGod, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, filosh, flipflop, Fox01, Fry, Garp, Godsmacker, goodspeed, GORERATED, grinder, gumidekmedvidek, guseppe, Hades, Hamichal, hanocri, hawkzn, Hawwwran, Hebled, herbert, herrman, holubdema, Horstik, Houbař, Hulik, hypermlok, ikshorm, IndyP, invape, Jabba, James, japes, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, Joshua_T, kadas97, Kadin, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, kinghome, Koci, Kocour, komik.sx, koniklec, Kruttor666, kubanec13, Lachvos, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, m.jedle, maara, malylada, Mamut12, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Maryl, matrosh, Matthew, merhyx, mgeralt, mikado, mike731, Mitak, moiqpiom, monty.cl, mozzu, MP, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, mttra, mywiel, Nevidal7, Nightmare, Noci, noMster, nx, Olesh, Ondraseeek, opytz, padre_negro, Paldini, Palebras, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrSF, POLAKST, porculan, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, Radkos, razielus, Ricarderon, Rich, robertsedmik, rooty, Rouziii, RudyRod, Rumburaq, S313, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Sikk, Sir_Pete, skepsi, Skot, sleepless, songoku, SpiderJerusalem, StanleyHu, stanleystar, Symbi, syon, t0mas, T3ss, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tialster, TIM.biker, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, Toxxxik, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, VanTom, Velkej šéf, Viking, Vítek, vranakx, WEAPONE, willis, Wiruss, xai, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zd, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (23)
AlienDr, arnecht, Azalin, besikv, Braindead, calviti, deadpool, delsemela, DKoscik, fusnix, Grebenda, Grynca, Lobodlak, Maty48, Miriyak, Niaz, Orbeek, Rezet, sadoman, seeker666, Xeelee, xxaannddeerr, Zod
Shání (3)
besikv, delsemela, Taťka Tuleň
Nabízí (2)
karl173, nx