Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Největší superhrdinové světa se opět jednou spojili, aby vytvořili nejmocnější tým planety! A právě včas, protože z vesmíru přilétá na Zemi tajuplný tým zvaný Hyperklan - se slibem, že zachrání lidstvo před ním samotným. Podezřívaví členové JLA však vyslídí jejich skutečné záměry a kolosální bitva o planetu může začít!
Kromě toho se do Ligy díky náboru dostane její nejneobvyklejší nový člen, horda vzbouřených andělů rozpoutá na Zemi válku a vrátí se jeden z nejstarších nepřátel Ligy... nebezpečnější než kdy předtím!
V první souborné knize na vás čeká mimořádně populární restart JLA z pera proslulého Granta Morrisona a v kresbě Howarda Portera a Johna Della. Svou troškou do mlýna přispěli i Mark Millar, Oscar Jimenez a další a předmluvu k tomuto vydání napsal Eddie Berganza, skupinový redaktor DC.
Všemocní bohové, ochraňujte nás...
Tak nějak to přinejmenším musí běžné lidské populaci ve vesmíru DC připadat. Panteon největších superhrdinů světa - Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern, Aquaman a Martian Manhunter - tvoří první obrannou linii Země před největšími hrozbami, kterým lidstvo čelí. Protože jsou to ty nejmocnější bytosti planety, představují sílu, se kterou se musí počítat - což ale nebrání tomu, aby na ně neustále neútočili mimozemští nájezdníci, vzbouření andělé nebo jejich nejnebezpečnější nepřátelé.

Kritikou oceňovaný scenárista Grant Morrison (Final Crisis, All-Star Superman, Batman) otevírá v první knize JLA úplně novou kapitolu největšího superhrdinského týmu DC. Díky kresbě Howarda Portera (The Flash) a Johna Della (Birds of Prey) a s pomocí Marka Millara, Oscara Jimeneze a dalších nabízí tato kniha pořádnou dávku nonstop akce!

Obsahuje sešity série JLA #1-9 a JLA Secret Files #1

Scénář
Mark Millar, Grant Morrison
Art
Oscar Jimenez, Howard Porter (HP)
Ink
John Dell
Barvy
Pat Garrahy, John Kalisz
Obálka
Howard Porter (HP)
Lettering
Petr Suchý
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-180-3 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
965 g
Stran
256
Cena
690 Kč
Originál
JLA 1 ()
  • Spacecore
    Spacecore11.5.2019 08:39JLA: Liga spravedlnosti #1
    Parádní JLA run ! Týmovka jako prase, vše odsejpá perfektně. JLA Secret Files #1 je skvělý bonus s mým oblíbencem Spectrem v hlavní roli.
  • hroubek
    hroubek23.12.2018 20:23JLA: Liga spravedlnosti #1
    Tento komiks jsem si chtěl přečíst už hodně dlouho, ale jedna věc mě dost odrazovala. A tou věcí je bohužel scénárista Grant Morrison. Morrrison je neskutečně talentovaný scénárista, který dokonale rozumí žánru a komiksům. Přesto jsem si k němu nikdy nenašel cestu. A už několikrát se mi stalo, že mi komiksy od něj dost nesedly. To naštěstí není případ JLA, která je hodně povedená. Ze začátku je příběh do komorní, žádné zbytečné odbočky, krásně odvyprávěný příběh a velká spokojenost. Totéž platí i o zbytku komiksu, kde jsou další příběhy, které jsou taky moc dobré. Hodně povedený komiks. PS: Jediné co mě překvapilo, bylo to že se nikde neřeší, že Superman vypadá úplně jinak. V jednom sešitě má normální kostým a v dalším vypadá jinak, a v komiksu o tom není ani slovo.
  • puolpm
    puolpm mecenáš9.10.2017 14:49JLA: Liga spravedlnosti #1
    Opäť dobrý Morrison, ktorý mixuje postavy z DC univerza do nepretržitej akcie, parádne hláškuje a celé to je uletené tak akurát. Palec hore BB/artu za odvahu knihu vydať a v takomto slušnom prevedení (i keď sa už bohužiaľ nepodarilo do-vydať celý Morrisonov run v JLA, podobne skončilo i vydávanie jeho Batmana). Takže spokojnosť a zábavné čítanie, ktoré sa neberie príliš vážne. Znalci DC univerza si to vychutnajú viac.
  • jh666
    jh66626.7.2016 09:00JLA: Liga spravedlnosti #1
    Morrison asi nebude můj šálek čaje, i když třeba jeho X-Meny mám rád. Liga spravedlnosti ale u mě s tou pozdější z New52 prohrává na plné čáře. Některé příběhy jsou lepší, především pátý sešit, a pak příběh s mladým Green Arrowem. Naproti tomu úvodní Hyperklan a poslední příběh jsou maximálně průměrné a příběh s anděli je katastrofa. Alespoň se to ale nehemží tolika odkazy na Silver Age jako Batman, který je zde mimochodem rozhodně nejlépe psaná postava. Kresba mě sice nenadchla, ale ani neurazila, i když Superman s dlouhými vlasy je divný. A když už jsem u toho Supermana, proč je sakra půlku knihy modrý? Tady by stránka s vysvětlení opravdu bodla. 50 %
  • Norri
    Norri mecenáš5.4.2016 21:02JLA: Liga spravedlnosti #1
    Fajné a pro mě neotřelé příběhy. Dobré hlášky a příjemná kresba.
  • Flash
    Flash mecenáš8.3.2016 15:57JLA: Liga spravedlnosti #1
    Morrisonovi se zde naštěstí nedaří z toho dělat takový maglajz jako jinde. Po dočtení mi nezůstaly v hlavě žádné otazníky. Pěkná kniha.
  • trudoš
    trudoš editor24.2.2016 17:24JLA: Liga spravedlnosti #1
    Čekal jsem superhrdinskou slátaninu, ale scénáře Granta Morrisona jsou překvapivě srozumitelné, zábavné a lidské. Kdyby se postavy oprostily od svých maškarních kostýmků a nehráli si na uvědomělé spasitele lidstva, bylo by to geniální. Proto musím před autorem smeknout svůj afro příčesek; vzhledem k tomu co dokázal s materiálem, který měl k dispozici. Je komický, ale ne přihlouple parodický, je megalomanský, ale ne přehnaně patetický - prostě tak akorát, od všeho trochu. Slabinou je, že z univerza DC zná obyčejný čtenář jen postavy Supermana a Batmana. Zbytek skvadry (Wonder Woman, Flash, Aquaman a Martian Manhunter) se sice v posledních letech do všeobecného povědomí dostal, ale pouze natolik povšechně, že se ví o jejich existenci a to je všechno. Přesto příběhy fungují i bez znalosti historie a například nové inkarnace Green Lanterna a Green Arrowa jsou vážně skvělé, přičemž potěšilo i kratičké Hitmanovo hostování. Navíc se opět dokazuje, že největší šéf ze všech bude vždycky Batman.
  • Schramm
    Schramm1.8.2014 08:58JLA: Liga spravedlnosti #1
    Tahle kniha neměla lehkou pozici. Jednak nemusím Granta Morrisona, jednak mi moc nesedí týmovky (jak Avengers, tak JLA), protože mám tendenci koukat na to jako na tahání peněz z kapes fandů jednotlivých hrdinů. No a v neposlední řadě tohle bylo moje první setkání s JLA po Johnsově Počátku. Takže míra nedůvěry byla vysoká - a světě div se - bavilo mě to! Zpočátku to bylo vizuálně dost nepřehledné, ale je vidět, že Morrison, když se mi chce, umí napsat příběh, který baví a lze ho číst bez google při ruce. Trochu zamrzí kresba, která je hlavně v počátku mainstream nejmainstreamovatější, což ale neznamená mainstream kvalitní. Chopit se tužky třeba Jim Lee, tak jsme úplně někde jinde. JLA1 je mi dokladem toho, že se občas vyplatí jít do rizika. Možná maličko nadhodnocuju, kniha je tak na 75%, vlastně to po stránce obsahu není nic překvapivého, ale bezvýhradně jsem se bavil bez jakéhokoliv zaškobrtnutí, na což nejsem u Morrisona zvyklý :) Co se mi ale nepodařilo rozdejchat, je Supermanovo háro a la Jiří Dolejš nebo jak se ten čičmunda komunistická jmenuje. Tomu se říká opravdu kouzlo nechtěného :)
  • luky.kuky10
    luky.kuky1018.7.2014 12:27JLA: Liga spravedlnosti #1
    Líbilo se mi to! Četlo se to pěkně a mělo to dobrý spád. Je pravda, že některé věci vůbec nejsou vysvětleny, a nikdo se pro to nějak moc netrápí (třeba supermanova nová image...), a vlastně mě to taky moc netrápilo:) Fakt mě to celkem potěšilo, a ikdyž to není kdovíjaký comicsový masakr, tak na zahnání nudy super.
  • Fry
    Fry admin19.3.2014 16:07JLA: Liga spravedlnosti #1
    "JLA: Liga spravedlnosti #1" - Jak jsem začal sbírat komiksy, tak jsem si vždycky přál, aby u nás vyšla "ta pravá JLA". Nakonec jsem se dočkal: JLA aneb "Justice League America" popisuje jak hlavní postavy DC zachraňují společně svět! Většinou je to nějaký ten vesmírný padoušek. Jako důkaz poslouží tato kniha, kde se JLA setká s nově vytvořenou mimozemskou partou. Aby to nevypadalo jen tak okatě, tak samozřejmě budou mít různé schopnosti, zdá se, že ligu porazí, ale v poslední chvíli... (však to všichni znáte - sešity 1 - 4) Poté si uděláme mini přestávku s tím, že liga vybírá nové členy, jenže... (sešit 5) Pak se snese hrozba přímo z nebes! Andělská apokalypsa! (za mě - nejstupidnější část knihy - sešity 6, 7) no a na závěr se vrátí "údajně" starý dobrý nepřítel ligy, který jim to dá pěkně sežrat (Nejlepší část - sešity 8, 9). I když vše víte jak dopadne, tak si podle mě (pokud jste fanouškem ligy, nebo aspoň supráků) knihu náramně užijete. Já jsem byl potěšen a těším se na pokračování. Za mě 5*!
  • kaylin
    kaylin2.1.2014 16:51JLA: Liga spravedlnosti #1
    Grant Morrison vytvořil takové příběhy, které nejsou příliš epické, nejsou příliš roztahané, ale dostatečně nás seznámí se všemi hrdiny a předvedou nám různé, místy poměrně nápadité prvky, které jsou v rámci superhrdinského komiksu originální. Grant Morrison vás skutečně dokáže překvapit, a to i přesto, že komiksový mainstream se v posledních letech plácá ve stojatém bahnu, trpí neoriginalitou, opakováním a klišovitostí. Možná to je i tím, že "JLA" má za sebou už také pár let. Grant Morrison ukázal, že to pořád jde zajímavě i se starými hrdiny, kteří se někomu mohou jevit jako výrazně vyčpělí a nudní.
    Kresba Howarda Portera je poměrně klasicky mainstreamová a vyniká především skvělými akčními sekvencemi, ale i vršením panelů na sebe. Morrison se místy vyznačuje velkým množstvím textu, což se promítá do celého komiksu a samozřejmě i do toho, kolik zbývá místa na kresbu. Společně však text a kresba kooperují dobře a vytvářejí tak zajímavé, celkem uzavřené příběhy, které mohou dostatečně navnadit na další DC komiksy, které se u nás vyšli a vyjdou. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/01/438-jla-liga-spravedlnosti-1-70.html
  • mart.in
    mart.in mecenáš26.11.2013 23:16JLA: Liga spravedlnosti #1
    Po prvním přečetní jsem to viděl na jednu hvězdu - přišlo mi to strašně zmatené, divné, nesmyslné, nepřehledné a hlavně ukrutně nezábavné. Ani nevím proč, po čase jsem to zkusil ještě jednou - a bylo to o něco lepší. Víc jsem se chytal, dařilo se mi aspoň trochu sledovat děj a nemusel jsem se tolik přemlouvat číst dál, což znamená, že mě to snad i trochu bavilo (dost to zachraňoval Batman). Nevím proč je Superman modrý, jestli je to v knize někde nějak vysvětleno, asi jsem zrovna procházel fází znuděné nevnímavosti. Po druhém přečtení si to nakonec o jednu hvězdu polepšilo, ale ve výsledku mi spíš vadí, že jsem zrovna tímhle zabil tolik času (a že já blbec to četl dokonce dvakrát).
  • J.T.honza
    J.T.honza26.11.2013 13:07JLA: Liga spravedlnosti #1
    Obrázky moc pěkné, ale dějově je to nějaké pomíchané a vůbec to nedává smysl, viz modrý superman od druhé kapitoly. Řadím to spolu s Supermanem - Action comics k typicky Morrisonovským komixům, které zpočátku baví, ale pak se v sobě ztratí a čtenář je ve výsledku spíš nasrán než potěšen. Škoda. Aspoň že jsem to sehnal levně...
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš1.9.2013 22:53JLA: Liga spravedlnosti #1
    Dúfal som v dospelácky komiks. Bohužiaľ tento je orientovaný na teenagerov a mierne vyššie:
    - Hrozne mi vadilo naivita zápletiek a ich riešení.
    - Všetko sa musí vždy polopate vysvetliť.
    - Na konci vždy všetko dobre skončí... nikto nepocíti žiadnu stratu, zmenu, vývoj...

    Všetky tieto veci mi hrozne narúšali celkovú atmosféru celého komiksu. Akoby som sa nemohol vôbec vcítiť do postáv a báť sa o nich, či tešiť sa s nimi.

    Čo ale musím Morrisonovi uznať sú občasné vtipy (Hitmanove cameo rulez), a dobré nápady (napr. Green Lanternove vychytávky, občas nejaký príbehový zvrat alebo riešenie). To je však málo.

    Kresba je ináč prekrásna a knižne prevedenie dokonalé - výhoda je hlavne viazanie. Kvôli nemu je možné vidieť kompletne všetko aj tam kde sa strany komiksu spájú.

    Dvojku si už ale nekúpim, kedže ako vravím, som dúfal v menej naivný komiks.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš26.7.2013 00:28JLA: Liga spravedlnosti #1
    Jednu dobu to už vypadalo, že mne přestane superhrdinský komiks úplně zajímat. No, ale asi tam někde uvnitř kousek toho kluka pořád je a hlavně díky Batmanovi mě superhrdinský komiks zase začal docela bavit. S první knihy JLA jsem měl ale velkou obavu. Jednak mi ne-úplně sedí to co v dosud česky vyšlých komiksech předvádí Grant Morrison s Batmanem a jednak jsem nechtěl kupovat něco podobného k „Avengers: Do boje“, které jsem měl velký problém vůbec dočíst a nakonec jsem je věnoval bratrovi. JLA je ale trošku jiná „liga“ a to doslova.

    Lehké srovnání… Zásadní věc pro mne je, že se jedná o týmovku DC Comics, protože Marvel mne z nějakého důvodu teďka dost míjí (hlavně pocitově) a to jsem nikdy dřív moc na rozdělování komiksů dle vydavatelství nebyl. A ano, nebudu tvrdit, že JLA se jako postavy zásadním způsobem liší od zmíněných Avengers, protože v obou týmech jsou borci oblečení v barevných kostýmech. Přesto je toto uchopení JLA od Avengers v mnohem jiné.

    Jednak jsou všechny události přehledné, příběhy jsou fajn a na rozdíl od komentářů pode mnou jsem se v ději neztrácel a nepřipadal mi jako nepřehledný „miš-maš“. Dokonce bych tvrdil, že se tady Morrison hodně držel na řetězu a jeho osobitý rukopis je více vidět až v poslední části knihy. Navíc jsou dialogy občas hodně vtipné a sebeironizující, což sebou nese efekt odlehčení. Druhým rozdílem je počet postav, které nám jsou představeny. V JLA je hlavní kostra týmu, plus nějací záporami a dobře se ve všem orientuje, na rozdíl od kvantových rovnic a kvadratických funkcí předvedených v konkurenční knize od Marvelu. Taky musím zdůraznit, že ač se k nám tým JLA dostává poprvé, nijak mi nepřekážela neznalost větší historie týmu, přesto že si uvědomuju, že někteří hrdinové už nejsou původními členy a není zde vysvětleno co se s těmi původními stalo. Mě to ale při čtení fakt nevadilo. Třetím rozdílem a plusem téhle knihy je kresba. Porter a Jimenez zvolili přehledný mainstreamový a na řekl bych že na dobu vzniku dost moderní styl, ve kterém se také dobře orientovalo a navíc je tahle kresba opravdu příjemná napohled.

    Do JLA jsem šel hlavně kvůli Batmanovi. A Batman je i zde opravdu frajer, onen drsný strážce spravedlnosti, který ve chvílích kdy nebojuje s Jokerem a ostatními zločinci v Gothamu, pomáhá partičce superlidí s ochranou světa. Nutno podotknout, že zde většina hrozeb pochází z vesmíru, což u mne bývá problém, protože mám raději „civilnější“ superhrdinské komiksy a tohle pro mne byla změna. A víte co, nakonec se mi to všechno docela líbilo...
  • hartmi
    hartmi mecenáš24.5.2013 17:02JLA: Liga spravedlnosti #1
    Z JLA 1 jsem naprosto nadšen. Skvělá kresba, zábavné, i když ne moc sofistikované příběhy se super záporáky, které se skvěle čtou a ani na chvilku nenudí. Je to celé trošku přehnané a možná i naivní, ale to celé knize spíše prospívá než škodí. Ideál superhrdinského komiksu. Alespoň dle mého názoru.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.2.2013 19:28JLA: Liga spravedlnosti #1
    Já jsem spíše na ty "street" hrdiny než na ty vesmírné, nejlépe na ty bez superschopností. Jsem rád, že jsem se opět více mohl seznámit s veleslavnou partičkou z JLA, ale...

    Mimozemskou invazi ještě zkousnu, ale to co následuje v této knize, to je přeplácaný blábol a slátanina, která mou čtenářskou duši ukrutně trápila. Ou jééé, kámo, máme pár vtipnejch hlášek a jdeme to zase všem nakopat. Všichni jsou strašně silní, neporazitelní, my umíráme, ale ejhle, nakonec jsem zase vyhráli. Já vím, posmívám se tomu pravidelně, ale když to je přesně to, proč je komiks na jednu stranu tak milován (u mě jsou ty důvody tedy jiné) ale na druhé straně z intelektuálního hlediska vysmíván. Modrý superman, všichni sexouši, vesmírné hrozby... stejně to nakonec všechno musí hasit Batman, jako vždy. Protože je - tentokrát zcela bez ironie - nejlepší. Občas si říkám, co by bez něj DC dělalo. No nic, popojedem...

    Celkový dojem: 40%
  • Kabukiman
    Kabukiman30.1.2013 16:55JLA: Liga spravedlnosti #1
    Na tenhle komiks jsem se těšil snad rok. A dočkal jsem se... Má hezkou obálku a kresba je taky super. Za to dávám tu hvězdičku. Bohužel ostatní mi fakt nesedlo a i když jsem za to vyhodil takový prachy, nemohl jsem se dokopat ani k tomu, abych to dočetl. Těšil jsem se na supermana, batmana a flashe a dostal jsem takovej divnej dějovej plácanec ve kterém byl teda taky ten superman- chvilkama normální a chvilkama upgradovanej na nějakého modrého s bleskama z očí, batman tam byl teda taky a flash taky..no...já si vlastně už ani moc nepamatuju o čem to bylo, než jsem to přestal číst... Možná to vám ostatním sedne, ale já do dalšího JLA nejdu a koupim si raději něco jiného....
  • erik
    erik19.12.2012 11:08JLA: Liga spravedlnosti #1
    Superman, Batman, Green Lantern, Martian Manhunter, Aquaman, Wonder Woman, Flash a ďalší dísíčkovskí borci sú pre mňa zväčša neznámom, a preto som sa rád ponoril do reštartu série, ktorá v druhej polovici 90. rokov musela potešiť každého superhrdinského úchyla. Je to klasika, starý tím sa vypoklonkuje, nový nastúpi a už čelí neporaziteľným protivníkom. A tí sú vskutku megasilní (však proti Supermanovi sotva poslať niekoho, kto nemá ambíciu byť aspoň stredne veľkým božstvom), ufóni, anjeli, diabli schopní pohnúť planétami a dokonca sa pridá aj jeden psychotický zámočník. Morrison okrem toho dokázal do sére primiešať dosť vtipu, kedy si samotní členovia tímu robia prdel zo svojich spolubojovníkov. Ako to s týmovkami býva, chýba tu kus zasväcujúcich znalostí, Flash i Green Lantern sú už len pokračovatelia pôvodných borcov, Superman je na začiatku dlhovlasý, medzi zošitmi evidentne zomrie a následne je modrý a elektrický, čo mi však neprekážalo.

    Zápletky sú zaujímavé, poteší výber nových členov, kedy sa zjaví aj Hitman, ale džob dostane najprv jedna ženština a potom Hawkeye CD Universa zvaný Green Arrow, ktorý tiež nie je pôvodný, čo vo svojich pätnástich minútach slávy vydarene glosuje.

    Páči sa mi, že Batman dvakrát zachraňuje superborcom životy a vôbec, jeho temný výzor krásne kontrastuje s farebnosťou zvyšku tímu. Čo inak znamená, že kresba je štandardné superhrdinská s občasnými čudnými tvarmi podrepov, výskokov i dĺžkami končatín.

    Môj prvý kontakt s uceleným komiksom JLA dopadol nad očakávanie a dokonca prevýšil vydaných Avengers, čo je v mojej zaujatej marveláckej gebuli uznanie najvyššie. Pravda, je to superhrdisnký komiks mainstreamového amerického razenia, netreba očakávať niečo iné.
13332072
Četl/a (76)
3DD!3, Alfred, Alikkk, binnmode, calvin10, Cinema Ranger, Clarkos, ConanVJ, dajik, Davidos402, dbar, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, Fox01, Fry, Georgíno J., Golem, hroubek, hypermlok, invape, Jabba, Jack, James, jh666, Joshua_T, Kaaos, kallenved, kaylin, Killingjoke, Kubix, Lachvos, Librarian, luky.kuky10, Majkl151, maravenger, mart.in, Martinb, Mates17, Maty48, mearez, Mercurio, mineralk, mozzu, mywiel, namdnas, NecRoman, Norri, oleav, ondra kenway, pearlxjam, PKD, punisher, puolpm, raenius, rewkon, Schramm, Shin, Sick666, Sir_Pete, slavik38, Spacecore, Spike, terrordemon, TheDoctor, Tiba, tom173, trudoš, utresyby, Velkej šéf, vishnar, Wiw, xxSIMIxx, zlejzmrd
(181)
2scha, 665+1, 81splinter, adam.ra, Alfred, Alikkk, ArmadOon, Azbest, bboorreekk, beanek, binnmode, blackJag, Blair, Blockholm, bmc75, Buchtic, burzum, calvin10, Caylen-Tor, Charlie1203, ConanVJ, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, Davidos402, davidrynes, DAxik, dbar, DEmnoG, disclose, discovery, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Draug, Drekorian, dr_benway, dvoracekpetr1, Einstain666 , Elhonzo , erik, farnhajt, FatMonster, firesnake, Flash, Fox01, Fréza, Fry, Georgíno J., Golem, goodspeed, Grebenda, grinder, Hamichal, hartmi, Hebled, herbert, Holmwood, holubdema, Hulik, hyba1991, hypermlok, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, J.T.honza, Jabba, Jack, Jack043, jackie, Jak, James, jh666, jjjirik, Joshua_T, Kaaos, kallenved, kaylin, kendor007, keNNoslaw, KINIMODUS, komik.sx, Kubix, Lachvos, Leland, Lord_Arthas, Lukas, luky.kuky10, maara, Majkl151, maravenger, markic, Martin Buchal, Martinb, Masinfira, Mates17, Maty48, mcezik, Mercurio, mikado, Mikei, MIKER65, MikeZ, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, Mitthrawnuruodo, miuanek, monty.cl, Mortisson, MP, MP81, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, Norri, o2t2, Olesh, Pandos11, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, PH79, pk123x, PKD, Poseidon1978, punisher, puolpm, radiohead99, Radkos, raenius, RaptoR, razielus, Ricarderon, Rumburaq, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, Shin, Sick666, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, Son-Goku, songoku, Spacecore, Spike, Staník, stanleystar, stepan.tichy, Suchman, suricattaontheway, tacmud, terrordemon, TheDoctor, Tiba, Till, tom173, tomastrejbal, Tommar, TommyBOYER, trudoš, tulipstros, utresyby, Velkej šéf, Viking, vishnar, Vítek, Wiw, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd
Chce (24)
Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, Corvus, CoupeC, deadpool, delsemela, DracoAn, folkemon77, fusnix, gezic, Hauzina, Jáňa, Kiko, kucik, Lobok257, nx, PumpingArrow, R3d, RodRoder, Sebastian the wise, Tabasco, Tomasino79, xxaannddeerr
Shání (5)
Al0f0k, Clarkos, Corvus, gezic, Hauzina