Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Yokai jsou příšery, démoni a duchové z Japonských mýtů. Jsou jich spousty – od lišek, které dokážou měnit svou podobu, přes démonické kočky, oživlé předměty až po ďábelské skřety. Usagi bude muset bojovat se všemi. A přitom chce najít jen ztracenou holku, o jejíž záchranu ho požádala zoufalá matka. Usagiho zavede pátrání po dívce až hluboko do lesa... kde se mýtická stvoření připravují k útoku na okolní svět!

Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7449-113-9 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
155 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
338 g
Stran
64
Cena
229 Kč
Originál
Usagi Yojimbo: Yokai (Dark Horse Comics, 2009)
  • VanTom
    VanTom6.10.2023 11:55Usagi Yojimbo: Yokai
    Příjemná jednohubka svádí Usagiho ze stezky do temné noci z legend, kdy se procesí démonů jednou za 100 let pokusí podmanit si svět lidí. Vznikla k 25. výročí série a prostý příběh nemá větší ambice, než ušatého samuraje postavit proti desítkám bizarně roztodivných yokai příšerek. Avšak tím jej nesnižuji, přestože kromě nastolení klasického ducha (a rozvití pozadí jedné vedlejší postavy) je tentokrát podstatná především čistá kresba nádherně vybarvená vodovkami, kdy veliké jedno či dvojstránkové panely berou dech.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.9.2021 09:12Usagi Yojimbo: Yokai
    Nečetl jsem a neznám nijak zvlášť Usagiho. Tohle je pro mě prostě jen příjemné, barevné zpestření. Slušné, ale nijak zvlášť mě to neoslovilo.
  • Faix
    Faix15.4.2020 23:38Usagi Yojimbo: Yokai
    Takový skoro dětský příběh s poměrně jednoduchou kresbou. No nevím, dát za 62 stran 229,- Kč... A to ještě posledních 5 stran už není komiks, ale rozhovor s autorem Stanem Sakaiem (mimochodem, pro mě asi jediným místem se zajímavým obsahem této knihy). Za mě tak 2 hvězdy + 1 hvězda za pěknou kvalitu knihy a hlavně její titulní stránky.
  • Negan
    Negan16.2.2020 10:37Usagi Yojimbo: Yokai
    Zábavné(-:
  • karl173
    karl173 mecenáš20.10.2019 12:43Usagi Yojimbo: Yokai
    Příjemná jednohubka, kterou se zabavíte na pár minut, ale sama o sobě nemá moc jak zaujmout. Možná jen barvou, která je jak známo u Usagiho neznámou. Osobně mi barva u Usagiho nedělá problém, ale nemohu se zbavit dojmu, že v černobílé by to vypadalo lépe. Celkově je tato jednohubka opravdu jen takovou chvilkovou záležitostí na kterou si ale druhý den už nevzpomenete. 3*
  • Triša
    Triša5.4.2019 18:52Usagi Yojimbo: Yokai
    Parádní :-)
    Má první zkušenost s tímhle ušatým samurajských chlupáčem a doufám, že k mým rukám se dostaví i první díl ;-)
  • perak
    perak10.1.2018 14:28Usagi Yojimbo: Yokai
    Obálka knihy se mi velmi líbila, ale jinak mne barevný Usagi úplně neoslovil. Příběh jednoduchý, předvídatelný – zřejmě více ocení znalci konkrétní japonské mytologie, na níž je v příběhu odkazováno. Hodně se mi zamlouval rozhovor s autorem na konci knihy a ukázka postupu při tvorbě obrázků.
  • mike731
    mike73121.9.2017 01:40Usagi Yojimbo: Yokai
    Příjemná jednohubka, která zároveň funguje i jako úvod do japonského folklóru. Usagi v barvě vypadá sice nezvykle, ale pořád zatraceně dobře.
  • cyboy
    cyboy mecenáš18.4.2016 11:58Usagi Yojimbo: Yokai
    Je to skutecne velmi jednoduchy pribeh a musim priznat ze mi barevny Usagi prisel nepatricny, ale chapu ze si ho chtel Sakai nakreslit. Cela kniha by byla pomerne zbytecna, nebyt toho ze jsme se zase dozvedeli neco o jedne z vedlejsich postav - a to o Sasukem, ktery evidentne neni obycejnym netvorobijcem.
  • louza
    louza26.10.2015 12:52Usagi Yojimbo: Yokai
    Z oslavového Usagiho dílu se vyklubal docela držkopád. Kniha mate tělem a i přes šedesát stran je jednohubkou doslova na několik málo minut. Obsahuje typický povídkový výplňový příběh jaké čtenáři hlavní řady znají jako nadechnutí v pauzách mezi ságovými sešity. Dějově je to příběh spíš fádní a slabší. Sakai se snaží seč mu síly stačí mezery vyplnit vizuálně, ale i tady kniha kulhá. Rozmáchlé dvoustránkové expozice ke skromnému samuraji nepasují a ani barvy tu překvapivě moc nefungují. Usagi má rozhodně zajímavější a hezčí barevné speciály. Jediné co je tak doopravdy sexy je bezchybné provedení a vizuální úprava pevných desek. Mrzí mě to, ale i Stan Sakai má své dny.
  • koudy
    koudy mecenáš25.5.2015 10:07Usagi Yojimbo: Yokai
    Hezké zpracování, zajímavé barvičky (i když Usagi mi z nějakého důvodu víc sedí pouze v tuši)

    Ten příběh mohl být o trošku delší a trošku propracovanější, pak bych nepřemýšlel, jestli si to ty 4 zaslouží.
    Takhle to jsou 4 s odřenýma ušima. (hlavně proto, že si Usagi nasadil určitý standard a tohle je trošku pod)
  • Netorack
    Netorack19.9.2014 23:31Usagi Yojimbo: Yokai
    Líbilo se mi to o dost míň, než řadové kousky, takže dávám za ***. Příběhy, ve kterých hraje roli nadpřirozeno, se mi u Usagiho líbí o poznání méně, než ty s poctivými lupiči nebo samuraji z masa a kostí.
  • Schramm
    Schramm28.6.2014 12:06Usagi Yojimbo: Yokai
    Vlastně průměr, ale mám Usagiho (a Stana Sakaie) rád, prostě mě baví. Není průměr jako průměr :)
  • Černá Krysa
    Černá Krysa28.5.2014 14:37Usagi Yojimbo: Yokai
    V klasických albech Usagiho je vždycky několik krátkejch příběhů. Tohle je jeden ten krátkej příběh ve vymazleným kabátku a má pro sebe celou knížku. Provedení je perfektní a krásný. Příběh trošku naivní a jednoduchej. Je to speciál k 25 výročí Usagiho a je nutno ho tak brát. Je to záležitost spíš pro milovníky ušáka, aby si doplnili sbírku něčím zajímavým, než že by to mělo extra velkou hodnotu pro člověka, kterej pravýho králíka nikdy nečet. Rozhovor na konci je bezvadnej, moc mě potěšil. Po jeho přečtení jsem se vrátila na začátek knihy a na příběh se pak koukala zase trochu jinak. Celkově jsem spokojená a užívám si vlastnictví tohohle chutnýho drobku.


  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.3.2014 23:34Usagi Yojimbo: Yokai
    Mno, tak neznat Sakaie z dřívějších děl, tak hodnotím asi jinak. Tohle je skutečně taková nepříliš zajímavá skoro bych řekl na zakázku udělaná "rychlokvaška", které sice nechybí klasické usagiovské prvky, ale jinak to není žádná velká bomba, ze které bych si sednul na zadek a hltavě četl jako to dělávám u klasické série. Barvičky tomu ani moc nesluší, kresba působí (zvláště u Yokai) dosti dětsky. Nicméně rozhovor na konci a ukázka kresby jsou zajímavé. Kabukiman to vlastně vystihnul přesně.

    Celkový dojem: 70% (ale to jen proto, že je to Usagi)
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš9.7.2013 20:57Usagi Yojimbo: Yokai
    Takový hodně dobrý ***. Nicméně oproti klasickým Usagáčům je tohle slabší. Přesně z důvodů co píšou ostatní. Průměrnej příběh, lehoulince horší kresba i když barvičky jsou někdy fajn a taky je to prostě jen taková ochutnávečka, ale Sasuke má potenciál a potěšil rozhovor se Stanem kdy pokud mu zdraví dá, můžeme se těšit na další hromady booku s Usagáčem. Taky to má fakt krásný zpracování. Jako fanouškovy Usagáče bych nechtěl, aby mi tohle chybělo...
  • kaylin
    kaylin22.5.2013 20:29Usagi Yojimbo: Yokai
    "Usagi Yojimbo: Yokai" je přese všechno krásnou ukázkou toho, jaký má Stan Sakai humor, ale především toho, jak dokáže krásnou japonskou mytologii představit i nám, lidem ve 21. století a hlavně v zemi, která nemá na japonskou kulturu až takové napojení. Když čtete Usagiho, máte chuť se víc dovědět o mytologii této země, podívat se na nějaký film od Akiry Kurosawy. Usagi je vizuálně krásný, ale knihu "Usagi Yojimbo: Yokai" si kupujte jenom proto, že králíka znáte a chcete mít tenhle Stanův krásný dárek bez výrazného příběhu ve své sbírce. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/81-usagi-yojimbo-yokai-65.html
  • andre
    andre mecenáš25.2.2013 12:22Usagi Yojimbo: Yokai
    Krásná možnost nahlédnutí do Usagiho světa v barvě. Příběh je sice na první pohled jednodušší, ale mám takové podezření, že si v něm Stan zase přihodil pár přísad do nějakého chystaného veštího příběhu se Sasuké. Náznaků je již dost v různých kniháh. ....... Ale hlavně na mě úplně tryská ta radost, kterou si Stan udělal Usagim v barvě k velkému výročí. ..... Takže tak.
  • Final
    Final mecenáš28.1.2013 13:07Usagi Yojimbo: Yokai
    Yokai je hlavně o Usagim v barvě! Příběh je až podružný, jednoduchý, ale svoji úlohu splní a dokonce bych řekl je v tradici Usagiho černobílých příběhů. Pro ty, kteří mají Usagiho na čestném místě v knihovně (a srdci) je kniha sběratelská nutnost, která navíc svým provedením potěší oko. Ostatní ji můžou minout. Kniha obsahuje zajímavý rozhovor se Stanem Sakai, kde odhaluje něco o sobě a také celkem podrobně popisuje, jakou technikou krok po kroku vznikal tento komiks (barvy, štětce, papír, jednotlivé vrstvy). Příští rok by měl být třicetiletým výročím od vzniku Usagiho. Přál bych si, kdyby Stan nakreslil v barvě výjevy z již publikovaných černobílých příběhů, viz. některé velice povedené obálky jednotlivých booků. Tím bych se rád pokochal (opakovaně).
  • Fry
    Fry admin26.1.2013 11:12Usagi Yojimbo: Yokai
    Tak tohle je dílo! Popravdě jsem čekal opravdu velký formát, a ona je to ve skutečnosti taková malá roztomilá knížečka v pevné vazbě. No a protože je to speciál k 25 výročí, tak je dokonce celá barevně.

    Usagi se ztratí v (začarovaném) lese, ve kterém čirou náhodou chtějí "Yokai" ovládnout svět. A proto se setkáme s mnoho bláznivýma příšerkama a démonama, kteří se snaží Usagiho obelstít. Naštěstí se k němu přidá "Sasuké" a tak na to Usagi nebude sám.

    No kvalit normálního Usagiho to sice nedosahuje, ale je to opravdu pěkná pastva pro oči, která je zakončena rozhovorem se Skaiem.
  • erik
    erik21.1.2013 10:53Usagi Yojimbo: Yokai
    Farebný špeciál Usagoho Yojimba je veľmi jednoducho pôsobiaci a to ako kresbou (niekedy mi prišla až odfláknutá), tak aj po stránke príbehu. Mám z neho dojem, že bol písaný pre deti, a preto chýbajú nejaké hlbšie momenty (možno až na ten vysvetľujúci záver). Naopak, ako rozprávková knižka pre krpcov, čo sa učia čítať, je to skvelé. Príšerky sú správne neškodné i bizarné, dej sa nevetví, hoci sa odohráva v lese a to je asi tak všetko, čo sa k tomu dá povedať. Zaujímavý je záverečný rozhovor s autorom na tému vodoviek a nechýba skrytá reklama na Blacksada. Potešila ma aj forma, pevná väzba a nezvyčajne kvalitný papier. Ale obsah to nezachráni, Sakai ho vie podať aj lepšie.
  • karel
    karel mecenáš26.12.2012 22:09Usagi Yojimbo: Yokai
    je to slabý. barevný je to hezky, ale místy se to, zdá se mi, úplně nedaří. příběh nějakej moc slátanej, kdyby se mihnul v klasickým buku na 23 stranach zmizel by zas mezi tahem hlavní dějové linie. jako vycpávka dobrý, ale už aby byl další díl
  • Kabukiman
    Kabukiman26.12.2012 11:41Usagi Yojimbo: Yokai
    Čtyři hvězdy jsou málo a pět zase moc... Je to Usagi,takže je jasný, že laťka je hooodně vysoko. No a tentokrát mi tak nějak nepřišlo,že by jí Usagi přeskočil... Prostě klasické černobílé sešitovky jsou lepší. Přemýšlel jsem nad tím, co mi na tomhle Usagim moc nesedlo. Slabší příběh? Barva? Přišel jsem na to až na konci, když jsem si četl rozhovor se Stanem. Zmínil tam, že musel Yokai zvládnout za dva a půl měsíce a tak měl co dělat a ubral tedy počet panelů na stránce. Prostě se to čte strašně rychle a měl jsem tím pádem pocit,že se tam nic moc neděje. Kouknete na stránku, tři obrázky,druhá stránka,tři obrázky a už otáčíte list a tak dál..za chvilku to máte přečtené. Ale i tak je to Usagi,takže žádná tragedie to určitě neni. Na konci potěšil rozhovor a ukázka Stanova postupu kreslení a barvení.
10294331
Četl/a (105)
81splinter, adevr, autokineton, ben_bella, binnmode, Bonpar, borknagar1, calvin10, Černá Krysa, charvos, Const.ex, Crics, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, Doppelganger, erik, Faix, fel68, fifas, figis, Final, Fox01, Fry, GeorgeeW, Georgíno J., Goldfinch, Grrr, gwen666, Hanussen, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, japes, jerry67, jh666, jiskra, Joshua_T, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, Keno, koudy, Kraken, lacoste, lantan1, Light, LookAss, Lord Baltimore, Maličká, Mamut12, Masinfira, mgeralt, mostlysilly, Moyek, mstefl, namdnas, NecRoman, Negan, Nexis, Noci, oleav, p3tris, Paldini, pbabinec, PeNNy, perak, petrSF, Poseidon1978, raimi, RudyRod, SASAN_KING, Schramm, seneke, Spacecore, spekktrum, Spike, start05, T3ss, tacmud, the.kasztan, Tomate, Triša, Tyfus, TZcomics, Ukko, VanTom, VasaX, VXP, xxSIMIxx, yardaformi, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(232)
81splinter, adam.ra, adevr, afri, Alfi, anka, arnecht, Askalon, autokineton, Awakener, AwatarDK, Azalin, Azbest, BadBoy, bananzluty, BeeSee, Benji, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, bobo666_2005, borknagar1, burzum, calvin10, calviti, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, Cr4sh, Crics, cyboy, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, disclose, doophy, Doppelganger, DracoAn, Einstain666 , eliera, erik, faster86, fel68, felis, fifas, figis, Final, Fox01, Fréza, Fry, Georgíno J., Goldfinch, goodspeed, GORERATED, grinder, Grrr, gwen666, hahahoho, Hamichal, Hanussen, hawkzn, hedgehog, herbert, hlavathor, Holmwood, holubdema, Honzin, Houbař, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, Jak, James, jankie, japes, jerry67, jh666, jiskra, joehot, Johnny Sasaki, Jokerka, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, karel, Karel Sec, Kareru, karl173, KarlosJB, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, komik.sx, Kraken, krupan, krvinka56, kucik, lacoste, Landauer, Lenny, Light, listr, Lobok257, lopik, Lord Baltimore, Lucifer, maara, Malachias, Maličká, Mamut12, markic, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, MB, mcleek, mgeralt, Mikei, mindstormjak, Miriyak, misa, Mitak, moiqpiom, monty.cl, moris.cz, Mortisson, mostlysilly, Moyek, MP, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Negan, Nexis, Nightmare, Noci, NOD82, noMster, Norri, nx, o2t2, OldaB, p3tris, Paldini, pavel, pbabinec, pechna, Pekario, PeNNy, petrSF, petrsimcik, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, Premek, pršiplášť, RadimNemec, Raijin, raimi, RaptoR, Rich, rockyt, RudyRod, Ruw, Saiffer, Samurai-Jack, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, Schramm, seneke, SHORTY, Sidi Santini, Skot, sleepless, slothest, snuk, Spacecore, spekktrum, Spike, start05, suricattaontheway, T3ss, tacmud, The Genius, the.kasztan, Tomate, Tombal, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, VanTom, VasaX, Viking, vishnar, Vlast0, vranakx, VXP, Wasps, Were-chan, willis, Wiruss, xai, xintax, xxSIMIxx, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zdennanek, zdoog, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (21)
barthez, Braindead, Corvus, deadpool, fusnix, Grebenda, Iggy Pop, jakouback, Kapis, Lojza, massilia, Maty48, Niaz, pavouk, plaštěnkář, prokop.prcik, seeker666, Tarka Daal, Tiba, Tillion, vteco
Shání (3)
Al0f0k, Corvus, Tillion
Nabízí (3)
MB, nx, Tomate