Úplné souborné vydání všech komiksových příběhů Rychlých šípů, které byly napsány a nakresleny.

Ediční poznámka Václava Noska - Windyho

Na zadní straně došlo při digitalizaci potahu k chybě a zůstala zde omylem původní cena z 1. vydání. Prodejní cena 4. vydání tohoto titulu byla nakladatelstvím Olympia stanovena na 799 kč vč. DPH

Scénář
Jaroslav Foglar
Art
Marko Čermák, Bohumír Čermák, Jan Fischer, Václav Junek
Publicistika
Václav Nosek (Windy)
Redakce
Vladimír Dobrovodský, Oldřich Pošmurný
Žánry
klubácký
ISBN/ISSN
978-80-7376-320-6 (Olympia)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 305 mm
Tisk
barevný
Váha
1715 g
Stran
344
Cena
799 Kč
Varianty
Rychlé šípy (4. kompletní vydání) (2012)
Rychlé šípy (3. kompletní vydání) (2004)
Rychlé šípy (2. kompletní vydání) (1999)
Rychlé šípy (1. kompletní vydání) (1998)
  • Palebras
    Rychlé šípy v tomto kompletním vydání jsou naprostou klasikou, kterou prověřil sám čas a není tím pádem nutno se více k obsahu rozepisovat. Foglar je mou srdcovou záležitostí, který mi vždy evokuje dětství a každá komiksová adaptace dle jeho námětu, je pro mě výletem do dob minulých, kdy svět byl mnohem lepší než dnes. Jsem velice rád, že jsem se dostal k druhému vydání v téměř perfektním stavu, protože se jedná o poklad. Zážitky a příběhy Rychlých šípů jsou zcela jistě v očích dnešních dětí naprostá historie a pravěk, ale já se moc těším až má dcerka povyroste a budeme se společně pouštět do čtení příběhů téhle party. Dcera úplně poprvé a já po několikáté, avšak vždy s láskou. Tohle je klenot, který už navždy klenotem zůstane.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš8.6.2021 16:38Rychlé šípy (3. kompletní vydání)
    Tohle lze číst pořád a už se těším, jak tohle budu číst se svým synem :) Je to komiks s kterým jsem vyrůstal, takže tohle prostě v knihovně musí být - ale v knihovně to hlavně chcete a to nejen proto, že jste milovník Foglarovek a Rychlých šípů. Je to kus naší beletrické historie a jsem rád, že i dnes Foglar může v digitální době dodávat "nenápadně" kus hodnot každému čtenáři.

    PS: není to možná tak vymazlená artovka jako ta od Albatrasu (kde jsou i všechny verze příběhů), ale zase je to kompletka se všemi autory.
  • PKD
    Co k tomu asi tak napsati? Klasika, která pro dnešní ajťáckou omladinu a haranty by byla asi takový hluboký zážitek jako pro trekistu Hra o Trůny.
  • picaccino
    Pro me osobne jsou nejlepsi dily kreslene Janem Fischerem. Pro me maji uzasnou atmosferu, daleko vic me dokazi vtahnout do deje.. jinaq naprosta klasika a povinnost pro (ceskeho) milovnika comixu
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.1.2020 13:15Rychlé šípy (2. kompletní vydání)
    K tomuto se nedá co dodat. Prostě pecka a skvost v každém svém detailu, na každé své stránce. Mám to už z dob 3. třídy a pořád slouží. Průběžně si tuto kolekci pročítám a pořád ji miluji víc a víc. Foglar mi paradoxně nikdy nesedl románově, ale komiksově ho hltám na každé stránce. I přesto, že by někdo mohl označit oné příběhy za překonané, pořád si myslím, že z nich lze něco vytáhnout a že se pořád do jisté míry nabízí i slovo aktuálnost. Na druhou stranu proč ne, moudra a způsob vyjadřování v podání Foglara jsou přece jen krásné a vznešené myšlenky a skutečně mu věřím, že chtěl pro děti to nejlepší. To dnes chybí a je o to větší nutností se tímto zabývat. Sám jsem viděl několik prvostupňových dětí, kteří si tuto knížku hýčkali jako svou třetí končetinu. Co se týče kresby oceňuji poměrně pestrobarevnou paletu kreslířů a každý z nich přitom obohatil svět Rychlých šípů na neskutečnou úroveň. Dr. Fišer je klasik a kreslí prostě báječně. Junek dostal malý prostor ale pořád dobré, i když se asi snažil držet se Fišerovy metody. Bohumír Čermák mi tam přidal jakousi lidovost, zkrátka že už to není jako kresba pohádky a něčeho co bylo dřív, spíš je to takové zachycení reálného světa. No a Markovi Čermákovi jsem dlouho přicházel na chuť, naprosto odlišná kresba, zajímavý je ten díl, kde mají ty obojživelné stroje z dřeva jak tam mají ty pingpongáče, tam je úplně vidět, jak byl Marko rozpolcený, protože ta kresba je náznak předchozího, ale zároveň i pokus o své umění. Pak už je to teda Marko, ale jak mně trvalo mu přijít na chuť. S přibývajícími komiksy jsem ale uznal jeho kvalit a už mi to nepřijde tak vyumělkované, jak kdyby mu tam někdo stál modelem, spíše sochou. Jediné velké mínus je absence onoho dílu Rychlých šípů na brigádě bez bublin, ale s textem pod panely. Ať je to jak je to, pořád je to nějaký vývoj a i když byl tendenční a autorům se údajně do toho nechtělo, přesto bych ho rád viděl v celé své velikosti. Jsou to pořád Rychlé šípy a prostě mě to zajímá. Klidně tam mohli před to dát nějakou anotaci nebo komentář, jak to odsuzují a co bylo kolem toho za tyjátr, ale prostě tam má být na A4. Přesto je toto nutnost mít. 5 z 5.
  • Norri
    Norri mecenáš23.2.2019 13:07Rychlé šípy (4. kompletní vydání)
    K Rychlým šípům mě nepoutá žádná nostalgie. V dětství jsem se potkal jenom s komiksem Záhada hlavolamu a Stínadla se bouří, ale tohle mě minulo. A bez té nostalgie, či dětského věku, to prostě nefunguje. Alespoň u mě ne. Ale rozumím tomu, že to malé kluky může pořád bavit. Je tam dobrodružství, je tam osvěta, je tam “dobro” a vzhledem k době, kdy to vzniklo, je to úžasně nakreslené. Je ale pravda, že pár jejich dobrodružství bavilo i mě a trošku jsem jim ty jejich výpravy záviděl. Některé jejich dobrodružství mi připomínaly moje zážitky z dětství. Oceňuji také to, že jsou ty příběhy svým způsobem také výletem do historie. Ukazují, jak se tenkrát žilo očima dětí - to mě asi bavilo nejvic. Trošku mě naopak štvalo pár ideologicky zabarvených dílů a taky ty díly, kdy měly Rychlé šípy neodbytnou potřebu montovat se někomu do života. A taky tam je nečekaně hodně mrtvol :-D
  • Peppa
    četl jsem jen 1/3
  • Flash
    Flash mecenáš23.3.2014 22:45Rychlé šípy (1. kompletní vydání)
    Taky sem měl to dočinění ,a vyrůst na tomto. Dostal sem to tehda snad na Vánoce či narozeniny a přečetl asi na 3 zátahy. Nezapomenutelné příběhy.5 hvězd povinnost. Nedávno jsem to zkoušel znova číst a už mě to tak nebavilo. Toto je vyloženě pro školáky zš a má to i výchovný charakter. Ale furt je to pěkně a tvoří to dějiny českého comicsu.
  • Kabukiman
    One and Only! Tohle je můj nejoblíbenější komiks. Kdybych si ze všech komiksů mohl vybrat pouze jeden,je to TATO kniha. Šípáky mám vážně až TAK rád:) Jako malej jsem je nemohl sehnat a už to asi vytvořilo pocit něčeho děsně cenného, a tak když mi padla do rukou tahle kniha s komplet příhodama a ještě v takovém dokonalém provedení, musel jsem ukápnout slzu a slinu:) Byl jsem také zaskočený z jiného začátku. Kresba mi také moc nesedla,ale vynahradil to zase delší příběh o několik stran,takže jsem rád,že vyšla tahle varianta začátku. Prostě co psát, už jsem na začátku napsal,že tohle je nejlepší komiks co mám...:)
  • lukascus
    Jsem na tom odkojený a na klasiku se neplive - takže proto tohle hodnocení.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš4.12.2010 18:43Rychlé šípy (1. kompletní vydání)
    Taky strhávám, je to pecka, ale spousta příběhů, co znám z původních vydání mají jiný coloring či co, zkrátka vypadají jinak a já myslím, že hůř.
  • fukov.kvasa@seznam.cz
    fukov.kvasa@seznam.cz15.7.2009 12:40Rychlé šípy (1. kompletní vydání)
    těch 10% strhnu za kresby prvních příběhů, které se hodně liší od ilustrací v původních sešitových vydání z konce 60 let. původní se mi prostě líbily víc. jinak super oživení legendy Jaroslava Foglara...
  • Marv
    Toto je proste uzasne,proste to nema chybu.Klasika ktora nesmie nikomu kto rychle sipy zboznuje chybat:)
  • Spacecore
    Klasika,u které jsem strávil opravdu obrovské množství času,až se rodiče báli o mé zdraví.Dokonce sem pod vlivem Rychlých Šípů začal zakládat spoustu klubů,ale většinou mé nadšení nikdo nesdílel :(
  • Houbař
    Houbař mecenáš27.5.2008 14:45Rychlé šípy (1. kompletní vydání)
    Může někdo, kdo je žral už v mládí, dát dnes jinak? Klasika a mládí se nedá hodnotit objektivně, navíc v kvalitním zpracování.
  • willis
    Český fenomén, který mě sice moc nezasáhl, ale uznávám že některé příběhy téhle party stojí za přečtení... Příběh o smrti M. Drápa: "Spálil jsem omylem obálku s modrým Mauritiusem – mou největší pýchou!" , nebo příběh "Nepijte na ovoce", kdy se nám snaží s vážnou tváří sdělit že po pití na třešně bychom mohli i umřít. Zpracování s ediční poznámkou jako vždy u téhle Olympijské řady stoprocentní. Prostě povinnost.

    Lobodlak: Komiksy Záhada hlavolamu a Stínadla se bouří jsou v jiné souhrnné sbírce od Olympie Svorní Gambusíni a jiné příběhy.
  • erik
    Nostalgická klasika.
  • Lobodlak
    Omlouvám se za mystifikaci, ten komiks o kterém jsem mluvil se jmenuje "Stínadla se bouří" (je z roku 1970)
  • Lobodlak
    škoda, že tu chybí samotná Záhada hlavolamu, mam od táty šíleně starej komiks "Záhada Velkého Vonta" a doufal jsem, že to tady bude a to i včetně původní záhady hlavolamu, škoda, no. Ale i tak, za takovou super sbírku nemůžu dát jiné než vysoké hodnocení.
  • Woffce
    Odmítám být objektivní; tady by dal míň snad jen Mažňák.
  • Wiruss
    Rychlé šípy jsem jijak zvlášť nemusel a ani nemusím i když má dost z nich někde na chatě tohle je jediná co mám doma a to díky naprosto skvělému vydání (možná to nej od Olympie).

    Scénář 60%, kresba 65%, vydání 100%
  • Spider-man
    Dokonalost sama.
  • _____
    já tu knížku přečet třikrát a pořád mě to baví je super :) :)
  • Slaine
    Slaine admin27.2.2006 19:53Rychlé šípy (1. kompletní vydání)
    Rychlý šípy, komplet, na kvalitním papíře, v pevné vazbě - skvost, nádhera. Co říct víc? :)
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade26.2.2006 22:40Rychlé šípy (1. kompletní vydání)
    Tahle kniha je fakt skvělá věc rpto všechny ty, kteří kdy vyrůstali na Rychlých šípech. Kompletní příběhy + komentář na konci + zpracování je dokonalé. Už vidím, jak k tomu usedám za pátnáct let s děckama. :) Mds
8211133