Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Leonardo se již definitivně zabydlel na české komiksové scéně. Patří k nejúspěšnějším humorným seriálům vydávaným u nás a získává si stále více příznivců. Ve svém šestém pokračování nazvaném Génius na cestách se Leonardo spolu se svým věrným učněm vydává na cestu kolem světa. Samozřejmě že jejich výprava se neobejde bez nečekaných katastrof při objevování světa, fyzikálních tajů i při sestrojování nových vynálezů. Autoři pojali toto dobrodružství opravdu velkoryse - Génius na cestách je prvním uceleným příběhem.

Scénář
Bob De Groot
Art
Turk
Obálka
Turk
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Ondřej Müller
Žánry
dětský, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7447-247-3 (Cooboo (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
149 Kč
Originál
Léonard 6: Génie en balade ()
  • Kabukiman
    Kabukiman26.12.2013 10:57Leonardo #06: Génius na cestách
    Já mám tyhle cesty kolem světa rád a myslím, že ji i Leonardo zvládl s gracií. Oproti kolegům dole mám pocit, že jeden dlouhý příběh Leonardovi sednul.
  • kaylin
    kaylin19.11.2013 15:35Leonardo #06: Génius na cestách
    Nechci tvrdit, že komiks je úplně bez nápadu. Jsou zde scény, které mě doslova nadchly, a nemohl jsem uvěřit tomu, že je prostě jen tak někdo vymyslel. Naprosto geniální jsou tibetští mniši anebo indiánský policista v Americe. Tvůrci tak rozhodně neztratili smysl pro humor, jen se ukázalo, že Leonardo je, i přes svého obrovského génia, osobností, která by měla být dávkována v menších ampulích, a ne rovnou pořádnou injekcí. Docela jsem tak rád, že se se sedmým dílem vracíme ke standardu a opět nás čekají kratší příběhy, které alespoň doufám, budou skvěle vypointované jako vždycky. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/11/384-leonardo-6-genius-na-cestach-65.html
  • sedw
    Pro mě osobně nejslabší Leonardo, co u nás dosud vyšel. A to jsem se na tento díl obzvláště těšil. Nápad je velmi zajímavý a dokonce bych i řekl, že se ho autorům povedlo kvalitně zrealizovat. Leonardo a učedník cestují kolem světa a navštíví různé země, přičemž autoři naráží na typické vlastnosti obyvatel těchto zemí (viz. Francouzi nesoucí si svoje bagety a víno atd...). Takže nápad opravdu dobrý, avšak zásadním problémem je nedostatek, pro tento komiks tak typického, humoru. V průběhu komiksu jsem se málokdy byť jen pousmál, chybí klasické Leonardovy vynálezy a humorné situace s nimi spojené.

    Pokud někdo očekává zajímavý "příběh" s narážkami na světové kultury a jejich typické vlastnosti, přijde si na své, kdo však očekává komiks, u kterého se bude téměř celou dobu alespoň pousmívat, někdy i nahlas smát (jak tomu u mě bylo u předchozích dílů), ten bude dle mého názoru zklamán.
2361