Koupit
Bradleyovi jsou slavný nezávislý komiks od neméně populárního tvůrce Peter Baggeho, tvůrce sérii Hate či Apocalypse Nerd, vítěze dvou cen Harvey Awards. Bradleyovi jsou příběhem disfunkční rodiny (inspirované rodinou tvůrce) - obtloustlý a líný otec, vzteklá matka a tři neschopné děti. V podstatě takoví mnohem brutálnější Simpsonovi.

Scénář
Peter Bagge
Art
Peter Bagge
Obálka
Peter Bagge
Překlad
Martin Gec (Feuer)
Žánry
humorný
ISBN/ISSN
978-978809035-9 (Al dente)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
376 g
Stran
154
Cena
279 Kč
Originál
The Bradleys ()
  • Paldini
    Paldini16.4.2017 19:45Bradleyovi
    To je tak přesné, až je to strašidelné. Aktuální i po třiceti letech od vydání. Našel jsem se tam jako dítě, sourozenec, teenager a bohužel i jako rodič.
  • kaylin
    kaylin19.8.2015 09:31Bradleyovi
    Tohle prostě mohl vytvořit jen někdo, kdo má hodně dobré pozorovací schopnosti. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/08/983-bradleyovi-80.html
  • Kapis
    Kapis mecenáš25.11.2013 10:32Bradleyovi
    Ze začátku jsem z tohoto komixu pocítil silné zklámání, protože undergroundová byla pouze kresba, vtípky byly prvoplánově slabé, ale když jsem se dostal k pasáži, kdy mama Bradleyovic jebne láskyplně tatu Bradleyovic flaškou přes hlavu a pak ho chce v záchvatu rodinné sounáležitosti podřezat rozbitým zbytkem, u čehož mu zamilovaně do ouška šeptá "ty slizkej kozomrde", tak si mě jako rodina plně získali. Je až s podivem, jak dlouho jsem to četl, i když je to už od pohledu hodně ukecané, že mi to bude trvat tak dlouho jsem nečekal, ono je to totiž i docela chytré a přemýšlivé, k tomu se autorovi povedlo vyhnout morálním kázaním. Nakreslené je to v tom nejlepším duchu, člověk se při čtení pěkně uklidní, když nervové praskání očních bulv a frenetické cvakání tyranosauřími zuby obstárává autor. Obecná čeština k tomu sedne a komix dotváří, není zde vůbec rušivá, zde očividně patří. No a jelikož mě divoké eskapády ke konci už jaksi nepustili a docela mě zajímá pokračování, budu si ho muset co nejdříve pořídit.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš1.4.2013 18:15Bradleyovi
    Zpočátku trochu zklamání, neboť vtipy i jejich pozadí jsou poměrně řídké a vizuální stránka díky přehnané karikaturnosti až příliš připomíná Ibáñeze. Jenže čím dále, tím více začíná vystrkovat růžky spíše Charles Burns, ale Bagge nepotřebuje obskurnosti a vystačuje si s každodenní realitou, jež je mnohdy temnější, než divoké fantazie. Zde se navíc až do konce neztrácí vtip, (ne)příjemná povědomost a pro mě akurátní míra a směr společenské satiry. Dobrej book.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.1.2013 15:32Bradleyovi
    Tohle je velmi svérázné dílko, které nás zavede do takové bláznivé rodinky konce 80. let v USA. Na první pohled rychle odsýpající humorný komiksový "sitcom" plný velmi přehnané karikatury, ale brzy se začínají obejvovat i ty trefně zmíněné "temné spodní proudy" (viz níže). Krom toho se člověk - jako vedlejší efekt - trochu dozví, jak se v té době v Americe žilo, přemýšlelo, co se poslouchalo, apod. I když na druhou stranu se skoro zdá, že Amerika se moc nemění. Každopádně seznámení s touto rodinkou bylo příjemné a vtipné.

    Celkový dojem: 70%
  • 8602
    860211.12.2012 18:13Bradleyovi
    Po lehce rozpačitém Fuzz a Pluck se aldente vrací se skvělými Bradleyovými. Chvíli trvalo než jsem se vyladil, protože jsem čekal prvoplánově humorné ekapády jedné rodinky, ale s přibývajícími stránkami je čím dál víc cítit temné spodní proudy a hádky členů téhle rodiny jsou čím dál nepříjemnější...skvěle zachycený teenagerovský "hate" a hledání sebe sama. Co se týče kresby, tak se mi líbí karikaturní styl a hlavně Buddy a Butch mají charakteristické fyzično. Hodně se těším na pokračování, kde bude v centru dění už osamostatněný Buddy, tenhle kluk mi přirostl k srdci. Snad nebudeme čekat moc dlouho.
71161